Pollenallergi

Idag känner jag av pollen som bara den! Märkte det nu när jag gick hem från ÖF. Det kliar i ögonen och kittlar i näsan, och jag nyser jätte mycket.
Jag märkte även det på Moa, hon har nyst ovanligt mycket idag. Finns det allergimedicin för barn i 6 mån ålder?

Idag var Moa lite kinkig på ÖF när hon skulle äta, det blev bara ½ burk Biff Stoganof, men hon vara bara extremt trött. Snart ska hon få gröt, hon sitter här bredvid mig och leker, pigg och glad! :D

Jag har packat hennes grejer, hon ska ju hem till Farmor med familj idag. Vi hämtar henne sen på söndag.
Jag tänkte att vi kunde passa på att storstäda här på lördag när vi är utan barn :)

Jag börjar känna stress, vi ska vara hos Johanna runt klockan fem. Zsolt måste komma hem, jag måste duscha och torka håret. Sedan ska Moa iväg när Zsolts mamma slutat jobbet. Sen kan jag sätta igång och fixa mig. Alltså föna + locka håret, sminka mig extra noggrant, måla naglarna och ta på mig kläder.

Nu har jag nyst 4 gånger när jag skrev detta (!!!)

Upplevelsefylld dag

Ja, det roliga som Moa gjorde igår...
Det gjorde hon HELT SJÄLV när hon satt i mitt knä.
Hon började först pilla på och leka med nappen... och vips som det var, så satt hon och snuttade på den. Jätte duktigt att ta nappen själv! Min lilla tjej har blivit så stor!
Men!! Saken var den att hon satte den lite fel, men hon snuttade som vanligt, stackaren, hon såg så frågvis ut när vi alla satt och skrattade åt henne ♥




Med risk för att låta tjatig, men idag var jag och Moa på Öppna förskolan igen :) Nu var det ju inte onsdag, så det var barn i alla åldrar! Det gick bra det med :) Moa blev dock lite blyg för några småtjejer som ville ge henne lite leksaker och skor o.s.v. så hon började gråta några gånger. Hon ville ha nappen i munnen HELA TIDEN så hon kände sig väl lite osäker. Men hon lekte iaf på som vanligt och verkade ha mycket att titta och lyssna på :D
Vi ska dit imorgon förmiddag också ;)
Lite bilder från dagen :)

    

 

Just nu ligger Moa och sover, hon åt nyss 1 dl Äpplegröt. Och på ÖF idag åt hon 1 hel burk med Kyckling & Ris & Morot :) Jag åt nyss chiabatta med rostbiff på :P mmmm, blev så himla sugen när jag va i affären. Jag köpte både ljus och mörk chiabatta, tänkte att jag skulle välja den mörka, men sorry, det där med frön och knaper i bröd är INTE min grej! Dom får gärna sätta i alla sorters frön, men då måste dom vara malda!
Så Zsolt får ta dom mörka när han kommer hem ^^

Igår fick Moa en kasse med kläder från Zsolts mamma :) Det var kläder i alla storlekar mellan 74 och 104 :) Både varma och svala kläder. Bara Moa kan växa till sig lite så att alla kläder jag har packat på mig i strl 74 ska passa!
Klänningen som hon har på sig idag är egentligen en top i strl 92 :) Hehe, passar som en strl 68 klänning! :D

Snart kommer Zsolt hem. Han ska nog på träning ikväll och jag ska färga min utväxt :) Det måste man ju alltid göra om man ska på fest.


Kul dag!

Idag var det en relativt "tidig" morgon för oss. Jag gick upp halv nio och startade min dag med att fixa mitt hår, det tog bara ca 20 min, lite halvnoggrant med min Wawe Maker (den är SÅÅÅ bra!). Och sen var det smink och hitta kläder att ta på sig :) Sen var det att fixa Moa också, lite fina kläder och mat i magen. Jag tyckte jag hade all tid är världen på mig, men sen helt plötsligt var klockan 10:35 och jag skulle möta Marika klockan 10:45. Vi blev lite sena ;)

Det var jätte trevligt på Öppna förskolan som vanligt. Jag ska faktiskt dit imorgon också med Evin och Marika! :D
Efter ett litet besök där så hade vi föräldraträff :) Där vi fick se en film om barnens språkutveckling... inte så intressant dock, eftersom jag redan visste allt som sas på filmen, vilket är ovanligt. Sedan blev det lite fika förstås, och det var ju mina småkakor som stod på bordet. Det verkade gå hem hos alla, sen om det var av ren artighet vet man ju aldrig ;P
Efter fikat och lite mer prat så gick jag, Marika och Evin till Pizzerian. Jag tog en Kebabrulle :) Smaskigt, och inte lika onyttigt som en pizza.
Jag kom hem för ungefär 30 min sen, nu sitter Moa i hallen och leker lite för sig själv.
Hon åt förresten EN HEL BURK med kalops idag, vilket jag egentligen visste att hon orkade. Men förut fick hon ju ½ burk mat och sedan gröt på det. Hehe, hon tycker om kalops!
Till efterrätt fick hon lite frukt Smoothie som finns att köpa i en liten "påse" med lock på. Den är ekologisk och det är den enda frukt-röran som Moa tycker om hittills :)

Det blev dock ingen bild idag, men Evin tog en hel del bilder på Moa, och även en på mig, som jag ska få via mailen sen... Ni ska få se en JÄTTE TOKIG sak som Moa gjorde idag ^^ Haha, jag skrattar bara jag tänker tillbaka på det!
Men här är några bilder från igår, Moa "dricker" ur sin pipmugg!


(klicka för förstoring)
  

Tisdag kväll

Vi har varit och farit idag :) Storhandlat på Ica Maxi, och sedan åkte vi till Media Markt... jag har fått min WAWE MAKER!! :D Så nu kommer jag vara jätte fin i håret till helgen ;) Locktänger, plattänger, och övriga hårtänger,  kan man f*n aldrig få för många av!

Nu håller vi på med en SEN middag. Men så kan det bli ibland.
Zsolt har gjort illa fingret på jobbet. Blev lite blå på fingertippen... men inte alls lika farligt som han fick det att låta på telefonen idag! :P Men han skippade iaf träningen, gör tydligen så ont i fingret.

Jag ska baka också innan jag kan få vila. Det blir en sen läggdags ikväll.


Ti-ti-ti-tiiiisdag!

Idag är ännu en lugn dag. Jag har suttit ute på balkongen och frusit i skuggan med Moa. Det är säkert varmare i solen ;)
Hantverkare från Bovista var nyss här. Dom fixade avloppet i badrummet, kranarna i både badrummet och köket, vi fick den sista skåpluckan, och dom satte upp en ny hatthylla. Dock så var det ju självklart fel hatthylla. Så jag får vänta 1-2 veckor till innan jag får min riktiga, vita, hatthylla som jag ville ha från början.

Moa verkar ha däckat på sin filt i hallen :) Att man kan somna mitt i när man leker, hehe. Då måste man vara riktigt trött.

Ikväll så tänkte jag skjutsa Zsolt till träningen, för jag behöver bilen för att handla mat och det vi behöver till helgen. En engångsgrill, Korvbröd, Kött och sallad. Jag behöver även nya strumpbyxor och ny foundation. Dessutom vill jag värga utväxten i håret... får se hur mycket jag är villig att spendera. Jag vill ju spara pengar till Ullared ;)
En tripp till systemet också kanske? Näää, det får vi se.
Jag ska även baka fler Hallongrottor, det blev ju bara 14 stycken igår. Men bregottkakorna blev det ca 200 av, så dom behöver jag inte baka igen på ett tag.

Nu ska jag läsa lite bloggar, sen ska jag nog laga lunch. Idag blir det Lax och sallad.
Förresten, skaffa bloggar folket! Det är inte många som jag "känner" som har bloggar, kom igen nu. Alla som läser min blogg måste skaffa sig en egen liten blogg, så att jag får något att läsa om också :P

Måndag kväll

♥ Moa invigde våren igår med sin jätte gulliga hatt :) ♥




Nyss bakade jag kakor :) Vissa ska med på Onsdag till Föräldraträffen, och resten ska in i frysen.
Idag blev det Hallongrottor och Bregottkakor!
Vill ni ha Recept så bara fråga mig :)
 

Nu ska jag kolla på Svenska Hollywood fruar!


Vimmelbilder från 17/4

Hahahaha! Jag kom på att det var en fotograf på Oliver när vi var där... och att vi poserade lite för kameran!
Och här är det pinsamma resultatet!!!


Det stod: "The MILF´s på Oliver Twist" Saara, Helena & Sabina (!!!!!!)
Hallååå!? Det har jag aldrig sagt att det ska stå! Jäkla Helena ;P



Saara & Zsolt



Saara, Zsolt, Mattias & Sabina

Min radio-idol!

Sitter just nu och lyssnar på Brunchrapporten på P3, tro det eller ej, men det är faktiskt roligt att lyssna på. Inte för att deras samtalsämne är vidare intressant (Liberalismen), men för att det är HENRIK TOREHAMMAR som är programledare!
Han kan få vilket ämne som helst att verka lyssningsbart, med sin dialekt från typ Östergötland eller nåt, och sin "Happy Happy Joy Joy" attityd som bara STRÅLAR ur radiohögtalarna.
Jag lyssnade mycket på honom när jag var gravid och blev sängliggande för att jag mådde illa. Då stod radioklockan på från 08:00 till ca 16:00 när Zsolt kom hem, och då missade jag ju självklart inte Henriks program!
Han är kul, han borde ha fler radioprogram på ALLA kanaler :D
Han är en riktigt Gay gay! (glad bög)


(hittade bilden på Google)


Dålig helg

Denna helg blev ju INTE ALLS som man hade tänkt sig.
Varför är veckodagarna bättre än helgerna?

Idag ska jag iaf åka iväg till Liinda och få tillbaka mina grejer som jag lånade ut förra helgen, och hon ska få sina saker som hon lämnade här.

Nu vet vi vad vi ska göra på Valborg iaf, det blir grillfest hos Poki, precis som förra året. Fast då var jag gravid och kunde inte åka karusellerna på Bäckby centrum, men i år så!!
Grejen är ju den att jag hellre skulle vilja gå ut och dansa häcken av mig, men hittar ingen som vill haka på :( och så vet jag inte om jag får för Zsolt :P Men det är ett mindre problem.


Finska butiken!

Vi var och handlade lite på finska butiken när Zsolt kom hem från jobbet.
Den ligger för övrigt på Bäckby, bakom Jet macken, och har öppet på fredag eftermiddag + några andra dagar vilket jag inte vet om.
Jag köpte Ykkös Rinkelit (2 påsar), finska Sips, små rispiroger och Zsolt köpte Leverlåda :P
Hehe, Nu har vi lite gott till helgen alltså. Mmmm, älskar dom finska grejerna som jag växt upp med ^^




Nu är Zsolt på träning, när han kommer hem ska vi kanske bade tillsammans, får se vad han säger om det, och om Moa har somnat förstås.
Moa åt ½ burk Grönsaker & Kyckling idag + 1 dl Äpplegröt! Och så fick hon prova lite färsk banan, men det höll hon på att spy av! Konstiga barn :P


Lampa till salu!

Ja, nu ska vår gamla kökslampa säljas.
Den är jätte fin, men vi skaffade nu ett runt köksbord, och den här passar bara till ett fyrkantigt eller rektangulärt tycker jag.
Se för er själva: Lampa till salu


Universum?

Jag vaknade upp idag och var på ganska bra humör, kan det vara Evins förtjänst? ;P Vem vet, men jag fick ett trevligt meddelande från henne även imorse. Jag tog min lilla tid innan jag klev ur sängen, och önskade och drömde om hur jag vill att min dag, min vecka, min sommar, mitt liv ska se ut :) Får se vad som går i uppfyllelse.

Nu sitter jag och äter lunch, det blev en matlåda över igår.

Min mamma kommer hit runt klockan ett. Hon ville hälsa på lilla Moa antar jag :)
Moa har just nu somnat på täcket i hallen... hon vaknar nog när som helst, och då är det dags för mat för henne, det blir kyckling & grönsaker (vilket hon provade redan igår, och det funkade bra) och så får hon lite mango. Och även eventuellt gröt om hon inte blir mätt.

Nu ska jag äta färdigt och sen ska jag deklarera åt Zsolt.

Baby-träff hos mig!

Idag var Evin & Adam, och Marika & Johannes här och lekte!
Det var jätte mysigt att träffas utanför Öf också :) Det kommer vi fortsätta med, nästa gång blir redan på måndag och då hemma hos Evin.
Evin berättade förresten om en rolig grej som JAG tycker om och tänker börja med.
Det låter lite wierd... men det handlar bara om att tänka positivt. Tänker man positivt så följer det fler och fler positiva tankar! Men tänker man däremot negativt så följer ju fler och fler negativa tankar under dagen. Helt logiskt tycker jag.
Samma om man tänker positivt/negativt så händer det ju oftast fler positiva/negativa saker under dagen.

Moa & Adam (Evins son)





Efter att vi hade baby-träffen hos mig och tog jag och Marika vår anda promenad för dagen. Vi gick till Babyproffsen, där köpte jag en JÄTTE FIN elefant till Moa, som jag visste var på Rea :P

Moa tyckte om sin nya elefant!



Just nu är Zsolt på träning, jag har redan duschat och nu väntar jag på att Moa ska vilja sova... Det blir nog när som helst nu :P
Stackars min Zsolt, hans grill på bilen är stulen. Någon gång mellan 14 och 19 idag så stal någon den från vår bil som står parkerad där ute på "gratis-parkeringen". Jäkla idioter! Skaffa ett eget liv och egen bil, jävla tattare som behöver sno andras saker! Jag spottar på sånna som inte kan hålla fingrarna i styr och som inte fått lära sig vad moral är för något!


Öppna förskolan

Det var trevligt som vanligt att gå till öf och se Moa "leka" men de andra barnen. Leken går väl, i det stora hela, ut på att ta varandras leksaker eller varandras fötter! Haha.


Moa i sina lila hängselbyxor (älskar dom!)



Johannes mumsar på leksak! (Marikas son)




Moa, min lilla lins-lus! (Ingela med dottern Linnéa i bakgrunden också)


Lila hängselbyxor + rosa kofta

Nu sitter jag och äter frukost samtidigt som jag bloggar och tömmer kameran på bilder och filmer :)
Tänkte ta lite kort på öppna förskolan senare. Jag ska möta Marika 10:45 så tar vi sällskap :)
Moa har nämligen så fin outfit på sig idag, hennes lila hängselbyxor! :) Jag tror att hon växt i dom nu äntligen, DET måste fotograferas!

Imorse fick jag uppleva något av det gulligaste som finns i världen! Moa väckte mig genom att hon låg i sängen och pratade -"da da da dä dä dä". Hon låg så från kvart i sju till halv åtta! :D Hur gulligt som helst!
Mamma ringde typ nyss också. Hon anklagade mig för att ha tagit hennes rosa, glittriga, kofta. Det lät ju inte ens snyggt. Men jag sa att jag är oskylldig. Och så sa jag hur otrevligt det var att få ett sånt samtal! Att bli anklagad på det där sättet på morgonen, och hon lät så ARG när hon sa det också. Sen la vi på.
Sen ringde hon ju upp mig igen efter 3 min, hon hade hittat koftan hemma, och hon bad så mycket om ursäkt och hon kände sig så dum för att hon ALLTID ska tro att det är JAG som snor hennes kläder. Mmm, rätt åt dig mamma ;)

Jag var och storhandlade på Ica Maxi igår, men pengarna verkar inte ha dragits från kontot :S Man kan ju alltid hoppas att kassörskan klantat sig så att jag får behålla mina pengar! :D *I wish*



Läskig dröm!

Jag måste bara berätta om min dröm jag hade inatt!

Jag drömde att jag var gravid, med en JÄÄÄTTE stor mage. Och det var dags för förlossning, men Zsolt var inte där! Och så sätter jag igång och ut kommer en liten pojke :) Sen när jag förväntar mig att moderkakan ska komma, så kommer det EN TILL BEBIS! En till pojke ploppar ut, till både läkarens och min förvåning!

Nästa som händer i drömmen är att jag åker hem, vi bodde tydligen i ett jätte stort hus, nästan i mansion-stil. Jag kliver in med två små grabb-bebisar på mina armar och Zsolt tror inte sina ögon! :D Han trodde att jag hade tagit någon annans barn på BB, eftersom vi bara räknade med ett. Men nej, vi hade bara missat att det var två under varje ultraljud :P 
Det som händer sen är inte lika roligt.... 
Jag får helt plötsligt ångest och ber Zsolt att stanna hemma med de 2 nya tvillingarna och Moa, och JAG ville börja jobba. Men han blev skit arg och kaxig och sa -"Tror du att JAG ska vara hemma med tre små barn!? Aldrig i livet, det är ditt jobb!!"
Men själva grejen var att det var HAN som ville ha fler barn (vilket det är i verkligheten också), men han ville absolut inte vara hemma med dom.
Och det han säger efter det verkar inte så smart -"Men vill du ha något roligt att se fram emot i livet så kan vi ju göra dig på smällen igen och få ett till barn."
Hahaha, det var det dummaste jag har hört! HAN ville inte ta hand om 3 små barn, och tydligen inte jag heller, och så tycker han att vi ska göra ett fjärde på en gång!

Aja, konstig dröm. Jag tolkar den som att jag verkligen inte är redo att ha fler än ett barn, och att jag verkligen vill börja jobba istället. Men om Zsolt skulle kunna vara hemma-pappa ett tag, det vet jag ju inte :/ ABSOLUT INTE enligt min dröm iaf! Ursch, sån kille vill man ju inte ha. Hoppas att detta förblir endast en dröm!


(hittade bilden på Google)


Kyckling eller Lax?

Barnbidrag idag, och det var tur! För blöjorna är inte många kvar kan jag säga!
Nu är ju frågan, köpa storlek 3 eller 4? Hehe, ja, sånna problem kan man få som förälder :P
Det ska även köpas ersättning, matburkar, nappar och våtservetter. Sånt tycker jag är roligt att fylla på med här hemma ^^

Vi sov ganska länge idag, till typ halv tio. Men första matningen var ju förstås vid 7, sen somnade vi om båda två!
Har ingen aning om vad jag ska ha på mig idag :( Hatar sånna dagar!

Vi ska som sagt på föräldraträff idag. Vilket börjar klockan 17, men vi måste typ dra vid 18 för att åka och handla innan zsolt börjar sin träning 19:45. För sen är ju inte han hemma förns 21:30, och då är butikerna stängda!
Stressigt kommer det bli, men sånt är livet. 

Vad ska jag äta till lunch idag, Kyckling eller Lax? 

Muffins, God natt Moa-gulltrollet!

Nu har jag slavat färdigt i köket med bakandet. Nu tar Zsolt över disken ;)
Det blev dock bara 19 stycken muffins, men dom är stooora :) Det var första gången jag gjorde sånna här muffins, hoppas dom smakar bra. Det är chokladmuffins med chokladbitar i, med chokladglasyr och strössel uppepå. Hehe. Mycket choklad blev det :P
Och så tog strösslet slut mitt i! Så det är 7 stycken muffins med daimkulor på. Hoppas det ska smaka imorgon på föräldragruppen, och hoppas att alla tål choklad!!



Idag har Zsolt verkligen saknat mig och Moa :)
Han tog faktiskt tag i nattningen ikväll, eftersom jag bakade.
Han busade och lekte med henne på vår säng först, och gav henne lite mat, så att hon skulle bli jätte trött. Sen  var det bara att lägga henne i sängen :) Hehe. Mysigt.
(Förresten så smakade hon 2 msk kalops idag, och det gick ner! :D Jippi!)

Här är hon i sin jätte söta, ljus-rosa, rutiga pyjamas!




Bio, Dans, ont i foten, baka

Den gågna helgen blev helt okej, även om vi inte hade Moa :P
I fredags skulle vi se filmen Kick Ass på bio. Men Zsolt ville träna och vi hann inte till den filmen. Så vi gick på En galen Natt istället. Den va ingen höjdare tyckte jag. Men Zsolt gillade den rätt mycket :) Så smaken är som baken!

I lördags ville som sagt Zsolt festa till det lite. Och det ville Liinda också. Så vi började med att sitta här hemma hos oss och pimpla lite samtidigt som Spotify fick jobba hårt i bakgrunden. Vi försökte hitta en annan fest som vi kunde gå till, men det verkade som om alla hade festat på fredagen. Så Liinda och Emelie tyckte att vi skulle gå till Oliver.... NEJ tänkte jag och Zsolt (det är ju värsta gubb-haket). Men vi fick skjuts dit sen iaf, och det var en hel del yngre människor där som tur var. Dom nämnde att alla de "äldre" har börjat gå till Harrys sen det öppnade, sen om det stämmer vet jag inte.
Men vi dansade heeeela kvällen, t.o.m. Zsolt dansade lite, och jag drack lite vin.
Sen skulle vi till MD i skrapan, men vilken jävla kö!! Så vi gick hem istället.

Igår, söndag, vaknade jag och mådde som jag förtjänade. Jag hade haft på mig mina svarta skor från helvetet kvällen innan. Jag fattar inte att jag tog dom på mig, för jag vet ju att jag ALLTID stukar foten i dom. Så, jag stukade ju foten när vi bowlade med tjejerna för nån vecka sen, och nu stukade jag ju samma fot igen. mmm vad skönt! Men man ska inte ta på sig högklackade skor när man haltar redan innan :P Jaja, får se hur det går med promenaderna denna vecka då.

Förresten! Jag och Zsolt har börjat med att äta Low-carb. 
Jag äter bara "kolhydrater" en gång per dag. Och det blir antingen brödet till frukosten, eller om jag vill ha ris eller annat till lunch. Men annars äter vi bara sallad och kött/kyckling/fisk.  Det är faktiskt gott, och man mår mycket bättre, man blir aldrig sådär "äckelmätt" som man kan bli om man äter pommes eller liknande till maten.

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, förutom att mysa med min Moa!! :D Det är alltid så skönt att ha henne tillbaka efter att hon sovit borta. Just nu ligger hon och tar en liten tupplur, men sen när hon vaknat ska vi nog träna med den där gå-stolen. Jag vill så gärna kunna överraska Zsolt någon dag när han kommer hem från jobbet, att Moa kan gå med sin gåstol! För än så länge vet hon inte hur hon ska använda sina ben, hon böjer dom bara. Men det kommer väl snart hoppas jag!

Jag lär ju iaf baka idag, för jag ska ha med mig fika imorgon kväll till föräldraträffen. Eller egentligen skulle jag ha med mig fika till den 28:e för jag trodde att det var nästa träff, men nu kom det en till emellan. Så jag tar väl med mig fikat redan imorgon. Så får någon annan ta med sig den 28:e :)
Oj, det blev ett långt inlägg det här...


Lördag den sjuttonde april

JAG SKA TILL ULLARED!!! Den 7 Maj ska jag och Marika åka dit med buss :) Kostade bara 100 kronor! Jag har aldrig varit där tidigare, så det ska bli jätte spännande, och roligt!

Idag är vi barnlösa, Moa är med mormor och morfar i Eskilstuna. Zsolt ville nämligen hitta på något utan barn i helgen. Alltså dricka :P Men vi sitter lite fast, det verkar som om det kanske blir hemma hos oss. Men då får det inte bli nån röj fest, bara lugnt drickande och att man umgås :) Det skulle vara jätte kul. För Liinda är i Västerås också, har inte träffats på säkert ett år (!), och hon ville komma hit också :)

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag till systemet :P
(Man får en jäkla lång sovmorgon utan barn, och utan väckarklocka)  

Finally

Äntligen kan Moa ligga lite själv på golvet! :D Jag sitter och betalar räkningar och bloggar, och hon ligger på ett täcke och leker för sig skälv! Det har inte hänt på en månad. Hon ska dock ha matstund när som helst, så jag väntar på hennes signal ;)

Idag kommer Brigitta hit, runt 2-3.
Sen ska vi försöka storhandla, jag, Zsolt och Moa. Behöver massor med grönsaker och kyckling! :P

Nu ska jag fixa mat, jag hör henne börja gnälla lite smått :P 

Moas siffror

Ja, jag hade lite fel på vikten. Hon väger 7615 gram. Men jag trodde att det var vad hon vägde förra månaden, hehe. Men längden är iaf 66 cm, vilket jag trodde :)

Idag ska vi till ÖF, faktiskt ganska snart, så jag får lov att väcka Moa nu om vi ska komma iväg :)
Ska ju bytas blöja, matas och byta kläder, samt packa ner i vagnen. Allt ska ske på 30 min. Får se om jag hinner, beror ju på vilket humör Moa är på också! :P

Tisdag den trettonde april

Som sagt, mormor somnade in igår klockan 15:20.
Så nu blir det begravning i Finland inom kort. Jag åker dit med mamma och Sirpa, familjen stannar hemma.

Idag ska vi till BVC idag klockan 11 :) Så nu får vi veta vad Moa väger :P Alltid lika roligt!
Sen kommer mamma hit och håller mig sällskap, jag lockade hit henne genom att berätta att jag köpt en present till henne ;) Jag och Zsolt gick nämnligen en promenad till Hälla igår, det va trevligt och skönt väder.
Han ville förresten gå på bio på Fredag, får se om vi får barnvakt någonstans bara, och om det går någon bra film :) Och så skulle Liinda komma till stan på fredag, så vi får förhoppningsvis besök av henne då också.

Men imorgon blir det ju Öppna förskolan som gäller! Nu SKA jag INTE missa det :P Hehe, ser så mycket fram emot det varje vecka, men sen blir antingen jag eller Moa sjuk :P

Nu ska jag vattna blommorna, glömde göra det igår!

Hurra hurra för Moa idag!

6 MÅNADER blir mitt lilla gulletroll idag! :D
Jag vet dock inte exakt vad hon väger, men skulle gissa på ca 7900g... ca 66 cm lång. Det visar sig imorgon, för då ska vi till BVC.
Idag har hon provat Lax & Potatis, tyckte hon INTE om :P
Sen provade vi Kyckling & Gönsaker istället, det blev inte heller så populärt.
Så det slutade med lite havregröt, det går alltid ner.
Hon är så himla duktigt på att sitta nu, hon kan sitta helt själv, och bara 6 månader gammal! Duktig tös.
Det som är speciellt för Moa just nu är hennes tunga. Hon ska sträcka ut den och känna på den med fingrarna eller tugga på den. Det känns väl skönt mot tandköttet kan jag tänka mig.
Inga tänder än, men det kommer väl såsmåningom.

♥ Min ÄNGEL ♥




En tråkig detalj, som man kanske inte vill förknippa med Moas halårsdag, är att min mormor kommer somna in idag på sjukhuset i Eskilstuna. Hon har legat där inne ett tag nu, hennes njurar vill inte fungera. Och nu har dom kommit överrens att koppla ur allt. Så hon stilla får somna in.
Jag har inte velat hälsa på henne på sjukhuset, för jag vill minnas min mormor pigg och glad, som står och lagar köttfärs och potatisgryta :) Jag tänker på henne, och jag är lite glad för hennes skull också, hon ska äntligen få träffa sin make, som gick bort 1985. Vila i frid.

......

Nu sitter jag och lugnar ner mig och lyssnar på musik. Skönt. Speciellt när man bara tjafsar annars.

Vi ska snart åka hemåt, sen ikväll ska vi till Vallby och äta mat. Det blir iaf trevligt.

Söka Kvälls/Helg jobb

Just nu håller jag på och skriver ett CV. Här ska sökas jobb! Jag tänkte skicka ut det till smatliga butiker ute på Hälla. Jag vet att chansen är ganska liten på att någon ska nappa, med tanke på att jag skickat ut cvn tidigare också utan resultat. Men Jag har ju MASSOR med erfarenhet av det jag vill jobba med. Kassa och butik! Jag vill inte jobba i livsmedlesbutik, det har jag provat under praktiken i skolan, och nej tack. Men kläder, skor, heminredning och annat tjafs, ja tack. Jag älskar "annat tjafs"! :) Så detljhandeln, come and get me!!

Zsolt är ute och hjälper pappa med att lasta ved. Dom hade beställd 20 kubik ved, så det kommer nog ta ett tag. Dom började redan igår. Jag var då hos Sirpa och bakade Lituka, ett finskt tunnbröd. Mums!
Moa ligger just nu och sover, hon är pigg och glad idag har jag märkt :) på VÄLDIGT bra humör faktiskt. Men det är hon alltid när vi är i Ramnäs  :)
Nu ska jag nog börja med maten till dom hårt arbetande där ute, ska bara skriva ut mitt cv och personliga brev. Håll tummarna för mig!

Smakprov från fotograferingen!

Jag gick in på mailen och såg att jag redan fått alla bilder från fotograferingen igår!
ÅÅÅÅÅ SÅ FINA BILDER!
Visserligen är dom inte retuscherade än, men dom är otrolit fina ändå! Min lilla prinsessa behöver inte retuscheras tycker jag :D Thihi.
Här är EN av mina favoriter!



Neeeeej!!!

Moa ramlade ur vår säng :(
Kan man känna sig sämre som mamma? Nej, tror inte det!
Hon "låg och sov" trodde jag. Så jag satte lite kuddar omkring henne och gick på toaletten. Jag gick till köket och pillade med flaskorna men sen när jag väl satte mig ner på toaletten hörde jag en duns och Moa som börjar stört gråta!
Jag minns inte om hon låg på mage eller på rygg faktiskt nu när jag tänker efter. För jag var bara så fokuserad på att plocka upp henne från golvet. Stackars lilla tösen min!
Jag trodde verkligen att hon sov och hon brukar ju få sova i vår säng när Zsolt har gått till jobbet... men nu är hon tydligen så pass rörlig att hon flyttar på kuddarna, och då kan det alltså gå riktigt illa.
När hon väl lugnat ner sig i min famn försökte jag böja på hennes ben och armar, och klappa henne på ryggen, för att se om hon reagerar på att det gör ont eller så. Men hon reaerade inget speciellt, TUR!
Hon andades lite konstigt ett tag efter, men det var nog för att hon blev så skrämd och hade gråtit så mycket. Jag var till och med tvungen att lämna sovrumet för att hon över huvud taget skulle minska på tårarna. Jag har inte tagit henne in till sovrummet efter det, då kanske hon minns vad som hände och blir ledsen igen. Det visar sig ikväll. Jag är glad att hon mår bra nu. Och idag har vi bara mysat tillsammans hon och jag. Hoppas hon känner att jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Hon vill iaf vara med mig hela tiden nu, vilket känns bra, för då är hon ju inte sur på mig iaf!  
Vi gick inte till Öppna förskolan trots allt, jag känner mig förkyld och har ont i ögat, och så hände det här. Nej, det får bli nästa vecka istället.

Fotografering

Vi kom nyss hem från Moas halvårs fotografering. Guuud så kul det var! :D Hon va lite svårflörtad i början eftersom hon var nyvaken. Men sen fick vi fram lite leenden och i slutet fick vi se mycket tunga :P Det är nämligen hennes nya "grej" att räcka ut tungan hela tiden och antingen se ut som om hon slickar på något, eller så tuggar hon på sin egen tunga medan den hänger lååångt ute. Hehe, hon är så söt :)
Hon kan också sitta helt själv nu :) Visserligen kan hon tippa över åt nåt håll, men hon satt så fint under fotograferingen så!
Vi tänker utnyttja det där erbjudandet där man får fyra bilder gratis :) Det passar ju jätte bra speciellt när man har lite tajt budget ;)
Jag skulle hemskt gärna vilja ha en förstoring också... men det kostar ju 1000 kronor för en laminerad bild på 30x30 cm.
Jag tycker ju att det helt klart är VÄRT, om man hade dom pengarna. Får se vad man lyckas skramla ihop sen.
Jag tänkte fråga mamma och Julianna om dom vill köpa någon bild till sig själva också. Jag skulle ju hemskt gärna själv vilja köpa en varsin bild till alla som har något med Moa att göra, men det skulle bli himla dyrt!

Jag tog lite bilder här hemma också, men som sagt så sticker tungan ut på nästan varenda bild!
Jag lyckades få en bild utan tunga iaf, och det är den som sitter i min nya Header.
Här är Moa i ett nötskal just nu:




Ont i ögat

Ja, jag har någonting kostigt i ögat. Mitt ögonlock ser ungefär ut som en fläskläpp :P Alltså svullet och konstigt. Gör jätte ont, och det är säkert anledningen till jag har feber till och från. Men det ska inte stoppa mig denna vecka! Orkar inte bara ligga hemma och vara sjuk! Nej, imorgon ska Moa fotograferas :) Och på onsdag är det träff på öppna förskolan med mammorna :)

Nu ska jag fortsätta laga middag, jag vet att det är ganska sent, men det måste göras.

Glad påsk?

Eller snarare förkyld och snorig påsk? Jag var nämligen ute och promenerade igår och råkade ta en aldeles för varm jacka på mig. Så jag tog av mig den och vips när jag kom hem så blev jag jätte förkyld! TYPISKT! Men är man dum så är man.

Moa verkar inte heller helt 100. Hon vill ju inte äta som hon brukar. 
Hon brukar nämligen äta 160 ml ersättning 5 ggr per dag. Vilket blir 800 ml ersättning. 
Men nu äter hon bara små skvättar, som bäst äter hon 140 ml till frukost. Men sen bara 70, 40, 45... det blir ca 400-500 ml per dag nu :/ Och så sover hon jätte mycket. Men det är ju klart, äter man inte så får man ju ingen energi, och då sover man ju! Fattar inte vad som är problemet. Men hon kissar och bajsar iaf, dock kissar hon väääldigt lite, men det kommer kiss iaf. Hon är glad och lekfull också, när hon väl är vaken vill säga. Men lite extra kinkig när hon blir trött, och vill helst somna i famnen. Inte bra, vill inte vänja henne vid att bara vara i min eller Zsolts famn hela tiden. Hon måste ju kunna vara på golvet och leka själv lite också. Vi måste bli bättre på att låta henne vara mer självständig. Jag vill inte ha ett barn som hela tiden är beroende av vad jag gör och hela tiden måste ha mig exakt bredvid, annars kan hon inte fortsätta leka. Nej nej nej, det vill jag inte ha.
Men nu är hon ju sjuk och då vill hon ju har mer mys, och det får hon ju också :) Hoppas bara det inte det håller i sig för alltid. Vill ha min friska lilla flicka tillbaka!

Mamma och Pappa var nyss här och överraskade med ett påskägg till mig och Zsolt, och en pipmugg till Moa :) Tack tack.
Zsolt har åkt på träning och Moa sover. Så nu är jag heeelt själv och förkyld :/ Inte världens roligaste. Men ikväll blir det Bingolotto :D Hehe. Det är nog bara jag, zsolt och 70% av Sveriges pensionärer som spelar bingolotto! Haha, men jag tycker att det är kul faktiskt. Och man vinner ju aldrig nåt om man aldrig spelar ;P

Javisst ja! Glömde lägga upp bilder på mitt fina påskpynt! Visserligen bara ett påskris i hallen, men ändå!
  


Tog en närbild på ett av äggen som hänger i riset. Det är en liten kyckling som ligger och trycker i sitt lilla bo inuti ett ägg. SÅ SÖT! Köpte jag på Rusta minsan :)

RSS 2.0