Happy news...

Tjoho! Rolig dag idag! :D
Visserligen försov vi oss till att börja med, men det gjorde inte så mycket. Moa vaknade klockan 10 (!) Men vill ungen sova så får hon göra det :)
Vi var på busborgen idag heeeela dan! Kul att se Moa och Li leka med varandra mer och mer, Li vill gärna följa efter Moa lite då och då, hehe, Gulligt! Kul att träffa Alexandra också :D Kenny var med också för ovanlighetens skull :)
Moa är jätte duktig på att GÅ SJÄLV! Från och med IDAG så räknas Moa som en självgående liten flicka :D
Hon gick runt på busborgen nästan hela tiden, och var väldigt stadig jämfört med för 1 vecka sedan! Duktiga tjejen, mammas älskling! (och pappas såklart)

När vi kom hem, runt klockan 17 så var Moa jääätte trött, men hon orkade hålla sig vaken till 19 ändå, helt utan middagslur idag :) Duktig tjej. Nu sover hon som en stock!

Våra framkallade bilder kom idag, så nu har jag gjort 4 nya sidor i min scrap-book :)
1 sida med bilder från Moas 6 månaders fotografering, 2 sidor med vår semsester på Öland, och 1 sida med Cirkus och Zsolts födelsedag :) Kul att fixa lite för mig själv när Zsolt var och tränade.

Klockan 22 ikväll fick jag ett efterlängtat roligt samtal av Helena, min chef på Cervera i Punkt huset här i västerås. Jag får jobba HELA DECEMBER! :D Jag börjar redan på torsdag och värmer upp både torsdag och fredag! Sen har jag 11 andra pass utspritt fram till den 21:a december. Sen kommer det antagligen att bli mer jobb under mellandagsrean! Så kom till Cervera på Torsdag och önska mig lycka till! :D:D:D
Nu är jag RIKTIGT glad över att Zsolt är hemma över julen/vintern, får då kan ju JAG jobba! :D Ååå vad roligt det ska bli! Förhoppningsvis så finns det chans till mer jobb nästa år, om jag inte kommer in som reserv på utbildningen vill säga.
Ska bli kul och intressant att se hur Zsolt klarar dagarna med Moa helt ensam. För det är inte bara att sätta sig i soffan medan Moa leker, nej, man måste underhålla Moa och hitta på nya roliga och lärdomsfulla saker för att hon ska få det så bra som möjligt. Och gå till busborgen, öppna förskolan och hälsa på hos folk man känner, för det trivs Moa bäst med, hon vill inte bara sitta hemma och leka med samma leksaker dag ut och dag in. Hehe. Det kommer bli nyttigt för dom att vara tillsammans, och Zsolt lär sig också mer av Moas kroppsspråk och behov :) Själv kan man ju allt utantill, så det kommer bli en rejäl omställning för mig också, att bara släppa taget och låta Zsolt sköta det själv :S Men det ska nog gå jätte bra!
En gladare Saara får man leta efter just denna torsdag kväll i slutet på november :D

Mysigt med julpynt... men ändå sur.

Å vad härligt det är att gå runt här hemma och njuta av allt julpynt! :D Jag är supernöjd med dom nya julgardinerna jag beställde från jotex också! Passade perfekt i vardagsrummet, precis som jag trodde.
Moa har lite svårt att låta bli att pilla på tomtarna som jag ställt lite här och där på fönsterbrädorna :P Men hon ska lära sig.

Igår var jag och Moa iväg en sväng till Ramnäs för att hämta hennes pulka som vi glömde där sist. Då bjöds det på pannkaka, och varken Moa eller jag tackade ju nej :P Moa åt ½ pannkaka ungefär, hon fick äta själv med gaffel. Det gick bra ett tag, men sen märkte jag att hon bara lekte med maten, då var det dags att åka hemåt!
Jag hämtade upp Zsolt och Arpad från träningen, sen åkte vi till Coop Forum, jag skulle köpa julskinka! Men dom hade bara färdigkokt :( :( :( Det är inte ALLS lika gott som när jag gör den helt själv från början, i ugnen i typ 3 timmar. Men men, det får duga tills säsongen för julskinka kommit igång i butikerna.
När vi skulle gå mot kassorna så hade Zsolt och Arpad visat Moa två JÄTTE STORA gossedjur.. mm.. det gick ju bra sen att bara lägga tillbaka dom på hyllan och gå därifrån, ELLER INTE! Moa blev jätte ledsen när dom stora nallarna (eller en ko och en hund) togs ifrån henne, så hon började ju gråta hysteriskt och Zsolt fick bära på henne resten av shoppingturen. Herregud! Hon är ju bvara 1 år! Tänk hur det blir sen när hon är 3 eller fyra och vill ha ett gossedjur!?! :S Jag längtar inte kan jag säga. Men min lilla flicka ÄLSKAR ju gossedjur, det kan man ju inte rå för. Hon är precis som mig när jag var liten :D
Gossedjuret kostade bara 199.. så det kanske blir en till julklapp till Moa, den svart/vita kossan :) Men jag köpte ju nyss en nallebjörn till henne som är större än henne själv! Men den här kossan var minst dubbelt så stor som Moa, hehehe. Tänk er själva att ha ett gossedjur som är dubbelt så stort som er själva! Mysigt!

Idag vill jag ha en lugn dag, är inte riktigt på humör :/
Jag tycker hela söndagen blir förstörd när Zsolt ska träna. Han jobbar ju 8 timmar 5 dagar i veckan, han hinner träffa Moa i genomsnitt 2 ½ timmar måndag, onsdag, fredag. Sen tränar han Tisdag och Torsdag. Då får ju Moa bara lördagen med pappa sin, och denna lördag var ju Moa på Vallby! För söndagen tycker han att det är viktigt att träna, trots att det bara är 3 PERSONER som kommer på träningen på söndagar. Nej, jag blir irriterad. HUR kan man inte vilja spendera HELA helgen med Moa, när man missar nästan hela hennes vakna tid på veckorna!? Jävla egoist om jag får säga det själv. JAG skulle absolut inte vilja lämna ifrån mig Moa lika ofta till barnvakt om jag jobbade heltid och aldrig fick egen tid med henne på veckorna. Då är ju helgen HELIG och viktig för att känna ett band till sitt barn och göra roliga saker :/ Men Zsolt verkar tycka att det är helt ok. Fattar inte...
Men då är det ganska skönt att han blir uppsagd till vintern, så får dom ta igen förlorad tid med varndra. Men Zsolt tänker väl "Ååå, då kan jag träna varje dag om jag vill!"
:(
Och sen att det ska bli sånt himla liv om JAG vill gå ut SJÄLV nån gång utan varken honom eller Moa, är det så jävla konstigt då? Då kan väl han bara vara glad och se det som en möjlighet att få vara SJÄLV med sin dotter. Men han har alldtig sagt efteråt att dom har haft det jätte mysigt tillsammans, och att han lätt glömmer bort hur det är att vara själv med Moa, eftersom det inte händer så ofta. Det blir det andra bullar på när jag börjar plugga elelr jobba, då jäklar blir det 50/50 med ALLT som har med Moa att göra, får se hur han gillar det och om han fortfarande sitter och säger "Jag vill ha 8 barn".

Harmonisk Lördag

Julpyntandet blev så gott som klart igår! :D Gardinerna är uppe, ljusstakarna och stjärnorna lyser i fönstren, tomtarna står på sina platser och allt det runt omkring är också färdigt nu! Mysigt!
Filmen var förresten jätte bra! Den kan jag rekommendera, "Devil".

Vi vaknade idag, utan Moa hemma :/ Kändes jobbigt som vanligt, men vi vet ju att hon har det bra där hon är.
Vi åt lunch nästan på en gång, eftersom klockan var runt 11.30.

Sen fixade vi oss iordning och begick oss mot IKEA!
Där köpte vi lite smått och gott. Ljusslinga till hallen, glödlampor till köket+badrummet, nya matlådor, röda servetter, röda bordstabletter samt batterier ;P Haha, Ja där hade ni hela vår shoppinglista från Ikea :P

Efter det handlade vi lite mat på Ica Maxi.

När vi hämtade Moa hade hon inte så bråttom därifrån direkt, hehe. Där kommer hon ju undan med nästan vad som helst, så jag förstår henne. Men guuud så söt hon är!!! Man lägger märke till det ÄNNU MER när man varit ifrån henne ett tag!
Hon går väldigt mycket nu, hon har insett att så länge hon går sakta, så går det hur bra och stadigt som helst.
Hon kan även flirta! Man ropar på henne så att man har hennes upmärksamhet, sen blinkar man med ena ögat mot henne. Sen försöker hon härma och då blinkar hon med båda ögonen och rynkar på näsan samtidigt! SÅ HIMLA SÖT! Det var Morfar som lärde henne det förra helgen. Hehe.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli runt 2, för då kommer Sirpa nog höra av sig och vill ha skjuts från Jobb-julbordet. Jag fördriver tiden med att skriva julkort och småpiffa lite här och där, men nu är det klart :/ Zsolt kollar på Iron Man på tv4, men den filmen är inget för mig. Jag vill läsa bok, men då blir jag bara trött, så nej det går inte.
Jag får hitta på nåt kul... köpte kakeldekorationer på Ica Maxi idag, DET kan jag ju pyssla med, speciellt nu när vi bytt till starkare lampor i kök och badrum! :)

Lugn fredagkväll

Nu har Moa lämnats på Vallby och vi ska gå på bio :)
Vi ska se nya skräckfilmen Devil :S Den är nog läskig!

Efter det ska vi hem och då börjar jag nog julpynta på riktigt! Med riktig julmusik som "Last christmas" med Wham, "White christmas" med Bing Crosby och självklart "Winter Wonderland" också med Bing Crosby! :D
mmm, längtar! :D
Kanske öppna en flaska vin och krypa ner i duntofflorna ;P

Lite mer positivt inlägg nu :)

Det var roligt att se mamma igen :) Men nå vidare brun va hon inte :S Hon hade ju smörjt sig med faktor 50 hela resan :P Hahaha.
Vi tittade på en dvd dom hade köpt, där man får se när dom rider på elefant-safari. :D Det såg jätte kul ut. Det var så ovant att se mamma på en så tropisk plats som THAILAND! Men det är så härligt att hon till slut unnade sig själv den resan, hon är så snäll och hjälpsam hela tiden till mig och mina syskon, famförallt att ta hand om våra barn. ♥ Och att sticka in med plånboken när det krisar. Hon är verklgen toppen!
Hon köpte min parfym åt mig på taxfree i helsinki, blev ju lite billigare då än att köpa här i stan, STORT TACK!!! Georgio Armani Diamonds! MMMMMMMMM, vad gott den luktar! :D

Nu har jag skrivit ut nya blanketter för att söka in till skolan igen, fast till kursstarten Augusti 2011. Jag tänker INTE GE UPP! Jag SKA bannemig bli trafiklärare om jag så ska behöva vänta 10 år på att få gå utbilningen. Jag tänker i så fall söka till varje kursstart tills jag kommer in! Nån gång lär dom väl typ tröttna på mina brev och liksom låta mig få som jag vill ;P Hehe.

Moa ligger och sover och jag väntar på att Lyxfällan ska börja.
Ett glas julmust sitter ju inte alls fel :D
När Zsolt kommer hem ska han bära upp julpyntet, så jag kan börja planera och titta igenom allt jag har. Tänk, bott hemifrån i 2 år, men har redan så mycket julpynt så jag skulle kunna pynta KUNGAHUSET! :D Perfekt!


Tack älskling


Skit också!!!!

Jag kom inte in på utbildningen :'(
Jag är fjärde reserv... som om det hjälper!!?? Aja, håller tummarna på att det är FYRA personer som hoppar av eller tackar nej till utbildningen. Jag önskar dom allt ont i livet just nu, bara så att JAG kan få komma in istället! :'( Seriöst.

Moa såg lite frågande ut när mamma blev så ledsen efter att ha läst posten :/

Jaha, då är det bara att kila till arbetsförmedlingen och DÖ efter jul...

-------------------------------------

Idag ska vi iväg en stund till Ramnäs för att välkomna min mamma hem från resan :) Hon lät trött i telefonen, hon kunde tydligen inte sova nåt planet.
Men det blir lite senare runt 16.
Nu ska jag sitta och passa på att deppa medan Moa sover :(

Vi som tänkte gå på bio imorgon och ha det mysigt... får väl se.
Jag får trösta mig med att sätta upp "lite" julpynt i helgen.

------------------------------------

DESSUTOM kom beskedet om att Zsolt jobbar 1-2 veckor, sen är det A-kassa som gäller tills jobbet kommer igång igen!
Helvetes jävla skit jobb!!! Att man ska hamna i skiten varje vinter :(
Men vi har ju varandra...

Jätte trevligt och mindre trevligt...

....det var jätte trevligt med Malin och Elin idag! Vi fikade och lekte och pratade. Kul att Elin och Moa kommer så pass bra överrens :D Förutom att Elin ville ha Moas napp hela tiden :P Men så går det när man har en likadan hemma ju! Hehe.

.... mindre trevligt är att Moa har fått världens blöjexem! Jag märkte att det var lite rött i förrgår, smörjde då med en kräm jag fått av Julianna, men då blev det bara värre :S Igår smörjde jag med vitt vaselin, men IDAG har det sruckit upp till riktiga exem :( Ursch vad jobbigt!
Åkte till Apoteket och frågade om råd, och fick en kräm med zink i. Nu ska det väl bli bättre och läka.
Jag som tyckte "å vad skönt att Moa ALDRIG har haft blöjexem." Tji fick jag :(

Nu sitter jag och laddar in bilder för framkallning :D Blir väl runt 500 bilder igen :S och då fattas ändå hälften, som försvann i min kraschade dator :(

Onsdag den tjugofjärde November!

1 MÅNAD KVAR TILL JULAFTON!

Hårfärgningen gick ju inte som jag ville. Jag blev bara lite ljusare röd. Jag hade köpt en "färg" som ska göra håret ljusare utan att slita så mycket som blondering, men nu inser jag att blondering är enda sättet :S Jag har aldrig blonderat hela håret på en gång förut, jag har alltid gjort slingor på slingor på slingor, men det tar sån himla tid! Jag ska göra ett försök med riktigt blondering. Men det finns ju olika grader på det också, får se hur "intensivt" jag vågar prova.

Gick upp tidigt idag, orkade inte sova mer!
Jag gick till sängs ganska tidigt igår och fortsatte läsa på min bok. Jag läste ut Svinalängorna. Boken var ju rolig och sådär i början, men sen blev den väldigt tragisk :( Mycket snack om föräldrar som dricker aldeles för mycket, och mycket bråk hemma och en otrygg uppväxt för barnen :( Jag tycker inte om att läsa om sånt, jag mår dåligt själv då också. Vet inte varför. Men jag ville ju läsa klart boken! Den slutade väl ganska bra, eller i alla fall relativt lyckligt för den lilla stunden.
Ikväll ska jag påbörja en ny bok som jag köpte i helgen. 18 sekunder tror jag den heter. Det är lite deckare/fantasi, det handlar nämligen om en rad mord på unga kvinnor och det finns en blind kvinna som ska lösa dessa mord med hjälp av hennes speciella "förmåga". Hon kan nämligen "se" offrens sista 18 sekunder i livet på något sätt :S Den verkar bra och spännande!

Snart kommer Malin & Elin hit! Jag har bakat en saffranskaka dagen till ära.
Jag har även organiserat i Moas rum, hon ligger just nu och sover, men jag är rädd att hon kommer ställa till med oordning ganska snabbt när hon vaknat. Hehe.

Jag vill bjuda på en bild idag känner jag.
Denna bild togs förr förra helgen när Moa fick prova att gå upp för trappor för första gången.
Lite hjälp av pappa behövdes ju...

Färga igen

Nu sitter jag med färg i håret, i ett försök att bli ljus koppar, eller koppar åtminstone! Men det ska nog gå bra till slut. Köpte hårfärg för 370 kr. Köpte även RÖD utifall jag skulle misslyckas med det första :P Så hamnar man på ruta ett igen. Men nej, det ska gå bra det här! :D

Jag har invigit pepparkaksburken nu. Mmmm vad gott det är, har nog ätit en hel näve! Nu får det vara bra.
Jag köpte marsipanhjärtan till Zsolt på affären idag, han behövde lite uppmuntran märkte jag.
Och Moa fick en JÄTTE NALLE! Lite sådär innan jul ;P Det fanns på ica-maxi för 129;-, mjuk och härlig.

Kollade färgen på huvudet nyss, det vill inte bli så ljust som jag vill :S Mahogny röd är svårt att få bort :S
Men jag ger mig inte!


Tisdag den tjugotredje november

Igår fick jag tre stora rosor av min älskling! ♥ Det är dom vackraste blommorna jag vet, och dom luktar så gott!

Idag händer inte så mycket, ska ta en promenad till affären, ska köpa fika.
Malin och Elin kommer nämligen hit imorgon och hälsar på! :D Spännande.
Jag har ju hälsat på i deras fina hus i sommras. Vår lägenhet är inget att jämföra med direkt :P Men det duger för oss, och jag har ju inrett och gjort det bästa utav det :P Hehehe
Det ska bli kul att få lite sällskap på dagen! :D

Lilla Li är fortfarande sjuk :( Stackars liten. Så det blir ingen busborgen idag heller.
Moa verkar inte må dåligt av det, hon leker runt här och bankar på allt och öppnar alla skåp. Busunge! :)

Åh, alldeles snart är det bara 1 månad kvar till jul! :D I helgen börjar jag julpynta minsan!

Pulka, Armani Diamonds, smörgås

En ny vecka har infunnit sig :/ Jag gillar helgerna bäst! Men vem gör inte det.

Igår, Söndag, shoppade vi lite till på Tati. Zsolt hittade mer kläder. En kavaj fick räcka för min del :P
Vi köpte en pulka till Moa också! Det var den absolut sista som fanns, och den var tyvärr grön, men det fick duga! Hela Moa brukar ju vara rosa så :P Vi tog en jungfrufärd igår kväll, och hon gillade det skarpt!

Nu är bilen "fixad", men varningslampan vill inte slockna för det! Konstigt, då är det något MER som behövs göras :/
Väggen till öppna spisen är klar i alla fall. Men vi väntar med det sista tills mamma kommit hem och godkänt den.
Mamma kommer ju hem på Torsdag!! :D Skönt för pappa, för han har känt sig ensam här den senaste veckan :/ Det sa han t.om. rakt ut till mig, och det brukar han ALDRIG säga annars. Så nu måste han verkligen ha känt sig ensam :/
Får se om mamma hittade parfymen som jag beställde av henne, Armani Diamonds... mmmm, den luktar så GOTT!

Just nu sitter jag fortfarande i Ramnäs. Vi ska åka hemåt, jag och Moa, när det börjar närma sig att Zsolt slutar jobbet, så kan vi plocka upp honom samtidigt också :)
Nej nu är det dags för lite smörgås för Moas del.

PERFEKT LÖRDAG!

I Lördags åkte jag och Zsolt in till stan för att shoppa! Moa fick stanna i Ramnäs med sin morfar.
Vi shoppade i över 4 timmar, och som vi shoppade! Zsolt fick en helt ny garderob (alltså innehållet i en garderob).
Och jag köpte lite smått och gott. Bl.a. en JÄTTE SKÖN tröja på Hollywood! Och ett hår-serum som reparerar håret samtidigt som det ger mer lyster och mjukhet. Köpte massa annat också, julklapp till Dennis, och till Moa såklart. Skönt! Då var det avklarat! :D

När vi kom hem från stan så somnade Zsolt ganska fort i soffan, men det va lika bra, för han skulle göra färdigt den putsade väggen under kvällen när Moa somnat!
Själv så fick jag skjuts av pappa tillbaka till stan, för jag skulle ju äta middag med mammorna :D
Jätte trevligt var det! Servitören kunde ha varit trevligare, men men. Vi skålade för att det var en väldigt bra idé att träffas såhär, och så skålade vi ju för våra BARN som faktiskt var anledningen till att vi träffats från första början! :D
Efter maten gick vi till Varda och tog ett glas och bara satt och pratade, det kunde inte blivit bättre. Jag tog ett glas Rosé, och det smakade huuur gott som helst! När klockan blev runt 23 så var det dags att bege sig hemåt, men både jag och Anna kände väl att vi egentligen hade velat fortsätta med en långkväll med dans och musik :P Men det ska vi ordna till efter jul! :D Då blir det en riktig UTEKVÄLL!

Så detta, mina vänner, är ett bra exempel på en PERFEKT LÖRDAG enligt mig :D


Blodigt värre :S

Fick en underbart brev hem till oss idag :D:D:D:D:D Lite extrapengar skadar ALDRIG, speciellt inte såhär precis innan jul och en kommande kryssning xD
Det var Zsolt försäkringspengar för handen som han skadade för lite över 2 år sen.
Han lärde sig en riktig läxa den kvällen, man trycker inte på GLASET på dörren när man kommer i 120 ner för trapporna, dörren kan nämligen vara låst! Hans hand for rätt igenom glasrutan och med en halvliter wisky i kroppen så sprutade blodet på ganska rejält :S Ursch! Fy! Men men, han har lärt sig en läxa som sagt.

Nu är Zsolt och pappa på väg för att hämta material till jobbet dom ska utföra i helgen.
Jag och Moa ska strax åka till Media Markt för att köpa en hårfön till mig :D

Härlig dag!

Moa har fått tagit ett bad nu imorse redan =) Jag tyckte det var dags. Men hon verkar inte vilja sitta ner i badbaljan längre :S Hon vill bara stå upp, men då blir hon ju kall, och hon gillar inte när jag öser vatten över henne, då vill hon kliva ur :S Så det fick bli en kort badstund bara, men ren blev hon ju! Nu går hon runt här och lever rövare, ska dra i sladdar och slå på laptopen hela tiden, unge! Men det är härligt också på samma gång =)

Jag har även hunnit städa badrummet och diska lite, det behövdes också! Badrummet i alla fall. Putsa speglar har jag också gjort...
Nu är det väl dags att laga lunch antar jag :/ Börjar tröttna på det faktiskt, men det hjälps inte! Det ska göras varje dag ändå :D

Senare idag så ska vi åka till Ramnäs. Det är så att Zsolt ska mura en vägg hos mina föräldrar medans pappa ska fixa våran bil till besiktningen. Det behövs bytas oljefilter och olja, och några tändstift, fy vad tråkigt! Jag hatar när bilen kostar pengar, allt utöver försäkring och lånet :P Men sånt är ju också ett "måste".

Imorgon blir det ett trevligt restaurangbesök med några av mammorna från föräldragruppen, DET ser jag fram emot! Undrar bara hur jag ska ha håret och vad jag ska ha på mig ;P Men det löser sig alltid!
Vi ska äta på Ruffinos, jag har aldrig ätit där, men syrran Sirpa sa att det va jätte gott där :)

Nej, lunch nu va det ja....

Sånt är livet!

Idag har jag som sagt haft ont i magen, kvinnoveckan har infunnit sig. Sånt är livet!
Jag har ätit dåligt idag under dagen just p.g.a. detta, men NU har smärtan gått över och jag har bakat färskt bröd på kikärter och rågsikt bl.a. Mums ska det bli!

Lilla älsklingen sover och den stora älsklingen är och tränar :) Sånt är livet.
-----------------------------------------------------------------------------------
Önskar att man kunde blockera personer från att kunna läsa ens blogg...

Moas dag idag

Moa har namnsdag idag! :D

Sjväl så har jag sådär jobbigt ont i magen som bara kvinnor kan ha :( ursch, illa mår jag också!
Men ska väl börja fixa min iordning någon gång snart så vi kan gå ut på en promenad i alla fall.
Busborgen orkar jag inte med idag, inte med sånna här smärtor :(
Men Moa blir nöjd bara hon får åka lite vagn och titta på naturen :) 


2 nya tänder för Moa!

Ja, 13 månader gammal och hennes tredje och fjärde tand har kommit fram samtidigt. Hon är lite seg med att få fram tänder tycker jag, men what´s the rush?
Visst går det segt för henne att få fram tänderna, men när det väl är något på väg, så kommer det 2 åt gången :D

Tvättdag, ny bok

Tvättdagen har nu fallit på onsdagar mellan 16-19. Idag blev det 3 maskiner. Jag fattar inte vad all tvätt kommer ifrån?! I fredags tvättade jag 5 proppfulla maskiner också! :S Herregud. Men jaja, sånt som måste göras :P

Igår var jag uppe sent. Jag fick reda på att jag missat gårdagens Desperate Housewives avsnitt, så jag registrerade mig på Kanal 5 Play, och kunde då betala en liten summa och titta på både gårdagens OCH nästa veckas avsnitt :D HA HA, jag vet vad som händer nästa vecka! :P

Klockan va runt 01 när jag kröp i säng, ändå kunde jag inte låta bli att börja läsa på boken som jag lånade av Julianna igår :P
Den handlar om en finsk familj, det är en komisk bok, och som jag skrattade! Hahaha! Jag känner igen svordommarna och temperamentet på karaktärerna i boken från min egen barndom, speciellt mamman! "Voi vittujen vittujen vittu", det är så himla grovt och icke barnvänligt språk, men just det har faktiskt min mamma sagt ganska mycket under min uppväxt om sanningen ska fram. Vi finnar ser nog inte lika allvarligt på det som vissa andra kan jag tänka mig! Mamman i boken är alltså ganska lik min egen mamma när jag var liten, temperamentfull, grov i käften och överanalyserande av ALLT och ALLA, men ändå kärleksfull och omhändertagande. Hahaha! Så det är en rolig bok må jag säga.

Ikväll vet jag inte vad som händer, kanske lite tv eller nåt, efter att tvätten är klar såklart. Eller kanske ett bubbelbad? Nja, får se.

Imorgon blir det nog busborgen, Li och Alexandra är nog fortfarande sjuka, men vi ska dit i alla fall =)


Rusta, ny julgran, perfekt!

Det blev en trip till Rusta, efter att jag lämnat lite cola och butterkaka till Zsolt och hans jobbarkompisar :D Det uppskattades säkert.
Jag och Moa gick igenom butiken ganska snabbt, men vi hann slänga i en vit julgran, lite juklappspapper, en julklapp till Moa, massa shampo & balsam och lite mer hårgrejer.
Det vita julgranen kommer bli SÅÅ FIN i vårat grå/vit/svarta vardagsrum! :D Dock fanns det bara 210 långa, jag hade velat haft en lite mindre, men men, det får duga.
Får se när jag får sätta upp den, senast första advent i alla fall!

Alltså, jag måste bara säga det igen... Jag älskar min nya frisyr! :D
Det är JÄTTE fint när man använder wawe-maker också! Perfekt! *nöjd*


tisdag den sextonde november

Solen skiner och jag har börjat gå upp klockan 8 istället för 10 varje morgon! Moa sover ju fortfarande till halv tio eller tio :P Men då har jag tid för mig själv en liten stund på morgonen, och det uppskattas!

Hehe, ja just ja! Igår när jag var på väg hem från frissan och shopingen så ringde Zsolt och sa att Moa va hungrig och Vällingen var slut, jag skulle åka och köpa det. Moa grät då jätte mycket i bakgrunden, och jag kände hur mina tårkanaler började fyllas! Jag fick sånna skuldkänslor över att jag inte var hemma för att trösta Moa, så jag började gråta jag med! Jag sa till Zsolt, nästan skrek, "Ta hand om Moa nu, hon gråter ju!" Men han skulle ju bara ringa och be mig stanna på Willys och köpa välling. Hehe. Men jag blev jätte sur på honom för att han ringde till mig när han istället skulle trösta Moa, plus att jag fick lov att lyssna på min lilla flicka gråtandes i andra änden, utan att kunna göra något! Nej det var hemskt! :/ Jag sa åt honom att ge henne liten clementin så länge. När jag kom hem var hon på topp humör igen :D

Idag skulle vi ha träffat Alexandra och Li på busborgen, men dom är förkylda tyvärr :S Ursch, stackarna, jag vet hur det känns!
Så idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Ska nog ta en promenad, sen funderar jag på om vi ska åka till Rusta och köpa oss en vit julgran, jag och Moa :D och kanske lite annat smått och gott till julen :D Det låter som en bra idé tycker jag!

NY FRRRISYR!!

Woohoooooo! Jag har klippt mig hos FRRRRRISÖREN!
Vad gillar ni min nya frrrrrrisyr?!
Jag är jätte-super-baota-mega nöjd i alla fall :D Det blev en kort frisyr! Vilket jag tänkt på länge men inte riktigt vågat göra, men det är jätte skönt, och lättfixat! :D
Kändes underbart att någon annan fick fria händer att klippa lite, Veronica hette frisören på Klippstugan. Hon va mega trevlig och super duktig! Henne blir det varje gång framöver kan jag säga!


-------------------------------------------------------------

Idag åkte mamma och fam Lindvall mot Thailand! Eller först mellanlandar dom i kära Helsinki, men SEN är det raka vägen till Thailand. Jag är ju inte ett dugg avundsjuk :S Nej nej...
Kommer dom vara bruna och fina på alla julbilder medan vi är helt bleka, men aja. Man SKA faktiskt vara blek på vintern om man bor i Sverige, annars är man fejk ;P Hahahaha.
Shit, jag sitter och tänker på dom lite då och då, jag är orolig för mamma :S Hon har ju aldrig varit utanför Norden tidigare, och hon kan knappt engelska :S Hoppas syrran tar hand om mamma nu!
Och stackars pappa, är själv i stora huset i 10 dagar! Men vi ska dit och greja med bilen och deras nya öppna spis i helgen i alla fall. Då får han lite sällskap!

Moa 13 månader!

Känns konstigt att skriva 13 månader! Hon va ju nyss 3 månader. Hehe.
Vi har inte varit på bvc så jag vet inte alls vad hon väger :S Vi har tid till den 21 December.

Moa tillbringar sina dagar med att fortfarande bita på allt hon hittar, peta på saker som hon inte får röra, stoppa en dupplo-legobit i munnen som en napp, och pussa på sina nallar. Antar att det väl är vad barn gör mest.
Hon KAN gå nu, men hon tycker det är säkrare att krypa. Hon brukar gå som mest mot kvällkvisten av någon anledning, när hon är som tröttast :S Och det gör ju så att hon ramlar lite fumligare också.
Vi åker till busborgen minst 2ggr i veckan, för att göra av med lite energi och samtidigt leka och lära sig av andra barn!

Henens favoritmellis för tillfället är clementiner :P Hon kan äta en hel om jag inte stoppar henne!
Hennes favoritmat är fortfarande allt med lax i, och även min egna kyckling, ägg och bulgur röra :P
Pannkakor och lördagskorv går också ner väldigt snabbt!

Just nu håller hon på att vakna från sin förmiddagslur.
Idag ska vi åka en sväng på stan och senare ska vi åka till Vallby och hälsa på.

När jag va liten så hade jag väldigt ofta en toffs mitt på huvudet!
Moa är ju bara FÖR SÖT i toffsen! :D
Min lilla ängel, mitt hjärta ♥

Första snön är HÄR!

Min Header har fått lite Vinter stämning! :D
För jag bara kryllar av jul stämning i hela kroppen. Den första snön har ju kommit, PÅ RIKTIGT!
Det är säkert minst 10-15 cm ute nu :P
Stackars Zsolt bara, som inte riktigt kan ta cykeln till jobbet innan vi köpt nya vinterdäck till cykeln. Men han ska ta bussen istället, vilket jag tycker låter mycket bättre och skönare än att cykla, men han tycker det är drygt :P
Åh, jag vill sätta upp dom nya julgardinerna och köpa den vita granen som jag vill ha! Men det får vänta en eller två veckor till ;)
Bilder på kvällens snöstorm ♥
(klicka för förstoring)
   

--------------------------------------------------------------------------------

I söndags pimpade jag köket lite, eller köksluckorna iaf. Jag blev riktigt nöjd, och köket fick ett modernt "lift".
Dom svarta blommorna finns att köpa på Ikea för 149:-, för 4 stycken blommor som man får sätta HUR man vill och VART man vill :D

Tisdag den nionde November!

Idag ska jag och Moa gå till busborgen :D Vi ska leka med Alexandra och Li. Vi har ju haft ett långt uppehåll nu när vi blev sjuka och förskylda, men nu är vi "fit for fight" igen! :D

Ska först få i oss lite lunch.
Jag är på bra humör idag, det har ju "dugg-snöat" lite!! :D:D:D

Dumhuvud!

Igår var en händelserik dag, eller i alla fall en fullspäckad dag :D
Moa åkte som sagt till Ramnäs med mina föräldrar ♥
Sen började vi planera vår dag/kväll eftersom vi inte hade planerat att vara barnlösa.

Vi startade med att åka till Ikea (Love!). Där köpte vi en potta till Moa, måste ju prova och se om hon förstår. Själv så tror jag att hon kommer vilja krypa iväg eller ställa sig upp.
Köpte även 2 nya badrumsmattor, färglada sådana, och sådana blomm-mönster som man kan fästa på väggarna. Men jag ska sätta dom på köksluckorna, snyggt!

Sen gick vi in en snabbis på Ica Maxi för att handla groggvirke, hittade energidricka i 1 liters flaskor! :D (Energydrink from hell visade det sig).

Sen åkte vi hem för att lämna grejer och Zsolt skulle byta bort sina mjukisbyxor :P
Sen var det meningen att vi skulle ta bussen, men den svischade förbi i 110, vi var 1 minut sena.
Vi började gå mot stan, men vid Viksängs kyrka ringde vi Taxi, det blev för kallt och tiden skulle inte räcka till.

Vi åkte till Restaurang Hong Kong och åt buffé. Det var väl okej mat, man blev ju lugnt mätt. Men det va ju långt ifrån lika gott som när man tar 3 rätters middag från menyn. Men buffén kostade ju 150 kr och inte 650 kr! Hehe.
Efter maten gick vi på bio och såg Saw 3D. Den va bra. Jag mådde ju illa i alla fall kan jag säga.. och det lär ju vara syftet med en sån äcklig film. Sjuk fantasi regissören måste ha :S
Recension från mig kommer senare, i rätt kategori ;)

Sen efter bion var det snabba ryck för att hinna med buss 94, för att gå på förfest, där det bara va massa tjejer (och så lilla Zsolt då). Haha! Men det va kul! Hade inte varit lika bra drag om det var 7 killar och en tjej tror jag. Vi körde lite Jag Har Aldrig, och ett "påstående" (eller vad man nu ska kalla det) som jag sa, ledde otroligt nog fram till en väldigt rolig kommentar -"När pappret inte är brunt, då är man ren!".
Men sen blev det aldrig krogen, utan det blev raka vägen till efterfest istället och det blev hemma hos Erika. Då joinade Chrille också, så slapp Zsolt va ensam kille. Vi spelade lite kortspel, kollade på klipp på datorn och snackade mest. Sen blev resten hungriga, Milles stod högst upp på listan. Men det va stängt för ombyggnad, så det fick bli Statoil på Stenby istället. Jag åt minimorötter, men mådde bara illa efter det. Jag kan inte äta sådär "fyllemat" som dom andra. Inte gott ens.
Sen gick vi promenaden tillbaka till Erika och ringde Taxi.

Det som liksom knöt ihop kvällen på ett bra sätt tycker jag, det var att vi fick samma taxichaufför som i början av kvällen, bara 9½ timme senare! :D

När vi kom hem kände jag mig pigg, konstigt tyckte jag.
Kollade lite på Tv, läste lite bok, försökte sova. -"Hallå, klockan är efter 5 på morgonen, jag måste ju vara trött!". Runt 05:30 slog det mig, som ett fallande träd, att jag hade druckit 2 LITER ENERGIDRICKA!!
Jag som inte ens kan dricka ett glas Cola efter klockan 19 på kvällen utan att få problem med sömnen liksom!
Ja, som ni märker så tog ju dumheten rekord igen!
Jag blev ju rädd för mig själv, och min egen hälsa! Jag funderade på att ringa till 1177 och fråga om dom trodde att jag kunde DÖ det närmaste dygnet av så mycket gifter i kroppen. Men sen vågade jag inte skämma ut mig :S
Att jag inte tänkte på det. Jag tänkte bara -"Mmm, läsk". Full med KOFFEIN OCH TAURIN JA!!! Pucko.
Aja. Jag somnade i alla fall till slut, efter några gäspningar visste jag att sömnen inte var långt borta. Men Zsolt vaknade klockan 9, och oavsiktigt så vaknade ju jag också, och VIPS så kunde jag inte somna om. Jag va pigg som en lärka efter 2½ timmes sömn. Nej, min biokemi i kroppen är hemskt fel just nu.
Men berusningen höll sig på avstånd igår ändå, vilket är skönt idag måste jag säga. Jag mår toppen! Fortfarande speedad möjligvis.

Men idag ska vi i alla fall åka till Ramnäs och äta Tacos. Jag ringde mamma nyss, hon sa att Pappa just nu är ute och går med Moa i vagnen :P Gulligt! Pappa tog ju hand om Moa igår kväll när mamma gick till jobbet för att jobba natt, och han hade stortrivts sa mamma! Moa är ju så enkel och mysig att ta hand om. Snart får jag se prinsessan igen! ♥


This badboy and his twin kept me up all night! *morr*



Lördag den sjätte November

Nu har Moa helt plötsligt åkt till Ramnäs. Mamma och pappa ringde imorse och frågade om dom fick ha henne inatt. Och det gick ju bra för oss :)
Egentligen skulle pappa komma hit och passa Moa ikväll medan vi ska gå på bio. Men nu blev det ju bättre för alla. Vi hade ändå tänkt åka till Ramnäs imorgon och äta Tacos.

Ja, ikväll ska vi se Saw 3D :D Den nya som går på bio just nu. Det ska bli annorlunda att se en sån äcklig film på bio bland massa främlingar. Hehe. Man lär ju inte behöva köpa nå popcorn, det är ju inte så smakliga scener i Saw filmerna :P

Igår hämtade jag min vinterjacka. Den passade jätte bra! Och jag behöver inte frysa om kroppen, låren och rumpan i vinter. Jackan är nämligen ganska lång och lagom varm, och jätte mysig kvalité.
Det är en svart jacka med lite lurv på luvan. Man kan dra åt vid mindjan och längs ner, så det blir en ballongform på jackan. Jätte fint faktiskt.

Lyxfällan - HERREGUD!!!

Vilken j*vla TÖNT som är med i Lyxfällan ikväll alltså!!
Han gråter inte när han inte har råd med mat till sina 2 barn eller när elen ska stängas av i hela hans hus för att han inte betalat nåt så enkelt som ELRÄKNINGEN. Men när motorcykeln, som han köpte 2 månader innan lyxfällan kom på besök, ska säljas DÅ j*vlar kommer tårarna fram!
VILKEN TÖNT!
Ta barnen ifrån den där idioten och skicka honom till havets botten med sin j*vla hoj istället!

Jag blir bara så arger...

Förskola

Yey!! Hittat en dagisplats till Moa :D 
Det ska öppna en ny förskola på Lillåudden, och Moa börjar den 15 December :D Wihoo!
Det tar 5 min med bil dit, och kanske 15-20 min med promenad. Så det är helt Okej :D
--------------------------

För övrigt är jag fortfarande sjuk :(


Sjukstuga!

I förrgår natt hörde vi att Moa hostade mycket, lite för mycket. Vi gick in till hennes rum, och stackaren hade spytt ner hela sig själv + kudden + lakanet + täcket + 3 av sina gossedjur! :( Lilla plutten!!
Zsolt bytte kläder på Moa och torkade henne, medan jag bytte sängkläder och slängde det förra + gossedjuren i tvätten. Ursch vad jobbigt att spy när man hostar :S Men det var kanske bra också på sätt och vis, för då tömde hon halsen på slem samtidigt.
 Inatt har hon sovt bättre, men JAG har blivit rejält sjuk istället. Näsan rinner, jag hostar lite då och då, och jag är öm i hela kroppen :( Jäkla förkylningar!
Zsolt känner sig lite krasslig också, men han går till jobbet iaf, stålmannen själv :P Haha

RSS 2.0