I rymden finns inga känslor

Det var en bra flm som vi hyrde igår.
Känns dock lite konstigt att sitta och skratta åt någon som har en speciell diagnos, det brukar ju liksom vara "förbjudet". Men dom gör ju filmen på ett underhållande och komiskt sätt. Efter att jag sett filmen ville jag själv ha en kompis med sån grav asperger som Simon i filmen har!

Filmen handlar alltså om en grabb som heter Simon, han har asberger syndrom och är faschinerad av rymden, planeter och cirklar. I början av filmen får han nog av att bo hemma med den hysteriske mamman och den alldeles för snälle pappan, så han får bo hos sin bror Sam, och hans tjej. Men ganska snart kan man konstatera att det inte funkar så bra, så tjejen flyttar ut och lämnar dom två bröderna ensamma.
Simon, som har asberger, tycker inte om förändringar i livet, och han vill att brorsan ska ha en flickvän, för vem ska annars diska?
Där börjar jakten på Sams nya flickvän, och visst hittar han kandidater...

Filmen har sånt där jobbigt slut, där man själv får gissa hur det går! Det gillar jag INTE i detta fall.
Men filmen var ändå väldigt rolig och intressant så den får betydet 3 av 5, en ganska bra HISS.

     

Efter filmen tittade vi på lite extramaterial, bl.a. intervjuer med folk som har asberger. En tjej berättade att hon blir irriterad och arg om hon har varit inställd på något, och det sen inte blir av. 
Jag undrar om jag har Asberger xD
Nästan det värsta jag vet är när jag är peppad och inställd på att göra något speciellt som man planerat länge, och sen skiter det sig av någon anledning som jag inte kan styra över! Då kan jag bli helt BANANER alltså! :D Haha 

Kanon kväll igår!

Wiiihooo, vilken kväll igår alltså! :D Jag dansade arslet av mig största delen av kvällen, tillsammans med bla. Alexandra och Maria! Haha, jag måste ha bränt 2000 kalorier där uppe på dansgolvet, men ååååå så himla roligt det var!!! :D
Ringde dock efter taxi ca 01:30, då kände jag mig nöjd och sugen på att åka hem och sova.

Idag vaknade vi runt 10 här hemma, pigga och glada. Jag har varit ute på jakt efter nya, svarta, vanliga, j*vla leggins. Letade i varenda butik på Hälla shopping, och hittade några som var lagom tjocka, i den absolut mest otippade butiken, DM :S Men det var ju skönt! Har ju slängt 2 par som jag köpt från cubus för ett bra tag sen, tyckte dom förlorade spänsten och färgen till slut.

Jag har även åkt runt och storhandlat mat på 2 olika affärer, och sedan hyrt film också. Och det tycker Zsolt inte är "ett dugg jobbigt". Men själv kunde han inte ens bädda sängen när jag var borta.
NÄR ska man få lite j*vla uppskattning här hemma? Det blir väl när det snöar i helvetet antar jag.

Nu var det tänkt att jag skulle sätta igång med Burek, men som ni märker så är jag inte på speciellt bra humör just nu, (trots den super roliga kvällen igår) så det får bli vid ett senare tillfälle.

Turbo, Cirkus, Snooze, klänning?

Oj oj, har inte tagit mig tid att uppdatera på ett tag nu.
Låt se vad som hänt...

I skolan jobbar jag bl.a. med ett grupparbete. Jag har fått i uppgift att skriva om olika miljövänligare alternativ till bensin/dieselmotorer, och så ska jag dessutom skriva om Turbo och Kompressor. Det är skit intressant så tiden bara flyger förbi i klassrummet!
Det mest spännande är att ALLT som vi skriver ner och tycker är "viktigt" ska vi sedan förmedla till resten av klassen, i form av att hålla en lektion på 60 min, och lära dom allt om vårat område, som då är motorer/bränsle/Turbo/Kompressor. Det kan ju gå precis huuuur som helst, men vi ska göra vårt bästa!
Och efter det så ska alla gruppers material slås ihop och bilda ett slutgiltigt prov i Fordonskunskap. Alla grupper har ju ett eget område att utforska. Det komemr som sagt att bli spännande! :D

Igår var jag ute med en del av klassen, blev bara 6 pers inklusive mig, men det blev ju skoj det med :D Alla "gamlingar" hade annat för sig tydligen :P Höhö
Vi bowlade på Strike och drack lite drinkar, sen gick vi till Tabasco och åt lite Tapas och drack vin och småpratade till midnatt. Men det roliga tog inte slut där, 3 av oss fortsatte till Cirkus och där fortsatte även småpratet. Jag kom hem strax innan klockan 2 inatt. Det var ju en skit kul kväll, men nästa gång får vi väl ta och spela Boule eller Bingo så resten av klassen följer med också! :D Haha

Idag är jag ledig från skolan, det är planeringsdag för lärarna. Inte fy skam inte!
Men jag har varit vaken sedan 6 imorse (inte mer än 4 timmars sömn inatt alltså!!), Moa skulle vara på dagis vid 7, och jag skulle möta upp Alexandra för att åka till Carlforska och busa lite för en tjej som fyller 18 idag. Vi satte upp massa lappar och "fula" bilder på henne över hela skolan och satte upp ett lakan som Alexandra skrivit nån gratulation på eller nåt. Det va ju faktiskt en rolig start på dagen :)

Zsolt försov sig idag, så han är hemma fortfarande. Hans icke frivilliga Snooze knapp på larmet ville inte hjälpa honom idag (alltså JAG). Så han fick klara sig bäst fan han ville. Och det gick ju som det gick, som vanligt! *suck*. Det finns ju inget mer irriterande än folk som tar en för givet hela dagarna, så ibland får man faktiskt påpeka det och göra uppror!

Moa ska hämtas från dagis klockan 14, Zsolt ska väl iväg runt klockan 13. Så jag tänkte ta igen några timmars sömn nu faktiskt, för ikväll ska jag ut med tjejerna på Konrad :D Så från att Zsolt kommer hem klockan 16 så blir det full fart med att duscha och fixa och trixa med hår och kläder mm. Jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag ska ha på mig :S Klänning eller något varmare? Det är frågan.

Burek, Solsidan, Barnstol

Igår kväll bestämde vi oss för att prova på att göra Burek! En god liten rulle som Zsolts mamma brukar göra, som säljs i butiker i Serbien.
Jag köpte trekantig filodeg, stekte köttfärs med riven lök, penslade degen med ägg, satte i köttfärsblandningen och rullade ihop alltihop! Penslade med ägg uppepå och in med det i ugnen.
MMMMMMMMMM vad gott det blev :D Vi åt upp nästan alla på en gång :P Hahaha! Men några finns kvar att avnjutas idag också.
Sen när vi satt och kollade på Solsidan så blev jag hemskt sugen på fruktsallad! Hade bara äpplen, honungsmelon och apelsiner hemma, så det fick duga!
Hahaha, önskar att det var min man "Älskling, du får handla så mycket du vill, men du kan väl bära in kassarna åtminstonde." *Katsching*

Just nu har Moa lämnats till dagis och jag ska plugga till presentationen som ska redovisas idag. Jag har pratat högt för mig själv några gången nu, så nu känns det som att det sitter rätt så bra :)

Jag ska äta lite lunch innan jag åker iväg till skolan, jag börjar ju inte förns klockan 12:40.
Efter skolan sen så ska jag skynda mig till Biltema för att köpa en barnstol till cykeln och en cykelhjälm till Moa :D När Zsolt ska hämta Moa från dagis senare i veckan så måste Moa sitta på cykeln :P Men han ska bara gå med cykeln, eftersom det är så halt fortfarande!

Jackass 2

Glömde skriva: Vi gjorde en kanalsökning igår kväll, och hittade nya TV 11. Och då visades Jackass 2 :D
Herreguuuuuud vad vi skrattade, det var t.om. så tårarna rann vissa gånger!! Har saknat dom där grabbarna alltså, hade glömt bort att dom var sådär underhållande!

Vovve, pizza, plugga

Igår åkte vi iväg mot Sala. Vi hälsade på Zsolts farfar, men vi hann bara vara där typ 10 min :S
Sen åkte vi till Kumla Kyrkby och hälsade på Zsolts farbror med familj! Och det är alltid lika trevligt! Vi bjöds på mat och fika, och Moa fick bekanta sig med deras hund! Först var Moa lite försiktig med att röra hunden, men allt eftersom tiden gick så började hon klappa henne också! Hon matade t.om. henne med torrfoder ur handen! :D Zsolts farbror filmade det, och den filmen ska vi få hem sen :) "Moas första möte med hund". Hehe.
Men när klockan började bli mycket, och Moa blev jätte trött, så var hon inte snäll mot hunden längre! Hon drog henne i pälsen, typ vid nosen. Men vovven pep bara till lite, tills vi fick Moa att släppa! Där hade Moa tur kan jag säga! Andra hundar kanske hade sagt ifrån lite mer hårdhänt :S Nej, måste lära henne respekt mot djur precis som människor.

Sen åkte vi hemåt och det var dags för Moa att gå och lägga sig nästan direkt. Vi åkte först till Willys och köpte lite som vi behövde till kvällsmaten.
Moa hade ju bara sovit ca 30 min sammanlagt under hela dagen, men hon somnade förvånadsvärt fort. Annars brukar det bli mer kompicerat om hon är övertrött och sovit dåligt under dagen!
Efter att plutten somnat så gjorde vi hemmagjord pizza!!! :D Jag hade tomatsås, köttfärs, ost, mozzarella och oregano på min. Zsolt hade champinjoner, skinka, ost och MASSOR med tjocka skivor av mozzarella :P Hehe.
Hemmagjord pizza är så himla mättande, så vi har ju hälften kvar till idag. Mumsig lunch!

Idag har jag tänkt att bara "vara". Skönt att vila upp sig inför nästa skolvecka! För då börjar vi 2 nya kurser plus att vi har redovisningen imorgon. Javisst ja, måste ju kolla igenom power point presentationen och komma på nåt bra att säga. Men imorgon börjar jag inte förns 12:40, så då hinner jag plugga innan det, när Moa lämnats på dagis :)

Ny hårfärg igen :)

Yes, igår kväll tyckte jag att det var dags igen. Att byta hårfärg såklart!
Nu blev det mörkare än jag någonsin haft sedan högstadiet.

Mandel Choklad :)



Idag var en kort dag i skolan, fick dock mer gjort idag än igår! :D Haha.
Jag fick köra Ecco Driving med läraren, jag lyckades iaf få ner bränsleförbrukningen med 7% första gången, så det är väl ok. Har även suttit mig ner med Lotta i klassen och gjort färdigt presentationen som ska redovisas på Måndag, så nu är det bara att öva framför spegeln och "ord bajsa". (HAHAHAHAHA!!)
Trafikprogrammet har börjat fungera igen också, så jag klarade första testet idag ^^ Ganska svåra frågor faktiskt, när man ännu inte kommit in i deras tankesätt :S

Jag kom väl hem runt klockan tolv, har ätit lunch, och nu tänkte jag ta tag i det sociala som man missat under första veckan med skola :P
Moa ska väl hämtas från dagis runt klockan 14.
Så nu hinner jag göra lite fler test i trafikprogrammet innan :)


Tacka gud för Spotify!

Nu sitter jag i skolan... ska väl egentligen hålla på med ett presentationsarbete, men jag känner mig klar med det, måste snacka ihop mig med min partner bara.

Och trafikprogrammet funkar inte heller! Det krånglade för alla datorer igår eftermiddag också, och lärarna veckar inte ha gjort nåt åt det :(
Så just nu sitter väl hela klassen och kollar facebook och massa annat tjaffs :P

Tacka gud för Spotify!

Idag förväntar jag mig att köra ecco-driving med en lärare. Det tar ca 1 ½ timme.
Igår fick jag backa runt en bana, tyvärr var deras bättre bilar antingen upptagna eller trasiga, så det fick bli en sliten gammal Opel minibuss! Hahaha! Men det gick bra, fick godkänt redan första försöket :D (och det fick inte många kan jag lova). Men det var ju skit kul! Först backar man mellan massa koner, i en sväng, och efter det ska man direkt börja backa zick-zack och efter det ska man ratta in i ett "garage", dom bara har ha 5 cm marginal på sidorna. Grejt! I love a good challenge!

Men som sagt, idag vill jag köra ecco driving med Mats, jag får vara snabb och räcka upp handen när han kommer tillbaka.

Moa går på dagis lite längre stunder själv nu. Igår hade hon provat att äta lunch och sen vila där. Hon hade jätte svårt för att somna berättade dom, men sen somnade hon i Monas knä och sov i 30 min. Alltid nåt :) Hoppas det går bättre idag! Imorgon är ju sista inskolningsdagen, på måndag börjar allvaret!

Nej nu blir det SYSTEM OF A DOWN!!! :D

Uppdatering!

OJojoj, nu har jag inte uppdaterat på ett tag :S
Jag tar allt i korthet... ska försöka i alla fall!

I fredags var Moa hos barnvakt och vi passade på att gå på bio. Vi såg Meet the Parents - Little fockers. Den var INTE lika bra som vi trodde! Ettan och Tvåan är ju klart bättre. Dom har verkligen mjölkat ur det sista ur den storyn :/

I lördags skulle vi hämta hem Moa, smatidigt som vi firade att Arpad fyllde 13. Vi åt god mat och god tårta. Sen ringer Sirpa & Christer och undrar om vi vill följa med ut och bowla och dricka drinkar! Det ville vi ju hemskt gärna. Till en början tvekade jag ju lite, med tanke på Moa. Men hon kunde stanna kvar en natt till hos barnvakten och ha roligt där.
Så vi åkte till sura och hämtade CSL och sen hem till oss för att förkröka och göra oss i ordning! Som tur var så hade jag redan lockat och suttit upp håret på morgonen, så det behövdes bara byta kläder och sminka lite extra! :D
Vi hade SKIIIIIIIT KUL under hela kvällen! Vi tog taxi till Strike, eller först till bankomaten, där Sirpa agerade som mitt kreditkort :S Annars hade vi inte kunnat följa med :)
Bowlingen gick väl sisådär, jag ledde över Sirpa till en början i alla fall, men sen kom jag sist, ju mer drinkar vi köpte. Haha!
Efter bowlingen gick vi till Blue Moon Bar!!! Där dansade vi allihopa heeela kvällen! Så himla roligt! Träffade på Brigita och gänget också ett tag, men sen försvann dom.
Vi var kvar ända till stängning. Jag gillar sånt, att man går till 1 ställe och sen stannar där resten av kvällen och ser till att alla hänger ihop. Zsolt drack väl lite vääääl mycket tyckte. Han blev dryg till slut faktiskt, men han dansade ju faktiskt! Så då ska jag inte klaga :D

På söndagen hämtade vi Moa runt klockan 16 och åkte till Ramnäs för att hälsa på/hämta CSLs barn också. Dom verkade ha haft en bra helg som också :) Mamma och Pappa var lite trötta bara ;P Men tröttast var nog Christer! Hehe.

Ja, och igår började ju jag skolan! Det gick ju bra, den korta lilla dagen vi hade igår. Vi fick lite info, lite papper och en presentation av ämnena och lärarna.

Idag började vi lite smått på allvar. Jag tog med min egna dator till skolan, vilket dom rekommenderade. Vi skulle ju göra en presentation av oss själva först, men icke då! Vi ska para ihop oss 2 och 2, sen ska vi lära oss allt om den andre personen, och det är DEN personen VI ska redovisa! Alltså ska vi presentera varandra, med hjälp av Word eller Power Point eller så.
Jag och Lotta från Stockholm kom på en rolig presentation som jag tror kommer stå ut ur mängden.
Det är roligt att vi är 20 personer i klassen, och i allt mellan åldrarna 21 och 45+ skulle jag gissa på! :D Haha! 
Jag har redan hittat några i klassen som jag trivs bra med, både killar och tjejer. Det här kommer bli toppen!

Imorgon eller i övermorgon ska vi göra vårat körprov! Idag gjorde vi nämnligen Teoriprovet, dock får vi inte resultatet förns nästa vecka. Men det kändes bra, bortsett från dom kluriga frågorna om vägmärken!

Nu ligger Moa och försöker somna, hon har varit på dagis under eftermiddagen idag. Det hade gått lite sådär, hon blev bara lämnad i 30 min. Imorgon ska hon dit på morgonen igen, det verkade funka bättre för henne.

Zsolt är på träning och jag ska duscha! Fy vad mätt jag är, trots att jag åt för ca 1½ timme sen. Jag gjorde samma mat som vi blev bjudna på i helgen. Mossaka (eller hur det stavas), fast jag hade i lite PiriPiri och vitlök så det blev STARKT! MUMS! :P

fixa-fixa-dag

I morse åkte vi till dagis som vanligt :) Det går jätte bra för Moa! Jag lämnade henne själv där idag för första gången. Jag klädde på mig och ställde mig vid dörren, fröken Ida kom med Moa i famnen. Vi vinkade till varandra och Moa hade ett stort leende på läpparna när jag gick. Så det gick hur bra som helst! Jag fick höra att hon hade lekt vidare med både fröknarna och för sig själv, och var helt obekymrad över att jag inte var där längre. Kanon!
Nästa vecka är det ju Zsolt som tar över inskolningen, eftersom jag börjar skolan. Nu börjar jag bli riktigt nervös inför skolstarten :P Hehe. Mest nervös är jag över en viss kunskap som jag inte besitter så hemskt väl.... nämligen.... fickparkering! :S Jag har inte gjort det sen jag gick på gruvegårds trafikskola, mer än 3 år sen!

Efter dagiset idag åkte jag och Moa för att handla på Ica Maxi, blev mycket mjölk, frukt och grönsaker, så kassen vägde en hel del! :S (Det fick jag speciellt erfara senare när jag skulle bära upp en hal Moa i overall + Skötväskan + Handväskan + shoppingpåse + den tunga matkassen upp från parkeringen och hem! Det tog på krafterna.) 
Men, efter Ica Maxi så ringde mamma och ville möta oss inne på Hälla shopping. Så vi gick runt där inne ett tag, jag fick ett halsband av mamma ♥ Och så hittade jag en present till en som fyller år i helgen :)
Efter det åkte vi hem, jag lagade mat till familjen och efter det skulle Moa sova middag och då passade vi på att klä av granen, som var det sista av julen som fanns kvar! Sen dammsög jag hela hemmet, medan Zsolt spelade :P Hans hjärna kommer smälta ut ur öronen snart av allt spelande. Men men, det brukar bli så när han har vintervila från jobbet tyvärr :/

Men nu är han och tränar, jag har redan duschat och Moa sover. Jag tänkte dricka upp mitt te och stilla somna i soffan :) Skööönt. Zsolt väcker ju mig när han kommer hem vid 22.

sovdags - inte då!

Igår kväll var jag sjukt trött! Jag somnade klockan 19 i soffan, strax innan Moa skulle nattas, så Zsolt fixade det själv. Sen låg ju jag och sussade i soffan fram till 23, Zsolt passade självklart på att spela ;)
Men hur som helst, så var det jävligt dumt att sova så länge! Jag drömde att jag bad Zsolt väcka mig klockan 20, för att jag ville kolla på Familjen Annorlunda och Spårlöst, men som sagt, jag DRÖMDE DET! :S Så jag väcktes ju självklart inte.
Snacka om att jag hade svårt att somna i sängen sen klockan 23. Omöjligt!
Vi låg och snackade och busade till typ klockan tolv, sen insåg vi att vi inte var trötta, så vi klev upp igen.
Klockan 02.30 kom vi i säng igen! :S Inte bra!
Så idag har vi båda varit trötta. Men jag köpte en varsin Red Bull åt oss, och vips så har vi klarat av den här dagen också! :)

Jag fick t.o.m så mycket extra energi så jag har plockat bort julen och tvättat all tvätt som samlats sedan den 21:a Dcember (alltså ganska mycket!!) Men det gick smidigt och utan problem. Nu är den rena tvätten i skåpen och lägenheten är återställd till det vanliga. Jag längtar redan till första advent igen ^^

Idag var vi ju såklart på dagis och "vänjer" Moa. Två av tre fröknar var inte där, så det där kollaget sköts upp till imorgon. Men det var kul idag. Moa gillade inte riktigt när Oskar skulle kramas ganska mycket i början, men hon sa ifrån ordentligt och till slut fattade han vinken ;) Hehe. Oskar var det full fart i! Moa ville mest gå för sig själv och upptäcka. Men sen kom det en liten tjej till, Marina, och henne var Moa väldigt intresserad av! Hon hade ju lila kläder och toffs och spänne i håret :) Hehe. Kanske var därför.

Nu är Zsolt på träning, och jag åt nyss lite popcorn, tänkte kolla på Rush Hour 2, men den har jag sett så många gånger tidigare :/ Så det blit Sims 3 istället!

Inskolning börjar!

Vilken dag!

För det första så har jag mensvärk, kort och gott.
För det andra så sov jag dåligt inatt och drömde massa mardrömmar. Pyton!

Men vi har ändå hållit igång hela dagen.
Det började med att jag fick bli sur på Zsolt för att han vägrade kliva upp ur sängen. Klockan 9 skulle vi vara på Moas dagis ju! Och vi hann precis, tror vi var 1 minut sena eller nåt.
Det var ett bra samtal där vi fick svar på våra frågor och även personalen fick svar på sina frågor. Moa gick runt och utforskade varje vrå och hittade redan några favoritleksaker.
Imorgon ska vi dit samma tid och då ska vi göra ett kollage med bilder till Moa!

Efter dagismötet åkte vi till Volvo på Tunby, där lämnade vi in bilen för byte av kammremsgivaren, tog väl lite över 1 timme allt som allt. Moa var så snäll och duktig inne på Bilias lilla café, så tiden gick jätte fort.
Efter det åkte vi till Ikea för att äta lunch och köpa lite nödvändigheter.
Jag åt kyckling (förstås), Moa åt nästan en hel meny med köttbullar & mos! Zsolt åt samma som Moa. Gott!
Sen köpte vi det välbehövliga dörrstoppet! Moa ska ju stänga in sig på sitt rum hela tiden, men hon vet ju inte än hur man öppnar dörren igen. Eller, hon VET ju, men hon når inte upp!
Och så köpte vi nya gardiner till vardagsrummet och bordstabletter till köket.
Jag sprang in en snabbis på Ica Nazi (haha) också, för att köpa en kallender för 2011 och märkpennor! Måste ju märka Moas kläder och prylar som hon ska ha på dagis! :)

Igår var förresten Familjen Larsson här och hälsade på, allihop! Det ver jätte trevligt, och det tyckte Moa med. Det händer ju inte så ofta att hon träffar sina kusiner från västerfärnebo, hon träffar ju sura-pojkarna oftare, men hon trivdes bra med att dom hälsade på i alla fall. Mest gillade hon nog Jonte, den roliga "dagisfröken-Jonte". Haha!

Nu ska jag fixa och dona lite, får se om vi tar en promenad sen, fast handla behövs inte för vi gick till Willys igår. Men det vore skänt att gå ut en sväng, men det är så himla HALT UTE :S

Tidigare idag, Nu, Imorgon

Jahopp, bilen kunde inte besiktas som det var tänkt. Men tur att Zsolt och pappa åkte till Volvo för att "släcka en lampa", för det måste tydligen bytas något som heter kammremsgivare (eller nåt). Så det var ju bara att avboka den besiktningstiden, IGEN! Men vi ska fixa bilen till 100% på måndag, och sen besikta så fort som möjligt. Det kostar ju en slant, eller två... eller hela 2200 slantar! Men aja, skönt att få det ur vägen sen!

Mina föräldrar var på besök idag, i och med bilen. Dom stannade på lunch, pannkakor från igår, och lekte med Moa.
Efter det gick vi ut på pulka-promenad igen :) Mysigt! Vi mötte upp Pontus och gick hem igen.
När Moa lagt sig för natten spelade vi ett parti Monopol! Gissa vem som van?! :D
JAAAAG SÅ KLART!

Nu sitter grabbarna och spelar x-box, jag tänkte nörda lite jag också, fast vid datorn :)

Imorgon tänkte vi hälsa på Zsolts föräldrar som nu kommit hem från sin resa. Ska bli trevligt! Speciellt för Moa!

Torsdag den sjätte januari tvåtusenelva

Jag höll på att dööö av trisstess hemma idag! Men till slut fick jag med mg familjen ut på promenad!
Vi satt Moa i pulkan, mycket lättare att ta sig fram med i all denna snö!
Stackars liten, först skulle Zsolt låta henne åka över ett litet "gupp", och vips så vällte pulkan och hon låg med ansiktet i snön! Hon blev lite chockad och lite tårar kom det ju, men sen gick vi vidare.
Sen när vi skulle prova åka ner för en backe så hände det en gång till! Nerför backen gick ju ganska bra, men sen när jag skulle dra upp henne igen så välte pulkan och Moa begravde ansiktet i snön! Då var det dags att gå hem tyckte både vi och Moa. Men mest lilla divan Zsolt, som gnällde sååå för att han fick snö skorna.

Det var skööönt att komma hem in i värmen!

Dock märkte vi att det blinkade och lät hemskt utanför fönstret efter att vi varit inne ett tag. Så vi kikade ut genom fönstret och där ser vi att det är massa folk, brandmän, amulanspersonal och poliser utanför grannporten!
Det brann tydligen i köket hos någon som dock inte var hemma. Efter ett tag kom en sönderslagen dörr flygandes ur trapphuset. Ingen kom till skada som tur var! Och grannarna hann känna röklukten från trapphuset och springa ut i god tid. Skönt.

Lite bilder som vi tog när vi kom in från promenaden:








Oj så spännande!

Idag var jag på informationsmöte på Moas första dagis!
Det var spännande och väldigt roligt att se VAR vår lilla Moa ska spendera sina dagar tillsammans med sina både gamla och nya kompisar.
Alla barn hade redan t.om. fått EN EGEN KROK MED NAMN PÅ!! Kanske inte väldens häftigaste händelse för resten av världen, men för MIG (och Marika) så kändes det HUR STORT SOM HELST! :D
Våra små älsklingar ska bli stora nu :S
Fick reda på att vi ska göra ett litet kollage till våra barn, som ska hänga där på väggen, som dom kan titta på när dom känner hemlängtan eller så. Och jag har ju redan, självklart, fixat alla bilder jag behöver på ett USB. KLART!
Det ska bli så himla spännande! Hoppas bara att hon kommer trivas, och att mina studier flyter på som jag vill, för då skulle ju livet bara vara tiptop!
Jag har förresten köpt lite roliga "studeprylar". Ett kollegehäfte med Hello kitty på, en pappermapp med Hello Kitty på, och en rosa stiftpenna! och lite suddegummin. Haha! Känns som om jag är 7 år och ska börja ettan igen! Helmysigt!
 
Moa verkar må bättre nu, det var väl bara någon tillfällig feber p.g.a hennes tänder. Hon har fått 4 nya tänder på en och samma dag! Inte konstigt att hon fick så hög feber! Måste kännas ganska rejält i tandköttet :S

Imorgon ska vi gå hem till familjen Englund/Svensson och leka med deras baby-vovve! Vill så gärna se hur Mor reagerar när hon får klappa en hund! Hehehe

En liten bild:
Det första jag kom att tänka på när dom nämnde det där kollaget som barnen ska ha på dagis, det var ju självklart Moas HÖÖÖG med nallar! Man kan ju bara inte glömma hennes nallar!


Moa sjuk

Vår lilla älskling är sjuk :(
Hon har 39,2 i feber. Men hon har fått alvedon nu, och sovit ca 1 timme, så nu är hon relativt pigg! Får väl se hur långe hon orkar vara vaken inatt.
Hon har matvägrat större delen av dagen. Frukostvälingen gick väl ner, men allt efter det har vi fått lura i henne.
Hoppas hon blir bättre snart. Imorgon blir det en promenad till apoteket för att fylla på med alvedon, och sen kanske vi går till läkaren också, för Moa pillar mycket på vänster öra så jag misstänker öroninflammation.
Stackars plutten!

Sista dagen år 2010!

Ja, nyårsfesten/födelsedagsfesten blev en succé!
Först vill jag tacka ALLA gäster som kom och ville fira in det nya året hemma hos oss. Och så vill jag tacka min syster och hennes familj som tog hand om Moa och gav henne en fantastisk nyårsafton!
Men jag tar det från början...

Det första som skulle ordnas när jag klev upp var ju att mysa med Moa och packa hennes saker. Jag hann dessutom med att fixa mitt hår redan innan klockan 12, vilket underlättade för resten av dagen kan jag säga! Moa är så van vid att jag står vid spegeln och håller på med håret, så hon sitter bredvid och leker och pratar med mig nästan hela tiden, håller mig sällskap liksom. Gulligt!
Moa följde självmant med min syster och company när dom kom för att hämta upp henne. Dom skulle åka och äta på restaurang av något slag. Och till kvällen skulle Moa få 3 rätters middag som bestog av skagen-toast, fläskfilé med potatisgratäng och grönsaker, och pannacotta gjord på vit choklad! mmmm mumma!

Själv så åt jag bara 9 bitars nuggets meny från Max, på heeeela dagen! Jag lyckades svänga förbi och handla mat till både mig och Zsolt när jag hämtade smörgåstårtorna som vi hade beställt. Jag var ju dessutom tvungen att åka till Ramnäs för att hämta minneskortet till kameran som jag glömt där, och redan åkt en gång tidigare för att hämta :( Trött man blir på sig själv ibland.
Och HALT SOM F*N var det ute på vägarna, så pendlade mellan 70 och 85 hela vägen till Ramnäs, det tog ju sin tid! Så jag brände ca 2 timmar igår på att åka i bilen hit och dit. Därav TUR att jag hade fixat håret innan.

Men jag var inte alls stressad igår faktiskt. För Zsolt gjorde det som jag sa åt honom att göra, utan att jag behövde "påminna" honom (aka TJATA). Så det var jätte skönt!
Jag kunde klä på mig och sminka mig ett bra tag när jag kom hem. Dessutom dekorera och duka fram glas och tallrikar mm i lugn och ro.

Den första gästen som anlände var Attila, han kom förbi en liten sväng innan han skulle vidare, KUL!
Sen kom Brigita och Christian som planerat, och sen ramlade resten in lite då och då. Till slut var väl alla samlade och smörgåstårtorna kom fram. Shit vad hungrig jag var :S och smörgåstårta tycker jag ju inte om, och chips får jag inte äta :( Så jag fick gå hungrig.
Men det fanns ju tillräkligt med drickbart iaf! oj oj oj. Det fanns det verkligen!
Först och främst så köpte ju jag 5 flaskor Asti Cinzano, och så hade vi ALLT som vi köpte på kryssningen, men vi dukade inte ens fram hälften :S Sen kom ju alla andra OCKSÅ med massa dryck som det bjöds häftigt på vill jag säga! Sen hade vi ju värstingen, Ungraren Tibor, som hade med sig bl.a. en låda med 24st småflaskor med "candy-shots". Jag tog väl 3 stycken tror jag :S Dom var ju goda!
Sen drack jag väl en hel flaska Asti själv, och 3 glas baileys och 4 koskenkorva drinkar på burk, och 3 tequila rose shots! Men jag mådde jätte bra! Och det gör jag även idag, dagen efter. Helt otroligt! Men jag kände efter under kvällen vad min kropp tålde, och den tålde rejält mycket igår. Sen fanns det ju dom som inte tänkte efter i tid... en filur hamnade nämligen på golvet i vårat kök med en hink bredvid. Han låg kvar där resten av natten. Haha.

Vi körde lite kortspel, charader, Lips och "jag har aldrig" under kvällen. Det var skit trevligt!

Vi gick ut runt 23:45 för att se på reketerna. Vi hade köpt 4pack med små fonrtäner, och en stor tårta med 104 skott. Vi skålade och tjoade rätt så länge, jag tyckte det var skit skönt att komma ut och få lite frisk luft!
Sen gick vi in och fortsatte ett tag.
Sen bar det av till Bäckby, där Brigitas föräldrar hade fest i någon lokal tillsammans med andra ungerska familjer. Det var skit kul där! Jag gillar att dansa till deras musik och låtsas som om jag kan texten, dansstegen och refrängen sitter som en smäck efter nån minut ;P
Och där fanns det MAT som jag tyckte om! Men jag hann bara äta en skiva vitlöksbröd innan jag for upp mot dansgolvet. Men men, man väljer ju sina prioriteringar.
Men sen fick vi lov att åka därfirfån ganska snart, för vi hade bara 1 chans att få skjuts hem, bäst att ta den istället för att gå från Bäckby till Vikäng.

När vi kom hem så kollade jag läget på filuren i köket, men han ville inte lägga sig på soffan istället. Så Zsolt hamnade på soffan, och jag fick hela sängen för mig själv. Perfekt! Zsolt snarkar så jävligt när han har druckit nämligen.

Nu sitter jag här, mätt i magen. Åt min första mat på 24 timmar! Den behövdes. Men Moa åt upp 1/3, hehe. Nu ligger hon och sover lite. Hon var jätte glad och pigg när Sirpa kom hem med henne. Moa hade haft en jätte bra nyårsafton, det märktes!
Zsolt sitter och spelar x-box med filuren. Haha!

Nu tänkte jag bjuda på ett bild-regn från igår. TUR att jag tg mig tiden att hämta minneskortet från Ramnäs!
Javisst ja! Jag är brunett nu. Jag gjorde en uppljusande färgning för nån dag sen, för att få bort det mesta av kopparfärgen. Sen i förrgår körde jag en guldbrun färg i hela håret, det blev jätte bra! Inte för ljust och inte för mörkt, utan helt perfekt! Det lilla röda som fanns kvar i håret lyser inte igenom heller, jätte bra!

(klicka för förstoring)
       
   
   


RSS 2.0