Vilken helg!

I lördags var det kalas hos min systerson Daniel, han hade fyllt 3 år i tisdags. Vi åt tårta, kakor, bakelser och varmkorv :) Han fick tofflor och en slemmig leksaks groda, som va lite väl läskig att han knappt vågade ta i den,  från mig och Zsolt.
Jag fick chans att träffa Satu med familj också, det är alltid kul, synd bara att det sker så sällan. Jerry, Satus yngsta, fyller år på lördag så vi ska dit på söndag och äta mer kakor och tårta kan jag tro.

Sedan efter kalaset i lördags så hade jag bokat tvättid, och mamma skulle hjälpa mig att tvätta varenda kädesplagg ur garderoben. Orsaken var att vi misstänkte att jag fått in nå ohyra, mal eller liknande, som äter upp mina kläder. För jag har upptäkt en massa hål på vissa kläder, som det bara va att slänga :( Så vi tvättade runt 10 maskiner tvätt :/ och sanerade garderoben med ättika och kemikalier. Så idag ska mamma komma förbi och hjälpa mig att lägga in allt igen, det är både hyllor och galgar så det känns som ett evighetsjobb!

I söndags hände inte så mycket, va bara hemma och tog det lugnt, för jag fick sånna känningar i magen efter allt slit med tvätten i lördags. Känner mig fortfarande lite mörbultad i magen faktiskt. Har ingen större ork till något heller, det är ju så tråkigt väder! :( Sommaren är slut nu iaf, det märks. Och fy fan va kort den va! Tycker det är så himla synd att svenska sommaren och vintern är så kort numera. Vi har mest höst känns det som, allt är grått och blåsigt. För vintern är ju inte som den va förr heller, nu är det ju inte ens säkert att det finns snö till julafton eller nyår. Det suger, jag älsar vintern mer än någon annan årstid, men då ska det ju vara en riktig VINTER också! Inte bara slask och rusk! Tur att vi ska till Sälen över jul, där finns det iaf lite snö.


Jahopp

Ja, nu är jag på bättre humör i alla fall. Men det är inte tack vare Zsolt, nej det är tack vare mamma :) Hon ringde mig nämligen och sa att hon ville ge mig 500 spänn (!!) till Rocklunda marknaden, bara för att.
Hon är ju bara för skön ibland.

Nu har Zsolt kommit hem och duschat,  jag vill åka nu så han får skynda sig om han ska följa med :P

Grrrrr

Idag är jag på dåligt humör p.g.a. Zsolt. Vi blev osams igår kväll, och nu dagen efter så tror han ju självklart att allt är okej igen. Om han bara visste hur jävla jobbigt jag tycker att det är att somna osams. Då ligger jag bara och grubblar och grubblar och blir surare och surare. Lägger jag mig sur eller ledsen så är jag på samma humör när jag vaknar igen, alltså är hela nästa dag förstörd också. Har inte lust med nånting, skulle behöva diska och vika tvätt, icke då. Men killar verkar vara så, att man glömmer allt när man sover, iaf så önskar dom att det vore så. I don´t think so!

Jag ska till ikea idag, och kika på lite små tillbehör till Moa som kan behövas. Ska också till Willys och packa på mig lite blöjor, kan ju vara bra att skaffa sig ett litet lager i förväg.
Sirpa ringde och påpekade att det är Rocklunda marknad idag, så vi ska antagligen gå dit tillsammans senare ikväll runt klockan 18.

Surprise!

Nu vet jag vad Zsolt hade för överraskning för sig idag :D
Han hade varit och hämtat upp en massa babygrejer som hans mamma köpt till oss. Ett babygym, en gåstol och barnstolen Acta Graco! Yey! Nu känns det ÄNNU mer verkligt att vi två snart är tre. Jag ska be pappa köra hit spjälsängen också, så har vi det gjort och jag kan börja piffa med lakan och sänghimmel. Måste bara köpa sänghimmeln först :P

Fick hem ett reklamblad från Ellos idag, där jag tydligen hade 50% rabatt på valfritt nyhets-plagg. Så, jag som bara brukar slänga alla kataloger jag får hem och erbjudanden just för att jag INTE ska frestas till att köpa nåt, men jag gick in på hemsidan och beställde två REA varor och en jätte fin rosa tröja i velour, som kostade 299 men tack vare min rabatt betalde jag bara 149.50. De andra plaggen var ett par vita mjukisbyxor för 79.50 och en marinblå top för 99. Får hoppas att det passar :) Är förresten tänkt till hösten då magen är sig själv igen :P

   
   

Nya nattlinnen

Idag kan jag andas lite bättre, skönt!
Är hemskt sugen på att beställa nattline och underkläder från internet, men hatar att välja storlek när det står 38/40 el 42/44, för jag vill ha 40/42! Så jag får hålla mig till nästa månad och gå till en riktig affär istället. Är så trött på alla mina tråkiga nattlinnen som man haft sådär 1000 gånger. Jag vill ha nåt nytt, snyggt och sexigt ;) Funderar på att åka till Hälla och kolla på H&M och Lindex om dom har nåt passande, men bara titta... om det inte är jätte billigt! ;P

Vecka 33 + 1 dag

Jag kan inte andas! Moa tar så mycket plats i min mage och trycker ihop mina inälvor med mina lungor, så det känns ibland som att andas genom ett sugrör när jag sitter eller ligger ner. Som om det inte vore nog så har jag foglossning idag och det känns som om ryggen ska gå av när jag står eller går. Så vad ska jag göra om jag inte kan sitta, ligga, stå eller gå??
Jag var hos barnmorskan igår, och mitt järnvärde ligger nere på 100! Jag MÅSTE komma upp i 125 innan förlossningen... så jag fick tips om ett flytande preparat, Blutsaft, som tydligen skulle ge snabb effekt. Tyckte väl att jag hade det lite kämpigt när jag bakade, diskade och dammsög, blev liksom helt slut gansla fort. Så nu ska jag iaf ta en järntablett varje morgon och en shot på 20 ml av Blutsaften varje kväll. Den smakar förresten SKIT!! Bara för att fösöka luras så luktar den som fruktjuice och ganska gott, men den smakar typ frukt blandat med grönskaer och fiskleverolja eller nåt annat riktigt äckligt :S Och smaken försvinner inte efter att man dricker massa vatten och borstar tänderna heller!
Har gått upp 1½ kilo till... vill inte gå upp mer nu! Måste nog sluta äta choklad varje dag.
 
Imorgon är Happy day för mina första pengar från Försäkringskassan kommer :) Inte speciellt mycket, men lite är bättre än inget.  
Zsolt har något hemligt för sig imorgon efter jobbet som jag inte får veta vad det är... Hum... nyfiken blir man ju, men det är säkert som han säger att det inte är något speciellt.

Måndag den tjugofjärde augusti

Helgen gick fort som vanligt. I fredags var jag och Zsolt fyllechaffis till mina föräldrar, dom ville ut och dansa lite i eskilstuna. Sen fick vi hämta upp dom dagen efter hemma hos min moster. Det va trevligt att hälsa på hos dom, det va säkert fem år den sist! Jag träffade också min kusin Sanna och hennes man David. Dom ska ha barn 4 februari om jag minns rätt. Kom att tänka på stackars mormor, hon kommer ha svårt att hålla koll på sina barnbarns barn. Jag och Sirpa får ju snart, inom två månader. Sen ska min kusin Pia få tvillingar i november, sen kommer Sanna att få i februari. Så det blir fyra nya bebisar i släkten på mammas sida.
Jag har redan gjort en liten lista på närmsta släkten, mina mostrar, fastrar, farbröder och morbröder. Samt deras barn och barnbarn. Min mamma har haft 6 syskon, och pappa har 9 syskon. Jag har 38 kusiner utspritt i både Sverige och Finland. Moa kommer att ha 5 kusiner och 39 sysslingar när hon föds. Kul att ha en så stor släkt, men det är synd att man knappt träffas :( Alla har sina egna liv, man har tur om hälften kan komma när man firar bröllop o.s.v.

Nu ska jag ta tag i disken innan Zsolt kommer hem.

32 år sen Elvis död - The King

I söndags var det 32 år sedan Elvis Presley förklarades död. Han var bara 42 år gammal, men p.g.a. hans livfulla och stressiga livsstil så blev det inte fler år än så.
Jag älskar hans musik, och de få filmer jag sett hittills är oslagbara!
Sitter och lyssnar på låten Moody Blue för tillfället, har ni inte hört den så rekommenderar jag att ni tar er lite tid att lyssna på den.
Min absoluta favoritlåt är Jailhouse Rock, som också är en film som jag själv äger i dvd format. Filmen hade premiär den 17 oktober 1957 i USA, i Sverige visades den för första gången den 14 mars 1958. Helt klart den bästa film som finns!


♥ Lite Elvis fakta:
Fullständiga namn:
Elvis Aaron Presley
Född:
8 januari 1935, Tupelo, Mississippi, USA
Död:
16 Augusti 1977, Memphis, Tennessee, USA
Familj:
Mamma Gladys Presley, Pappa Vernon Presley, Fru Priscilla Presley (1 maj 1967- Oktober 1973, Dotter Liza-Marie Presley (född 1 Februari 1968).
Första album:
1956 Elvis Presley
Sista Album:
1977 Moody Blue (sista studioinspelade albumet)
Första Film:
1956 Duell i Texas (Love me Tender)



 

♥The King - R.I.P.♥

                                               

 


Magen + sköna mammakläder


Tog kort igår innan vi gick till seminariet om förlossning och BB.
Den vita tröjan fick jag av Zsolt förra veckan, en jätte skön längre model
med brodyr på bröstet. Från H&M mama-kollektion.
Jag är i vecka 32+1


Jag är här i vecka 32+2. Har på mig ett linne som jag köpte i Serbien.
Det var one-size men passade tydligen med gravid-mage också
tack vare att det är en ballong model.

Vecka 32!

Just nu sitter jag och samlar krafter till att diska och dammsuga. Vaknade halv tio idag, och har ätit frukost, klätt på mig, sminkat mig och fixat håret. Sen tog mina krafter slut! Magen blir allt mer påtaglig för krafterna och man måste ta fler små pauser varje dag.
För tillfället sparkar det som tusan i min mage! Det känns ibland som om revbenen ska sparkas upp i hakan på mig. Barnet blir allt starkare och större.
- I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Källa: www.growingpeople.se

Har fått lite mer synligare "strechmarks" på magen, precis bredvid naveln, men fortfarade inte så hemskt mycket som jag var rädd att få. Jag tror att det mesta kommer dra ihop sig och försvinna sen när Moa är ute :)
Det känns dock lite jobbigt att ligga på sidan, för då känns det som att det drar lite i huden över höftbenen p.g.a. magen som drar åt sidan :S
Bara 8 veckor kvar till full tid och vi har fortfarande massor att handla, funderar bara över hur pengarna ska räcka till :S
Vi behöver:
Skötbord, Badbalja, Blöjor, Nappflaska för nyfödda, Mjölkersättning, Persienner till sovrummet, Matstol, och skulle vilja ha ett babygym till framöver.


Typiskt

Ja, denna helg blev inte som man tänkt sig iaf... sånt är livet.

Tattoo

Kom nyss hem från city. Jag, mamma, Sirpa och Daniel käkade på Spicy Hot och sen en glass inne i Punkthuset.
Innan det så var vi ju hos tatueraren och bokade tid till mig :) Den 14:e December ska jag gadda mig igen! Den tatueringen som jag hade med mig, blommor som jag tänkt ha på axeln/skulderbladet, skulle kosta runt 3000-3500 kronor. Får se om jag bestämmer mig för den i slutändan.

Nu sitter jag och känner mig lite hängig, är förhoppningsvis bara trött efter allt ståhej på stan, men annars känns det som om jag är lite förkyld :S
Jag väntar på att Zsolt ska komma hem så vi kan åka och storhandla på Ica Maxi och Apoteket :P Skoj!


Helgen planerad

Idag har jag träffat Sirpa och Christer. Det va så trevligt så :)
Sirpa tog mig t.om. till Max för att äta lite innan hon åkte tillbaka till Sura för att hämta Daniel på dagis.
Det va skönt att prata ut lite om saker angående bebisar och förberedelser.
Ringde även och pratade med bvc på Viksäng om deras föräldragrupper. Jag måste tydligen ringa till barnmorskorna under deras telefontid imorgon. Men det verkade som om jag måste skriva in mig på deras läkarmottagning för att kunna gå på deras föräldragrupp, vilket betyder att jag ännu en gång måste byta läkare, vilket jag inte vill. Får se vad dom säger imorgon. Fick inbjudan till föräldragruppen i sura nu också, som är för unga mammor. Har svårt att välja vilket jag ska gå på :S

Gud va jag längtar till imorgon. Då är det nämligen löning för Zsolt och vi ska storhandla :D Jag tycker alltid det är lika skoj! Och på lördag ska vi åka runt och leta efter ett passande skötbord och badbalja mm. Efter det ska vi äta lunch på restaurang Hong Kong i stan, Yummie! Senare på lördag kvällen kanske vi ska hitta på nåt med vår vän Micke, och sen på Söndag ska vi åka till Ramnäs och Zsolt ska hjälpa pappa att bygga om farstun. Skönt att ha helgen planerad :)


Här är våra magar tillsammans. Här syns det verkligen att hennes mage växer rakt ut, medans min växer hela vägen runt om.


Pannkakor

Sitter just nu i Ramnäs och väntar på att Zsolt ska klippa färdigt gräset så vi kan åka hem. Vi lockades hit av ett sms från min mamma "- Det finns pannkakor här om ni vill ha. Kraaam mamsen." Och det ville ju i alla fall jag ha, så nu sitter jag alltså här, mätt och belåten. Sen visste jag ju inte att pappa skulle sätta Zsolt i arbete med gräset :S Nej, nu vill jag hem och ta ett bad med mannen, och sen kanske kolla på lite film.
Väntar besök av syster Sirpa imorgon, hon behövde tydligen fördröja tiden medans Christer är hos sjukgymnasten. Vilken tur att jag bor 5 min från sjukhuset :)
Appropå det! Det står i min gravid-bok att det kan vara bra att "övningsköra" vägen till förlossningen innan det blir dags, så att man kan vägen o.s.v. hehe, det fick mig att skämtsamt komma att tänka på Zsolts dåliga lokalsinne. Han kanske faktiskt borde köra några övningsrundor trots att vi har sjukhuset på typ andra sidan vägen, man vet ju aldrig! haha!

Vecka 31!

Hurra hurra för Moa idag :) 31 veckor har hon hittills levt i min mage. Hon blir större och större, mitt symfys-fundus mått ligger nu på 29 cm. Alltså en ökning på 4 cm på 4 veckor.
Jag har hittills gått upp 8 kilo på 31 veckor, det är helt ok, men vill helst inte gå upp mer än 4 kilo till! Så jag får sluta tänka på Marabou-choklad och baka sockerkaka klockan nio på kvällen (vilket jag gjorde igår).
Moas hjärta tickar på som vanligt, låg på 140 idag, så hon låg nog och vilade lite.
Mitt järn-värde ligger aldeles för lågt. Tidigare låg det på 118, nu låg det på 111 så jag måste öka min dos av järntabletter från varannan dag till varje dag. Värdet ska ligga på minst 124 när det är dags för förlossning, annars kan det bli problem eftersom man blöder en hel del.

För övrigt så har jag haft lite förvärkar, det liksom trycker neråt mot slidan och värker lite i rygg och bäcken. Att hitta en bra sovställning blir ju inte lättare efter varje vecka och varje extrakilo på magen. Just nu så försöker jag vänja mig vid att sova på rygg, men det gååår inte! Jag har aldrig kunnat somna eller sova på rygg, jag blir tokig! Jag vill sova halvt på mage, men det gååår inte det heller! Det blir mest att jag får ligga på sidan med kuddar överallt för att lätta på trycket för mage, rygg och höft. Så det tar ju några timmar innan jag somnar varje natt, och är det någon som väcker mig för tidigt på morgonen så tar det ytterligare några timmar innan jag kan somna om. Ursch fy och blä för sömnproblem!

Klockan 15:15 har vi tid hos familjerätten för att skriva på papper om delad vårdnad, eftersom vi inte är gifta.
Nu ska jag fortsätta Googla på tatueringar, har ännu inte bestämt vad jag ska ha när jag fyller 20. Men jag och Mamsen ska till Västerås Tatuering på fredag och boka tid samt kika lite på bilder.

Trött måndag

Helgen gick fort som vanligt :( Vi åkte till Iresjön som vi planerade i lördags, vi sov dock inte över vilket bara var bra. Det kändes skönt att vakna upp i sin egen säng på söndagen. Igår solade vi här på gräsmatan bakom huset, lite brunare blev jag nog. Vi grillade lite och hade picknick. Men det kunde varit bättre, för vi blev bra jävla osams igår :(

Idag har jag sovit huuur länge som helst. Vi somnade runt klockan ett inatt, men jag kände mig ganska pigg när Zsolt gick till jobbet halv sju imorse. Dum som jag är så ligger jag kvar och lyssnar på radio, klart jag somnar om. Sen va det ju kört att orka ta sig upp, så jag sov till halv tre, (14:30!!). Jag som egentligen hade en massa att göra idag. Bl.a. diska, tvätta och dammsuga :S Får ta det ikväll eller imorgon.

Imorgon är det dags för barnmorskan igen :) Ska då fråga om vi kan få gå på föräldrakursen här i Västerås istället för att behöva åka till Surahammar, för vi hamnar ju i sura automatiskt eftersom jag har min familjeläkare och barnmorska där.
Vi ska även till föräldrarätten och skriva på papper om gemensam vårdnad :)

Riddare i skinande rustning

Igår kom Zsolt hem och var min räddare i nöden, han hade köpt Marabou choklad! :D Dock hade mitt sug gått över en del, men 8 rutor fick jag i mig iaf. Och sen mådde man självklart illa resten av kvällen!
Vi gjorde egen pizza igår också, riktigt mumsig dag blev det!

Idag har jag legat och solat lite på bakgården, men har svårt att ligga bekvämt på gräsmattan, så det fick räcka med två timmar och en kvart i solen. Tänkte gå ut dit med Zsolt sen när han kommer hem, för han vill ju också bli lite brun.
Senare ska vi nog bara mysa och titta på film, om vi inte åker hem till nån kompis.

Nu ska jag äta lite left-over pizza

Gravid = Sugen

Hur kommer det sig att man alltid blir sugen på det man absolut inte har hemma?! Just nu vill jag ha Marabou choklad, har vi det hemma?... Nej!
Vi som handlade kakor, youghurt, frukt, chips, glass och mjölk till oboy, igår. Sånt som jag brukar kunna bli sugen på... men nu är man ju sugen på just det som skippades att köpas! Typiskt!

Mamma kommer förbi hos oss efter jobbet, hon ska hämta sin bilnyckel som jag råkat sno med mig i helgen. Jag ska då passa på att plocka hennes ögonbryn, hon kan ju inte sånt själv :P

Vi funderar på att åka och tälta imorgon vid Iresjö, ett gammalt barndomsställe för mig. Mamma och pappa tar ju självklart sin husbil, och Sirpa med familj tar sin husvagn. Vi får nöja oss med tält än så länge, men jag jobbar på att övertala Zsolt till att skaffa husvagn :D Han tycker vi är för unga än så länge.

Nu ska jag äta youghurt iaf, det får duga tills vidare :)

Vecka 30 + 1 dag

Oj vad tiden går fort! :D Bara 10 veckor kvar, helst bara 7 veckor, men det visar sig ;)
Magen växer och nu syns det verkligen att det finns nåt där inne, trots att den växer hela vägen runt, som en riktig "tjejmage". För att inte tala om hur det känns! Hon verkar ha svårt att ligga stilla, det knorrar och darrar till i min mage hela tiden, och det känns bra. Hellre det än att hon inte rör sig alls som hon gjorde för ett tag sen.



Jag provade en klänning idag, som jag köpt för ca två år sen på Öland, och den satt jätte fint med min stora mage :D
Visste väl att jag skulle få användning av den klänningen nån gång!

Det är roligt att Zsolt också lägger lite extra tanke på mig och magen. Han kommer med lite frågor och han kollar i min gravid-bok lite då och då. Han verkar tycka om att smeka min mage också, vilket är jätte mysigt, och titta på den när hon sparkar. Sirpa skvallrade även att Zsolt hade grillat Christer med en massa frågor när dom var ensamma i bilen på väg till Fagersta. Snacka om att jag har väntat på lite intresse från hans sida, trodde aldrig att den skulle dyka upp. Men nu så! :D

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm. Källa: www.growingpeople.se

Måndag - Bad hairday

Idag vaknade jag  som vanligt av att katterna kraffsar på sovrumsdörren, runt klockan halv nio... men jag klev inte upp förän halv tio :P
Jag känner mig lite stressad över att jag inte gjort några "inför-förlossnings-övningar" :S Så jag tänkte börja med det idag, så kanske man får lite starkare bäcken på 10 veckor.
Jag stör mig något på mitt hår, jag behöver verkligen gå till frisören och klippa topprna, skulle även vilja färga slingor men det är inget att rekommendera när man är gravid, p.g.a. de starka kemikalierna som man andas in. Men Sirpa slingade visserligen sitt hår när hon väntade Daniel, för då visste hon inte bättre... men nu har även hon hållit sig från frestelsen.

Jag hade en skum dröm imorse efter att Zsolt gick till jobbet...
Det var jag, Zsolt, Sirpa, Christer, Satu, Jonte och allas barn som var ute i nån skidanläggning. Det var jätte mycket snö, och vi alla skulle hyra skidor. Vi gick runt i massa gångar under jorden för att ta oss från ett ställe till ett annat. Och så kom vi in i en affär, när jag och Zsolt skulle betala så märkte vi att vi bara hade 6000 kronor kvar, och räkningarna var inte betalade än. Jag satte mig ner för att räkna ut vår budget, och märkte att vi hade över 30 000 kronor i utgifter den månaden! Zsolt fick panik och började fråga massa folk om vi fick låna pengar, men alla sa nej. Till slut sa Sirpa och Christer att vi skulle glömma det för tillfället, för nu ska vi minsan ha roligt och åka skidor!
Vid första backen som jag skulle åka ner för så bröt jag benet. Vi tog oss till sjukhuset där jag fick gipsa och dom sa att det tar 3 månader att läka... Då bröt Zsolt ihop för han insåg att jag då skulle ha en bruten fot när jag ska föda, det var nämligen bara en månad kvar till dess. Dessutom förstod han att han måste sköta barnet under de första två månaderna själv, eftersom jag hade gipsat ben. Sirpa och Satu tröstade honom och fösökte få honom att tänka possitivt.

Skum dröm! Jag längtar visserligen till jul, och massa snö. Och jag tänker mycket på pengar och barnet, så det finns ju anledning till att jag drömmer om just det :P

Tacos :S

Ja, idag har jag lovat Zsolt att han ska få äta Tacos... som jag inte ens har kunnat tänka på sen jag blev gravid. Ursch, bara tanken på tacos får mig att må illa, för att inte tala om lukten! :S Så vi har tagit oss till Ramnäs ännu en gång, så slipper vi lukten hemma sen iaf.
Just nu sitter mina föräldrar och min gudmor Sinikka i köket och babblar. Zsolt har åkt till macken i Sura för att dammsuga bilen, och jag ska snart åka och handla på Willys, får ju passa på att hanlda lite billigare. Faktum är att det är billigare att handla på Willys i Sura, än t.o.m. Willys i Västerås :)

Trevlig Helg :)

RSS 2.0