Onsdag den Tjugoåttonde September!

Jahopp, nu har man missat hela SJU DAGAR i skolan totalt redan denna termin :S Inte bra! Men som tur är så har jag inte missat något super viktigt. Har bara fått mindre tid i bilen än dom andra.
Idag hade jag lektionen "Vändning" för första gången, och ja, andra gången blir den nog bättre!

Efter skolan åkte jag och Lindah Darling till Tuna Park! Jag skulle agera Personal Shopper till min kära vän, som ville ha lite mer färg på tillvaron... och färg blev det! Det blev huuuur grymt fint som helst, i första affären vi gick in i. En beige kjol, med en färgglad vid blus i rosa/beige/lila/grönt mönster... jaja, HUR fint som HELST i alla fall!!! :D
Jag hittade såklart också någonting att ta med mig hem, trots att jag har kryssning på lördag!!! Jaja, får bli en liten "snål"-kryssning, men lika KUL ska jag ha för det!
Mitt emellan shoppingen så åt vi lite mat där inne i köpcentrumet, och så SKRATTADE vi en hel del, ibland så tårarna sprutade. Hahaha, alltid så kul att få träna skrattmusklerna lite ;)
Thanks M'darling!

När jag kom hem så var Moa lite tjurig... men det gick över med massa bus! Till slut blev hon helt vild så jag fick lov att lugna ner henne lite, haha. Hon sprang runt och hoppade så att hon nästan stukade foten. Hon lekte nån lek med mig där hon springer allt vad hon har och kastar sig i mina armar. Lilla flicka, hon litar blint på att jag ska fånga henne varje gång, och tur nog så gjorde jag ju det.
Hon somnade sedan bums i sin säng.
Vet dock inte hur det står till med henne egentligen, för jag misstänker nåt i hennes öra. Men hon låter mig inte titta, och hon har ingen feber eller så, så vet inte riktigt vad man ska göra :S

Nu ska jag fixa matlådor, lax och potatismos, till imrgon. Sen ska jag klippa Zsolts hår. SEEEN får jag lägga mig och sova! Jag som blev trött redan i bilen på vägen hem från Eskilstuna :S

 
Här är kläderna jag hittade idag. Matchande linne och kofta. FRESCH!
(Gina+Cubus)

Sjukling IGEN

Jepp, var tvungen att åka hem från skolan igår, väl hemma så fick jag feberfrossa :( Hade på mig min One piece, två täcken och ett överkast, ändå frös jag så att jag skakade!! Samma hände inatt också... det blir så när alvedonen har kommit ur kroppen. Vi får väl se om det blir så igen om ca 1½ timme.
Jag uppskattar verkligen min One Piece, så jag har köpt en till... Ett annat märke denna gång, och lite gladare färg. Den går dessutom att vända ut och in, så får man en precis likadan one piece, bara i en annan färg! Kul! Two in one.

Min nya One piece, den kan bli orange också :) ÄLSKAR den lila färgen!
Undrar bara när den kommer :S

 
Detta innebär mindre pengar för mig till Kryssningen nästa helg, men jag klarar mig nog! :) Det ska bli sjukt kul att åka på kryssning utan killar med sig ;) Då kan man ju dansa hur länge som heslt utan att behöva tänka på grabbarna som sitter och häckar vid baren, hehe. Girl power!

Länge sen jag åkte med Viking Line! :)



Ikväll ska vi ta oss till Ramnäs och äta lite mat. Moa har ju tjatat om Moffa hela veckan, hon säger hans namn minst 10 gånger varje dag, och så blir hon ledsen av saknad när hon ser hans foto :/ Så idag måste vi åka dit, så hon kan få sig en liten dos Moffa!
Hoppas jag orkar laga maten bara, det brukar ju vara mitt ansvar.





Tänkte på en sak...

Varför var man så ofokuserad och disträ när man var tonåring och gick i skolan?
Då var jag inte ens hälften så fokuserad som jag är idag. Och idag har jag liksom ett eget hem att sköta, barn, en sambo, massa sysslor och skylldigheter hit och dit. Vad hade man att hålla reda på när man var 16-17? INGENTING skulle jag vilja säga. Men tankarna och intresset låg ju på helt fel grejer då, som killar och de senaste trenderna inom kläder, smink mm... Och det intresserar mig såklart fortfarande.

Men nu t.ex. försover jag mig aldrig, för det skulle bli kaos med både dagis och min skolgång. Jag kan inte komma hem och bara sova efter skolan, hur trött jag än är. Det ska lagas mat, städas och tvättas. Man skall hålla koll på folks födelsedagar, ha kvalitetstid med sitt barn, komma ihåg viktiga möten på dagis, hålla sig själv ajour med familj/vänner/bekanta, man skall ha hemstudier, det ska gå bra i skolan, man kämpar med sin vikt och sitt utseende dag ut och dag in, man försöker hålla koll på ekonomin, undrar över hur framtiden ser ut om 5, 10, 15 år, osv osv. 
Jag har verkligen 1000 gånger mer saker i huvudet idag än vad jag hade för bara 4 år sedan. Är det nu man blivit vuxen? När man inser hur mycket man faktiskt gör, och att man faktiskt klarar av det så länge man har lite struktur. Visst, allting klaffar ju inte jämt, ibland skjuter jag upp städningen för att man inte orkar, ibland ställer man in träffar med vänner för att man inte riktigt känner att man har tid, ibland ligger man sömnlös på nätterna för att man just TÄNKER på för mycket saker. 
Men sånt är ju livet.
Vi kämpar på så gott vi kan.
Och KUL är det! :D


Lektion 2, ONE PIECE!

Jepp, hade min andra lektion idag, men duktiga eleven Emil :) Fick godkänna honom på Uppväxling och Bromsa mot mål. Men han gjorde mig lite förvirrad när han plötsligt slarvade med att kolla höger sidospegel vid stopp vid vägkant!! Gaaah! Eeeeemmmiiiill!!! ;P Hahahaha
Men han skärpe till sig efter att jag "hotade" med att ta tillbaka honom till ruta 1 i utbildningsplanen. Samma med att han tittade på växelspaken vid växling, behövdes bara lite tomma "hot" så ordnade det sig! Haha. Kul att komma in i rollen som lärare mer och mer, än är det ju långt kvar, men nu känns det att man är på gång i alla fall!
Min klasskompis som sitter i samma bil med mig, och har samma elever som mig, han är så jäkla duktig!! Han har sånt flyt på sina lektioner och får bra samspel med eleven, man har svårt att tro att han också bara haft 2 lektioner med elev liksom. Man får lite prestationsångest måste jag erkänna :/ Men jag ska skita i det... jag måste ju köra på efter min egen förmåga, och jag är lite mer blyg än vad han är har jag märkt :P Jag kände under första lektionen att jag hade svårt för att prata och "störa" eleven Emil när han körde... MEH!! Hahaha, det är ju precis det jag SKA göra! Så det släppte jag idag, som tur var ;)

Imorgon får vi se hur det går för vår Emil och hans nerväxling, så kanske jag får ha "Start i backe" med honom! :D

Idag kom min och Zsolts One Piece!!
Snacka om att jag blev chockad... min var inte samma som jag sett på bilden på hemsidan :S Det finns totalt 5 fel tror jag...
Luvan är RÖD istället för marin med vita mönster.
Finns inga prickar på den. (som jag VERKLIGEN ville ha)
Finns inget mönster på armslut.
Finns inget mönster på benslut.
Dragkedjan har en röd kant istället för vit....

Men den ÄR ju snygg nu med! :D Men jag tänker definitivt ringa och fråga varför dom har falsk marknadsförning på sin hemsida... det är ett allverligt brott. För egentligen har jag inte fått min vara, jag har fått en helt annan :/

Zsolt gillade sin, dock måste vi byta till större storlek. Han ville ha en mycket pösigare, och då finns det bara en storlek som gäller XL!
Min L satt bra, jag ville ha den lite tajt runt höfterna, inte som en hösäck ;) Sen har man ju lite mage och rumpa att fylla ut med också, så den sitter jätte bra!





Jag kommer sitta som en drottning i soffan ikväll! ;)


Kanon helg!

Moa sov i Ramnäs lördag-söndag. Hon hade fått äta massa gott, och plockat sitt eget lösgodis på Konsum, hihi så gulligt! Hon var inte ens intreserad av mig och Zsolt när hon såg oss idag igen, det var BARA mummu och morfar som gällde. Hehe.
Hon kan tydligen säga massa nya ord också.
Korv, Skinka, Ost, Basta. Det avslöjar ju lite om vad hon har gjort i helgen ;)
Hon kan säkert närmare 100 ord nu! Och det kommer minst ett nytt ord varje dag. Jag skulle inte kunna skriva ner alla, för finns inte en chans att jag skulle komma ihåg allt.

Jag och Zsolt hade en jätte trevlig kväll hemma hos en polare Dennis, som ordande en fest i Erikas ära, som fyller år idag :) Helt underbart att "bara" vara på hemmafest och skita i krogen för en gångs skull. Blir mycket mysigare feeling ;)
Vi spelade ett jätte roligt spel på ps3, man ska sjunga och dansa som Michael Jackson!! Det gick väl rätt så bra på dansfronten, men sången gick inte lika bra. Kunde ju inte texten för 5 öre!! :S

När festen tog slut gick jag, zsolt, brigita och chrille en liten promenix till Milles och köpte Kebab! Jag tog kycklingkebab, fan vad gott det är! Fast det var lite väl mycket peppar på tyvärr, så fick lite chock i munnen :P men gott ändå.

Sen satt vi ett tag hemma hos dom. Jag fick prova Chrilles one-piece!!! Oh, i´m in love! Jag trodde aldrig att jag skulle vilja ha en sån, har tyckt att dom är skitfula. Men, fashion-victim som man är, så faller man ganska snart dit på det iaf! Chrilles va riktigt fin också! Så idag har jag hittat en som jag gillar till tusen procent! :D Hoppas den kommer hem snart, så jag slipper sitta och frysa här i soffan ;)

Min One piece LÄCKER! Lyckade dessutom övertala Zsolt om att han behöver en också, dock i lite tunnare material. Hittade en skit snygg som kommer passa honom fint!


Jag VILL ju så gärna att dom ska finnas för små barn också!!! Men hittade bara till barn mellan 5 och 10 år :( SYND! Moa skulle ha fått en "Lusekofta lila", hade varit ADORABLE!

Nu börjar det!!!

Fick reda på idag att vi ska ha riktiga elever i bilarna redan på MÅNDAG!!!!
Mega nervös jag blev nurå!
Men det ska bli himla kul och spännande!

Idag har vi gått igenom övningarna vändning, parkering och hård inbromsning. Den sistnämnda var helt klart roligast. Sitta där och åka i 50 km/h och plötsligt skrika "BROMSA!!" Hahaha. Det gäller att man håller i sig kan jag säga ;) Jag ser fram emot övning 10 sen när vi ska vara uppe i hela 70 km/h innan man STÄLLER sig på bromsen, för det är precis vad hård inbromsning är. Man STÅR på bromsen och däcken bara tjuter. LOVE IT!!

Ja, så nästa vecka får min lilla grupp sällskap i bilen av en nervös 17 årig elev... Ska bli spännande och känna på hur det är att vara lärare mer på riktigt nu, istället för att öva på klasskompisarna.
Wish me luck!


SÅ folket där ute som redan har sina körkort: Visa extra hänsyn och respekt till bilar med detta märke på! Och INTE t.ex. preja dom i en cirkulation, som en kurskamrat till mig fick erfara med sin elev i förrgår. Fy!

När det bara blir för mycket...

och ingen verkar lyssna på en. Då är det bäst att ta ett eller två steg tillbaka, eller t.om. vända ryggen till.
---------------------------------------------------------------------

Tur att vi slutade tidigt idag! Jag har så ont i magen igen :( Vaknade med världens brännande känsla precis vid "magmunnen". Fan, magkatarr igen... Men det är ju inte så konstigt. Har hänt en del privata saker, some minor setbacks.
Dessutom nya grejer i skolan som är SKIT viktiga, som vi skall ha tränat in till nästa vecka på tisdag!
Och sist men inte minst, massa annat tjaffs som man inte ens vill ha med att göra egentligen, men likt förbannat blir indragen i iallafall. *SUCK*

Jaja, nu ska jag göra färdigt arbetsuppgifterna om praktikveckan. Sen kanske man ska laga lite mat frågan är ju bara, vad? :)

Tisdag den sjätte September

Skoldagarna bara flyger förbi numera, till skillnad från förra terminen! Nu hoppar vi in och ut ur bilarna, åker runt här och där, får hjärsläpp ibland så att "eleven" är på väg rätt ut i en korsning. TUR är det väl att just "eleven" faktiskt är en klasskompis som HAR körkort och kan agera med sunt förnuft ;) Haha 
Men det är HUR KUL SOM HELST!

Idag fick vi lära oss hela övning 3. Vilket innebär, Uppväxling + stanna mot mål + nedväxling.
Imorgon blir det start i motlut! (eller start i backe som man också säger).

Nackdelen med det höga tempot om dagarna är ju att man blir ganska trött när man kommer hem. Men smarta lilla jag tog ju tvätten och allting IGÅR, när man fortfarande hade lite ork kvar efter helgen, så kan jag ta det lugnt och bara småpilla lite här hemma resterande dagar. Smart va?

Har sovit ganska dåligt inatt ocksä, har mycket arga känslor inom mig just nu, men det går väl över snart. Då kan jag fortsätta skita i alltihop som har med den specifika grejen att göra, och vi lilla familjen på 3, kan leva vidare vårat liv :)

På lördag blir det kanske födelsedagsfest för söta Erika :) Om Mummu och Morfar kan ta Moa vill säga :)
Herregud ja! MÅNGA födelsedagar under hösten! Jisses! :S

RSS 2.0