Könet på vårat barn är...

EN FLICKA!!!

Ett glädjande besked för många i vår närhet, då vi endast har fått pojkar hittills i våra kretsar, åå så duktiga jag och Zsolt har varit ;)
Hon ville som vanligt inte sköta sig hos doktorn och vägrade lägga sig till rätta så att man skulle kunna spana in rumpan på henne... Jag fick vrida och vända på mig, till och med hoppa runt där på Tittut, och få in en extra expert innan man kunde konstatera att det är en tös! :D

Jag har även bestämt mig för att min storesyster Satu ska bli gudmor till lilla Moa Juliana Tarvainen!


Vecka 23!

Idag är det en mycket speciell dag för oss och bebis, vi ska nämligen tjuvkika om det blir en pojke eller flicka!
Mamma, Zsolt, Sirpa och de flesta tror att det blir en flicka... men det är nog mest önsketänkande. Men faktiskt så känns det lite "flickigt" i min mage, det visar sig klockan 15 idag! :D
För övrigt så verkar bebis må bra, pigg och livlig för det mesta. Ska till Barnmorskan imorgon och lyssna på hjärtljuden igen och ta lite blodprov :S

Nu ska jag fixa mig iordning och vänta på att Zsolt kommer och hämtar mig. Blir dock jag som kör, för jag litar inte på hans omdöme mitt i stockholmstrafiken! haha!

My Lovely <3
Min älskade Zsolt <3

Top-lista i Sommar

Håller på att fixa och trixa med en eller flera blandskivor att lyssna på i bilen på väg ner till Serbien, kan ju behövas en hel del bra musik!
Min absoluta Top-lista ser för tillfället ut såhär:

1. Kings of Leon - Use Somebody
2. Pink - Sober
3. Milow - Ayo Tecnology
4. Lady Gaga - Pokerface
5. Svetlana Loboda - Be My Valentine
(gammal goding!!) Daft Punk - Around the World



Tvätt marathon!

Igår lyckades jag tvätta 6 masiner tvätt, och det återstår fortfarande att tvätta ca 4 maskiner till!
Men så går det när man bestämmer sig för att tvätta allt tvättbart innan man ska ut och resa :/
Börjar bli lite nervös inför den 28 timmar långa bilfärden, har ju börjat få problem att hitta sköna ställningar att sitta och ligga i... känns som om höften och bäckenet ska hoppa ur led!
Mammas bromsar på bilen har rostat sönder också, men det skulle pappa såklart fixa i tid :)
Men det gäller som sagt att tvätta, tvätta, tvätta och tvätta lite mer innan det blir dags. Men det får bli imorgon, det är faktiskt söndag idag! (som om jag jobbar och sliter varje dag annars)

Magbild

Nathalie tyckte att det var dags med en magbild, och det kan jag hålla med om....
Här i vecka 22 + 4 dagar....
hm, den ser faktiskt större ut på bild än vad den känns som i verkligheten :)



Första magbilden, 22 veckor + 4 dagar.

Vecka 22!

En lite sen uppdatering på lilla Bebis, för jag gick ju faktiskt in i vecka 22 redan i tisdags.
Man börjar kunna känna utanpå magen när bebis sparkar, vilket känns skumt! Och för övrigt så sparkas det mer och mer och mer, jag ligger sömnlös många nätter och får t.om. lite ont i magen :S Men måste lära mig att slappna av mer.
Dessutom hade jag en otroligt jobbig foglossning i tisdags, den värsta hittills faktiskt :(
Jag läser ur min mamma-bok lite dag för dag, och det står nu klart för mig att det inte är så himla mycket positivt som väntar mig, mest bara mer problem och mer smärta :S För att inte tala om i oktober då värkarna ska sätta igång(!) men men, det är då det.

Jag åker ju iväg på semester nästa vecka, och när jag kommer tillbaka så planerar jag och Sirpa att fotografera våra stora magar tillsammans i en fotostudio :) Det ser jag verkligen fram emot! Får bara hoppas på att hon håller sitt lilla knyte kvar i magen fram till dess!

Skatteverket.se

Jag gick in på skatteverkets hemsida och kunde glatt läsa att pengarna kommer in på kontot under denna vecka, 24. Under förutsättning att :

  • Du ska ha deklarerat via Internet, telefon eller sms senast den 4 maj 2009.
  • Du ska ha anmält ditt bankkonto  för skatteåterbetalning senast den 4 maj 2009.
  • Du ska vara bosatt i Sverige.

Yeah, då är det bara att sitta och vänta, har en hel del att inhandla innan resan, bl.a. så fyller min gudson 4 år plus att jag tänkt ta mig ner på stan och titta på barnkläder med Nathalie och Athida :D Mycket skoj alltså!


Student i Eskilstuna

Min kusin Alexandra har tagit studenten idag :D Grattis grattis grattis!
Vi ska bege oss hem till henne lite senare i eftermiddag för att fika och gratulera henne... om man bara visste vad man ska ha på sig! Piss vädret bestämmer ju ganska mycket om vad som är möjligt att klä sig i. Hittills har jag kommit fram till en svart mamma-klänning, och vanliga strumpbyxor, men det kommer bli kallt! :S

Är inte på nå vidare humör idag så mer än såhär blir det inte...

Många samtal blir det!

Jag åkte till mitt föräldrahem i Ramnäs idag, särskillt för att ringa massa viktiga samtal, eftersom jag själv inte har skaffat mig hemtelefon. Jag ringde Folksam, Sibylle, Mamamia, Tittut och TT-line.
Från folksam behövde jag mitt resebevis eftersom vi ska åka bil till Serbien om två veckor :D
Sibylle, Mamamia och Tittut ringde jag för att boka könsultraljud. Det slutade med att jag valde Tittut, den 16/6 ska vi dit och "tittuta" vilket som ligger i magen, en Juliana eller en Jaani :D SPÄNNANDE!
Jag bokade också färja från Trelleborg-Rostock, samt Rostock-Trelleborg, eftersom det annars kan bli svårt att korsa havet med bilen :P
Som sagt så åker vi om två veckor, och min snälla mor har äntligen ändrat sig och vi får faktiskt låna hennes nya bil ner dit! Det innebär AC och manuellt växlad bil, vilket jag bara älskar!! STORT TACK till min mamma!

Jag var hos barnmorskan idag och fick lyssna på hjärtljuden för första gången, det lät jämnt och fint. Pulsen låg på 144.
Spännande att se vilken "sort" det blir, min mage ser ut som en "tjejmage" iaf. Den växer åt alla håll, i jämförelse med min systers mage som bara växer rakt framåt! Men man kan ju inte förlita sig helt på skrock, så vi får se den 16:e.

Vecka 21!

Grattis Bebis, 21 veckor nu. Jag börjar få känna på det jobbiga med att vara gravid och att barnet växer. Det sparkar titt som tätt och inga kläder sitter som de ska, har dock beställt lite kläder från NameIt och köpt lite när jag var i Tuna Park så jag klarar mig :)
Mycket händer med brösten också, jag läste i en liten bok som man får från barnmorskan att det kan börja läcka lite mjölk nu, men att det inte är någon fara... kanske inte fysiskt med fy va jobbigt att blöta ner sina kläder!! Har dock inte inträffat för mig än, men brösten växer och vårtgården ändrar färg och storlek. Jag känner mig absolut inte attraktiv och är lite nojjig av mig p.g.a. det. Det MÅSTE släppa snart, blir drygt här hemma annars. Men Zsolt är så duktig med att hjälpa till här hemma så det är ju ett plus. Man inser hur bra man har det :D

RSS 2.0