Mirrors 2 - Thriller/Rysare

Vi har ju sett första filmen "Mirrors" också för ett tag sen. Men det tycker jag inte är ett måste. Man kan lätt se denna film som en självständig film för det är ingenting från den första filmen som återspeglar sig i tvåan. Och det tycker jag är synd faktiskt. Jag ville ju se hur det gick för huvudrolls innehavaren i den första filmen!
Men å andra sidan så hade den här filmen en bra story, och för mig ganska okända skådespelare som gjorde ett helt okej jobb. Men filmen var lite väl enkel att förutspå. Och ser jag en Thriller/rysare så vill jag inte kunna lista ut slutet i förväg, för då försvinner spänningen litegrann! Och det var inte tillräckligt med scener där man "hoppar till", utan mer scener där man känner obehag och mår lite illa.

Filmen utspaler sig främst i ett nybyggt varuhus och bland dess anställda. Men främst den nye säkerhetsvakten, som är son till varuhusets ägare. Den nye säkerhetsvakten tog jobbet i all hast, efter att han långt tillbaka varit med om en bilolycka och inte varit helt frisk efter det. Varuhuset bär på en viktig mörk hemlighet, som självklart har med speglar att göra. Jag kan säga såhär, JAG hade inte velat vara en del av den hemligheten och sedan se mig själv i spegeln...

Filmen får ändå 3 av 5 i betyg!

  

Tooth Fairy - Familj/komedi

Det är en verklig familjekomedi, i precis rätt anda!
Jag vet att barn skulle gilla den, men även vi vuxna tyckte den va riktigt rolig. Vi skrattade bra många gånger. Jag uppskattar filmer där man tänker på de vuxna som ska sitta och se den med sina barn. Att man slänger i några spydiga kommentarer och skämt som bara vuxna lägger märke till och kan skratta högt åt. Jag gillar ju lite "taskig" och "uppkäftig" humor, och det tycker jag att denna film levererade!

Filmen handlar om en självgod hockeyspelare som måste börja extraknäcka som en tandfe, p.g.a. hans illvilja att våga drömma och "tro". Det ställer självklart till med en hel del i hans hektiska liv med hockeymatcher, flickvän och hennes två barn. Men nu ar han chans att lära sig något i livet.
Det verkligt roliga i filmen utspelar sig när han träffar en filur vid namn Tracy, deras relation till varandra utveklas från kaxigt käftande till i alla fall någorlunda vänskap.

Filmen får 5 av 5 i betyg av mig och är självklart värd en HISS!

    

Sista Helgen i Oktober

Ja, den kunde ju ha varit bättre. Vår lilla Prinsessa fick en sån svår hosta i fredags! Hon ville inte äta eller sova. Hon verkade ha ont när hon hostade, för hon började gråta varje gång. Så jag fick ganska lite sömn natten till lördagen kan man säga.

På lördagen hade vi bestämt träff med Zsolts mamma och bror för att åka till Rusta. Där hittade jag bl.a. en söt mössa till Moa. Rosa med vita snöflingor på. Hon har ju bara 5 andra mössor till den här vintern (!) :S Haha.
Moas hosta blev inte bättre med en vanlig hostmedicin från apoteket, så vi ringde 1177 och vi fick en tid på Oxbackens läkarjour 21:15 på lördagskvällen. Därifrån fick vi en annan hostmedicin med Efidrin i, och det ska tydligen vara utvidgande så att hon inte hostar lika mycket.

Inatt har Moa sovit mycket bättre! Hon somnade runt klockan 22, och vaknade 07:30. Hon har dessutom ätit en hel matburk till lunch idag, Krämig laxpasta med brocoli (hennes nya favorit). Skönt att hon ÄTER igen! :D

Trots detta tråkiga som hänt i helgen så har vi ändå haft möjlighet att mysa och koppla av med lite film.
I Fredags tog vi en promenad och hyrde Mirrors 2 och Tooth Fairy.

Just nu är Zsolt på träning, Moa sover middag och jag funderar på vad vi ska laga för middag idag. Söndag brukar vi ha lite "finare mat". Hehe.

♥ Vår lilla Prinsessa ♥

Film - Hiss elller Diss

Detta är min nya kategori... ja namnet säger sig väl självt ;P
Här kommer jag att sätta in inlägg där jag berättar om en bra, eller en dålig film som jag sett. Så ni vet vad som är värt att titta på eller inte.

Här är ett utdrag ur ett gammalt inlägg:
"Filmen vi hyrde var ju dock av sämre natur... Den hette GRACE och handlar om en kvinna som är gravid i åttonde månaden och barnet dör i magen. Men hon beslutar att ändå fullborda graviditeten och föda barnet en månad senare. Till hennes förvåning så börjar barnet leva efter några minuter efter förlossningen. Men barnet är typ demon eller nåt, för hon vill suga blod istället för bröstmjölk!!!! :S Jag som har svårt för amning sen redan innan tyckte detta var en hemskt osmaklig och ÄCKLIG film :S
Slutet var ju värst. "I think we have a problem, she´s teething!" Och så har barnet tuggat i sig halva hennes bröst! Säger bara, Herregud! Så nej denna film rekommenderar jag inte. Såvida ni inte är sadomasokister, och tycker att kött och blod går hand i hand med bröst och amning. Nej fy!

Vi såg en till film, The book of Eli, den va MYCKET bättre. Så den kan jag rekommendera om man gillar spännande "världens-undergång-action"."


God Morgon!

Klockan ringde 06:00!!! Då var det dags att kliva upp ;P
Jag kan inte ens minnas sist jag gick upp så tidigt, men minst över 1 år sen! ;P Haha, lyxproblem.
Anledningen till den tidiga morgonen var att jag var tvungen att köra Zsolt till Hässlö. Han ska göra Risk 1 & 2 idag. Haha, så går det när foten är för tung på gaspedalen!
Jag/vi ska hämta honom igen vid 10:45 för att äta lunch, sen ska han tillbaka 12:15.
Moa blev lite chockad att jag väckte henne så tidigt, det var ju fortfarande mörkt ute! Nu ligger hon och sover ikapp det hon missade. Stackars liten, hon kommer ha det tufft när det är dags för dagis. Hon gillar inte tidiga mornar, det har hon aldrig gjort.
Jag jobbar för fullt på att hitta en förskoleplats till Moa, men det verkar fullt överallt.
Mina största hopp ligger hos Lillängen, Trollhatten eller Lillåudden.

Nu ska jag sätta på peruken och på med ansiktet ;P
(aka fixa håret och sminka.)


New Header

Check out my new Header ;P Yeah!
-------------------------------------------

Moa mår lite bättre idag. Hon hade 37,5 idag klockan 10. Så det var som jag trodde, bara tänderna som spökar ;P Men hon är fortfarande extra trött, och vill inte riktigt äta upp sin mat. Men huvudsaken är att hon orkar leka lite och verkar nöjd och glad =)
Just nu ligger hon och sover, det har hon gjort i 1 ½ timme nu. Men jag låter henne sova, lilla plutten!

-------------------------------------------

Får se vad som händer idag. Jag kanske ska gå på en Power Walk eller nåt ikväll. Men min fot känns inte 100 % än. Men attans, har haft uppehåll på 2 veckor nu! *Grrr*


Febrig Moa

Idag har vi varit på busborgen... men Moa va lite gnällig och ville inte leka lika mycket. Väldigt trött och mammig också. När vi kom hem tog jag tempen och den visade 38,9! Hon har dessutom dregglat extremt mycket idag, så jag gissar på att det är tänder på G.

Just nu är Zsolt på träning. Moa flänger runt som en galning och gråter/gnäller lite då och då.
SOV bort febern kära barn! Så kan vi leka imorgon istället! Men ICKE.

Malin skulle ju komma hit imorgon och hälsa på med lilla Elin. Typiskt! Får bli en annan dag :/

WTF?!

Nu sitter jag i Ramnäs igen. Var ju tvungen att skynda mig hit och få min jacka lagad! Min duktiga lilla mamma kan åtminstone sköta en symaskin, till skillnad från mig. Ena fickan på min nya jacka hade lossnat under helgen :S Och när vi tog en närmare titt så höll även den andra fickan på att lossna! Men nu är det löst, nu sitter det som sten! ;P Typ...

Vi har varit effektiva i Ramnäs idag. Jag hjälpte mamma med att sätta ut en annons på blocket om deras vinterdäck. Mamma lagade min jacka. Vi gick till affären. Jag har lagat Tacos. Mamma tog en promenad med Moa i vagnen så hon kunde somna i den friska luften.
Och nu återstår det för mig att åka till Sura och hämta en gäst-madrass som ska hem till oss. Och på samma gång ska jag hämta hit Zsolt ♥, så ska han och min pappa byta till vinterdäck på vår bil. Hepp! :D

Alltså... det finns fan folk till allt. WTF LIKSOM!? Ska man skratta eller gråta?
Jag gör nog det förstnämnda... hahahahahahahahahahaha!

Gårdagens kväll

Gårdagens kväll blev lyckad :P Vi hade jätte roligt på förfesten hemma hos Kim, lyssnade på 90-tals musik, och en del ungersk dance/pop musik ;P Haha!
På krogen var det svårt att hålla ihop med alla, det var knöööök fullt med folk! :/ Fan, helgen INNAN löning liksom! Men aja, vi stannade där och dansade och hade roligt tills det stängde iaf. Det var nåt live band som spelade förvånadsvärt bra... nu när jag tänker på det så var DOM nog anledningen till att det var så himla mycket folk jö! Smaaaart! Kul att få en kväll och bara vara ett par. Jag och min Zsolti ♥ Det stärker verkligen relationen.
Men nu saknar jag min Moa!!

 


TO DO

Idag är det fullt upp. Moa ska lämnas på Vallby klockan 12, hon ska sova där tlls imorgon. Kommer sakna henne like crazy! Jag saknde henne t.om. igår kväll när hon hade gått och lagt sig :/ 
Sen bär det av en snabbis till sura för att hämta lite grejer. Sen måste vi tvätta bilen. Sen när vi väl kommer hem börjar kampen med mig själv.

TO DO:
Färga håret, 60 min
Noppra ögonbryn, 10 min
Föna håret, 15 min
Fixa håret, 40 min
Sminka mig, 30 min
Måla naglarna, 20 min
Klä på sig, 10 min
Sista piffen: smycken, parfym, packa krog-väskan, packa dryck mm. 15 min
--------------------
Detta kommer ta ungefär 3 timmar (!) Så jag måste sätta igång senast klockan 15 :S
Och någonstans där emellan ska jag hinna äta :P Hehe, får se hur det går.
Som grädden på moset, pricket över i, så är jag SUPER DUPER FÖRKYLD! ;P Kan bli spännande det här.


4½ timme på busborgen!

Vi var på busborgen från klockan 13 till 17:30 idag! Tiden går så snabbt när man har roligt :P Och det är så smidigt att äta mellis och middag där för Moa, och även för mig.
Alexandra och Li var vårat sällskap iadg, Kenny kom också dit ett tag i slutet.

Efter det äkte vi hem en snabbis, sen körde jag Zsolt till träningen. Jag och Moa åkte till Vallby.
Det var tur för Zsolt att han fick skjuts, för fasen va kallt det är om kvällarna! :S Brrrr!

Imorgon är det Öppet hus på Trollhattens förskola. Så vi ska dit och kolla läget, och visa upp Moa ;) Förhoppningsvis finns det plats för henne där! *fingers crossed*


Igår och Idag

Igår var vi på busborgen med Alexandra och Li. Det va kul att se dom två små brudarna leka, fast dom brydde sig inte så mycket om varandra :P
Moa skulle rymma ifrån mig hela tiden, hon kröp iväg till rummet där dom mjuka bollarna finns, och tryckte på knappen så att det flög upp massa bollar i luften. Hon hjälpte också en kvinna med att skicka upp bollar till barnen som stod på övervåningen. Helt utan att jag var i närheten :P Det är kul att se henne lite mer självständig. Men efter ca 10 min på upptäcktsfärd så kom hon krypandes tillbaka, och så fort hon fick syn på mig så började hon gnälla. Som om det va mitt fel att hon rymde :P Hehe.

Träffade en pappa från samma föräldragrupp som vi, med sonen Elliot. Jag fick ett tips om den privata förskolan Trollhatten som finns här på Viksäng. Han berättade att dom har mindre barngrupper och fler personal, och dom har en egen husmor som lagar hemlagad mat och fokuserar på näringsvärden i maten mm. Så jag kikade in på deras hemsida och jag gillade det jag såg. Dom nämner mycket om "respekt" och att "alla är lika värda", och det är ju mitt mål i livet också, att få Moa att förstå och visa respekt, och att alla är lika värda, vuxen som barn, svensk eller invandrare. Så jag ska dit på Öppet hus på fredag. Jag ringde dit idag, och dom har egentligen fullt med barn för tillfälelt. Men dom ska ha ett styrelsemöte nästa vecka och dom ska se vad dom kan göra för lilla Moa. Dom förstod att det är ganska akut för oss. Hon MÅSTE skolas in i November, för jag ska jobba i December och sen förhoppningsvis börjar jag skolan i Januari!
Håller tummarna!

Idag ska har vi planerat in en promenad till OkQ8 för att hämta ut ett paket från Jotex ;) Nya julgardiner och jul-kuddfodral!!!
Och så ska vi ta en liten promenad vidare för att ta ut pengar... Nåt annat är inte planerat än så länge. Men kan vara skönt det också. Imorgon och resten av veckan är det fullt i kallendern ;P

Stan med svärmor och Moa!

Idag gick vi på stan vi tre, Julianna, jag och Moa :)
Det var trevligt, och vi gick där länge vill jag säga! Från klockan ett till 16:30.
Jag har äntligen köpt ny OSIS DUST-IT!
Jag var på jakt efter fest-leggins. Självklart hittade jag det, plus massa annat skoj!
Legginsen är svarta i typ "jazz-byxa-material". Ni minns dom där tajta, glansiga, svarta byxorna som varannan flicka hade i slutet av 90 talet, främst på idrottslektionen??? Men i alla fall... dom har en rand längs med hela benet som är i svart spets. Riktigt fint, och inte så naket, vilket är bra till lite kallare årstider som väntar!
Ville köpa en klänning på Gina, men var osäker på priset :S Jag VISSTE vad priset var, men frågan var ju om det var värt det....
Vi fortsatte vår runda, köpte lite smått och gott på Gina, köpte även present till en viss dam som fyller år i helgen ;) Alltid lika kul med födelsedagar!
Vi fikade på Wayne´s CoffeeHouse. Moa åt upp en hel baby youghurt och massa cheerios!

Väl hemma så skulle jag egentligen gå ut på promenad... men den där klänningen bekymrade mig verkligen. Den va ju så snygg! Så jag tog en sväng ner på stan igen istället och köpte klänningen till slut.
Jag passade även på att gå in till min förre chef på Cervera Glas & Porslin, nu när jag va utan barn på stan, och diskutera eventuellt jobb till december. Och det kanske skulle gå att fixa :D Det är ju bara SÅ KUL att jobba där, speciellt mitt i jul-ruschen! :D :D :D
Får se om hon lyckas klämma in några helger i November också! ;D

Javisst ja, placeringsassistenten om förskoleplats ringde. Det ser mörkt ut för Moa att få börja på dagis här i närheten :( Så då får det bli en bit bort istället. Men jag har ju tillgång till bil, det är inte där skon klämmer. Utan jag vill ha henne på ett dagis i närheten just för att SLIPPA ta bilen varje gång! Och känns ju skönast att ha henne i närheten :( Men men, får placera henne någon annan stans tills vidare.

Här är mina super plagg till helgen, båda från Gina Tricot:


Moas senaste dagar i bilder!

Hennes lilla Kalas:

Hon fick en alldeles egen Volvo C30! Av sin gudmor/min syster med familj!


Family picture!


Moas super fina PRINSESSTÅRTOR. Som hennes duktiga mamma gjorde ;)
Moa smakade t.om. en ganska stor bit, och hon var skeptisk till en början. Men sen slukade hon hela biten när Morfar matade!
(klicka för förstoring)
   


Moas 1-års fotografering!

Här är en av bilderna som jag tyckte bäst om, men det är runt 10 stycken som jag gillar, speciellt alla närbilderna dom tog den här gången!
Det är såklart porträttstudion jag snackar om ;)



Kompisen Johannes kalas!

Moa trivdes rätt så bra på kalaset, med en hel del spännande personer och leksaker man aldrig sett förr. Och Johannes verkade också glad över besöket :D

Oops!

HUR kunde jag glömma bort att skriva något så viktigt!?
Moa tog sina 2 första steg i torsdags på busborgen! (2010-10-14)
Hon stod och höll i sig i väggen, när hon sen vände sig åt sidan och såg något hon ville gå fram till, så tänkte hon inte på att hon stod. Och vips så tog hon 2 steg! Men sen var det som om hon "kom på sig själv" och började krypa istället :P Hehe.
Idag tog hon 1 steg hos fotografen och ytterligare 3 steg hos Zsolts föräldrar :) Så jaa ni, det går famåt vill jag säga! :D


Fotografering, 3 rätters middag!

1-års fotograferingen gick jätte bra! Dom är ju så skickliga på Porträttstudion, i alla fall den kvinnan som alltid fotar Moa :) Och Moa tycker hon är rätt så rolig. Moa skötte sig jätte bra, värre var det för familjen i rummet bredvid. Vi hörde hur lillkillen skrek och grät medans dom fotade. Jag hoppas att dom åtminstone fick nån bra bild på han, stackaren var säkert trött.
Det blev 3 olika uppsättningar med kläder, och jag var smart nog att ta med mig egen rekvisita också, ett trollspö och hennes gung-älg. Så nu väntar jag med spänning på att få provbilderna på mailen!
Vi ska nog beställa ca 10 små bilder att göra album av, samt en STOR förstoring att ha på väggen.

Efter fotograferingen tog vi en fika i kafeterian på lasarettet, vi skulle nämligen hämta Zsolts mamma från jobbet. Moa fick vara på Vallby medans vi åkte och storhandlade... och gissa om vi storhandlade! Känns som om vi har grejer för ett år nu :P Men jag kan slå vad om att det behövs handla igen sen nästa månad. Konstigt vad man överkonsumerar egentligen, bara för att man kan!

Sen tog vi en sväng på Toys´r´us och köpte lite grejer till kalaset imorgon, och lite Duplo lego till Moa :) Hon tycker ju om att plocka isär bitarna efter att nån annan byggt ihop något :P

Efter det åkte vi hem och lastade in allt i kyl och skafferi och skåp mm. Sen åkte vi till macken för att tanka och fylla på spolarvätska. Av en ren slump kollade Zsolt oljan (vilket egentligen är MIN uppgift eftersom det är jag som kör bilen numera), och det var helt snustorrt! Där det vanligtvis ska vara kladdigt av olja :S Men nu är det påfyllt med både det ena och det andra i bilen, så nu mår den också bra :)

SEN, sist med inte minst, åkte vi till Hong Kong (restaurangen i västerås city, inte provinsen i Kina) och åt en 3 rätters middag! Det var mysigt, det unnar vi oss verkligen inte ofta ♥
Jag tog kyckling till förrätt, Oxfilé till varmrätt (M.U.M.S!), och friterad ananas till efterrätt.
Det var mysig musik i bakgrunden som det brukar vara på en sån restaurang, och servitören var otroligt trevlig! Så han fick en rejäl dricks också, det tyckte vi han var värd!

SEN hämtade vi hem Moa, busungen som fortfarande var vaken efter klockan 22! Men hon somnade här hemma i sin säng efter ytterligare en vällingflaska.

Hon lär sova ut imorgon bitti, för klockan 14 är det BARNKALAS! :D

Busborgen, besök, fotografering imorgon

Idag har jag bara känt en sån otrolig kärlek till Moa! Visserligen har jag ju det varje dag, men EXTRA mycket just idag! Hon är så super söt och verkligen vår lilla ÄNGEL PÅ JORDEN!
Hon ser precis ut som den dotter jag fantiserade om när jag var gravid, men hon är betydligt snällare än vad jag trodde hon skulle vara ;P

Vi gick till busborgen idag också, vi var ju där igår med Malin och lilla Elin.
Moa stortrivs där mer och mer :D Men efter två timmar blev hon trött så då var det bara att börja gå hem så hon fick sova en halvtimme i vagnen.

På eftermiddagen kom min bror Unto, och hans Helena, hit och hälsade på. Dom hade med sig JÄTTE FINA kläder till Moa, som 1-års present, TUSEN TACK!

Imorgon är det dags för 1-års fotografering klockan 14. Så vi ska möta upp Zsolt på stan och äta lite mat innan det. Efter det ska Moa till Vallby och vi ska åka och storhandla ALLT som vi behöver... och lite till ;P Haha


♥ Moa idag, i sina nya fina kläder som hon fick av oss i present ♥ +nallen hon fick av André.

<3 MOA 1 ÅR! <3

<3 Just exakt i detta nu som jag börjar skriva så är klockan 22:41 den 12 Oktober. För EXAKT 1 år sedan föddes Moa! <3 Vilken underbar dag det var! Jag längtar så mycket tillbaka, till känslorna och värmen man kände i kroppen... helt underbart! Jag vill så gärna uppleva det minst en gång till i livet. <3

Denna dag har bara flugit förbi, precis som det gågna året gjort!
Min mamma kom förbi som planerat runt klockan 14. Men hon var tyvärr tvungen att jobba så hon åkte igen vid 17:30. Men då kom Zsolts föräldrar och bröder, och även Moas gudfar André!
Moa var pigg och glad idag från att hon vaknade fram till klockan 15 ungefär. Hon och jag busade i soffan och kröp runt i lägenheten på förmiddagen, så jag busade nästan slut på henne. Då började hon bli trött och grinig, men hon ville absolut inte gå och sova när det var gäster här! Typiskt :S Så hennes humör under kvällen var väl sisådär, men helt okej ändå. Hon somnade nöjd och belåten klockan 20:30, efter att ha både myst och busat med alla gäster!

Moa har fått mycket presenter, som både hon och vi är väldigt tacksamma för!
Hon fick:

Kläder + klädhängare av Fam Farkas från Sala.
Påslakanset med barbie + en rosa bil + en bok om ORD av Fam Lindvalls.
En gung-älg av Zsolts föräldrar och bröder.
Kläder + en sjungande leksak från min mamma och pappa. (Ett paket till väntar på Lördag)
En nalle + nalle puh bok + tygdocka av André.

Av oss fick Moa 4 uppsättningar kläder, och en ny barnvagn ^^ Hihi.


Lite 1-års info om Moa:
Hon kryper på alla fyra, som om hon aldrig gjort nåt annat.
Hon kan peka på "lampan".
Hennes första ord är "titta", som hon säger minst 100 gånger per dag, duktigt!
Hon säger också ibland "äta".
Hon väger uppskattingsvis 9900g och är nog 74 lång.
Hon har två tänder.
Hon kan ställa sig upp stå själv.
Hon tycker om att dansa, gunga fram och tillbaka och åt sidorna.
Hon tycker om att lyssa på musik, t.om. Slipknot och System of a Down! (hårdrock)
Hon kan vinka "hej då".
Hon har ännu inte fattat begreppet med "AJAJ", när hon gör något dåligt. Hon flinar bara och fortsätter med det hon höll på med.
Hon älskar att åka till busborgen och krypa fritt och upptäcka stället, men även kolla in alla andra barn!

Sist men inte minst, lite bilder från hennes STORA dag:

     
Moa med present            Moa med sin Mummu

                        
Moa med farbror Attila      Moa på sin gung-älg                  Moa vill titta på sina
                                                   (lite trött)                          presenter och gratulationskort

Äppelpaj, ballonger

Äppelpajen är rykande färsk ur ugnen. Jag har även suttit upp lite ballonger på ytterdörren och Moas dörr. Nu väntar vi bara på Familjen Lindvall från Sura och Familjen Farkas från Sala :D

Det är nämligen dags för Moas första lilla Kalas idag. Hon får ju 3 stycken i år p.g.a. fam Lindvall ska till Turkiet den 13:e och släkten Farkas måste man dela på för att dom inte kommer överrens :S

Sen på tisdag kommer min mamma och Zsolts föräldrar och brorsor.
Sen på lördag den 16:e kommer lite av Moas kompisar, familjen Larsson och min pappa. Så det blir många dagar då Moa får öppna paket och få gäster som är där bara för hennes skull. Hehe.

För tillfället så sover Moa, men hon kan väckas direkt när gärsterna kommer, för hon har sovit i 1 timme nu lilltösen!

Äpplen, muterade varelser,

Just nu sitter jag i Ramnäs. Vi blev bjudna på mat, för jag var ändå på väg hit för att hämta äpplen till söndagens äppelpaj ;P Och min mamma har så konstiga arbetstimmar. Hon jobbar 10-14, sen har hon paus fram till 18, och sen jobbar hon till 22 igen :S Jag skulle bli tokig med sånna arbetstider! Men det är kanske vanligt för personlig assistent, vad vet jag.

Igår så tog vi, lilla familjen, en promenad till busborgen och busade lite :D För ovanlighetens skull så var vi helt ensamma på lilla avdelningen! Där sprack ju våra planer med att Moa skulle få leka med andra små barn :S Men det gjorde inte så mycket, för då kunde ju mamma och pappa bli som små barn istället ;P Haha!

Efter det hyrde vi film på vägen hem, och handlade lite godis till det.
Igår såg vi filmen "My New Daughter". Det var en rysare/thriller med Kevin Costner i huvudrollen. Den va faktiskt riktigt bra, och läskig, om man gillar konstiga muterade varelser som kryper runt i skogen ;P buuuhh!
Men jobbigt slut!

Ikväll blir det en krigsfilm "Lebanon", som vi velat sett rätt länge. Hoppas den är bra.

Nej, nu ska vi nog hemåt, Moa ska ju sova om ca 1 timme.

Mycket att läsa!

Idag ringde klockan tidigt (07:45) Haha! Sent för somliga med tidigt för mig.
Vi hade tid hos bvc klockan 10:10 för TBC sprutan.
Jag kunde, för omväxlings skull, fixa mig i ordning i total ro och tystnad. Moa låg ju och sov fortfarande! Min lilla sjusovare!
Jag väckte henne efter att jag var helt klar, runt klockan 09:15. Jag fick i henne frukost, på med kläder och hopp i vagnen. Vi var framme prick 10:10 ;P

Sprutan gjorde rekord ont! Såg det ut som i alla fall :(
Och barnmorskan som gav sprutan var INTE poppis efter det kan jag säga! Moa tjöt så fort hon kom nära! Men det kändes bra, då vet hon ju att det inte är jag som gör illa henne, utan barnmorskan!
Av TBC sprutan får man ingen feber, utan det svullnar bara upp där sprutan togs, och efter nån vecka kan det börja vara. Men man ska bara hålla en luftig kompress över, inge salva eller pulver.
Så nu om 6 veckor är hon skyddad mot TBC, det kommer kännas lite bättre och säkrare med tanke på att Moas farfar åker fram och tillbaka till sydeuropa stup i kvarten ;P

Efter bvc besöket åkte vi hissen upp till öppna förskolan! Marika och Johannes kom också dit. Det var en del föräldrar med sina barn där idag faktiskt, i tisdags var det ju helt tomt :P Men idag fanns t.o.m. lite nya ansikten, alltid trevligt!

Zsolt slutade jobbet tidigt idag, eftersom det regnar så förbaskat! Han slutade redan klockan elva, så han åkte hem och duschade och tog på sig rena kläder. Sen tänkte han komma och överraska på öppna förskolan, men jag hann redan börja gå hemåt :( Synd! Men Moa va trött och det bästa för henne var att sova en halvtimme i vagnen.  Men tanken var fin iaf, det hade varit en smärre chock om han hade kommit till öppna förskolan helt plötsligt! :D

När vi kom hem så gnällde Zsolt om att han va hungrig, och att han egentligen skulle ha köpt utemat idag på jobbet, men nu blev det ju inget. Så jag åkte och köpte kebabpizza åt honom :) Till mig blev det en Vesuvio barnpizza :P Men alltså, jag orkade inte inte ens barnpizzan! Jag köpte på 55:ans, och dom har så lagom tjock botten och krämig ost :P mmmmmmmums!

Nu har vi slagit till på stort! Vi har beställt ny BARNVAGN! och en vinteråkpåse och en ny skötväska! :D
Vår gamla vagn köpte ju min mamma till oss när Moa var i magen, och jag begär inte mycket, den har varit jätte bra fram till nu. Den är begagnad från -05, och vagnarna idag har ju förbättrats en hel del. T.ex. så suger ryggstödet på vår nuvarande vagn, den är jätte krånglig att justera!
Men, jag tänker inte ha dåligt samvete över det heller. Vår dotter är ju 1 år och detta blir bara hennes 2:a vagn och den första vi köper själva! :D Det känns jätte bra!

Emmaljunga Classic Sport 2011, Pro Bordeaux



Åkpåse Carlo Svart  +  Teutonia Skötväska-svart mönstrad

  

Kort sammanfattning:

Idag kom Satu hit och umgicks en stund med hennes guddotter :D Det var jätte kul att se henne och prata lite, det händer ju tyvärr inte allt för ofta :(

Efter det gick jag, Moa, Marika och Johannes till öppna förskolan. Till en början var det ganska dött där, men sen kom det fler barn och det blev en massa tjo och tjim! :D

Efter det blev det en sväng till affären och sen stressa hem för att tvätta!
Nu är tvätten klar och Zsolt är på träning.
Moa sover och jag ska duscha.

Lilla Moa fick äta själv idag. Dock var hon inte så hungrig, så maten hamnade överallt förutom i munnen!
Obs! bilden är tagen precis i början, därför så "lite" kladd :P



Kanon bröllopsfest!

Bröllopsfesten var JÄTTE KUL och väldigt lyckad :D
Det var kul att träffa alla kusiner, vissa har man inte träffat på typ 5 år :S
Vi åt och drack mycket gott och sen blev det dans och mingel resten av kvällen. Många av dom "äldre" var ju as bra på att dansa till David Guetta t.om. Haha! Underbart!
Det var toppen att Sirpa stannade kvar också, hon skulle ju först bara vara där nån timme med sin son Daniel och sen åka hem. Men hon blev sugen på att festa lite, så Christer och Pappa kom och hämtade Daniel och hennes bil :D Så Sirpa var kvar med oss ända till klockan 3 på morgonen! :D
Men det var verkligen jätte kul, och bruparet var SÅ fina. Tänk att dom varit tillsammans i 10 år, fått två barn, barnen är nu 10 och 8 år gamla. Och NU gifte dom sig äntligen! :D Hehe, det ska ju kännas rätt innan man gör det.

När vi åkte hem så mådde jag jätte bra, hade nästan nyktrat till. Vi stannade på donken och tog med oss lite fyllemat i bilen ;P Mums!
När vi var framme i Ramnäs skyndade jag mig ner till mitt rum och försökte somna före Zsolt skulle komma och lägga sig och börja snarka. Men jag hann inte! Jag låg vaken ett bra tag innan jag lyckades somna, men sen sov vi till klockan 14:20 dagen efter! Att sova 10 timmar efter att man druckit alkohol är rekord för mig! Jag brukar bra kunna sova max 5 timmar och sen blir jag rastlös. Men det var skönt att kunna sova ut.

Moa har varit hos sina farföräldrar från lördag till söndag. Det hade kunnat gått bättre, Moa ville nämligen inte sova på natten! Hon vaknade klockan 22 och var vaken till 02, ville absolut inte somna :S Stackaren, hon kände väl att något var annorlunda. Men annars gick det jätte bra såklart! :D Hon har varit glad och sprallig som vanligt. Inatt har hon sovit som en stock i sin egen säng! Hon vaknade klockan 9 och ville ha frukost, och gissa om hon var glad att se mig! Hon sov nämligen igår när vi hämtade henne från Vallby. Vi har mysit och lekt hela morgonen, just nu leker hon själv i köket, hon går runt och puttar på sin egen matstol, använder den som en rullator typ :P 
Skönt att ha henne hemma nu. Vi var bara ifrån varandra 30 timmar, men det känns som en hel vecka!

Jag ska strax laga lunch till mig och Moa.
Senare ikväll ska jag gå på min promenad, och ännu senare ikväll ska jag och Zsolt kolla på Avatar! :) Mysigt!

♥ Jag och Zsolt på festen ♥

Party i e-tuna!

Det blev inga maränger igår :P Han fastnade vid sin x-box :P Haha, förstod väl det!

Nu färgar jag håret med den efterlängtade och jagade hårfärgen ♥
Oh shit, glömde bort hur starkt den luktar! :S

Ikväll bär det av till Eskilstuna med mamma, pappa och Zsolt. Sirpa och Daniel ska också dit.
Det är min kusin Pasi som gift sig nyligen, och nu har han en bröllopsfest i efterskott :D Det är alltid trevligt med lite fest och att träffa stora tjocka släkten!
För mig blir det vitt vin och lite lakrits shots, mamma bjuder. För Zsolt blir det rödvin med cola, och några öl som mamma tänkt bjuda honom på. Så vi får se hur lång kvällen blir, men vi åker ju med husbilen så pappa (som är nykter ikväll) har någonstans att gömma sig om dhan blir för trött ;P
Men sen är tanken att han ska köra hem oss när vi festat klart. Då sover vi i Ramnäs inatt.
Moa kommer sova på Vallby hos farmor och farfar, det va ett tag sen nu, så det blir kul för båda sidor tror jag! :)

Nej, nu måste jag skölja ur färgen, och sen är det dags att packa Moas väskor. Efter det ska jag laga mat, och SEN är det dags att lämna Moa på Vallby, så åker vi vidare till Ramnäs och gör oss iordning.  

maränger, barnshoppen, gottigott

Ikväll fick det bli en snabb jogging runda till Willys, och tillbaka. Zsolt ville nämligen ha ägg och hasselnötter, han ska försöka sig på att göra maränger :P
På vägen dit sprang jag i skogen, fan va bra man springer på skogsstigar alltså! Jag kan springa dubbelt så länge som på asvalt. För man tänker liksom inte på att man blir trött och andfådd, utan man fokuserar på att inte trampa snett eller snubbla över nåt :P Haha. Så man springer bara på, tills man snubblar typ :P Vägen hem gick jag på asvalt, för jag ville inte krossa äggen, UTIFALL att jag skulle ramla :P Dessutom hade det blivit mörkt, så att gå själv i skogen en fredagskväll med endast ett paket ägg att försvara sig med... näääe, ingen hit!

Tidigare idag var vi på busborgen med Marika och Johannes. Zsolt kom dit direkt efter jobbet. Nu vet jag äntligen hur man GÅR dit den smidigaste vägen, skönt att slippa ta bilen varje gång :P
På vägen dit passerade vi även barnshoppen, där säljs det begagnade barnkläder, leksaker och t.o.m barnvagnar! Jag blev sugen på en vinröd emmaljunga... men får se om den finns kvar 1½ vecka till :S Hoppas det!
Vet dock inte vad dom ska ha för den, men en annan vagn bredvid kostade bara 399,-.
Jag är lite trött på vår vagn vi har nu, för den är så krånglig att ändra ryggstödet på, och fotstödet är sämst!

Nu ska jag äta lite gottigott, vilket jag dock inte borde. För imorgon är det fest och det innebär vitt vin och shots, och det innehåller ju en del kalorier det med :S 


RSS 2.0