Städ-dag med skrik och gap!

Idag har vi bara varit hemma, jag och Moa alltså, Zsolt jobbar ju...
Så! Idag har jag städat och donat hemma, det behövs ju också ibland ;P
Imorgon kommer mamma hit och ska ta hand om Moa några timmar, för jag ska till The Studio och bli fotograferad :S Kära lilla Marikas idé. Jag är något nervös, men hoppas att det ska gå bra!

Just nu sitter jag och Zsolt och tittar på Sweeny Todd! ÄLSKAR den filmen! <3
Moa sover sedan klockan halv åtta.
Hon har varit riktigt gnällig idag, plus att hon provar sina lungor och skriker rätt ut! Det känns lagom skönt i hlärnan efter en hel dag med skrik och gap :S Men men, hon måste ju prova sin röststyrka ;P
Hon kanske är gnällig och extra ledsen om dagarna för att det är tänder på g? Hoppas det!

Midsommarafton i Ramnäs

Det blev en god mat och en god stämning i lilla huset i Ramnäs :)
Min faster och hennes man kom dit som planerat. Vi kastade pil och körde lite "kast med liten boll" också. Det gick inte så bra för mig i någotdera, men kul var det iaf :)

Moa var glad och uppåt hela dagen. Hon fick smaka på lite smörgåsrån när vi åt mat, det tyckte hon var spännande!

Idag skulle vi ha varit ute och solat, men det är FAN SÅ MYCKET MYGG I RAMNÄS, speciellt vid ån, så det tamejfan inte! Stackars lilla Moa har ju redan 10 myggbett sedan midsommarkvällen :/ Så nej, vi skonade henne och oss själva och stannade inne mestadels under dagen. Men sen tog mamma Moa så jag och Zsolt gick ut och kastade pil och grillade :) Mysigt.

Imorgon har det tänkt att bli sol i västerås, iaf enligt smhi. Och då hoppas jag att jag får gå ut och sola lite för mig själv, det skulle vara GULD! Att bara få ligga där och steka och lyssna på radio i hörlurarna... dream... men det visar sig om familjen vil följa med kanske. Men Moa klarar ju inte så länge i solen :/

Nu sitter jag och läser inlägg på Familjeliv, mycket konstigt kan man läsa om där :S
Zsolt föröker gå upp i level på sitt spel :P
Moa sover sedan klockan 22.

Lite bilder från midsommar:

Midsommar Moa ♥


Mumsar på sina rån ♥


Min smarriga sommartårta! Nästan hela åts upp på en gång, och vi var bara 6 personer, Haha!

Sommartårta!

Jag har typ nyss gjort en sommartårta!
Den är i 6 lager, med jordgubbssylt, grädde + daimchoklad och vaniljkrän inuti. Och ett tunt lager grädde ovanpå, och sen MAAAASSOR MED JORDGUBBAR! ♥
Vi är i Ramnäs inför midsommar :)
Imorgon kommer min faster, Sisko, och hennes karl hit. Jag har inte träffat henne på år och dar!

I övrigt har jag. Marika och barnen varit ute och solat idag :)
Först åt vi på en jätte fin restaurang på östermälarstand. Det blev en fläskkotlett med sallad. Köttet var HUR GOTT SOM HELST! Helt klart värt det!
Men sen gick vi vidare till Framnäs, vi satte oss vid ett träd så barnen fick lite skugga.
Jag blev nog lite brunare på bröstet och på benen :D
Men sen blev det för varmt för mina tre kompanjoner (barnen + Marika) så vi fick börja gå hemåt.

Jag hann inte vara hemma länge innan jag var tvungen att åka till Ica Maxi.
Och te mej tusan! När jag gick IN i affären fanns det massor med både svenska och belgiska jordgubbar utanför.
Men när jag kommer UT ur affären fanns det bara belgiska kvar!!! Grrr, det va inte vad jag ville ha.

När jag kom hem fick jag uppleva hur skönt det är med en middagslur sådär på eftermiddagen. Jag och Moa somnade i soffan för en stund. Och sen bar det iväg igen :)

Jag kom förresten att tänka på en sak när jag fixade med jordgubbarna...
Det var förra sommaren när jag var gravid. Jag fick "recept" på att äta mycket jordgubbar från min barnmorska, då de innehåller mycket järn, som i sin tur kan vara bra att ha vid förlossningen. Nåja, vi skulle åka till Serbien under sommaren och jag tänkte "Ååå vad härligt, där har dom säkert sånna där stora och saftiga jordgubbar som man bara kan gå och plocka!"
Men ICKE! Jag var sååå sugen på jordgubbar hela vägen till Zsolts morföräldrar i Serbien, och sen HAR dom inga jordgubbar! Det fanns inte ens att köpa :O
Så jag satt där i fyra veckor UTAN jordgubbar :( När jag pratade med Sirpa, som också var gravid, på telefon så hade hon ätit massvis redan hemma i Sverige! Hehe, där fick jag på näsan :P

(men jag fick typ 5 stycken som Zsolts mormor lyckades hitta i sin trädgård) ♥

3 år!

Idag är det vår 3 års dag ;) Min och Zsolts alltså!
Känns jätte bra. Som jag skrev i hans kort som han fick av mig: Jag är tacksam och glad för allt som vi gått igenom, för det har lett oss dit vi är idag, med världens finaste dotter! ♥
Jag överraskade med att ha diskat och lagat mat :P hehe.
Sen fick han en t-shirt, en rosa/röd aktig med svarta smala ränder på. Sen fick han en klubba också, alltså lollipop. hehe.
Jag fick en Miranda- nalle av honom, SÅÅÅ SÖÖÖT!

"Upp över öronen kär"

Avslutning idag

Härlig dag i solen, och en härlig avslutning på öppna förskolan :)
Vi kom dit runt tjugo i tio. Vi bjöds på teater "guldlock och dom tre björnarna", efter det fick vi även fika! En super-duper mumsig rulltårta med jordgubbar och lime-socker ;P Fick även receptet så den ska bakas någon gång!

Ja, det var varmt också, Moa fick nog när vi var på väg hem. Hon grät en hel del, men så fort vi kom innanför dörren hemma så blev hon lugn. Hon fick även sitta i bara blöjan en tag :)

Hon har förresten försökt att krypa idag. Hon ställer sig på knä och gungar fram och tillbaka. Men sen när hon ska börja trycka fram sig med knäna så ramlar hon framåt, för hon flyttar ju inte händerna framåt. Hehe.

En morgonpigg Moa idag! ♥


Chillar i solen ♥
Klänningen köpte jag förresten förra månaden, tillsammans med typ 7 andra! :P Haha


Efter en lång stund med lek och "pruttande" med läpparna så gav hon upp ♥
Ser så himla mysigt ut att ligga under ett träd på sommaren och sova!

En sen uppdatering

Ja, klockan springer ifrån mig. Men jag hinner skriva ett litet inlägg :)
Zsolt ligger och snarkar bredvid mig i soffan, och Moa snarkar i sovrummet! Hehe

Idag tog jag och Moa sovmorgon, det är därför jag orkat vara vaken så länge nu. Sen har jag tvättat 2 ½ veckors tvätt! Det var ju inte liiite. Vet inte vad det var som kom emellan då jag egentligen skulle tvätta, men sen fanns det inga tider som passade förutom idag. Så det blev 5 proppfulla maskiner! Men nu är allt rent och upphängt, jätte skönt.
Jag blev sugen på Tacos när Marika nämnde det igår, så vi köpte det idag och lagade till det samtidigt som vi tittade på kronprinsessans typ föreställning på operan i sthlm. Det kändes ovanligt att titta på något så "sofistikerat" och så "vuxet" :P Hehe.
Igår var jag och Marika förresten på Erikslund efter Öf. Jag hittade min ljusblåa t-shirt som jag var ute efter, och en konservöppnare till Zsolt.
Imorgon ska jag och Marika gå på stan, själva utan barnen :) Det ska bli roligt och avkopplande tror jag.
Elinor och gänget ville att jag skulle med på krogen idag, och jag ville det ett tag, men det tyckte inte Zsolt att jag skulle göra :/ Så det blev inget. Men jag får ett brejk imorgon på stan istället, så det gör inget :)

Stackars Moa, eller snarare stackars Zsolt! Hon är verkligen INTE pappas flicka längre. Hon bara gråter och gråter när det är dags att nattas om hon sitter i hans knä. Men så fort hon är med mig så lugnar hon ner sig och pratar och busar och myser :S hmm, det blir väl så när det bara är jag hemma om dagarna. Men imorgon får dom lov att klara sig själva. Men då gäller det att han umgås med henne också, och inte SPELAR bara för att jag inte är hemma. Vi får väl se...

Nu ska jag gå och dricka lite vatten, är himla törstig efter tacosen. Sen ska jag duscha och sen sova!

Här är först lite bilder på när jag, Moa, Marika, Johannes, Sirpa, Daniel och Robin var på busborgen!
Moa fick leka i bollhav för första gången och åka bobbycar för första gången! Det gick hur bra som helst!
(klicka för förstoring)

     

     

Barn och Alkohol?!

Jag har funderat på en sak nu ikväll... eller rättare sagt i duschen.
NEJ! Man ger inte alkohol till ett BARN! Speciellt inte någon som bara är några månader gammal! Det spelar ingen roll hur lite det är eller hur "lätt" drycken är. Det finns anledning till varför man inte ska ge sådana drycker till små barn. Framförallt så påverkar det hjärnan, och barns hjärnor är ju långt ifrån färdigutvecklade. Vill man verkligen riskera sitt barns framtid bara för att man vill se hur ett barn skulle reagera mot smaken av en öl t.ex? NEJ! Skulle inte tro det! Och det sägs ju att alkohol är farligare än vissa droger... skulle man låta sitt barn prova röka hasch bara för att man vill se reaktionen!? NEJ! Den som seriöst tänker ge alkohol till mitt barn, den kan ju glömma att få träffa Moa igen.



Vi var ju och handlade idag. Vi köpte allt vi tänkt oss. Vi höll oss t.om inom budget :P Vilket vi ALLTID brukar överstiga annars.
Zsolt gick dock över sin budget när han köpte kläder. Men det gjorde inget, för jag var ju så duktig på att fynda till mig själv!
Han köpte ett barn korta jeans (skit snygga), och ett par gröna "militär" aktiga byxor, även dom korta. I slutet haffade han åt sig en tjocktröja också :) Riktigt fina kläder faktiskt. Det gick på 1150 kronor för hans del.
Jag köpte två långa slimmade t-shirts, en orange och en marinblå. Jag har fastnat för marinblått helt plötsligt! :O
Jag köpte även ett par röda korta leggins (rött + marinblått = kanon snyggt!). Mitt kalas gick på 250 kronor, så jag har en del kvar att shoppa för på stan när jag åker dit nån dag :D

Imorgon ska jag, Moa, Sirpa, Daniel, Robin och kanske Marika och Johannes till BUSBORGEN! :D får se om det blir en flipp eller flopp. Hehe.

IKEA, vattenmelon, storhandla

Idag åkte jag till stan med syster Sirpa opch barnen. Hon bjöd mig på Spicy Hot. Det va smaskigt, men tyvärr så fick jag i princip slänga i mig maten för Moa var super gnällig och hungrig samtidigt :/ Men efter en burk pasta med broccoli, ostsås och gräslök så blev hon mätt och belåten. Moa och Robin delade även på en mumsig fruktpuré som efterrätt :)
Efter det gick vi till Lindex och där hade dom 50% på alla håraccesoarer, så jag köpte tre saker för 50 kr.
Efter det åkte vi till Hälla. Det blev en sväng på Ikea! Jag köpte lite smarta krokar att hänga kläder och dylikt på, sån där som man hänger på dörren. Och så köpte jag en kristallkrona till sovrummet! :D Äntligen har vi taklampa i sovrummet :P hehe. Den hänger inte 100% perfekt, men det får vara så tills min pappa "superfixaren" kommer på besök, Hihi.
Marika och Johannes va förbi här också på kvällskvisten. Det var trevligt :) Vi kommer ju ses mer imorgon på ÖF!

Nu har jag ätit 1 kg vattenmelon men är fortfarande sugen på något. Inte bra!
Moa ligger och sover redan. Dock fick hon aldrig sitt kvällsmål, så får se om hon vaknar vit typ 22 :S

Imorgon ska vi till Öppna förskolan och leka lite :)
Efter det ska Moa hem till Farmor och jag och Zsolt ska till Tati. Zsolt ska få nya Jeans, och jag ska få toppar och leggins ;) Yeah!
Efter det ska vi åka och storhandla, på både ÖB och Ica Maxi. 
Jag gillar ju att åka och handla så jag klagar inte!  :D

Johannes och Moa sitter i vår säng ♥

Helgen

Helgen har varit jätte bra! :D

I fredags spelade jag och Zsolt massa sällskapsspel på kvällen :P Det va länge sen.

I lördags lämnade vi Moa vid 13. Sen åkte vi först till Spicy Hot och åt :P MUMS!
Sen åkte vi till Ikea och småhandlade lite. Vi ville mest ha något kul att göra. Men vi köpte iaf en ny filt till Moa, batterier, två rosa lådor på hjul till Moas leksaker, ett gosedjur till Moa, smörknivar, skedar och skålar till Moa samt nya Ikea tvättpåsar :)
Sen åkte vi till Ica Maxi och köpte hårfärg och något mer, jag är nämligen brunett nu ;P
Sen åkte vi hem vidare för att kolla om ÖB eller Rusta var öppet, men vi var för sent ute. Sen åkte vi hem och grejade och donade lite och senare började vi göra våra hemmagjorda pizzor. mmm, vad gott det var. Både Gouda och mozzarella på :D
Sen kollade vi på Prinsessan och Grodan medan vi åt pizza. Sen färgade jag håret och medans färgen satt i så spelade vi Rock band :P Jag ägde på trummorna som vanligt ;) Efter jag sköljt ur färgen så tog vi ett bad tillsammans. Det var också jätte länge sen, och mysigt var det.
Sen kollade vi på nån Rocky film på tv.
En mysig, välbehövd och fullspäckad kväll med andra ord.

Idag hämtade vi Moa vid 16, innan det fick vi mat hos Zsolts föräldrar. Det va riktigt gott!
Sen åkte vi till Västerfärnebo och min gudson Dennis, som blev jätte glad över sin present! En Gomitri-borg, som han så väl behövde till alla sina nya gomitri figurer. Och hela 3 kramar fick jag för det! :D Så han måste blivit mer än nöjd. Hehe.

Nu har Moa somnat för ca 30 min sen. Jag lägger upp lite nya och gamla bilder på Facebook. Jag ska väl också lägga mig såsmåningom.
Först lite bilder:

Moa övningskörde lite stillastående bil i väntan på familjen Larsson.




Sen hittade jag även denna sötnos på kameran. Från dagen då vi skulle vara barnvakt åt honom och hans bror...
ROBIN!!

Moa 8 månader!

I lördags blev Moa 8 månader! :D
Hon väger ca 8,5 kg och är 68 cm lång.

Hon har precis börjat ställa sig på knä och gunga fram och tillbaka! HUR SÖT SOM HELST!
Hon är också jätte stark i benen och kan stå jätte länge, ban behöver bara hålla i henne vid höfterna lite :)
Och när hon sitter i gå-stolen så ställer hon sig upp ibland och kan nu också ta sig framåt :D
Det hände mycket nu på kort tid.

Hon äter barnmat på burk, hon har dock inga tänder än, så jag ger henne burkmat från 6 mån.
Hon sover mellan 10 och 12 timmar per natt :) och efter frukost vill hon sova 1 timme till. Hehe, hon tycker om att sova, precis som mamma sin.

♥ Moa, glad som alltid ♥


Förlossningsberättelsen!

VATTNET GÅR
Jag hade suttit vid datorn hemma hos mina föräldrar i Ramnäs och skrivit på min blogg att jag kände mig lite konstig. För jag hade kännt mig lite speciell hela dagen.
När vi väl hade gått och lagt oss i mitt gamla rum så låg jag och tittade på Tv, Zsolt försökte somna lite smått. Men han sa innan att -"Kan inte du föda barn nu istället så slipper jag gå till jobbet imorgon?" (haha)
Men jag bara -"Neee, jag är för trött." Och innan jag hinner stänga av tv:n, klockan var ca 01:15, så känner jag att det rinner till i trosorna! Jag blev ganska nervös och jag sa till Zsolt -"Duu... jag tror faktiskt att mitt vatten gick nu."
Han trodde självklart inte på mig. Jag gick ner till toaletten och grejade ett tag, och pratade även med mamma och berättade hur det låg till. Hon var lugn men glad att det var dags :)
Jag gick upp i sängen igen och tänkte hinna sova lite, men sen rann det ännu mer! Och nu blev sängen rejält blöt... DÅ tyckte jag att det var dags att ringa in till förlossningen och berätta läget.

PÅ FÖRLOSSNINGSAVDELNINGEN (första gången)
På vägen dit började jag få lite små värkar. Jag tänkte -"Va!? Känns det inte mer än såhär!? Då är det ju lätt som en plätt!" (ovetande som jag var). Det var ca 6 min mellan värkarna.
När vi kom fram till ingången till förlossningen så fick Zsolt inte följa med in :( Liiite skraj blev jag då, men det var p.g.a. svininfluensan, så han fick vänta på besked utanför. Väl inne på förlossningsavdelningen, ca klockan 02:00 den 12:e Oktober, fick jag göra ett ultraljud för att se att vattnet verkligen gått, och det hade det gjort.
Sedan fick jag en remsa på magen och dom konstaterade att det var lååångt kvar innan bebisen skulle komma. Så deras förslag var att jag skulle åka hem och vänta så länge.... NEEEEEEEJ tänkte jag. Som förstföderska så var det inget jag ville höra. Jag var ju jätte rädd för att behöva åka hem och inte veta varken ut eller in. Men så fick det bli, men självklart inte utan tårar. Sköterskorna kunde ju inte göra något mer för mig i det skedet. Jag fick två citodon (värktabletter), och sedan satt vi i bilen igen, denna gång på väg hem till Klockartorpet.

HEMMA MED VÄRKAR
Zsolt var trött, eller det var vi båda. Men han var lite extra trött och jag tror han va rätt så avslappnad när vi väl kom hem. Innan det så var han ju självklart nervös.
Jag la några handdukar i sängen och ett madrasskydd under mig, och sen skulle vi försöka sova. Troligt! Tankarna for ju runt och värkarna började kännas kraftigare och kraftigare. Zsolt snarkade några gånger, så han sov ju. Men jag var vaken i stort sett hela tiden. Men sen klockan 10 bestämde jag mig för att gå upp, och när jag ställde mig upp så ville jag genast åka in igen och se hur lång jag kommit.

PÅ FÖRLOSSNINGSAVDELNINGEN (andra gången)
Jahopp. Det hade inte hänt mycket. Mina värkar var fortfarande med 6 min mellanrum och dom var inte tillräckligt starka, det var helt enkelt inte dags än. Mina tårar började rinna igen. Jag ville verkligen vara kvar där på avdelningen, men icke då. Vi blev hemskickade igen, med två nya värktabletter och en klapp i ryggen. Vi fick även tipset att jag skulle lägga mig i badkaret med varmt vatten och en blöt handduk på magen.

HEMMA MED MER VÄRKAR
Jag la mig i badet nästan direkt när vi kom hem. Då var värkarna fortfarande i så himla farliga, men visst kändes dom! Jag slumrade till lite då och då. Jag kunde samtidigt höra Zsolt laga mat, det var nog spagetti och köttfärssås, med VITLÖK! Stanken av vitlök gjorde mig sååå himla illamående och jag blev nästan arg på Zsolt för att han lagade sån stinkande mat till sig själv medan jag försöker andas igenom värkarna. Jag bad honom då stänga dörren till badrummet.
Efter några timmar i badet, ca klockan 14 eller 15 så höjdes intensiteten på värkarna, något! Det var jätte jobbigt och jag vred och vände mig i badet, samtidigt som Zsolt åkte iväg till Spicy Hot för att köpa mat till mig <3, det var väldigt läskigt att veta att man var ensam hemma med sjudundrandes värkar! Och ingen telefon bredvid mig. Men han var tillbaka efter ca 40 min, men jag fick tyvärr inte i mig maten ordentligt. Det var aldeles för jobbigt att tugga och svälja med värkarna. Men Fantan som han också köpte smakade godare än någonsin! Vid det här laget hade vi helt glömt bort att ta tid på värkarna, men något som jag iaf visste var att det kändes jätte jobbigt i kroppen, och jag bara ville krypa ur skinnet ibland.
Jag klev till slut ur badet efter många timmar och många påfyllningar med varmvatten. Jag satte mig i soffan och tog tid på värkarna... det var nu 2,5 min emellan! Dags att åka in igen, och denna gång skulle jag STANNA KVAR hade jag bestämt mig för, oavsett vad sköterskorna säger!

PÅ FÖRLOSSNINGAVDELNINGEN (tredje och sista gången)
Den här gången tog dom emot mig med öppna armar, och vi fick fick ett eget rum! :D
Men till min stora besvikelse så var jag bara öppen 4 cm. Vilket slit i badkaret i flera timmar, för några få futtiga cm. Jag blev väldigt besviken. Men men, det var bara att ligga där och andas igenom värkarna.

Värkarna blev fler och fler, kraftigare och kraftigare. Dom frågade om jag ville ha epiduralen (ryggbedövning) och jag tackade självklart ja. Men det skulle dröja ett tag så jag fick lustgas så länge. Det var som att vara berusad, väldigt jobbigt, för jag började mumla och ögonen rullade iväg lite då och då. Men det fungerade ganska bra, för man fokuserade på något annat istället för smärtan. Det var på ett visst sätt man skulle ta det, typ dra in tre andetag med lustgas och sen andas 5 gånger utanför masken, så att man inte ska må illa tror jag.
Epiduralen skulle tydligen dröja rätt länge till, narkosläkaren hade fullt upp på andra avdelninger. Värkrna började bli rikitgt jobbiga nu, och jag kunde se på en liten mätare med siffror hur pass starka värkarna var. 

Det började bli lite smått krisigt, och sköterskorna ville helt plötsligt att jag skulle ställa mig på alla fyra, för att det tydligen skulle underlätta smärtan i ryggen eller nåt. Men jag sa att jag inte ville. Men likt förbannat så börjar dom dra i mina armar och hjälper mig att ställa mig på alla fyra i sängen. Sen fick jag stå lutandes mot ryggstödet på knä. Och den smärtan jag kände då, det är den värsta smärta jag kan tänka mig och minnas. Jag sa ju att jag inte ville stå på knä eller alla fyra. Som mest ville jag bara vända mig till sidan.
 
Nu är det så att jag har en liten minneslucka från förlossningen. Det var nog då det gjorde som mest ont, och jag fick andas in för mycket lustgas. Det gör mig absolut ingenting att jag inte minns vissa delar av förabetet innan själva förlossningen, för det är nog ändå inte så glada minnen. Men Zsolt minns ju, och han har berättat för mig.
Han berättade bl.a. att han tyckte jätte synd om mig för att jag hade så ont, och att han masserade mina fötter och svalkade av mig med en kall trasa på pannan. Jag kommer inte ihåg något av det. Jag minns att jag klagade på sköterskan över att jag inte fått min epidural. Stackars människor, att behöva ta hand om desperata blivande mammor i nöd. Hehe.

Men till slut, HALLELUJA, så kom narkosläkaren med min epidural! :D Jag var dock inte så trevlig mot honom vad jag minns. Jag var ju irriterad över att han tog sån tid att ta sig dit.
Jag fick lägga mig på sidan och dom började greja med nålar och dylikt.
Han körde in "nålen" och sa att jag inte borde känna något, men det gjorde jag tamejfan! Det kändes som ilningar eller ryggskott i ryggen. Aj. Men då körde han in nålen ca 4 cm till, berättade Zsolt för mig. Och sen fick jag en jättevärk, när jag hade nålar och skit i ryggen, det var bara att förska vara still, men det va lite svårt, så sköterskorna fick hålla i mig lite medan narkosläkaren försökte avsluta sitt jobb med slangar och bedövning o.s.v.
När allt det var klart och bedövningen börjat verka så var jag i himlen! Jag kunde andas igenom värkarna med bara lite lustgas, men jag kände fortfarande ett hårt tryck neråt i varje värk. Dom kunde kollade även hur pass öppen jag var, det hade artat sig till 8 cm.

Zsolt servade mig med nyponsoppa och jordgubssaft, och det hade aldrig smakat lika gott som då!
Jag blev väldigt lugn och ganska trött, så jordgubssaften gav mig lite socker så jag skulle orka bättre framöver.
Jag fick epiduralen ca 18.00 om jag minns rätt. Då kunde jag som sagt ta det lugnt och andas och spara på krafterna. Narkosläkaren kom in på besök när allt väl lugnat ner sig. Han ville se att det fungerat och att jag mådde bättre. Då mådde jag ju tusen gånger bättre, vilket jag berättade för honom också, och då kunde jag t.om. vara trevlig óch tacksam mot honom!

Efter några timmar ville en sköterska att jag skille gå på toaletten och kissa. Det var jobbigt att gå med bedövade ben kan jag säga! Men jag lyckades iaf göra min business och sen la jag mig i sängen igen. En kort stund senare bad en annan sköterka mig att lägga mig på rygg, jag låg då på sidan. Hon ville kolla hur allt stod till där nere. Och medan hon började greja med något så låg jag där på rygg och jag kände att barnet kommer, och det kommer NU! ca 22:40) Hon sa bara lugnt -"Ja, då kan du börja krysta då." Men när hon vände huvudet åt mitt håll så såg hon redan barnets huvud! Hon blev lite ställd och sa -"Oj då! Vänta vänta!" Jag försökte knipa igen och dra ihop benen, haha! Det var väldigt svårt att hålla barnet inne kan jag säga. Men sen släppte jag bara taget och ut kom Moa klockan 22:41. Hon liksom bara gled ut, det gjorde inte ens ont :) jag behövde inte sy något heller. Hlet perfekt fölossning tyckte jag. Jag sa på en gång att -"Det är var ju inte så farligt, det här kan ja göra fler gånger!" Alla värkar och all smärta från tidigare var som bortblåst just då.

Att se lilla Moa för första gången var helt magiskt. Hon var så liten, men ändå så stor tuckte jag!
Efter att jag fått mysa med Moa på mitt bröst så skulle hon vägas av sköterskan, vi fick då äta några smörgåsar och dricka kaffe/varm choklad, vår första måltid som föräldrar :)
Moa vägde 3430 gram och var 50 cm lång. Helt lagom bebis tyckte vi alla där inne.
Efter att vi ätit så var det dags att gå upp till BB, eller jag fick åka rullstol. Nu började äventyret med att vara mamma!

♥ Moa någon dag gammal ♥


Elvis = sommar!

Ja, jag har faktiskt inte lyssnat så mycket på Elvis nu under vintern och våren. Men nu när det är fullblommad sommar så passar inte någon annan musik bättre! :D


I´m all shook up!


Bilden tagen från Google


Hmm...

Jag kom på att jag inte lagt upp min Förlossningsberättelse!
Eller... jag har inte ens skrivit den än. Men jag sätter väl igång lite smått nu när jag väl har lite skriv-lust. Så får vi se när jag blir färdig.

To be continued...

Låååång dag

Ja, dagen har varit lååång känns det som.
Jag har varit ute och sprungit hela dagen, med stackars Moa. Fast hon verkade inte så påverkad av det, men jag själv tyckte synd om henne. Från Öf till Max, från Max till toys-affären och därifrån till Hälla shopping och alla klädbutiker där inne :S Från vagn till bil hela tiden för Moa, när hon istället säkert ville sitta hemma och leka eller gå i gå-stolen. Men men, nån gång måste hon ju också följa med på shoppingtur. Hon mådde ju bra iaf. Hon skrattade när man pratade med henne och satt och tittade på alla människor som for runt hit och dit.
Men! Nu till det jag köpt idag. Det blev självklart en fin present till min gudson, Dennis. Moa fick en liten lasbil i mjukplast med däck i hårdplast :P Så nu har hon en sån där intressant leksak med hjul på, som det finns så många av på Öf :) Inne på Hälla shopping provade jag en hel del kläder, men hittade inget som jag kände att jag bara måste ha! Det blev iaf en jätte fin blommig body till Moa från Kappahl! :D HUR FIN SOM HELST! Tog strl 80, så blir det inte tajt så fort ;)
(och på Max blev det kyckling nuggets om det nu skulle intressera någon)

Imorgon blir det inget ÖF, Marika hade inte tid. Men jag och Moa ska nog ta en liten promenad till Apoteket och hämta ut mini-piller till mig, och sen kan jag ju passa på att tvätta (om det finns en ledig tvättid i sista minuten!!!) och kanske städa och plocka lite här hemma.

På Lördag ska Moa sova borta en natt hos farmor och farfar, det var visserligen väldigt nyligen som hon sov borta min lilla prinsessa, men dom ska snart resa bort och då kommer dom inte träffa Moa på 5 veckor. Det är ju självförvållat när man åker på semester så länge.
Men, dom ska ha henne över natten en sista gång innan semstern iaf.
Så på Lördag hade vi kunnat gå ut och dansa, men jag vet inte om jag har lust nu. Det lutar åt att vi ska göra hemmagjord pizza (kanske hyra film?) och bara ta det lugnt, och sovmorgon för båda på söndag.
Sen på Söndag är det kalas i Västerfärnebo.

Zsolt har somnat i soffan nu. Jag börjar också bli trött, det blir nog sängen inom en väldigt snar framtid.

Hår, smink, kalas, Max

Idag har jag fixat håret med Wawe-maker :P Nu fattas bara sminket :D
Moa åt frukost vid 8, och nu har hon somnat i hallen, mitt bland leksakerna. Haha!
Vi ska iväg till Öf idag också, och senare idag ska vi åka till Toys´r´us med moster Sirpa, Daniel och Robin. Vi är på jakt efter en present till min gudson Dennis som fyller 5 år snart, stora killen! Han har kalas redan nu på söndag, och Moa har fått ett inbjudningskort ;P
Jag hoppas på att det blir Max sen också, det var länge sen! Och jag har ätit bra på senare tid, så lite Max ska inte skada.

Näe, som sagt, smink nästa!


Öf, skattepengar, smörgåsar

Jag blev färdig lite snabbare än vad jag trodde. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 10:15, sen bär det av till öpna förskolan med Marika och barnen. Moa ska få leka av sig lite igen, men hon verkar ganska trött :P hehe. Hon vaknade klockan 8, och sen har hon varit vaken sen dess, hon brukar ju sova efter frukost, men inte än. Hoppas hon somnar i vagnen sen, så hon orkar leka på Öf.

Jag hoppas på skattepengar denna vecka, är helt pank annars för tillfället :( Men vi har ju roat oss mycket för pengarna vi hade, så det känns inte så farligt :) och nästa vecka är det ju löning för Zsolt.

Moa fick smaka på smörgåsar igår, en med leverpastej och en med messmör. Det tyckte hon inte om!! Leverpatejen fungerade rätt så bra, lite kvälvningar bara. Men messmöret..... hon spydde ut sin kvälsmat över hela golvet nedanför matstolen :( Stackars liten. Men vi måste fortsätta vänja henne vid smörgås, men det blir nog leverpastej ett tag framöver.

Hoppla, nu har Moa somnat i soffan bredvad mig ;)

Parasoll, frisbee, korvar

Idag har jag lyckats fånga lite sol :D Moa satt under parasoll i skuggan, hon har suttit där hela dagen utan att gnälla, vi gick in emellanåt och matade henne bara. Skönt! Nu har man njutit av sommarvärmen!
Jag och Zsolt har spelat diverse spel också... först kastade vi frisbee, men den kom bort ganska snabbt :P Sen provade vi kasta ringar och täffa pinnar :P Sen hämtade vi träracket och boll. Så det va lite roligare än att bara ligga still i solen. Jag letade efter Boule eller badminton, men det hittade vi självklart inte, så man tyar det man har!
En Twister har jag hunnit klämma i mig också däremellan, och sen delade jag, mamma och Moa på en Magnum. Allt för att just Moa skulle få smaka lite vaniljglass i värmen.
Nu på kvällen har vi grillat massor med olika korvar, har precis ätit klart.

Vi ska stanna en natt till i Ramnäs, jag vill passa på att sola lite imorgon när mamma kan ha Moa. Hoppas på SOL bara :S Pappa och Zsolt åker till jobbet klockan halv sex;P haha

Nu blir det väl duschen snart, och sen slappa lite resten av kvällen.

Stackars Robin, Moa gungar, god mat, dans

Idag vaknade vi upp i Ramnäs :)
Jag var chaffis till syrran igår, hon hade varit och spelat långgolf med jobbet samt ätit middag.
Daniel och Robin skulle vara hos oss ca 3-4 timmar. Det gick jätte bra... tills Robin stackaren fick ett "mamma-anfall". Han kröp runt på golvet samtidigt som han störtgrät :( Han letade väl efter sin mamma. Jag tog ju snabbt upp honom såklart, och började hyssja och vyssja (eller hur det stavas). Han blev lugn till och från, men när han kom på vem jag var igen så hamnade munnen på vid gavel och stämbanden gjorde jobbet :( Så jag ringde min mamma och pappa, dom fick komma dit och ta över Robin. För dom känner han ju igen :) Men i sommar ska vi ju tillbringa några dagar tillsammans på Öland, hoppas han vet vem jag är efter det :)
Daniel skötte sig riktigt bra. Han åt lite godis och spelade x-box. Sen kollade vi på Robin Hood.

Men åter tillbaka till idag:
Det har varit lite halvklart väder idag. Perfekt för Moa, men inte för oss som vill steka lite i solen. Vi tog en tripp till lekplatsen och Moa fick gunga för första gången! Å tänk vilken glädje det var!!! Hon skrattade jätte mycket, det kändes säkert roligt i magen :d Min lilla gulleplutt! Synd att jag inte hade min kamera med mig bara :/
Sen lagade jag en supermiddag! Fläskfilè med hemmagjord klyftpotatis (av bakpotatis), och hemmagjord Tzatsiki och grönsallad! Mums vad gott det var :D

Ikväll ska mina föräldrar ta husbilen till Skultuna och gå på Lagår´n "du, de, du sen duuuu" och dansa lite. hehe ;)
Så vi blir husägare i Ramnäs ikväll ;) Så tänkte ta ett glas vin eller en cider och spela lite kort eller yatsy. Om det inte går nån bra film på tv.

Sjuk igen??

Ja, det känns så iaf, men det syns inget på termometern.
Jag fick lov att ställa in allt med Marika och Julianna idag. Det är inte smart eller roligt att ha gäster när man har ont i halsen och känner sig febrig :(
Men man får ju dåligt samvete...

Och min lilla prinsessa får inga pussar från mig idag, jätte jobbigt för mig!! Man tänker inte på det i vanliga fall, men jag pussar säkert Moa 100 gånger per dag, och nu måste jag hejda mig varje gång! Inte klokt.
Nu ligger hon på golvet och rullar runt, hon leker lite med vår lurviga matta. Första gången hon tog tag i den så fick hon rysningar! hahaha!

Men jag måste bli bättre till imorgon, då kommer Sirpas barn hit och leker nåra timmar medan Sirpa är på jobbkalas och Christer jobbar i Sthlm. Och senare på kvällen var det tänkt att vi skulle till Ramnäs, för Zsolt har lovat pappa att hjälpa till med att hugga ved för lääänge sen, men det har inte blivit av än! Men får se hur det blir nu...

Det bästa vore om jag blev frisk till ikväll, då skulle jag kunna köra Zsolt till träningen och sen åka hem till fam Farkas på Vallby. Men det är inte kul när man är sjuk, för Moa blir så himla mammig och gnällig efter klockan 19, och då är det jätte jobbigt för henne att inte kunna sova. Så vi får se, jag har ju åkt dit förut... men nu verkar Moa ha hamnat i sitt "8 månaders mammighets stadie" :P

Öf, Twister (??)

Idag var vi på Öf som vanligt, trevligt. Men jag känner av pollen idag, så jag va lite svullen i fejjan och snuvig i nosen, men jag överlever ;)
Jag är sjukt sugen på Twister glassen! Det måste jag köpa imorgon!
När jag kom hem så var det matlagning och tvätt som stod på dagordningen. Alexandra ville gå på stan och shoppa barnkläder... men det får blir den 15:e istället gumman! ;)

Imorgon kommer Marika och Johannes hit, sen på eftermiddagen kommer Julianna troligtvis hit också, hon vill ju träffa Moa.
Nu ska jag kanske duscha och sen blir det väl sängdags såsmåningom.

RSS 2.0