Magsjuka lilla Moa

Igår kväll blev Moa magsjuk. Eller hon kräktes inte förens på kvällen i alla fall, men hon var lite hängig under hela dagen.
Jag hämtade henne runt klockan 9.30 på dagis för fröken ringde och sa att Moa inte var så pigg.

Men idag verkar Moa må lite bättre, men hon kräktes som sagt upp ALLT hon hade ätit under gårdagen, över mattan i vardagsrummet :) Men Zsolt var duktig och tvättade mattan på en gång och jag tog hand om Moa.
Stackars liten, hon blev chockad och rädd av att hon spydde så mycket. Det måste gjort ont i magen också, lilla vännen!!! :( Ursch vad jag tycker synd om henne när hon inte mår bra och inte är sitt vanliga jag.
Idag får hon vätskeersättning och fruktpuré och annat som hon tycker är gott. Men hon ska inte till dagis på hela resten av veckan såklart.

Det gick väl sådär med mitt pluggande igår. Har väl kommit halvvägs på min andra uppgift, det var ju lite distraherande att Moa kom hem och var sjuk, även om Zsolt kom hem och tog VAB så att jag skulle kunna plugga. Men man kan ju inte låta bli att hjälpa till när Moa behövde lite extra vård.

Idag har vi en och samma lektion hela långa dagen! Det är tungt och hjärnan vill strejka stup i ett. Men nu har vi lunch och hjärnan kan få en liten paus. Jag slutar 15:40, sen ska jag hem och mysa med min sjuka prinsessa!

Imorgon börjar vi 8.15 och går till 11.40 - Sweet!
Och på Måndag bär det av till Gbg där vi ska sova på vandrarhem och göra ett studiebesök på Volvo! :D
Det blir nog lite middag och utgång där på måndag kväll, trevligt med ny stad å allt!

Hemstudier!

Igår eftermiddag och hela dagen idag har vi hemstudier! Gud så bra! Synd bara om läraren som är sjuk :/ Hehe.
Vi har fått 2 ganska stora uppgifter, tycker jag, och dom måste ju göras ganska omgående. Då är det ju perfekt att jag har hela dagen på mig att fixa det :)
Man kom ju upp i bra tid också eftersom Moa skulle till dagis klockan 8. Lillplutten är lite snorig. Så jag sa att dom får höra av sig om hon börjar bli hängig eller varm, så kan jag hämta hem henne. Men hon var lika pigg och glad som vanligt imorse och igår kväll, så hoppas att det bara är "snorförkylning". För jag behöver verkligen denna dag för att plugga och få uppgifterna ur vägen!

När vi gick till bilen imorse låg det en gul, avlång liten lapp på vindrutan.
Böter!!!!
700????
på vår egen parkeringsplats????
Nä nä nä nä! Stopp på belägg!
Som tur var så kom en fastighetsägaren och såg vad som hade hänt, så han tog lappen och sa att han skulle fixa det :) Tur! Jag hade inte betalat ändå, för det ÄR VÅR PLATS, och har varit det i typ 1 år nu. Och 700 tyckte jag lät ovanligt mycket, brukar det inte vara 300??
Aja, det löser sig i alla fall. Vi hade INTE haft råd att lägga 700 på något så onödigt som böter just nu!

Nu ska jag komma igång med pluggandet, wish me luck!

Hänt i helgen?

Jo det ska jag tala om sörru!

I Lördgas åkte vi till busborgen, där fick Moa leka av sig rejält! Hon brydde sig knappt om oss, hon var så fokuserad och taggad på alla bollar och roligheter som fanns där. Fanns även en liten kille som tyckte Moa var väldigt söt, så han kramade henne stup i ett. Moa blev lite förvånad först, men sen vande hon sig.
Hon fick äta korv med bröd också, det gillade hon skarpt!

Igår fick jag för mig att det var dags att åka till Jysk, jag ville köpa ett lektält till Moa, och jag hittade den jag ville ha! Billig var den också!!! Så gårdagen spenderades med att leka i tältet, mysa i tältet och vila i tältet. Moa ville nästan inte lämna tältet igår! Så det var enn bra inköp.
Extra bra tycker ju jag, eftersom hon nu har fått lite mer golvyta i sitt rum, för vi slängde in alla nallar i tältet. Det ser liksom inte rörigt ut längre p.g.a. nallarna *tummen upp*.

Idag har jag studiedag, och det är precis vad den är! STUDIEDAG!
Moa lämnades på dagis klockan 8, den klockan 10 ska jag till Moas framtida dagis, (förhoppningsvis) och ha ett litet möte och rundtur antar jag. Jag har ju redan varit där en gång tidigare, men då tyckte jag inte att familjcooperativ var så lockande, men det har ändrats kan jag säga! Jag vill ha mer inblick i dagiset där min dotter spenderar sina dagar, och gärna mindre barngrupper, med SNÄLLA barn som inte behöver rivas och bitas för att göra sin röst hörd.
Det blir nog super bra! Moa har en liten kompis som redan går där också, och han rekommenderar det starkt! Hehe.
Sen efter mötet på dagiset så ska jag hälsa på syster Sirpa som ligger på sjukhuset igen. Dom ska bara kolla att allt är bra med henne och funkar som det ska, sen får hon komma hem! Men jag ska hålla henne sällskap en stund iaf!
Sen EFTER allt det där, så är det STUDIEDAG kvar! Då ska jag försöka hinna göra en tuff uppgift i Yrkespedagogik som jag inte hunnit med i helgen. För i helgen ville jag faktiskt ha just HELG med min familj, så det så!

Nu ska jag fixa håret och äta Kellogs Corn Flakes! (Inte på samma gång dock.)

Lite bilder från i helgen: (klicka för förstoring)

     
   


Inte gå bananer!

 Nej, man behöver ju inte gå HEEELT BANANER bara för att det är fredag. Jag menar, fredag är det ju en gång i veckan, varje vecka, hela året!
Så vi har ätit lite pizza och ska senare kolla på lite film. Minns inte ens sisst jag åt pizza! Nomnom det va gott, sparade även lite till Moa så hon får smaka imorgon :D
((Om någon är intresserad så tog jag en Vesuvio barnpizza, och Zsolt tog en vesuvio +gorgonzola +bacon.))

Tidigare har jag tvättat, bytt lakan och lagat mat idag, mer har jag inte orkat! Jag får inte sova ordentligt för Zsolt ska hålla på och böka och knuffas hela nätterna, och så gör han massa saker i sömnen :S Läskiga människa!
Jag höll t.ex. på att ramla ur sängen inatt, när han hela tiden ska krypa närmare och närmare mig, men jag slog bara i huvudet i nattygsbordet så att jag vaknade som tur var. Annars hade jag legat på golvet inom 3 sekunder ungefär.

Denna helg blir lugn och skön, precis som jag ville. Det har trots allt varit en tuff vecka, med mycket ont i magen, lite sömn och tunga lektioner i skolan!
Vi ska ta en liten promenad imorgon och se hur långt Moa orkar gå helt själv :) Kan bli spännande! Idag tog vi en liten sväng när vi hämtat henne från dagis, hon älskar att gå runt och titta på bilar och HUNDAR, och hon blir alltid sur när det är dags att gå hem. MEN imorgon får hon bestämma heeeelt själv!

Veckorna går så fort!

Nu är det redan Torsdag, och imorgon är sista skoldagen/dagisdagen för denna vecka! Det känns ju som om det nyss var helg, men det är ju en skön känsla :)

Idag hade vi Trafikförfattning, hela långa dagen! Men det gick skit fort tycker jag, man blir så insatt i det man håller på med, om man är tillräckligt intresserad, så tiden bara flyyyger iväg!
Nu har vi väl gått igenom kanske 30-40 sidor av den 1042 sidor tjocka boken om bl.a. trafikregler, körkortsregler, böter, föreskrifter, förordningar och nästan ALLT som rör trafik och fordon på väg! Det är jätte kul och intressant, och jag är så glad att jag valde att satsa på skolan nu, för det känns ju bara så 100% rätt för mig!
Och klassen är helbra, har hittat många nya, roliga vänner som också självklart bidrar till att dagarna går så fort.
Jag är mer än helnöjd med andra ord!

Ikväll ska Zsolt på träning igen, och jag ska plugga lite när Moa har nattats. Jag pluggade typ 1½ timme igår också, gjorde färdigt ett arbete om Vafab miljö och produktionen av biogas. Men idag fick vi ännu mer att skriva om, nu handlar det om Yrkespedagogik, alltså hur man blir en bra lärare, och DET är ju också självklart intressant som attan! Vi har ca 2-4 projekt och "läxor" igång samtidigt under en vecka, sedan ska allt antingen redovisas för klassen eller lämnas in skriftligt, oftast både och.

Moa har fått två till tänder, och har nu hela TIO stycken! :D Det går ju framåt för lilltjejen. Och så kan hon ju säga sitt eget namn nu också. Här är en lista på Moas ord som hon kan än så länge:

Titta
Där
Tack (eller tack tack)
Mamma
Mummu
Baba (pappa)
Moa

Men sen pratar hon ju nästan non-stop och säger MASSOR med fler ord, men som inte vi riktigt förstår!
Hon har börjat springa mer och mer också, och verkligen uttrycka sig för när hon vill busa, eller när hon vill mysa eller ta det lugnt. En härlig liten person det där! Älskar henne så ♥
Hoppas hon får plats på det dagiset vi sökt till efter semestertiderna, ett lite mindre dagis med mysigare miljö känns som ett bättre val för Moa. Där det finns lite mer harmoniska barn som inte behöver slåss var och varannan dag, och där det finns hälsosam mat! Det är även ett familjcooperativ, så att man får mer insikt och inflytande på dagiset, man känner sig nog tryggare över att lämna sitt barn på ett sånt dagis, skulle jag göra i alla fall. Så framtiden ser ju endast ljus ut för tillfället! HÄRLIGT!


Bildbomb!

Det var så länge sen jag lade upp någon bild på lilla prinsessan, så här kommer en liten BILDBOMB!
Moa kan förresten säga sitt eget namn nu!! Vi började lite smått med att säga, väldigt sakta, Mmmoooaaaa. Sen upprepade hon bara Moooooo. Sen sa hon Mmmoooaaa, men nu säger hon Moa! Duktig tjej! :D
Trevlig alla hjärtans dag till er alla! :)

 
I pyjamas hos mormor och morfar i Ramnäs.


 Kollar läget med morfar i garaget när han lagar vår bil.

 
Sitter så fint i soffan.


 Somnade plötsligt på golvet 1½ timme före läggdags,
måste ha haft en tuff dag!


Fin outfit, på väg till barnkalas!


Onsdag den Nionde Februari

HAHA! Nej, ÅTTONDE februari var det ju igår! :D Tack syrran!

Ja, idag hade vi en kort dag i skolan. Men fick mycket gjort som vanligt :D
Jag begav mig ut på jakt efter galonbyxor och handskar till Moa. Men dom hade inte i rätt strl på Barnshopen. Jag tänkte att jag skulle komma lite billigare undan, men icke då. Måste åka in till stan och kika där, och betala fullpris. Jahopp, går inte att göra nåt åt det, Lilltjejen behöver ju galonisar! :)
Sen hämtade jag ut ett paket från h&m, Moa fick en jätte fin rosa kofta! :D
Jag köpte även en present till en liten tjej som fyller 1 år imorgon :D Blev ganska nöjd faktiskt :) Fast jag hittade inte det jag egentligen ville köpa.

Nu väntar jag på att tvätten ska torka, och jag har precis ätit.
Jag längtar tills Moa kommer hem, då vill jag ha en KRAM!
Fast Moa har blivit mer "pappas flicka" nu. Förut var hon ju alltid "mammas flicka". Men det är väl så, att dom byter lite då och då. Det gör inget för mig, kul för Zsolt att känna hur det känns att vara favoriten för en gångs skull. Känns dock vääääldigt konstigt när hon går till pappa för att bli tröstad eller kramad :S Men jag ska nog lyckas sno åt mig en kram idag när hon kommer hem ändå! På morgonen när jag väcker henne är hon fortfarande väldigt mysig mot mig och vill pussas, men inte under dagen eller på eftermiddagarna. Och sen när hon ska nattas, så är det fortfarande jag som gäller. Så det har väl egentligen gått från 90/10 till 50/50 antar jag! :D Hehe.  

Imorgon eftermiddag ska vi åka till Vafab Växtkraft med klassen, och se hur dom tillverkar biogas! :D

Tisdag den Tionde Februari

Moas "magsjuka" höll bara i sig under fredagen, och sedan lite på lördag morgon. Nu är allt som vanligt igen :)
Moas dag verkar ha varit jätte bra idag, hon åt rejält med gröt till fukost på dagis, och sen åt hon en hel portion med korv & mos, och sen sov hon 1½ timme! Det går framåt vill jag säga! :D
Hon var jätte glad när jag hämtade henne idag, och det var kul för MIG också att få hämta. Annars är det jag som lämnar på mornarna bara, och Zsolt hämtar med cykeln :)

I skolan hade vi redovisning igen idag. Jag och Ivan presenterade vårat arbete, och det gick bra! Läraren såg nöjd ut i alla fall, och även jag.
Imorgon ska vi jobba på det stora arbetet i fordonskunskap, sen slutar vi klockan 11:40! :D
Då ska jag iväg på jakt efter galonbyxor och vantar till Moa. Och en present till en viss person som fyller år på Torsdag!
Vi har faktiskt två personer som fyller år nu på Torsdag, så vi har två fikastunder att hinna till efter klockan 16, plus att Zsolt vill träna klockan 19.30, så vi kommer inte kunna stanna länge på nåt av ställena :/ Men det blir ju bra, då kommer Moa i säng i tid också så hon orkar sista dagen på dagis för veckan.

I helgen kanske Moa sover borta, det får vi se. Men i så fall hittar jag och Zsolt på nåt kul ihop :) Kanske bowling!
Nu ska jag duscha och sen ska jag väl pyssla med nåt här hemma :)

Moa magsjuk

Jepp, Moa blev magsjuk på dagis igår. Hon bajsade totalt 8 gånger igår fram till midnatt. Och sen har hon fortsatt så idag med :(
Men hon verkar inte ha ont i magen eller så, hon är pigg och glad som vanligt, men hennes lilla rumpa mår inte så bra, hon är helt röd stackars liten :( Ser ut som om det snart spricker upp i exem. Nej, vill inte!! :(

Men vi har tagit oss till Ramnäs iaf, bilen måste ju repareras. Och Moa har så himla kul här i stora huset (jämfört med vår lägenhet), alltid kul med lite miljö byte!

Idag är det tänkt att Moas kusin Robin ska komma hit och leka lite och sova över, men eftersom Moa är magsjuk så måste jag ju meddela det till Sirpa och kolla om hon fortfarande vill lämna hit Robin :S

Vi har inget särskillt planerat idag, som vanligt när vi är i Ramnäs, så kan vi bara ta det lugnt. Kanske ta en promenad, spela lite yatsy, och sen laga god mat till middag!
Igår åt vi Tacos, och det blev rester kvar, som blir vår lunch idag. Mums!

Långledigt!

Åå så härligt med långledigt! Lektionen idag blev inställd, så vi har hemstudier hela dagen idag!
Och på Måndag är det också hemstudier hela dagen! :D Wihoo!
Visserligen ska det ju pluggas, men det är ju en helt annan grej att få sitta hemma och göra det än att behöva sitta i skolan.
Idag har jag lämnat Moa till dagis som vanligt, och så har jag redan gjort hemläxan i Trafikförfattning, skönt att jag äntligen börjat förstå hur man hittar i register och dylikt i den 1000 sidor tjocka boken! :D
Jag ska dessutom jobba med 2 grupparbeten som jag har igång. En handlar om Fordon, och den andra handlar om Yrkespedagogik. Nu har skolan verkligen kommit igång!
Och ALLT som vi gör, ska redovisas/föreläsas framför klassen! :S Det är jag inte van vid, men det är ju ingen av oss i klassen.

Sen ska jag hinna tvätta också, och efter det ska vi åka till Ramnäs och spendera helgen där!
Pappa ska laga min bil, och vi ska få äta massa god mat. Idag blir det Tacos, Imorgon blir det nåt kött och på söndag blir det Moa favorit - Pannkakor!

Sen på Måndag slipper jag ju skolan som sagt, men jag ska fortfarande ta mig ner på stan för att träffa Ivan och ta en kopp te eller nåt. Vi ska jobba ihop i Yrkespedagogik, som ska redovisas på Tisdag! :S

WISH ME LUCK!

Miljö - VIKTIGT!

Den här veckan har jag lyckats komma med Moa i tid till dagis. Annars har vi alltid kommit tio minuter sent och då sitter alla andra barnen redan och äter frukost :P Men nu har hon varit där klockan 8:00 varje morgon! Det tar sig (som flickan sa). Haha!
Igår hade hon fått vara ute och lekt lite, men det hade väl gått sådär. Hon tycker inte om att gå med sina vinterskor på :S Hon har även varit lite gnälligare under dagarna denna vecka, men inte så konstigt ju! Hon åkte ju på stryk 2ggr förra veckan av någon dagiskompis :( Hon känner sig nog lite osäker just nu. Men det går nog över. Hon har i alla fall inte haft några problem med att bli lämnad där på morgonen. Hon vinkar bara, jätte glatt, och idag stängde hon t.om. dörren efter mig. Haha!

I skolan har det varit full fart! Men det känns fortfarande ovant att ha 2 timmars rast på en dag. Jag är van vid typ 1 timmes lunch när man jobbar, eller som på Max Hamburgerrestaurang, 30 min rast på en hel dag (!). Så rasterna, 2x30min + 1 tim lunch, känns väldigt långa :S Men det behövs nog också kan jag tro, hjärnan går ju på högvarv non-stop och tar in MASSOR med ny information, så det kan vara skönt att ta en ben- och hjärnsträckare!

Idag har vi påbörjat kursen Miljö, med Mats :D Haha, honom diggar jag! Och ett väldigt intressant ämne måste jag säga! ALLA i hela sverige borde gå en miljöutbildning, så att alla FATTAR vad vi egentligen gör med vår lilla värld, som våra barn och barnbarn ska vandra runt på i framtiden. KAN man köpa en miljöbil, så GÖR DET! Skit samma om den kostar en slant extra eller två, men det är väl "det stora hela" som räknas?? Att ni skall kunna andas ren luft och att varannat barn i nästa generation inte ska behöva gå runt med astma, och självklart vill man väl kunna dricka rent vatten ur kranen fortfarande, och bada i havet på sommaren?! Allt detta kommer att gå till det negativa om inget görs, NU!
Jag citerar Mats "-Vi har liksom inget val, det SKA ju bara göras!". Det finns ju konkreta bevis på att det skett stora förändringar på bara några få år, och det finns ingen chans att bara kunna sitta på arslet och leva lika "miljöfarligt" som i alla tider och hoppas på att "alla andra" sköter det istället. Nej! Det är individen själv som måste ta steget och visa ansvar! Sverige har hittills lyckats väldigt bra med klimatarbetet och framför allt utsläppen av koldioxid! Fler miljöbilar har sålts, och FLER SKA DET BLI! KOM IGEN NU! :D

Sen slutade vi ju före lunch, så jag sitter hemma och äter och sen tänkte jag jobba på vårat grupparbete.


RSS 2.0