Tok Moa :)






AAAJJJ

Idag har jag haft storstädning här hemma. Det hade inte varit så jobbigt om det inte vore för mitt förbannade finger!

Jag skar mig nämligen när jag gjorde sallad för nån dag sen. Det blev resultatet av en aldeles för stor kniv för uppdraget kan jag lova! :S Hade liksom vår strörska kockkniv till en liten bit sallad. Dessutom var jag stressad!(Jag får ju skylla mig själv)
Jag liksom sågade in kniven i toppen av min vänstra tumme, lite av nageln följde med också. Så nu såtter det en hudbit löst och ett djupt sår där under :S Ursch!

Det såg så bra ut imorse, efter att jag gjort rent det igår kväll och sovit 7 timmar, men sen så fort jag satte igång med städningen så kom jag åt fingret lite då och då. Kände då hur det började pumpa i tummen, och jovisst, blod på golvet. Alltså, det bara rinner blod när det lilla som läkt ihop liksom spricker upp igen. eeuuuww!

Aja, nog om blod...

Eller vänta! Vi såg en film igår, HUSK. Den va mega läskig och vi hoppade till flera gånger och hade svårt att somna efter det. Så den kan jag rekommendera för dem som vill se en läskig/blodig film.

Nu är det storstädat här hemma iaf, tog hela dagen. Så imorgon ska jag gotta mig själv med att sola heeela dan och bara vara i mina egna tankar.

På onsdag är det Moas sista dag på dagis, då slutar hon tidigt, men innan det ska jag tvätta.
Senare samma dag kommer mummu på besök :)


Mors dag

Moa kom gåendes med ett paket i handen idag. Jag fick en te-kopp med texten "Loveliest mum ever!" Hihi, tyckte texten va himla söt, och Moa med!!! :D (tack Zsolt också)




Lördag den tjugoåttonde Maj

Vaknade i lagom tid idag, klockan 9 :)
Vi somnade framför tv;n igår kväll, haha! Men jag vaknade klockan 3 och slängde mig i sängen. Zsolt gick inte att väcka som vanligt.

Zsolt ska hjälpa sin kompis att flytta idag, han ska faktiskt typ bli grannar med oss, haha! Ska bli trevligt med lite bekanta ansikten i närheten.
Jag och Moa ska iväg till Zsolts föräldrar och hälsa på så länge :)

Senare i eftermiddag kanske vi ska gå på marknaden i rocklunda. Får se hur vädret ser ut då, än så länge har det inte regnat men det ser ju inte så lovande ut.

Känns så konstigt när man tänker på att jag nu inte behöver åka till skolan på 3 månader! Shit, saknar det nästan redan... NÄSTAN!

Webcam

Javisst ja! Moa och jag lekte med webcamen igår! Man glömmer ju bort att man har en sån för den används ju aldrig :S Men Moa tyckte det va hur kul som helst att se sig själv på datorn :P








Snart sommarloooooov!

Svar till Julianna: Ja, han får sova ut på lördagen, då sover han bort hela dagen, vaknar klockan tolv. Men har man familj så tycker jag inte att man ska sova bort söndagen också! och sen handlar det om att han är en vuxen man och inte 16 årig tonåring, lite respekt kan man visa.
Men på veckodagarna är han mycket duktigare nu, han går upp heeeelt själv av klockan! :)
---------------------------------------------------------------------
Vilken tur att det blev fint väder idag! För idag ska vi ha en liten mini-avslutning med klassen hemma hos Carina. Vi ska spela kubb och grilla och pimpla lite vin. Gud så trevligt! Imorgon är det ju sista dagen i skolan och då väntas info om höstterminen och så har en liten fågel råkat viska mig i örat om att det blir korvgrillning imorgon också med lärarna :D Kanoners!
Snart Sommarloooooov!

snooze?

Hatar när jag måste behandla min 23 årige sambo som en 16 årig grabb!! Han använder mig som en jävla snooz knapp när jag ska få upp honom ur sängen. Så jäkla respektlöst, som om jag inte har nåt annat att göra än att gå och tjata på att han ska kliva upp ur sängen klockan halv tolv på dan!? Nu har han sovit bort båda våra helgdagar, fan va trisst.

Men nu ska vi snart iväg till Ramnäs, därefter blir det Vallby :)

Tack Satu!

För en mysig kväll på stan med både restaurang- och biobesök! :D
Filmen va bra, och sällskapet ännu bättre!
Puss & Kraaam


Stadskörning

Åkte med på en stadskörningslektion idag, med 2 tjejer ur den andra klassen. Eleven var en kille som går transport på edstömska. Han va ganska duktig, men blev lite för stressad och ofukuserad vissa gånger. Glömde dessutom döda vinkeln ett antal gånger och tvekade vid ett tarfikljus så vi blev ståendes mitt i korsningen. Men annars gick det bra! :D Hehe.

Efter det hade jag det sista provet för denna termin! Det gick jätte bra, blir förvånad om jag får annat än alla rätt faktiskt ;) Kanske finns chans att få VG i trafikförfattning, det vore GRYMT!

Nu är det enda som återstår en redovisning av Lektion 7 nästa vecka, materialet är redan klart för jag och Joni är så duktiga :)

Ikväll ska vi ta det lugnt och mysa bara, vi lilla familjen. Det blir nog Tacos dessutom, om jag får bestämma, och det gör jag ju! Haha.

Nu väntar jag bara på att de 2 andra i min lilla familj ska komma hem, så kan vi catch up lite med varandra och sen gå ut och leka i det fina vädret.

40 PAR SKOR??

Lycka till i TÄVLINGEN!!
(Klicka här för att vara med och tävla om 40 par skor!)



Tisdag den Sjuttonde Maj!

Fick hemstudier på eftermiddagen, efter att jag bad om det :P
Hade varit billigare att stanna kvar i skolan, för jag åkte till Tati för att kika lite och köpte en kavaj/kofta jag såg där i söndags. Då hoppade plötsligt en fin 60-tals inspirerad klänning på mig och skrek "KÖP MIG SAARAAAA!"
Spenderat resten av mina "spending money" för denna månad, tog bara 5 dagar HAHA, så nu sitter jag hemma och funderar över skolarbetet. Men kommer ingen vart, så jag lägger upp lite bilder istället :P


Moa imorse :)



Klänningen + vita kavajen.
Klänningen har knappar längs hela vägen fram, och så är det ballongmodell på kjoltyget :D
Kavajen/koftan är av mjukt tyg utan knappar :)


Sovit som en prinsessa!

Jag har verkligen sovit gott inatt, dock bara 7 timmar, men 7 timmar OAVBRUTET! Jag vaknade inte en enda gång och hörde inte ens när Zsolt gick till jobbet.
Och jag har haft sömnproblem sen jag gick i 9:an, jag vaknar minst 3 ggr varje natt, ibland vaknar jag så fort Zsolt eller jag vänder på sig :S
Så att få sova 7 timmar i sträck känns jätte konstigt, men underbart!
Det kanske kan ha att göra med guldmedaljen igår, att man sov som en prinsessa :P haha. Eller kanske bara bristen på sömn i helgen??

I fredags var jag ute med klassen, kul som vanligt! Vi åt lite smått och gott hos Maria och spelade spel. Sen var det av till krogen. Träffade t.om. en gammal vän som jag inte pratat med på 3 år, av olika anledningar, men nu är det glömt och lagt bakom oss... BARA 3 ÅR SENARE!!! HAHAHA! Outreageous!
Sen gick jag på efterfest, lite oplanerat, och ganska dumt. Jag va väl hemma runt halv fyra tror jag :S Zsolt va väl lagom glad. Men det fick jag gottgöra :P

I Lördags fixade och trixade vi hela dagen, på eftermiddagen lämnade vi Moa till Vallby, och sen åkte vi och grillade med Brigita, Christian m.fl. Det va Lindah som fyllde år t.om! Hon fick en bukett rosa rosor av oss.
Vi åt grillat, spelade kubb och sen gick vi inomhus och körde nåt sällskapsspel, det va kul! Vi tog taxi hem, och kom väl hem runt 3. Sent igen....

Sen vaknade vi faktiskt klockan 9 och tittade på reprisen av Eurovision Song Contest. Irland ÄGDE ju hela jävla Europa, men alla mesar röstade på SKIT AZERBAJIAN! Nej.. jag står fast vid min teori att allt är uppgjort i förväg. För det är alltid skit låtar som vinner, och länder som inte varit "värdländer" på länge/aldrig.

När vi kollat färdigt på det så åkte vi till Erikslund och shoppade lite :D
Vi köpte lite leksaker till Moa, hundar av plast för att vara mer exakt :P Hon gillar ju hundar så mycket.
Sen köpte jag och Zsolt varsina solglasögon. Han köpte även lite strumpor och jag köpte en top. ÄNTLIGEN ska han sluta använda tubsockor, HALLELULJA! Så nu slipper jag gå runt och plocka strumpludd hela dagarna. Haha.

Sen köpte vi skor till hela famljen. Jag fick ett par tjusiga sommar sandaler med remmar och blommor på, med lagom liten klack. Zsolt köpte två par tygskor nu till sommaren, och Moa fick ett par blommiga tygskor och ett par rosa "foppa-tofflor". Hon bara ÄLSKAR sina nya skor!
Hon vlle t.om ta på sig dom imorse till dagis, men det fick hon ju inte. Onödigt att leka i sandlådan med helt nya skor.



Moa va jätte glad och pigg imorse, även fast hon kom i säng ganska sent igår, runt klockan 21.
Hon va jätte glad när jag lämnade henne vid dörren till dagis, för hon skulle ju få sätta sig och äta frukost!

Idag börjar jag klockan 12:40 som vanligt på måndagar. Jag ser verkligen fram emot att gå till skolan igen, jag har ju varit hemma i typ 2 veckor! Och nu är det bara 2 veckor kvar, sen har jag sommarlov! :D Och då ska jag och Moa vara hemma tillsammans heeeeeela veckorna i 2 månader! Undrar vad vi ska hitta på varje dag, hehe. Men då har vi tid att åka runt och hälsa på folk, eller gå och bada, eller gå till busborgen. Härligt!

Nu ska jag få i mig lite frukost.
Undrar om jag ska nöja mig med uppsatt hår idag eller om jag orkar ställa mig och greja... det visar sig.


blond, tvätt, djäkneberget, grilla?

Jag färgade slingor igår igen, nu går det inte att ta miste: Jag är blond igen! :D

Idag är Moa faktiskt på dagis :) Hon hostar inte längre, men nyser nån gång lite då och då. Men hon är helt frisk. Hon verkade glad över att få komma till dagis igen, jag fick puss och kram och sen vinkade hon och sprang mot frukostbordet. Mammas lilla matvrak! :)

Jag håller på och tvättar! Har ju inte tvättat på över 2 veckor nu när vi varit sjuka. Förvånadsvärt så är det inte så himla mycket tvätt heller :P Skönt! Men sen ska jag STORHANDLA SJÄLV. Skönt på ett sätt, men jobbigt när allt ska bäras upp för trapporna :S Men man får ju lite motion.

Senare ikväll ska jag iväg hem till Maria och träffa klasskompisar och dricka lite vin. Ska bli svin kul, som alltid med gänget!

Imorgon ska hela familjen till Djäkneberget och träffa andra föräldrar och barn från vår "baby-grupp". Ska bli kul att se alla småttingar springa runt och leka.
Efter det ska Moa till sin farmor och farfar och busa där resten av dagen och natten.

Sen var det tänkt att jag och Zsolt ska iväg till hans kusin och grilla/dricka lite. Men han kan ju aldrig bestämma sig! Så får väl se hur det blir...

Nej, nu måste jag se vad jag ska klä på mig idag, samt sminka mig. Håret är redan fixat, skönt!


Lördag Söndag Måndag!

I Lördags var det dags för lite fest igen. Denna gång med min syster och hennes man, min bror och hans tjej, och 4 vänner till.
Vi åkte med Moa till Ramnäs, där skulle hon vara under natten, tallsammans med sina 2 kusiner som hon tycler så mycket om!

Vi åkte hem till oss, med Sirpa och Christer med i bagaget, och gjorde oss i ordning och lyssnade på musik och jag tog nåt glas rosé och två smirnoff ice :)
SEN var det äntligen dags att ta taxi ner på stan för att äta middag, det blev Tabazco denna gång. Mumsigt var det! Jag och Zsolt tog båda oxfilé, inte ofta man äter det ju!

Efter det hade vi lite över innan bowlingen, så då satte vi oss på uteserveringen på Bill o Bob, jag tog lite Baileys :P
Sen blev det BOWLING! Gick väl sisådär för mig, men för Zsolt gick det som en dans! Synd bara att han inte var med i mitt lag ;P Jag hade Christer, brorsan, Helena och Tomas i mitt lag. Christer var dock skit duktig som vanligt och han vann hela skiten.
Vi bowlade i hela 2 timmar, tiden gick ju super fort.

Efter det gick 6 av oss vidare till Blue Moon Bar! Vi var där ca 2 timmar. Dansade, drack och minglade, sen kände vi att vi dansat av oss ganska bra, så vi gick klockan 1 så slapp vi köa! Det blev fyllemat XXL på Saffets. Jag åt skamligt många Mozzarellasticks eeuuww. Hade aldrig kunnat äta så mycket om jag inte varit full. Men Zsolt skulle självklart vara värst, han har ingen botten när han har druckit alkohol! Han åt en stor kebabtallrik, 4 chillicheese bollar och 9 mozzarellasticks!!!!! Han somnade ganska bra när vi kom hem kan jag säga ;)


     
Lite bilder från kvällen. (klicka för förstoring)
-----------------------------------------------------------------------


På söndagen vaknade vi tidigt som vanligt. Sirpa och Christer tog en lång promenad till Hälla och tillbaka. Jag och Zsolt låg och drog oss i sängen ett tag men sen gick vi också på promenad.
Runt klockan 14 åkte vi sedan till Ramnäs för att hämta våra små barn!

Moa hade inte sovit så bra tydligen, hon hade hostat, men som tur var så hade vi glömt Moas hostmedicin där för länge sen, så mummu kunde ge henne det mitt i natten. Då sov hon mycket bättre.
Men morfar berättade att Moa varit väldigt avundsjuk på sina kusiner om dom mysat med HENNES mormor och morfar. Hon har inte lärt sig att dela med sig än, hehe. Plutten!

Vi åkte då hem till familjen Lindvall och grillade korv, hemskt härligt väder var det ute! Moa åkte rutschkana och hoppade på studsmatta, hon lyckades även sova en liten lur också innan som tur va.

Mätta och belåtna åkte vi till Vallby, så Moa skulle få se sin farmor och farfar. Vi blev bjudna på Plasma tårta och Moa åt en STOR bit! Visserligen tog det 2 timmar för henne att gå runt och småäta på den, men hon ville ha hela i alla fall. Haha.

När vi till sist kom hem, hela familjen igen, så busade vi lite med Moa, men ganska snabbt var det läggdags för henne. Sen kom jag på att varken jag eller Zsolt hade någon matlåda till måndagen. Så det var bara att ställa sig och göra kycklingsallad klockan 21 på kvällen.
Sen kollade vi på film, vi hade hyrt en när vi va på promenad tidigare under dagen. Den va väl ganska bra, men ingen jätte hit. "Percy Jackson nåntingnånting" hette den. Handlade om nån grabb som är halvgud, hans pappa var tydligen Poseidon. Coolt.

-------------------------------------------------------

Moa sov inte så bra inatt, hostade lite, gnällde lite och är väldigt snorig fortfarande. Så jag bestämde mig för att vara hemma med henne idag. Vi har varit ute och gått/lekt och tittat på massa hundar i 1½ timme. Sen lagade jag lunch till henne och nu sover hon så sött.

Jag ska väl ta tag i lite skolarbete som jag halkat efter med. Var ju sjuk själv hela förra veckan :/ Men det löser sig, det gör det oftast för mig!

I eftermiddag när Zsolt kommer hem ska jag åka och hämta ett litet paket... med kläder till Moa! (och en klänning till mig). Alltid lika kul. Men nu är det det sista paketet. För på sommaren är det skönt att gå på stan och titta kläder istället :)

Nej, skolarbete va det ja...

Torsdag den Femte Maj

Jaha, nu börjar jag väl att må lite bättre. Febern är borta, men halsen och näsan är fortfarande KAOZ.

Stressen bara byggs på inombords. Har ju hamnat efter i skolarbeten under denna vecka. Dessutom så ser det ut som skit här hemma! Bara för att man varit sjuk några dagar! Men det är ju lite positivt, då ser ju Zsolt hur mycket jag faktiskt gör hemma, så kan han sluta GNÄLLA över att han måste diska och ta ut soporna.

Men idag, hur som helst, så har jag lämnat Moa till dagis idag. Hon ville INTE kliva upp ur sängen stackaren :/ Men sen när vi åkte i bilen så pratade hon hela vägen, det lät nästan som om hon sjöng lite också. Två barn som skulle lämnas på dagis hade lite panik, typiskt precis när vi ska in dit. Moa blev lite tyst och fundersam och jag bara väntade på att hon också skulle börja gråta. För seriöst, dom andra barnen lät som om dom skulle dö eller nåt. Men Moa hade sin napp och sin nalle, så hon klarade sig från tårar. Sen traskade hon snällt och fint in till dagis och satte sig vid bordet för att äta frukost. Min lilla Ängel ♥
Men jag börjar bli riktigt trött på att hon ska vara så pappig hela tiden. Hon vill sällan leka med mig. Jag duger bara när jag serverar mat eller när pappa inte är hemma.
Men jag förstår henne också. Från att vara hemma med mamma hela dagarna tillsammans och hitta på roliga saker, så är det alltid jag som lämnar henne på dagis. Hon måste ha en väldigt skev bild av mig. Att jag alltid lämnar iväg henne. För hon vet ju inte att jag ska studera för att kunna få ett jobb i framtiden, lite svårt för en 1½ åring att förstå det. Och på eftermiddagarna så sitter jag ibland och gör läxor ända tills hon ska lägga sig, för jag kan inte göra det efter hennes läggdags heller, för då är hjärnan inte så pigg längre.

Men men, sånt är livet, om man vill komma nån vart. Jag ser fram emot sommaruppehållet i alla fall, då kan jag och Moa vara hemma tillsammans i 2 ½ månad!! oo vad kul vi ska ha! :D :D :D :D

Nu ska jag försöka ställa in min sjuka lilla hjärna på "plugg mode", får se hur det går. Senare blir det "cleaning mode" om vi ska kunna ta emot besök i helgen.


Valborg + Måndag

Vi hade en jätte mysig och lugn Valborg. Vi åt Max till lunch innan vi åkte till Ramnäs. Moa åt en halv liten pommes, 2 nuggets och lite äppeljuice. Sen kom en stor TIGER dit också! Den tyckte hon va jätte intressant, hon ville självklart pussa den som hon gör med alla sina gossedjur hemma. Haha. Jag trodde hon skulle bli rädd, men icke då.

Sen väl i Ramnäs så skulle det fixs och donas med mat och dukning, sen kom familjen Lindvall dit också :)
Vi åt grillat, med potatisgratäng + potatissallad mm. Det var gott, första grillade maten för oss ju!

Sen tog vi en promenad för att barnen skulle få springa av sig lite, och det gjorde dom också!
Vi åt tårta eftersom pappa fyllt år tidigare under veckan, Moa tyckte det va för sött, precis som mig ;)

Klockan 19.30 tändes maj-brasan vid annehillsparken i Ramnäs. Det var mysigt att ta det lugnt där. Träffade även Carro! En gammal klasskompis från femman till nian, hur kul som helst! Hon var precis sig lik, vi skrattade ihop likadant som förr, haha!

Moa var vaken ända till 22:15!!!! Hon vägrade att sova innan. Men sen gick min pappa och Moa och la sig tillsammans, när jag gick dit 10 min senare så sov dom tung båda två, och höll om varandra! Hur gulligt som helst! Moa är helt fäst vid morfar, det är verkligen HAN som gäller om han är i närheten. Haha.



--------------------------------------------------------------------------------

Idag när jag vaknade så mådde jag INTE BRA! Det gör jag inte nu heller. Jag har ont i halsen, ont i bihålorna, näsan rinner och så hostar jag en hel del. Fan. Har inte tid att bli sjuk "igen".

Men Sirpa och Daniel var hostiga när vi firade Valborg, och Daniel glömde hålla för munnen några gånger när han hostade. En gång fick jag allt i ansiktet när jag skulle hjälpa honom med jackan, haha! Så kan det gå!
Men jag frös en hel del när vi var vid maj-brasan också, ingen bra kombination!

Men idag har jag hemstudier, så måste göra min del av Lektion 4, om Mänskligt beteénde, grupptryck, och stress i trafiken. Det är helt enkelt ett MÅSTE! Men får se hur det går, och får se om jag ska till skolan imorgon :(

RSS 2.0