På tillfriskningsvägen

Dagen efter tjejkvällen mådde jag rätt så bra, även fast det blev en hel del vuxendricka under kvällen :P

I måndags var jag ute på en promenad med Marika, och barnvagnarna förstås. Vi plockade videkissar, som växer på VIDE, ja just det ;)
Vi gick hela vägen till Hälla, där jag handlade lite mat på Willys och svartris på Plantagen.
Sen när jag kom hem så pyntade jag mitt påskris, det blev JÄTTE FINT :D I förra lägenheten pyntade jag inte ens till påsk, men det kanske beror på att jag precis fick reda på att jag var gravid, och hade en hel del annat i tankarna ;)
Men.... senare under samma kväll mådde jag jätte dåligt och hade jätte ont i magen. Och VIPS så låg jag lutad över toaletstolen :/
Så sen i måndags så har det varit ganska kämpigt här hemma. Moa blev sjuk igår också. Hon hade 39 graders feber och var väldigt gnällig och svår att få i någon mat. Men idag så mår hon mycket bättre, och även jag har fått i mig mat.
Det konstiga med min magsjuka var att Julianna fick samma sak under natten till måndagen, och min mamma fick det under natten till tisdagen. Jag vill ju inte svartlista någon krog eller så... men det är den enda logiska förklaringen till att vi alla tre blev sjuka under ungefär samma tidpunkt, det är ju att vi alla tre åt på samma ställe i helgen. Men men.

Idag har jag ändå tagit mig i kragen och tvättat MASSOR med tvätt, fy, skönt att det är en heeel vecka tills jag ska tvätta igen :)
Nu ska vi titta på Andra Avenyn :)

Tjejfest! 2010-03-27

Det var en helt lyckad och rolig kväll!
Vi började som sagt hemma hos mig. Där vi drack lite vuxendricka och åt lite snacks, samtidigt som vi sjöng Lips :D Några passade även på att göra sig iordning.

Sedan åkte vi ner till Centrum och bowlade på Strike. Jag och mitt gäng som åkte med Veronicas bil blev lite sena, så dom andra hann redan börja innan vi kom dit. När jag väl kom fram så var det min tur, och jag bara springer rätt in på banan och stressar mig fram till att ta ett klot, och det första jag gör är att slå en STRIKE!! :P Helt sjukt! Sen gick det dock inte lika bra direkt efter det. Men jag slutade på en Trdejeplats allt som allt iaf. Bigi kom etta och Julianna kom trea. Dom andra vet jag inte hur dom hamnade, men hamnar man inte ens på prispallen så får man ju bara säga -"Skärpning nästa gång tjejer" ;) hehe!

Efter bowlingen gick vi till Pitchers :) Det var något vi inte hade planerat men karaokie-baren på strike var inte öppen, så vi fick så mycket tid över innan det var dags att äta på Harrys. Väl inne på Pitchers så bjöd mamma mig på en drink och vi alla satt och småpratade om allt mellan himmel och jord. 

Sedan hade vi ju bokat bord på Harrys klockan 20:30. Vi beställde mat och dryck nästan direkt när vi kom dit, men guuuud så lång tid det dröjde! Och dessutom fick inte alla maten samtidigt. Jag, Marika och Bigi hann äta upp vår mat innan dom andra fick sin :P Så vi var inte färdiga före 22:30. Men det var jätte trevligt!
Efter maten skakade vi av oss kalorierna på dansgolvet, och mamma bjöd mig på en till drink :) Snäll som hon är. 
Jag, Marika, Julianna och mamma var kvar längst, nästan ända tills det stängde :) Men man ville ju gå innan det skulle bildas en lång kö till garderoben. Så jag var nog hemma runt klockan två :)
Super duper kul kväll tyckte jag! :D Tack alla som bidrog till att detta skulle bli en lyckad kväll!

Lite bilder:

            
Förfest                                   Pitchers                                  Kate och Jag               Marika

           
Bigi                              Jag                                Julianna                     Mamma


          
Marika och Jag          Jag och Bigi               Dansgolvet (+julianna)


Och som en liten rolig bonus under vår tjejkväll så var det en ASPACKAD stackare som firade sin svensexa med sina vänner på Harrys. Och det blev en bild på honom också :)


Bigi och "svensexa-killen"


Hej då Moa, Planering inför imorgon, mer shopping!

Min mamma var här idag och vaktade Moa medan jag var och handlade och Zsolt var på nåt möte med Lernia. Hon ville sen ta med sig Moa hem till Ramnäs. Pappa har tydligen inte sett Moa på ett bra tag, så nu får dom umgås hela kvällen :) Sen kommer mamma hit med Moa strax innan festen börjar, så kan Zsolt åka iväg med henne hem till sin kompis Micke. Det blir jätte bra, för då hinner jag ordna lite här hemma i lugn och ro.
Våra köksluckor kom idag! Jätte fina är dom, väldigt enkla, men fina.
Det behövs inte städas så himla mycket här, vilken tur att det inte hunnit bli så stökigt :) Bara det vanliga som skall göras, damma, dammsuga och putsa speglar.

Nu håller jag på att gå igenom min check-lista för idag och hittills har jag kommit såhär långt:

- Åka till Hälla med Marika
- Dammsuga
- Damma
- Putsa speglar
- Koppla in stereo med Dator
- Be Sirpa ta med sig Disco CD
- Färga håret
- Måla naglarna

Ja, som ni ser har jag ju bara en tråkig grej kvar att göra, DAMMSUGA. Men det ser ut som om Zsolt tar tag i det nu :D Yes! Gud så bra!
Nu har jag alltså två roliga saker kvar, färga håret och måla naglarna!

Jag åkte ju till Hälla med Marika som planerat. Tyvärr hittade jag inte riktigt det jag var ute efter... men jag hittade något annat.... SKOR! Yes, jag har köpt ännu ett par skor, men denna gång är det rosa höga klackskor med massa remmar och fräcka detaljer. Hittade dom på Din Sko i Hälla, dom kostade 400 kronor, vilket var ungefär det jag hade att spendera. Men så köpte jag strumpbyxor och ett nattlinne också :D
Marika verkade också handla lite mer än hon tänkt sig :P Men det händer ju inte ofta att det blir tjejfest! Och speciellt inte hemma hos MIG! :) Det ska bli sååå himla kul! Hoppas alla kommer, och att alla är lika partysugna som jag :)

Det som återstår att göra imorgon är:

- Dekorera och skapa lite PARTY stämning
- Skära morötter och gurka
- Blanda dip
- Starta musiken
- Klä sig
- Fixa håret
- Sminka sig
- Hälla upp drinkar

och sen är det bara att ha det roligt!

Update, Bildboom!

Just nu är Zsolt på träning. Moa ligger och sover så sött i sängen. Och jag sitter och planerar morgondagen. Jag ska träffa Marika imorgon klockan 13. Sen ska vi handla det vi behöver till Lördag :) Det lät som om hon ville kolla på lite nya kläder, och jag ska ju köpa en underklänning :) Toppen!
Sirpa har ju verkligen haft otur, barnen har haft magsjuka till och från nu i, jag vet inte hur länge, och igår så sa hon att Christer också har ont i magen (!) Men idag fick jag glada besked att både barnen och Christer mår bra. Så skönt! Hoppas bara inte Sirpa blir sjuk :S håller tummarna!

Jag kom på att jag inte lagt upp nå bilder på Moa på ett tag. Så nu passar jag på:

Här ser hon ut som en liten fotomodel! :D



Den här tog jag i soffan för nån timme sen. Det gick rätt så bra till en början....
 


Men sen ville hon bara äta upp kameran!


Planering för TJEJ PARTYT!

Så. Idag mår jag bättre :) Har fått sova ut riktigt orentligt idag också, men känner att magen fortfarande är lite öm.

Jag jag den senaste timmen suttit och planerat vår lilla Tjejkväll som vi ska ha nu på Lördag :)
Och den ser ut som följande:
16.00 - Träffas vi alla hemma hos Mig. Jag och Sirpa bjuder på en drink och en snaps, vi äter lite snacks och spelar Sing Star!
18.00 - Dags för lite Discobowling på Strike, och ännu mer drinkar kanske?
20.30 - Äter vi en sen middag på Harrys.
22.00-02.00 - Dans, musik och Party på Harrys! Självklart fler drinkar ;)

Kruxet med att vi så gärna ville vara på Harrys, det är att det är 25-års gräns. Men min syrra ringde dit och försökte få några frikort till mig, Bigi, Poki och Evve. Men det enda Krögaren på Harrys kunde säga var att om vi kom dit innan vakterna anländer (21:00) så skulle det inte vara några problem senare under kvällen. Så, vi fick lov att boka bord klockan 20:30 och på så sätt få in oss som är under 25. Det funkar ju det också!
Men konstigt egentligen tycker jag, för jag blev minsan insläppt där den 25:e december för ett par år sedan när syrran fyllde 30, och då var jag bara 18! Vakterna sa inget då iaf, dom kollade iofs inte ens leg. Jag såg väl ut som 25 då (!) :O
Men om man räknar ihop alla 10 tjejers ålder, och dividerar det med antalet tjejer så blir det 302/10= 30,2! Så medelåldern på oss som ska gå dit är ju över 30! Kul för dom som egentligen är runt 35 eller mer, men inte lika kul för oss som precis fyllt 20! Hehe.

Jag har också skrivit lista på saker jag måste köpa på Fredag till Tjej-festen. Det är en hel del saker på listan! Hoppas pengarna räcker till iaf. Jag har också bestämt vad jag ska ha på mig redan nu! Vilket kommer spara massor med tid för mig på Lördag! Hoppas jag tycker och känner likadant då bara :S

Mer shopping, magsjuka!

Jag var på stan men Julianna som planerat. Köpte en svart , tajt, tunika med stora röda rosor på och puff-ärmar :) Jääätte fin! Borde inte ha köpt den egentligen, men den kostade bara 149kronor på H&M.
Och så köpte jag en svart kofta med puff-ärmar. Ett jätte bra plagg som jag har velat ha ett bra tag nu, har nämligen ingen svart kofta sen tidigare. Men nu så!
Och Moa fick en tröja av mig också, en ljusgrön med vita prickar på, och en stor vit kanin på framsidan. Jätte söt.
Och av Farmor fick hon en gul sommarklänning med tillhörande kortbyxor och skor, och så fick hon en hello kitty jeanskjol med en vit skjorta med blåa små blommor på. Jätte tjusigt!
Och nu ska jag inte köpa mer kläder på ett bra tag! Har handlat massvis denna månad känns det som!

Och igår blev jag helt plötsligt magsjuk efter frukosten :(
Jag fick jätte ont i magen och det "sög" liksom till lite då och då. Den känslan känner jag igen, så det var bara att vänta på nästa steg.
Men nu inatt så sov jag i 12 timmar och mår mycket bättre nu. Jag drack lite vätskeersättning igår kväll, det smakar hemskt! Det blandas ihop med 1 liter vatten, ½ tsk salt och 6 tsk socker. Ursch!
Och så tog jag några tsk yoghurt. Men det fick jag ju inte behålla. Så det var bara att gå och lägga sig och sova bort bakterierna. Och det verkar ha fungerat bra :) För jag mår bättre nu, men har dock inte vågat ätit något än.

Nu återstår ju bara att se om Moa och Zsolt klarar sig! Hoppas hoppas hoppas!

Frukost, tunikor, skor, slingor

Nu sitter jag och äter frukost :) Jag ska hämta Julianna om en timme, sen ska vi gå på stan :)
Jag var visserligen på stan redan igår, fast då med min syster. Mn det skadar ju inte att gå och kika lite till ;)
Igår köpte jag tre nya tunikor. En svart med 3/4 ärm, en ljus rosa med axelvaddar och puff-ärmar, och en blommig med stor och låg skurning. Tunna i materialet så dom funkar även på sommaren med ett pas shorts. Och sen köpte jag två par tyg-skor. Ett par färg glada, som "ballerinor". Och sen ett par som ungefär ser ut som converse, fast inte äkta då, och så har dom en liten inbyggt klack på ;) Skiiit snyggt! som är jätte mjuka och lätta att gå i, så det får bli dom som jag kommer dansa i på tjejkvällen ;)
Och så köpte jag nya trosor. Tror att jag slängde runt 20 par trosor när jag kom hem, bara för att rensa och få plats med mer nya.

Jag och Sirpa färgade även håret på varandra igår. Först gjorde jag ljusa slingor i hennes hår, sen blonderade hon bort allt det röda jag hade kvar i håret från den tiden jag var helt blodröd i håret ;) Visst var det snyggt att vara rödhårig! Men det passar sig inte på sommaren för mig, endast höst och vinter tycker jag. Så då är det lika bra att vara blond året om istället.
Men hur som helst så är jag jätte nöjd, äntligen är jag helt blond igen :D

Nu måste jag fortsätta äta frukost.

Moa 5 mån + Andra vaccinationen!

Ja, hon fyllde ju 5 mån den 12:e Mars :) Men vi var inte på bvc förns den 17:e.
Hon väger 7260 gram och är 65 cm lång!
Igår vaknade hon på ett super bra humör och höll på med sina små ljud hela dagen.
Hon skötte sig ganska bra hemma hos Fam lindvall i Sura och hos Fam Farkas i Sala också :)
Sen somnade hon runt 21:30 efter sista matningen och sov till ca 08:30 imorse.

Moa har börjat vilja äta 200ml mat nu istället för 160ml. Hon växer så det knakar. men just nu ganska mycket på bredden ;) Hon är lite småknubbig, men det är ju bara gulligt! Hon ska ju snart börja krypa och försöka ta sig framåt, bara vi låter henne vara på golvet lite oftare. Vi har ju henne mest i knät eller på soffan eller i sängen... måste kunna släppa iväg henne på egen upptäktfärd på golvet också. Men grejen är ju att hon rullar från rygg till mage, men sen kan hon inte rulla tillbaka :P Så när hon tröttnar på att ligga på mage så gnäller hon, och hjälper man henne inte så gråter hon till slut. Hehe. Men det kommer väl sen, bara man låter henne ligga på golvet lite mer som sagt.

Hon fick sin andra vaccination igår. Det var inte så bra tajmat då det var dags för mat egentligen just då. Hon fick först den lite mildare sprutan, som hon inte ens kände. Men sen kom den lite strkare och svidande sprutan. Den tyckte hon INTE om! Hon blev helt röd i ansiktet, stackaren, mellan sina gråtande andetag. Fy vad hemskt det är! Men vi hade som tur var fixat färdigt maten så det fick bli hennes tröst direkt efter sprutan. Och sen när vi skulle gå så var det bortglömt :)


Tråk-torsdag

Idag har vi inget speciellt planerat här hemma... förutom det vanliga.
Fast Zsolt är iväg för att handla lite utrustning och kläder till Thai-boxningen :) Han tycker det är en jätte kul sport tydligen... Jag tycker dock att det är för våldsamt. Men så länge han utövar det för själva sportens och träningens skull, och inte bara för att lära sig slåss, så kan jag ju inte klaga :)

Imorgon ska jag och Sirpa gå på stan, jag ska köpa nya SKOOOR!! Hoppas på att få hitta vinterskor på REA som jag kan ha nästa år, för mina favoriter gick nämligen sönder :( Och så tänkte jag köpa några vardagliga tyg-skor och ett par fin-skor.

På lördag ska jag även gå på stan med Julianna :) Då kan jag kika på kläder. Skulle vilja ha nån snygg tunika till tjej-festen vi ska ha den 27:e ;)

Det är dåligt väder idag, så en promenad lockar ju liksom inte. Och Moa fick vaccination igår och verkar lite seg av sig. Hon ligger och sover för tillfället.

Tvätt, färga håret, födelsedags-dag

Idag har mitt största projekt varit att tvätta. 4 ½ maskin ungefär blev det... men det berodde ju mest på alla lakan och påslakan. Jag byter påslakan två gånger i månaden.... låter så lite! Men om man säger varannan vecka istället då? :) Jag tycker inte det behövs oftare, för jag ser till att vi ALLTID är nyduschade när vi går och lägger oss :) Då blir ju sängen aldrig full med baciller eller smuts som man stött på under dagen. På dagarna har jag ALLTID bäddat sängen med överkast, och gud nåde den som sätter sig i min säng med sina kläder som man haft på sig ute! ;) Zsolt försöker ibland att gnälla och komma undan duschningen nån kväll. Men NEJ, man SKA duscha varje kväll innan man går och lägger sig. Jag har varit sån sen tidiga tonåren, och jag kommer nog alltid att vara sån. Trots att jag har en känslig hud som lätt blir torr, och så har jag haft årerkommande eksem lite då och då ända sen jag var liten. Då ska man ju inte utsätta sig för vatten så himla mycket i onödan har läkaren sagt... men jag MÅSTE duscha varje kväll. That´s it!

Lite mer om dagen då:
Mamma kom förbi och vaktade Moa medan jag tvättade och Zsolt var på träning, han provade på Thai boxning nu förresten. Han har tröttnat på Judo och vill träna något lite "manligare" sa han. ;)
Jag färgade också mammas hår och nopprade hennes ögonbryn, som vuxit sig till en hel regnskog sen sist jag nopprade! Hon blev nöjd och lite chokladbrun i håret. Jätte fint! Jag skulle också vilja färga håret brunt, för det blir så mycket glansigare av sånn färg, än att färga ljusa toner eller göra slingor som jag gör nu. Men jag vågar inte riktigt... för ångrar jag mig så blir det ett helvete sen när jag ska få det ljust igen!

Imorgon har vi fullt upp.
Bvc klockan 10:45.
Handla present till Christer som fyller år.
Åka till Christer som fyller år.
Köpa blommor till Emöka som fyller år.
Åka till Emöka som fyller år.
Och försöka vara hemma tills klockan 21 då Moa senast ska ligga i sängen och sova!
Visst blir det mycket, men det är bara SKOJ!

Nu ska jag göra flätor i mitt hår och sen gå och sova.

Gröt, Lampskärm, Klänningar

Har inte uppdaterat på ett tag nu, men nu kommer en sen uppdatering (om man tittar på klockan vill säga).

Först måste jag ju berätta om filmen! Eller i alla fall vad jag tyckte om den... Det var heeelt sjukt att se Jim Carrey spela homosexuell! Det var mycket sex och naket i filmen som jag faktiskt inte trodde... och ni förstår ju vad det innebär :S
Men handlingen var helt underbar! Och jag förstår helt och hållet det komiska i allt och faktumet att dom sitter i fängelset.... men mer vill jag ju inte avslöja. Att det är en verklig händelse gör ju filmen bara mer spännande och intressant tycker jag. Men det var i alla fall en BRA film, som har satts i rätt genre, nämligen Drama Komedi. Se den om ni inte har något annat för er en helg, eller varför inte en helt vanlig vardag?

Moa har börjat äta GRÖT! :) Hon och pappa Zsolt har övat för fulla muggar och hon blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Hon verkar t.om. tycka att det är lite gott :P Söta lilla fröken Moa, hon har blivit så stor. Snart kommer hon kunna sitta själv, äta själv, stå upp, gå, springa, prata, slå ut tänder, sjunga, dansa, tjata, övertala, rymma hemifrån, oroa, vara "tonåring", bli kär, bli hjärtekrossad, köra moppe, ta körkort, ta studenten, flytta hemifrån, hitta drömprinsen, eller bara massa grodor, gifta sig och skaffa egna barn.... får väl se hur mycket av detta som kommer att inträffa i verkligheten...   

Här hemma har det också hänt grejer. Vi har piffat ännu mer med dekorationer o.s.v. Idag har jag t.ex. varit på stan och köpt "fransar", ni vet sånna som sitter i nedre kant på en lamskärm eller runt kanten på en kudde. Ja, jag har i alla fall köpt sånna till just min lampskärm. Vi köpte en helt vanlig och "ful" lampskärm på IKEA, tror den kostade typ 200 kronor. Och sen köpte jag fransar för precis samma summa.... kändes ju lite konstigt, med tanke på vad man FÅR för pengarna. Men tillsammans blev det sk*t snyggt! Jag limmade bara fast en rad med svarta fransar, med vanligt textillim från Panduro, längs med hela kanten, rakt och snyggt! Sen limmade jag på ytterligare en frans uppepå den andra.... den har lite kortade fransar, och är lite mer lyxig med små detaljer, den var i färgen grå. Och voilá: så hade jag en JÄTTE FIN lampskärm istället för en ful!
Dessutom köpte jag silver sprayfärg på Panduro, och med den så har vi sprayat min gamla golvlampfot som jag köpte på Loppis för något år sedan. Jag har inte sett den själv än för det var Zsolt som sprayade nere i källaren, men jag känner på mig att det blev fint. Jag kommer vara som ett barn på julaftonsmorgon imorgon när jag ska hämta upp lampfoten och förena den med den supersnygga lampskärmen! :P
Och självklart Svart + grått + silver= temat i vårt vardagsrum ;)

Har även piffat i hallen med plastblommor i form av jätte stora kvistar med orkidéer på. Blev hur snyggt som helst i en lång vas ståendes på golvet framför spegeln. Känns as lyxigt när man kommer innanför dörren och får syn på en gigantisk bukett med orkidéer. Hehe.
Jag har piffat en HEL DEL mer, men då skulle jag behöva sitta här hela natten och skriva. Ni får helt enkelt komma och hälsa på istället ;)

Köpte även två klänningar på Gina Tricot. Dom kostade bara 49kr styck!!
En som jag kan ha nu, och en som jag tyckte hade färger som var mer passade för sommaren :) Jätte fina var dom i alla fall. Zsolt vet inte om det än... tänkte att han får reda på det när han läser bloggen sen. Han tycker inte om när jag köper kläder.... men det kostar faktiskt att försöka vara lite snygg! Men 98kr för två klänningar är inte mycket :D Så...  -Puss till dig Zsolt :)

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag sova... och kanske drömma om min nya lampa som jag får sätta ihop imorgon!

Bio?

Idag har jag lust att gå på bio igen :) Nu vill jag se I love you Philip Morris! Jag bara ÄLSKAR Jim Carrey, jag har försökt att se de flesta filmer som han haft ledande roller i. Jag sitter också ibland ute på YouTube och kollar på klippp från när han varit med i Saturday Night Live. Han är en riktig komiker utan dess like.
Jag hoppas och tror att man kommer få skratta mycket i biosalongen, men det hänger ju på så mycket, om det blir en bra stämning eller inte. Först och främst gäller det ju att människorna som sitter tillsammans med oss i salongen verkligen är där av samma anledning som vi, ATT SE PÅ FILMEN. Det finns inget värre än folk som sitter där och tror att dom är helt ensamma eller sitter på ett fik, och pratar om nånting heeelt annat, och jääätte högt. Att över huvud taget PRATA under filmen tycker jag är respektlöst.
En grej till... har man inte mer är 10 hjärnceller och man abslout inte hänger med i vad som händer i filmen som visas, så borde man inte gå på bio! Jag menar förstås dom som sitter och frågar sin stolsgranne om vad som just hände i filmen, vilket förstås får den snälle "grannen" att också tappa fokus!
Sen finns det ju dom som bara MÅSTE ta i lite extra nr dom skrattar åt ett skämt på vita duken... så högt att man faktiskt blir skrämd om man råkar sitta precis framför. Det har hänt mig, och det skämt som visades på duken var INTE så roligt.
Men sen finns det sånt som jag faktiskt KAN tolerera i en biosalong. Som prasslande godispåsar, hånglande par, lite viskningar då och då. Det är ju helt naturligt! Det är ju åtminstone respekt åt alla andra att man faktiskt väljer att sänka rösten och viska när man absolut måste säga något till någon.

Hur som helst...

Vi håller tummarna på att få barnvakt i nån timme, hoppas det blir Zsolts föräldrar. Dels för att dom bor närmare och dels för att min mamma har haft lille magsjuke Robin på besök för nån dag sen, jag vill ju INTE att Moa ska bli smittad!   


Shopping, GODIS, E18

Åååh, vad fint det är hemma nu :)
Vi köpte kökslampa, gråa sofföverdrag till både hörnsoffan och 2-sitsen, en vit vardagsrumsmatta, en krukväxt, en tavelram, en lampskärm till min långa lampfot som står på golvet :) Så nu är det ÄNNU mer piffat och fixat.... javisst ja, en tavla med PARIS på också. Och allt från Ikea.

Men... Zsolt ville åka till RAMNÄS igen :( Så jag får inte vara hemma och njuta av lägenheten. Men vi spenderar bara natten, sen ska jag hem imorgon när jag vaknat.

Idag har vi iaf varit i Hummelsta och köpt godis, sen åkte vi till Ica maxi och handlade lite mat och en "slaskepott", ni vet en sån där som man skopar upp diverse skräp ur diskhon med :P Tyckte faktiskt att det var ett passande namn för en sån, "slaskepott" alltså :)
Sen var det ett jätte roligt sammanträffande att Helena ringde mig och frågade om vi var på väg hem, hon och brorsan min ville komma på besök. Just som hon ringer mig så kör faktiskt jag och Zsolt, ut med vår Volvo på E18 rätt framför Unto och Helenas bil! Så då kunde dom ju bara följa efter oss hela vägen hem :P Haha!

Nu ska vi snart se Parlamentet på tv4, sen ska vi basta, och sen ska vi sussa. Moa kommer nog äta en gång till också, runt klockan 21, men sen är det natti natti för henne också.


Lunch?

Ligger i sängen och kollar blogg + mail, Moa ligger bredvid mig och låter med sin ljusa, gälla röst :) Mysigt!
Jag är inte nyvaken, nej jag har varit uppe sen 7 eftersom snickare skulle in hit och byta köksbänkar och fönsterbrädor. Fint blev det, med träskivor i köket och vita lackade fönsterbrädor :) Nu trivs man ÄNNU bättre.
Nu väntar vi bara på nytt golv i hallen och våra nya köksluckor!

Väntar just nu på att syster Sirpa ska komma hit och titta på lägenheten. Hon skulle först ta med sig sina grabbar, men det blev ändring så hon kommer själv istället. Funkar ju det med :)

Zsolt ska boka tid för tatuering idag :/ Han har dock en budget som han har att röra sig med, så får se hur pass stort han får för dom pengarna. Men det blir nog iaf underarmen som han tänkt ;) Haha, jag måste få följa med när han ska gadda sig, det är så kul, för han tål ju inte smärta, blod och nålar! :D hahaha, men vad gör man inte för snygghet? ;P
För min del räcker det nog med tattoos för ett bra tag. Men jag vill ju ha in Moa någonstans ;) Men det blir i ett senare skede när jag vet HUR det ska se ut, och VART det ska sitta. Har inga bra idéer än så länge.

Börjar bli lite småhungrig redan... är inte van vid att gå upp klockan 7 faktiskt. Vi brukar börja dagen på riktigt vid typ 9-10. Så då äter jag alltid lunch vid ca 14. Men nu börjar det kurra. Åt frukost runt 8, det blev jordgubb/smultron youghurt med färska blåbär till. Super duper gott! Får se vad som blir till lunch.


Besök från Finland

Min härliga morbror från Finland är på besök här ;) Jätte roligt att få träffa honom igen, det var ju iaf 4 år sedan sist tror jag. Han har självklart med sig sin kvinna, dessutom fick han med sig ett av sina barnbarn Alexi. Alltså min kusin Henneles äldsta barn, det vill säga Moas syssling ;) Hehe, komplicerat men sant.

Annars har jag bara sorterat nytvättat och suttit upp gardiner i köket och Moas rum :) Tavlor sattes upp igår, så nu är det fint och fixat hemma, man kan liksom känna sig som hemma nu.

Imorgon ska Zsolts mormor och morfar komma och titta på nya lägenheten. Dom hann ju se den förra, och nu också den nya, tur!

Beställde foton från Extrafilm nu också, som ska hamna i mina nya fotoramar på väggen. Och en förstoring på lilla Moa, 30x40 som hamnar på sovrumsväggen! Älskar att ha massa bilder på vår lilla familj uppe på väggen. Blir jobbigt att byta allt sen när man blir större och större familj bara ;P hehe. Men det blir om nåt år kanske, det visar sig.

Nu ska jag skriva lite med Marika på msn... Sen ska vi hem till oss, Zsolt och Moa har redan hunnit somna här i Ramnäs, vi som bara skulle ta en snabbvisit!

*pust*

Ja, nu har det hänt grejer... vet inte vart jag ska börja berätta för att få inlägget så bra upplagt som möjligt :P

Men vi börjar väl här:
I Fredags hämtade Zsolt en polare och ett släp. Dom började flytta ALLA kartonger och sen ALLA möbler. Jag och mamma försökte städa och hålla lite ordning på samma gång. Sedan lämnade vi Moa hos Framor sin. Vi hann färdigt med själva flytten av grejer redan på Fredagen, det var skönt. Men sen va det städning, målning och tapetsering kvar i den gamla lägenheten. Det va ju fondväggen som skulle målas, vilket jag gjorde. Sen va det tapeten i hallen som skulle bytas eftersom katterna rivit lite när dom klättrat upp för dörrkarmarna, det gjorde Sirpa och Christer på Söndagen. Städingen gjorde vi under hela Lördagen och lite av söndagen.
Igår var det besiktning av den gamla också, allt gick helt felfritt, tyvärr tittade dom knappt på städningen :( Vi som gjort ett sånt j*vla jobb!

Till vår nya lägenhet då:
Städningen som dom gjort var ju obefintlig! Flott kvar i hela köket och kalk kvar i badkaret och smuts på insidan av fönstren och icke bonade golv (vilket dom sa att dom skulle göra). Tack för den Bovista! Hyresavdrag tack, om ni tänkt att vi ska behöva städa upp någon annans skit EFTER att vi flyttat in alla våra grejer.
Vi har ställt iordning alla möbler redan, och de flesta kartongerna är redan tomma :) Jag och mamma körde ett litet race igår och fixade t.om. min klädkammare, som vi fyllde från golv till tak med skor, kläder, väskor och annat tjafs. Tänk så mycket saker man går runt och äger (?). Det finns ju vissa stackare som inte har något alls... lite dåligt samvete får man ju, men gör man något åt saken? Nej, inte tillräckligt.
Vi har t.om. inhandlat nytt tjafs till den nya lägenheten. Lite fotoramar att hänga på väggen, en spegel till hallen, en wook-panna, grejer till Moas framtida matstunder och massa nya gardiner och hel del mer grejer som jag inte riktigt minns, och allt självklart köpt på Ikea :) Jag ÄLSKAR Ikea :P Tur för lilla mig att vi ska dit snart igen och köpa sofföverdrag. Det beiga och rutiga ska bort, och in kommer det GRÅTT. Fint till vårat svart/vitt/grå/silver tema i vardagsrummet.
Känns jätte skönt att ha allting fixat nu, Zsolt målade även om vårt runda vita matbord igår :) Kommer bli jätte sjysst i köket sen när vi får våra nya köksluckor också!

Vi var utan Moa HEEELA helgen! Det var det jobbigaste jag varit med om. Zsolt försökte trösta mig med att säga "-Men vi har ju lämnat bort henne av en bra anledning, hon skulle ändå inte må bra av att vara med i flytten. Det är ju inte så att vi är ute och super eller så!" Och det har han ju rätt i. Men det var kämpigt. Därför fixade vi iordning sovrummet allra först, just för Moas skull :)
När vi hämtade henne så nämnde Julianna att Moa tar tag i sina fötter (!) Vilket hon aldrig gjort innan! Så det missade vi som föräldrar att se när hon gjorde det för allra första gången. Nu gör hon det för fullt :P Men det var kanske inte såå himla viktigt, det var ju inte hennes första steg eller första ord... men ändå en del av hennes utveckling. Så går det när man skaffar barnvakt.
Men Det var ändå bra att ha Moa där, då fick dom ju gulla med sitt barnbarn och Moa fick den uppmärksamhet hon förtjänar, istället för att vara mitt i allt flyttkaos!

Nu ska jag sminka mig och sen ta en promenad, först till Bovistas kontor och sen till Ica på Viksäng. Hoppas min magvärk går över, ni vet den där som bara vi tjejer kan ha ;) värker lite hela tiden och ibland lite mer... ursch!

RSS 2.0