Superhelg!

Fredagen började som sagt med förfest hos Alexandra, sen blev det Blue Moon, men sen drog alla andra till Konrad, så det va bara att haka på, som tur va så behövde vi inte betala inträde på Konrad, det va så jävla lite folk där :P Men det va kul att dansa av sig... trodde jag!
På lördagen var det nämligen dags att dansa igen, på Blue Moon denna gång, och heeela natten dansade jag och Zsolt :D Tack baby, det va superkul!
Vi skulle träffa Cristopher och hans kompis där också, vilket vi gjorde. Dans dans dans och åter dans!

Innan krogen på lördagen gick vi till Rocklunda marknaden :) Där köpte jag en handväska till mig, 2 t-shirt till moa, en skällande hund till Moa och lite strumpor till mig :) Självklart köpte vi lite läskande slush till oss själva också :P hehe.

Idag har jag mått jätte bra, inte bakis alls! Moa kom hem vid 18 och nu ska hon snart sova.
Hon har förresten blivit mycket bättre på att STÅ, tidigare hade hon ju "spagettiben" och ville inte spänna musklerna över huvud taget! Men nu så...
TADA!!

Bra film, för-för-fest

Ja, Sex and the City 2 var ju som förväntat väldigt bra!
Den hade allt som man förväntar sig av ett "långt sex and the city avsnitt". För det ÄR ju faktiskt som ett enda långt avsnitt, men hur ska man kunna komma undan det? Det är ju inte vilken sorts dålig action/komedi/drama rulle som helst, det ÄR ju faktiskt våra favorittjejer i New York som står för all action, komedi, drama och romantik! Så, sammafattningsvis, filmen är HELT KLART SEVÄRD för alla SATC fans! 



Nu ska jag laga lite mat, sen ska jag ta en snabbdusch, sen måste jag skynda mig att göra mig iordning :)
Det blir antaglingen lite för-förfest här hos oss :) Om Marika kommer tidigare vill säga ;)
Sen bär det av till Skallberget för det riktiga förfesten, sen blir det KROGEN :D Det ska bli roligt att dansa av sig! ;)

Jag lämnade av Moa hos min mamma, Moa verkade glad och hon verkade förstå vad som pågick, att jag skulle åka iväg, men hon verkade lika nöjd för det. Hon fick ju leka med mummu och försöka slita av hennes glasögon! :D Min lilla prinsessa sover i Ramnäs eller i husbilen ikväll, mysigt för henne :)

Prinsesstårta, SATC, Barnvakt

Idag har vi varit på Öf, likaså igår :)
Idag blev man bjuden på Prinsesstårta av förskolan, för deras förbund eller så firar 10 år idag.
Efter Öf gick jag och Marika till Hälla, måste skaffa proviant till imorgons festande, det fick bli vitt vin och två cider som jag tyckte verkade spännande. Det kändes självklart konstigt att gå in på systembolaget med barnvagn :S men vad ska man göra? :P
Ikväll ska jag gå på Sex and the City 2 med Alexandra! :D Ska bli SÅ KUL!
 
Imorgon ska jag lämna Moa redan på förmiddagen tänkte jag, för mamma ville det. Så nu måste Zsolt passa på att gosa lite, för sen ser vi henne inte förän på söndag kväll :(Känns jobbigt att lämna nu faktiskt, men ska man festa så tycker jag att man ska skaffa barnvakt och se till att barnet inte är hemma och ser vad som händer med mamma eller pappa när dom dricker den konstiga drycken. För JAG VET att barn tar illa av det, och dom förstår mer än vad vuxna tror...


Luncha på stan, köpa pyjamas + biobiljett

Har mått jätte illa sen igår kväll, trodde det skulle vara magsjuka på gång igen. Men nu tog jag en alvedon, åt en morot och drack ett glas c-vitamin. Så nu känns det lite bättre.

Jag ska strax bege mig till stan. Jag tar bilen dit själv med Moa, men jag ska möta Marika och Malin där klockan halv tolv. Vi ska väl äta lunch och troligtvis kika på något roligt :) Moa behöver en tunn och sval pyjamas har vi konstaterat, gärna 2, så det blir mitt mission idag!
Jag ska dessutom ha en biobiljett från hyresgästföreningen, jag och Alexandra ska se Sex ande the City 2 på Torsdag! :D
Imorgon kommer Satu och kanske Jonte hit, på Onsdag blir det nog ÖF, och likaså på torsdag.
Och på fredag hamnar Moa hos barnvakt och vi ska ut och ha roligt med ett gäng vänner. Först krogen på fredag, sen födelsedagskalas på Lördag :D Men det blir senare i veckan det.... Nu, ska jag sminka mig färdigt!

Sovmorgon, solat, promenerat, sysslolös

Idag lät Moa mig sova till HALV TIO innan första matningen ;D Hur gött som helst! Får se om det blir lika tur för Zsolt imorgon när det är hans tur att ta morgonen :P

Så fort jag slog upp ögonen idag så bestämde jag att jag ska ut och sola! Jag packade Moa och lite fika och allt annat man behöver, och vi gick till gräsplätten bakom vår gamla bostad. Där satt vi rätt så länge, Zsolt kom också dit efter ca 30 min. Jätte härligt väder, Moa somnade i vagnen en stund och vi passade på att spela Yatsy :D Det blev 2-1 till Zsolt i matcher :(

Efter det gick vi in och lagade lite mat. Efter det tog vi det lite lugnt, sen tog vi en promenad. Sen skulle vi natta Moa och sen tittade vi på "Farsan". Den var jätte sorglig tyckte jag! Jag gillar den där farsan så himla starkt! Han är så snäll och "gullig", och så blir inte saker som han vill :/ Så jag grät precis innan slutet faktiskt :P (pssst! berätta inte det för nån) ;)

Nu ville Zsolt spela lite Call of duty, så jag får väl hitta på något själv då... Tänkte ta ett bad, men det kommer nog göra lite ont för jag har blivit ganska röd på ryggen av solen idag :S Får se vad jag hittar på.

Imorgon ska jag ut själv och sola så fort jag får upp ögonen :D Zsolt kunde ta hand om Moa.
Senare på kvällen ska vi hem till hans föräldrar och äta mat, mina föräldrar kommer också dit. Lite nervöst är det alltid ;)


Moa idag:
(klicka för förstoring)
      

Freeeeedag

Idag känns det som om det inte hänt nånting, bara för att jag inte träffat Marika idag :P

Moa väckte mig 8:20, hon ville ha frukost :)
Sen degade/halvsov vi till 10. Sen fixa vi det som skulle fixas och sen tog jag en promenad med vagnen.
Köpte Laktulos med smak av Apelsin, för Moa har börjat vägra ta sin vanliga Laktulos. Apelsinen gick ner lite lättare, men inte helt utan fight :/
Sen kom Zsolt hem, jag åkte och handlade medan maten lagade sig själv i ugnen. Efter maten tog vi en liten promenad till Ica och köpte massa ryck och en varsin glass :) Moa fick först smaka på min Twister :D Den tyckte hon va god. Sen fick hon smaka på Zsolts Magnum Gold, den tyckte hon va ännu godare! Så nu har Mao smakat på glass för första gången. Det är inget vi kommer fortsätta ge henne, för det är inte nyttigt, hon är aödeöes för liten än så länge!

Ikväll blir det nog "fredagsmys". Ska kanske kolla på film och äta snacks :)

Kul dag!

Det har varit riktigt skoj idag :D
Först fika hemma hon Malin och Elin (och Isak bor ju också där). Blev bjuden på mumsig kladdkaka med grädde och Hallonsaft till det! Kunde ju inte bli bättre! Jätte fint hus har dom också, verkligen genomtänkt inreding som löper i samma mönster i hela huset, skiiit snyggt :) Nu blev man inspirerad!

Efter det var det dags att gå hem och laga mig lite mat, var JÄTTE kissnödig hela vägen hem. Men sen fastnade jag och pratade med mina grannar här på området i säkert 20 min till, snacka om STRESS till toaletten sen :P OMG! haha, men det slutade lyckligt iaf ;P

Senare körde jag Zsolt till träningen och jag åkte iväg till hans föräldrar så länge :) 

Så en helt perfekt, rolig dag :D

Förresten! För er som intresserar sig: Zsolt fick bara 4000 i böter! :D Jippi, vi behöver inte gå i personlig konkurs p.g.a. hans fortkörning! Jag tror dom tog i hänsyn till att vägen var i övrigt otrafikerad o.s.v. Nu väntar vi bara besked på hur länge han måste vänta innan han får börja "övningsköra" igen :P

Bilder:

Moa i sin fina sommarhatt, säkert 25 grader ute!
  


Moa med sina vänner idag :D Elin och Johannes ♥

"Lagom" fullt upp idag ;)

Först var det full fart till Jysk, med Marika, för att spana in utförsäljningen. Men den börjar IMORGON!
Jag köpte iaf en liten boll till Moa, mjuk med Nalle Puh på :D

Sen gick vi till Öf. Det var trevligt. Lite tryckt, dämpad, tyst, jobbig, tråkig stämning sen igår bara :S Men orka!
Sångstund och matning strax innan vi gick hemåt :) Vi var där från 11:50 till 15:30!

Moa trivs på Öf!



När jag kom hem så hade jag sån tur att Moa sov! Så jag hann sortera tvätten, och när Zsolt kom hem så sprang jag ner med första lasset. Det blir 4 maskiner denna vecka :)

Jag har också hunnit åka till Porträttstudion och Biltema mellan tvättarna.
Hämtade ut mina bilder på Moa ;) Så nu mamma, Julianna och Satu: Ni får bilderna nästa gång vi ses! :)
Och köpte en ny sadel till "Zsolts" cykel (egentligen min mammas), så nu ska han inte få lika ont i arslet :P

(klicka för förstoring)
  


Imorgon ska jag och Marika gå hem till Malin och fika :) runt klockan 11.30. Så vi kan sova till 9 iaf :D
Hoppas vi hittar dit bara :S Ska kolla karta på Eniro nu.
Sen ska jag fixa sista tvätten och äta något.

Öf, pizzeria, shopping med svärmor.

Ja, idag var första besöket på Öf på länge! Det kunde ju ha slutat bättre...
Men Moa hade roligt som vanligt iaf! :D
Hon var förresten jätte pigg imorse, NÄR JAG VÄL FICK UPP HENNE! Hade hon fått välja så hade hon säkert sovit till elva :S Men klockan tio var jag tvungen att klä på henne och fara iväg.

Här är hon GLAD, men lite nyvaken med sina kinesögon! :P


Väl på Öf fick hon äta en burk med Biff Stroganoff, och katrinplommon till efterrätt.
Efteråt så förvandlades hon till en liten gumma, måste vart något i maten :S





Efter hela Öf besöket och pizzeriabesök med Marika och Johannes, så lämnade jag Moa hemma med sin far. Jag skulle nämligen till Hälla med Julianna :) Hon skulle leta efter linnen, och jag behövde en blomma att piffa till min bikini med. Vi båda hittade vad vi letade efter :) Och självklart något lite extra till Moa ;)
Förresten!! Jag provade den där blåa klänningen som jag bloggade om tidigare... TUR att jag provade den igen! För nu var den inte fin längre, vet inte om det var fel ljus eller nåt, men den va bara inte lika fin som jag kom ihåg :/ Så jag slipper köpa den :)


Moas nya kläder:
Hatten köpte Julianna. Klänningen som passar till hatten köpte jag :)
Outfiten till höger köpte Julianna, det är ett linne med kortbyxor till :D Hur sött som helst!
Nu har Moa MASSOR med sommarkläder, hon blir nog mest välklädda bebin på Böda Sand iaf ;)



Min färdigställda bikini:
Köpte bikinin på Lindex, den är mörk blå/lila.
Blomman köpte jag på H&M, den sätter lite extra färg på allt, och färgerna passar utsökt tillsammans!

Varför Zsolt ledsen?

Jo, i Torsdags så körde han lite för fort på väg hem från träningen. Så han loosade sitt körkort :(
Han hade 6 mån kvar på sn prövotid så han måste ta om hela skiten!
Så nu är det cykel som gäller till jobbet och träningen :P
Som hans jobbarkompis sa -"BEACH 2010!" hehe.

Men skämt åsido, han kommer få en FET böter också...  det är det som är det värsta, det visar sig i veckan vad åklagaren har satt för belopp. För vi har verkligen INTE RÅD! Jag är lagom glad över det... men jag är inte så sur på Zsolt, bara besviken. Jag tycker faktiskt synd om honom. För exakt dagen före händelsen så sa han -"Fy fan vad jag är glad att jag har körkort! Det trodde jag aldrig, det är tack vare dig Saara..." ÅÅÅÅÅ jag blir irriterad när jag tänker på det!
Att ta om körkortet är inte så farligt pengarmässigt, men straff nog tycker jag. Man ska inte behöva få typ 10 000 i böter också! Nääe, det här behövde vi inte nu...
Men det ska inte få förstöra vår semester! Jag och Moa ska inte behöva lida för Zsolts dumma handlingar! Jag HAR varnat honom varje gång han kör för fort... och vips, när jag inte var med så självklart passar han på.
Men han ångrar sig verkligen, och han har bett om ursäkt och han skäms. Det är bra.


Idag har jag och Moa mysit i soffan :) Det känns som att jag inte sett henne på hela helgen bara för att min mamma har tagit hand om henne och haft henne med sig hela tiden. Moa tycker om sin Mummu inte ens JAG duger när vi är hemma hos dom, det är bara MUMMU som får natta och mysa med henne :P
Och Zsolt rakade av sig håret i lördags, Moa kände inte igen honom och blev rädd! :S hehe.

Nu ska jag vika ren tvätt som väntat på mig hela helgen.
Sen blir det mat och senare ska vi till polishuset och förnya Zsolts pass.

Färd till Eskilstuna med mor och dotter

Jag, mamma och Moa tog en liten färd till eskilstuna idag. Hem till min morbror och hans familj :) Det var trevligt, dock kunde jag inte stanna länge p.g.a. att dom bor mitt ute i skogen, björkskog... mm för mig betyder det pest och pina! Mina ögon började rinna och jag nös jätte mycket. Plus att dom har två stora hundar, jätte fina hundar, men tål dom tyvärr inte :(

Köpte ny startmotor till bilen... 749 kr *katsching*, den har Zsolt och pappa monterat dit nu, så nu har JAG en väl fungerande bil :P höhö.

Väl tillbaka i Ramnäs så har vi grillat, det är ju HUR VARMT SOM HELST UTE! Jag som trodde det skulle regna och vara piss hela helgen :P


Aja, jag köpte iaf min leopardklänning som jag funderat på att köpa, 149kr *katsching*:
(jag har den även i svart hemma, perfekt till sommaren!)




Nu vill jag bara ha den här klänningen också, men den fanns inte i M kvar på Lindex i stan... men det finns ju nätshoping, hmmmm....


Zsolt lite ledsen...

Ja, Zsolt blev lite ledsen igår... men vi ska lösa det tids nog :/
Jag berättar senare för er läsare vad det gäller, men inte för tillfället.
Han tröstas av Moas giraff ;)


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Idag var jag på stan! Skulle fördriva tiden från 11.30 till 14.00 då porträttstudion skulle öppna! Jag köpte en klänning till mig själv, superfin från HM! Och tre par leggins till Moa, och en klänning till Moa.
Javisst ja, en bikini till mig själv också, en enfärgad blå-lila-aktig från Lindex... inte för att jag tror att jag kommer visa mig i bikini på standen detta år... har ju sprickningar på magen sen Moa :( Det är synd, 20 år och kan inte visa sig på standen :(
Men hur som helst! Sen när klockan väl sprungit iväg så gick jag till Porträttstudion, och där möts jag av en kaxig man som säger att dom har stängt! Jag vänder mig till kvinnan som jobbar där, och hon säger att de har bröllopsfotografering idag! MEN enligt deras hemsida så har de endast bröllopsfotograferingar på LÖRDAGAR.... DET ÄR FREDAG IDAG! aja... blir lite sur. Jag skulle ju hämta ut Moas foton :/

Nu sitter jag i Ramnäs. Vi har ätit Tacos och Zsolt fixar med bilden, den krånglar igen! Vad har jag sagt om VOLVO!? hehe.
Jag har hyrt film till ikväll... Instängd 2 heter den. Jag har sett 1:an, den va äcklig som f*n!
Moa somnade för ca 30 min sen, lilla tösen.

Här är tre av Moas nya klänningar som hon har till sommaren :) Alla i strl 74.
Den i mitten köpte jag idag. Den till vänster köpte Satu (Moas gudmor/min syster), den till höger köpte Julianna (Moas farmor) TACK TILL ER BÅDA! 

(klicka för förstoring)

Fint!

Nu har jag bäddat fint till Moa med nya lakanen från Ullared! MED HELLO KITTY :D
Jag var lite sur när jag öppnade förpackningen, för dom var typ 15 cm för stora!
Men efter tvätten så krympte dom ju massor... så nu sitter dom perfekt!
Haha, "Dagens i-lands problem..."

Kudden åker ju dock ner i vagnen, för Moa kan inte sova med en minikudde! Blir ju helt platt :P


Semester bokad!

Detta år trodde jag att vi inte skulle ha råd med någon semester alls. Men det har vi!!
Och vi vill ta vara på sveriges fina sommarväder, som vi missade helt och hållet förra året!
Vi ska till Öland, Böda Sand, den 24:e juli. Åker hem den 1 Aug, så det blir lite mer än 1 vecka.
Vi har plats nummer 1415, som ligger nära stranden + nära servicetstionen.
Det gick på lite över 3000 kronor :) Och så får vi låna mina föräldrars husbil för en liten peng, hur snällt som helst! Förra året lånade vi ju mammas bil till Serbien. Hehe. Dom ställer alltid upp, snälla som troll är dom!

Syster Sirpa med familj ska också med, och kanske Marika med familj också ;) Ska bli så himla mysigt och roligt!

Moa 7 månader!

Det känns så himla stort, 7 MÅNADER! Hon är nu större än ett halvår :S Tider går fort när man har roligt, verkligen!

Hon rörde sig lite extra långt med gåstolen idag, hur vet jag inte, men vips så var hon borta :P
Hittills kan hon bara backa med gåstolen vad jag vet.
Hon väger över 8 kilo nu, och är ca 68 cm lång. Hennes kurva är hel normal, helt perfekt :)

Hon sover heeela nätterna. Hon lägger sig mellan 19 och 21 varje kväll och vaknar mellan 6 och 9 varje morgon... ju senare hon är vaken, ju längre sover hon ju :P

Hon äter mat 1 gång per dag, som hon håller sig mätt på i ca 4 timmar. Hon äter gröt 1 gång per dag, också mätt ca 4 timmar på det. Sen blir det ersättning en gång till frukost, och en gång innan läggdags :)

Hon spenderar dagarna med att prata, skratta, leka och dra mamma i håret! Man skulle haft en katt istället så skulle hon kunna dra i kattens hår istället för mitt :P Hehe, nej stackars katt!


magsjuk

Jag blev magsjuk tidigt imorse :( hade super ont i magen.Kunde bara krypa ihop i till en boll och gnälla lite för mig själv...
Mamma fick komma hit och ta hand om Moa, medan Zsolt kunde åka och jobba och jag kunde krya på mig.
Jag mår bättre nu :) Hoppas på att det är över nu, orkar inte ha mer ont i magen!


Måndag den tionde maj

Tråkigt väder!! Helt mörkt hela förmiddagen ju! :(

Vi såg en film igår... Paranormal Activity.... HELT SJUKT!
Är den verkligen en verklig händelse? Det kan det ju inte vara! Herregud va rädda vi va, både jag och Zsolt :P
Jag hade något svårt att somna sen.. men Zsolt snarkade som vanligt på 3 sekunder! Typiskt!

Vad ska man hitta på denna vecka då?
Onsdag kommer nog syster Sirpa hit så att vi kan gå till ÖF med våra små :)
men annars vet jag inte alls vad jag ska hitta på :S
Det visar sig väl.

Jag har lekt med Moa idag som bara den! Hon skrattade så hon blev helt hes, lilla plutten!
Nu sitter hon och leker själv i sitt rum, hon somnar nog snart mitt i leken som hon brukar göra.

Söndag den nionde maj

Idag har jag tagit en lååång sovmorgon :) vaknade typ 12 eller 13. För att ladda inför kommande vecka. Konstigt nog så har min förkylning inte släppt helt än! Det måste bero på allt pollen som frodas utanför sovrumsförnstret.

Orkar inte skriva så mycket mer faktiskt...
Nu ska jag äta kyckling, med bulgur faktist. Salladen är slut :(

Moa badade med extra mycket olja igår!

Ullared experience

Ja, vad jag tyckte om Ullared:
SUPER DUPER MEGA FANTASKTISKT!

Det fanns som sagt allt möjligt där och allt var billigare än i vanliga butiker.
Jag köpte mest saker till Moa:
2 bodys
1 jeans leggins
1 gula leggins
1 jeans mjukisbyxor
3 t-shirt
1 klänning med tillhörande kortbyxor
1 kjol
1 mini badpool
1 standset
1 skylt till dörren (här bor en liten prinsessa)
1 paraply till vagnen
3 sagoböcker

Mitt bästa köp till Moa var en vit jacka med röda hjärtan inuti. Den är så himla chic!! Den kan hon ha när hon är runt 1 år.

Jag köpte även något till Zsolt:
12-pack strumpor
1 rosa t-shirt med tryck
1 vit t-shirt med tryck
1 svart t-shirt utan tryck

Till moi köpte jag:
1 kort jeansjacka
1 vit klänning
1 vitt linne
1 mörkblått linne med betty boop
1 vitt linne med betty boop
1 svart/grå randig kofta
1 rosa kofta

Köpte även lite grejer till hemmet och lite presenter ;)

Lite bilder:

klockan 02:30 var jag redan färdig... trött men fixad :)


På bussen blev man lite piggare. Marika ville dock inte bjuda på ett "trött-morgon-fejs".
Såg solen stiga upp ca 04:30. 
  

Frukostpaus vid en rastplats.
Ingela, Marika och Jag. Alla lika trötta ;)
     


Vi hade shoppat färdigt vid ca 14:00! Dags för lunch, och sen in en sista gång ;)
Tack och hej Gekås.
       


Mitt i natten!

Jag gick upp i god tid, klockan 02 ringde min mobil. Och nu sitter jag här och har 30 min att döda...
Jag har sovit 2 timmar cirkus... har hostat typ konstant! Hoppas jag slipper hosta så jävla mycket på bussen, pinsamt att hålla alla andra vakna :S
Allt är packat och klart... I think.

Igår kväll fick jag blommor av Zsolt!! :D Helt överraskande, bara sådär. Pluspoäng till honom ;)

Nu ligger min Moa, förhoppningsvis, och sussar så gott hemma hos farmor. Jag saknar henne like crazy! Men imorgon när hon öppnar ögonen kommer jag finnas där :) Och helg är det dessutom, ska bli skönt att vara två här hemma då.

Får se om jag hittar några fynd idag :) Har en liten lista iaf, så att jag har ett litet hum om vart jag ska i varuhuset... Wish me good luck!

Ullared inatt!

Inatt bär det av till Ullared! :D
Vet dock inte var Moa hamnar, antingen med farmor eller pappa.
Det jag måste komma ihåg att ta med mig är frukost, öronproppar, solbrillor och glatt humör! Vad jag kan komma på just nu iaf.
Jag planerar att gå och lägga mig klockan 19 sen vakna klockan 01:30, sen går bussen klockan 03:15 tror jag.

Moa har sovit bra inatt hon tog t.om. sovmorgon till 09:30! :D Hon har ingen feber längre och näsan rinner inte lika mycket. Skönt nu är hon mer sig själv igen.

Nu sitter jag och äter min favorit yoghurt, smultron/jordgubb :P

Bilder från Valborg

Fotograf: Elinor... eller hennes kamera iaf!
(klicka för förstoring)
            

Jag, Alexandra, Elinor              Rebecca, Jag, Alex          Me, myself and I


          
Alexandra                     Trång bussfärd!          På pluto!


Det var en väldigt rolig kväll :)


Inlåst hemma!

Fy vad tråkigt jag blir inlåst hemma hela veckan! Förutom när jag ska till Ullared på fredag.
Moa har feber och jag är super duper förkyld fortfarande! Hemskt.
Moa vaknade typ 6-7 gånger inatt och var täppt i näsan, självklart tyckte hon det var obehagligt så hon skrek. Hon har dessutom sovit i vår säng, hon vägrade somna i sin egen säng, det är okej så länge hon är sjuk. Men sen när hon är frisk, då är det egen säng som gäller.

Vi skulle ju ha gått till ÖF idag, Sirpa och Robin skulle ju också ha följt med men nej. Det blev ju inställd nu! :(
Aja, hoppas det här går över fort nu!

Moas nya siffror!

Moa är idag 6 mån och 3 veckor!
Hon väger 8180 gram och är 68 cm lång :)
Perfekt på sin kurva. Huvudomfånget har stannat denna månad, vilket inte gör något, för hon hade lite större huvud mot resten av kroppen tidigare. Iaf vad man kunde se på kurvan.

Hon var väääldigt skeptisk mot barnläkaren som ville försöka få henne att ta tag i leksaker o.s.v. Men seriöst, det hade jag också varit! Läkaren hade stort svart hår som stod rakt upp! Nästan som "elvis-frilla". Hahaha, Moa har väl aldrig sett något liknande. Inte konstigt att leksakerna var totalt ointresanta.
Jag pratade även om Moas tröga mage, och dom sa redan det jag visste. Att höja dosen Laktulos, ge plommonpuré och att jag inte ska bli rädd över att ge henne burkmat. Men hallå, det är väl klart att man blir lite skraj när ens dotter inte kan smälta maten ordenligt.
Just nu ligger Moa och sover, när hon vaknar ska hon få lassagne! Får se vad hon tycker om det ;)

Moa badade med pappa sin igår ;)
Skvätte ner hela sig själv och badrummet!

 

Tisdag, läkarbesök, promenad

Idag ska Moa på läkarbesök :)
Och jag har varit duktig och klivit upp ur sängen redan klockan 7! Bara för att slippa stressa sen, hon har tid 10:15.
Jag har redan klätt på mig, fixat håret och sminkat mig. Skönt. Nu är det bara tråkiga frukosten kvar :/
Stackars Moa var täppt i näsan inatt och imorse. Så runt klockan 4 fick hon komma och lägga sig bredvid mig, tror inte hon tyckte det var vidare kul att ligga emellan mig som hostar, och Zsolt som snarkar, för hon sov ganska oroligt. Men jag ville ha koll på stackaren, hon kunde inte andas med näsan, och det måste hon ju när hon har nappen i munnen :P Men lite saltlösning i näsan så löste det sig :)
Det blir en liten promenad till läkaren, vilket jag behöver trots att lungorna visslar och näsan rinner. Men det ska bli skönt att gå en bit iaf.

Nedräkning till Ullared!!
Bara tre dagar kvar, sen springer jag runt där och har det bra tillsammans med Marika! :D

Clownfobi

Ja, jag har "clownfobi". Eller... jag kan titta på en clown på bild, men då får jag rysningar och bilder i huvudet om hur den clownen bara börjar stycka massa människor, och speciellt barn :S
Ursch jag hatar clowner!
Ibland går det runt clowner på stan eller Mc´Donalds eller så... då tar jag hellre en omväg än att gå på samma trotoar som dom!

Denna historia gjorde ju inte saken bättre:
Detta har inträffat på riktigt i USA enligt mina källor, när och var vet jag inte. Men det är fan skit samma.
Det var en tjej som skulle vara barnvakt åt två små barn, 2 och 5 år gamla. Föräldrarna skulle gå ut och äta middag tillsammans, mysigt.

Sedan får föräldrarna ett samtal, det är barnflickan: "Ursäkta mig, men skulle jag kunna få lägga en filt eller något över er clown-staty i sovrummet, den skrämmer skiten ur mig?"

Föräldrarna: "Ta barnen och spring fort som fan! Vi har ingen clown-staty!!"

Men barnflickan hinner inte, clownen är en sjuk seriemördare ute på fri fot. Han styckar både barnflickan och båda barnen, innan han sedan rymmer sin väg och lyckas komma undan med ytterligare ett mord.

Jag tror stenhårt på det här, man ska ALDRIG lita på någon i en clowndräkt!!
(jag tänkte lägga upp en bild som passar inlägget om clowner... men nej, skulle inte tro det!)

Ironiskt nog så ska Zsolt tatuera in clownen "DET" på underarmen.... kul för mig :S

Fullt ös i helgen

I helgen blev det fullt ös! :D Det var hur kul som helst. Men man är ju lagom sliten nu och förkyld som bara den!

Moa var ju hos farmor, vilket gick jätte bra. Det var bara det att Moa har problem med magen och kan inte bajsa ordentligt... så vi fick lov att åka dit i panik i lördags under dagen (rattfylleri så det bara skriker om det, men jag hade ju herregud inget annat val) och snabbt till apoteket för att köpa Resulax. Det hjälpte henne att bajsa ordentligt. Stackars liten! Det är inte första gången som hon får så svåra problem att hon bara skriker rätt ut av smärta :`( Måste verkligen ta tag i hennes kost och se till att hon äter mycket katrinplommon och dricker vatten! Vilket hon bara gjort nu i några dagar. Men idag mår hon bra :)

Det är bara jag som mår dåligt nu ;) Jag hostar så man kan tro att lungorna ska följa med! Ganska jobbigt!

Men helgen var som sagt en succé annars! Det verkade skita sig i början av fredagskvällen, jag och Zsolt kom inte överrens... men till slut hamnade jag på förfest hos Alexandra, och sen blev det Pluto, och sen Konrad :) Och jag fick DANSA!! I love it!! Och så fick man träffa lite nytt trevligt folk :) I love it!!

På lördagskvällen blev det fest här på Viksäng. Det var jätte kul det med. Lugnt drickande och mycket snack :) Och lite "Jag har aldrig"... det är FARLIGT! hehe.
Sen spillde Zsolt rödvin på mig och hela sig själv (!) Så jag måste köpa ett nytt grått linne :P 

Just nu sitter jag och tycker synd om mig själv och Moa sitter i gåstolen och pratar med själv i spegeln. 
Önskar att jag vore frisk, och hade lite med energi att göra något, men icke :( Men imorgon måste Moa på läkarbesök, så då måste man ta sig dit iaf.  Och på Onsdag planerar jag att gå till ÖF med henne, hoppas syrran och hennes Robin följer med då!

Nu kanske man ska försöka äta något, men det kommer inte smaka någonting. Haha.


RSS 2.0