HEMMA, Ica rea imorgon

Idag ville jag inte lämna lägenheten, eller Moa rättare sagt. För jag va på stan hela eftermiddagen igår med svärmor, det va jätte trevligt och mysigt, men saknade Moa!
Jag va iaf tvungen att åka till Ica maxi och handla mjölk, ost och bindor. P.g.a. bindorna kunde jag inte skicka iväg Zsolt :P Då köpte jag även pepparkaksdeg! Utifall man skulle få lust att baka lite. Tänkte nämligen köpa pepparkaksformar på Ica REAN imorgon :) Det ska vara super billigt där, halva på halva priset :) Syster Sirpa va där redan idag, fast då är det bara halva priset.
Hon hämtar mig klockan 9 imorgon, Christer kommer då hit med barnen och leker med Zsolt och Moa :)  

Zsolt har precis lagat lasagne, jätte duktigt och säkert jätte gott, för dom som gillar lasagne :P

Lite fantasi och funderingar

Idag ska jag gå på stan med svärmor. Vi ska kolla på lite grejer till Moa och så tänkte jag passa på att köpa julklappar :)
Ska bli skönt att komma ut lite, men saknar Moa redan :(
Nu har jag betalat räkningar och ser vad jag har för budget, inte världens bästa, men det får duga.

Tänk att handla julklappar helt UTAN budget... alltså HELT UTAN BUDGET! men att man bara får köpa EN grej till varje person. Undrar vad man skulle köpa då :P
Till mamma skulle jag nog köpa en ny husbil, och till pappa skulle jag köpa ett helt nytt hus :D Dom delar ju på allt så båda får njuta av varandas saker.
Till min syster Sirpa skulle jag nog köpa en splitter ny husvagn, dom gillar ju att åka ut och campa lite då och då, men den husvagn dom har är inte så ny.
Till syster Satu skulle jag inte köpa husvagn, för den dom har är redan skapligt ny. Utan jag skulle köpa ett nytt hus, dom har ju tre grabbar och det skulle nog sitta fint med lite mer utrymme. Och då menar jag ju att dom bor kvar på samma plats, bara att man river huset som står där nu, och smackar upp ett nytt STORT monster till hus :P Nästan som ett mansion.
Till min bror Unto skulle jag köpa en ny bil. Vilken sort vet jag inte. Men något maffigt iaf, som han kan skryta med, och som är miljövänlig förstås. För hans lilla Audi A3 har han tröttnat på tydligen, den har massa småfel som behövs fixas regelbundet.
Till Zsolt skulle jag nog köpa en bil också, för det är vad han sagt att han vill ha... en Nissan skyline eller liknande. Eller en lyxyacht (stor båt), men det vore lite bortkastat med pengar eftersom han inte har någon sjövana. Men om en styrman ingår i priset så :P

Egentligen så är det inte alls viktigt VAD man ger någon i julklapp tycker jag. Visst det vore roligt att ge eller få något riktigt stort, men det är fortfarande som vilken julklapp som helst. Man öppnar paketet och ser vad man får, man blir glad och tacksam i ett helt år, men sen vill man ha mer nästa år. Om jag skulle vinna på LOTTO (vilket är helt omöjligt eftersom jag aldrig spelar) och köpa alla dessa dyra prylar till mina nära och kära så skulle det ju bli så att man nästa jul och julen efter det, skulle ursäkta sig själv "Ja den är ju inte lika märkvärdig som förra årets julklapp, men varsågod iaf." Och mottagaren skulle väl skratta och innerst inne hålla med.


Utskriven!


Nu är Moa utskriven från sjukhuset :D Men vi måste fortsätta behandla hemma med flytande anibiotika 1,5 ml en gång per dag i en vecka framöver.

Det började ju med att hon hade 40 graders feber. Jag ringde till BB och dom sa att det är normalt och ingen fara så länge hon äter och kissar som vanligt, vilket hon förvisso gjorde.
Men det kändes ju inte riktigt rätt och Zsolt ringde 1177 för att rådfråga en extra gång. Och där sa man att det är aldeles för hög temp för en så pass liten bebis, 5 veckor. Dom skickade remiss till barnakuten och vi blev mottagna med en gång.

Dom tog kissprov och blodprov ganska snabbt. Sen kom en sköterska in och va lite småstressad och sa att dom måste ta henne fort och göra fler prover för det verkar som om hon har urinvägsinfektion!
Ett värde som skulle ligga på under 8 låg tydligen på över 200 hos lilla Moa!
Mitt hjärta höll på att brista, vilket mina tårar redan gjorde. Kändes hemskt att se sköterskan ta lilla Moa ifrån oss in till ett annat rum där två andra sköterskor genast började pilla och greja med henne. Vi fick ju självklart följa med in, vilket vi gjorde efter att vi samlat oss.
Sen kom beskedet att vi skulle räkna med att vara kvar ett par dagar...kul.
Men som tur va så fick vi ett rum med två ordentliga sängar, så Zsolt kunde också stanna där med mig och Moa :)
Igår gjordes det ultraljud på hennes njurar och allt såg okej ut. Dom ville bara se att bakterierna från urinet inte kommit till njurarna.

Känns skönt att komma bort från sjukhusmiljön nu.
Vi var ju där från onsdag-söndag :( Inte kul.
Men hennes feber försvann redan i fredags, det var bara provresultat som läkaren ville vänta på för att kunna avgöra vilken antibiotika vi skulle få med oss hem. Ett provresultat dröjer forfarande men läkaren skulle ringa mig och berätta vad dom fått fram.
Hoppas han gör det också...

Hon har varit lite annorluna p.g.a. sjukdomen ett tag. Men nu är hon mer eller mindre sig själv och hon äter som hon ska.
Det enda problemet vi har nu är att hon har lite ont i magen av medicinen, vilket hon kunde få.

Vi är nu i Ramnäs och har bestämt att sova kvar här. Skönt att ta en bastu och koppla av lite medan mamma tar hand om Moa :)
Så nu är man tillbaka till sig själv igen och oron har släppt en aning. Hoppas bara att detta inte blir något återkommande problem för Moa.
 

Stackars lilla Moa

Moa har urinvägsinfektion och är inskriven på avd 64 på Centrallassarettet.
Just nu har vi lite permission tills hon ska ha nästa antibiotika injektion klockan 24.

Hjälplös

Moa har blivit sjuk :(
Finns det nåt värre än när sin 1 månaders bebis har 40 graders feber och är helt slut så att hon inte kan vara sig själv längre!? Nej... det finns inte. Man känner sig något hjälplös. Det är ju vårat första barn och man har inte så mycket erfarenhet av sjuka barn, och man blir ju super orolig! Det är första gången hon är sjuk och det är hjärtekrossande att se hur hennes personlighet försvinner och hon bara blir en deppig liten sak som inte ens orkar röra sig 1 mm. Men vi försöker...

Igår märkte vi att hon va lite hängig och helt kokhet på hela kroppen och huvudet. Då tog vi tempen och den visade 39,6. Vi ringde till BB oc rådfrågade och det var alvedon sup som gällde. Så länge hon äter och kissar så ska det gå bra. Annars får vi åka till barnakuten.
Men hittills har det funkat bra. Hon blir piggare av alvedonen och febern försvinner tillfälligt. När alvedonen går ur kroppen så blir hon ju super sjuk igen :(

Idag klockan 12 hade hon 40,0! Det va då 6 timmar sen hon fick sin senaste alvedon.
Det står på förpackningen at man inte får behandla små barn med alvedon i mer än 2 dygn... så imorgon klockan 17 har det gått 2 dygn, då vill jag att hon ska vara frisk! Annars ringer vi 1177 och hör vad dom har för rekomendationer.

Moa 1 månad!

Moa blev 1 månad i Torsdags, men jag väntade med att uppdatera tills vi varit hos läkaren och fått de nya siffrorna.
När hon föddes var hon 3430g, var 50cm lång, och en huvudomfång på 35,5cm.
Idag vägde hon 4174g, var 55,7cm lång och ett huvudomfång på 38cm!
Hon har iaf växt en del och enligt "kurvan" så ligger vikten precis på normal medan huvud och längd ligger lite högre :)

Hon tittar väldigt mycket omkring sig när hon är vaken, och nöjer sig sällan att ligga själv. Hon vill allra helst sitta i vårat knä, babysittern kan funka ibland också.
Hon lyfter huvudet jätte högt och länge när hon ligger på mage, och hon kan själv stödja huvudet väldigt bra när hon sitter.
Hon kan le lite när man pratar med henne och när hon sover kan hon skratta litegranna, man undrar ju vad hon drömmer!
Hon har rejäla lungor och kan skrika ganska högt när man inte hinner plocka fram maten tillräkligt fort, eller om vi är för sega på att plocka upp henne när hon vaknat. Hon har alltså redan börjat visa att det är hennes vilja som ska fram först och att det är hon som styr... än så länge får det ju vara så ;)

Hon äter ersättning på natten, en gång kl:03 och en gång klockan 07 på morgonen. Då har jag ammat sista gången ca 01, eller gett henne det jag pumpat ut på morgonen.
Vi gör såhär för att själva få sova lite extra, iaf jag. Att gå upp på natten varje eller varannan timme skulle verkligen inte gagna någon. För utan sömn är jag ingen vidare bra människa, och inte heller en bra mamma.
Sen ammar jag henne från ca 10-01 på dygnen :) Det fungerar bra, och vissa dagar vill hon ha mat verje timme och ibland kan hon vänta tre timmar på nästa måltid. För ibland ligger hon och snuttar i 10 minuter och ibland i 30 min. Hon väljer själv som sagt.


♥ Hon har på sig en pyjamas som Farmor köpte när vi var i Serbien ♥


Shoppa små kläder, besök av "The Godfather"

Jag har inte haft lust att uppdatera på ett tag nu... men allt går bra här hemma :)
Jag ammar från 10-01 varje dag. För runt klockan 01 på natten ger vi ersättning så att Moa blir riktigt mätt och sover mellan 5 och 8 timmar. Hon vaknar vanligtvis vid 7 och då ger vi ersättning igen, sen sover hon till 10, och då går jag upp och ammar. Så har det blivit hittills, får se hur det blir i framtiden.


Moa fick lite pengar från Farmor och farfar, så då inhandlade jag lite kläder :)
Ett set med klänning och byxor med Mimmi på. (se bild 1)
En röd kläning i plysch som hon ska ha på julafton.
En röd body som jag bara fastnade för, för den hade lite "rysch-pysch" på kragen och bröstet, och den hade puff-ärmar! ;)
Ett sett med body i vit, och vit klänning med små hjärtan på och rosett.
Jätte söta och flickiga kläder :D


Igår fick vi besök av Moas gudfar, André (se bild 2). Han höll ett tag och sen skulle jag och Moa gå på promenad till OK för att hämta ut paket. Det är mina påslakan från Ellos som kommit, som är röda och passande till jul (se bild 3) Det var också ett par jätte fina stickade, vita vantar med fuskpäls på, och en matchande mössa till, satt jätte bra och kommer att användas flitigt i vinter! (se bild 4).

       


Första snön!

Zsolt ringde mig när han kom ner till bilen, innan han åkte på träning. Han sa att bilen va täckt med ett tunt lager SNÖ!! :D Snart åker tomtar och julstärnor upp kan jag säga!

♥ Lite "sköna" sovställningar ♥

     

En fråga:

Hur lång tid tar det för det jag äter, att ta sig ut i bröstmjölken?
Tacksam för svar
.

Idag skulle vi åka till Ramnäs, men ingen verkade vara hemma när jag ringde och jag hittade ändå inga kläder att ta på mig så det blev inget. 
Jag MÅSTE handla kläder, mest nederdelar. Jeans, kjolar och andra byxor. Jag kommer att handla i Dcember när jag fyller år, men det är ju såååå lång tid kvar :( 
Men jag hade nog bara "en sån dag", som min käre sambo snält påpekade. Så imorgon hittar jag säkert något att ta på mig :P

Zsolt är förresten iväg och tränar med Micke nu, och jag väntar på att Moa ska vakna och vilja äta.
Vi var på BVC med henne igår. Nu väger hon 3780 gram och är 53,5 cm lång :D
Hon äter större och större portioner nu och mina bröst har svårt att hålla takten med hennes aptit. Så hon får i stort sett ligga vid mitt bröst hela tiden för att kunna bli riktigt mätt. Men till slut måste hon iaf få ersättning för att kunna bli tillräckligt mätt för att somna. Idag var det så iaf, får hoppas att det bara är så idag :/ Vill ju kunna mätta mitt eget barn, annars blir man ju lite frustrerad och det sätter sig i huvudet på en gång.
Kan va lite därför jag tappade lusten för att göra nåt idag.

Söndag

Idag är vi på ett litet besök i Ramnäs. Zsolt och pappa ska fixa bilen inför ombesiktningen. Det är bara handbromsen som ska dras åt lite.
Roligt nog så finns det färdig julskinka på spisen och julmust i kylen... hos Tarvainen börjar man alltid tidigt! NU ÄR DET JUL IGEN, and I LOVE it! :D
Jag skickade in en bild till Västerås tidning idag också via mail. Så nu får ni hålla utkik nästa vecka i Västeråsaren ;)
Efter det här så får vi se om vi åker till Vallby också :)
Vi är ganska trötta och sega idag, men jag har fått Järn-tabletter av mamma så det borde ju hjälpa, för jag blöder ju fortfarande en del tyvärr :/ Själv är man ju fattig som en kyrkråtta så det är bra att mamma finns :P

Imorgon ska vi till BVC klockan 9. Jag känner på mig att Moa har gått upp en hel del för hon har fått riktigt "klämmgoá" kinder!
Snart kommer Robin och Daniel hit, så då blir det en liten kusinträff igen :D

Se så söt man kan vara!
♥ Idag har hon på sig klänning och strumpbyxor för första gången ♥


RSS 2.0