Idag

Har gått upp i tid idag i alla fall. Jag har tid hos barnmorskan klockan 11, så jag behöver ju bilen. Då är det bara att kliva upp klockan 6 tillsammans med Zsolt.
Innan barnmorskan ska jag handla lite på ÖB, efter barnmorskan ska jag hem till mamma. 

Mår inte så bra idag, så det blir inte mer text än såhär. 


Promenad, Shopping, MAT

Idag klev jag upp sent ur sängen, kände inte att jag hade anledning att gå upp :P
Sen ringde mamma och kom med förslaget att äta tillsammans på Max, och det nappade jag ju på.
Jag prommenerade till Max och mötte upp mamma där. Det va en skön promenad, dock väldigt blåsig! Jag har ingen jacka som passar så jag gick utan, får se om jag blir sjuk nu, för jag är ganska snuvig redan :/

Efter maten åkte vi till Hälla Shopping. Mamma köpte två långa, svarta tröjor till sig själv. Självklart köpte hon kläder till Moa också :) En jätte fin rosa virkad kofta, en rosa luvtröja, en svart klänning i plysch och ett par vita leggins med spets över rumpan. Sååå fint!
Efter det gick vi till Ikea där jag köpte lite nödvändigheter, så nu är precis allt klart för Moa att komma! :D
Tiden bara flög iväg och när jag kom hem hade jag varit borta i över fyra timmar.

Nu är Zsolt iväg och tränar och jag blev precis klar med middagen, så nu ska jag äta lite.
Sen blir det dusch och avslappning. Känns en del i magen efter både promenad och att springa runt och shoppa med mamma :P

Västerfärnebo

Vaknade strax innan nio, eller egentligen klockan fem när Zsolt gick till jobbet. Men jag somnade nog om lite innan klockan nio i alla fall. Sedan var det bara att klä på sig, fixa lite och äta frukost och brumma iväg till Västerfärnebo, hem till syster Satu alltså :) Det va det lilla äventyret jag planreat med mamma idag.
Vi var där ända till 16, och fick lite bråttom hem för att laga mat till de arbetande karlarna. Det blev Laxfilé med bulgur/potatismos, vilket man nu föredrog. och dillsås. Allt självklart Alá Saara :)
Det brukar ju bli så att jag får laga mat, både hemma och hos mina föräldrar. Vilket inte gör så mycket för det mesta, för jag älskar ju att laga mat! Jag tycker nog bättre om att laga mat än att baka :) Där tror jag att min syster Sirpa är tvärtom, hon bakar för jämnan men undviker hellst att laga mat. 

Nu måste jag vila magen lite. Vi gick på prommenad i Västerfärnebo, dock en väldigt liten en, men det känns i bäckenet en aning.  

Fredag, Lördag, Söndag och lite Måndag.

I fredags bestämde vi oss för att ta över mammas och pappas hus i Ramnäs över helgen medans dom ändå var på Kopparbergsmarknaden. Jag var superhungrig innan vi hade kommit iväg och det blev Pizza från Sura när vi väl kom fram. Jag tog en med Tomatsås, ost, fläskfilé och oxfilé med dubbel botten :P HUR GOTT SOM HELST! Av någon anledning har pizza aldrig smakat så bra som det gjorde då. Sen kollade vi på vad tv:n kunde erbjuda på deras 2 kanaler som fungerar och spelade monopol till sent på natten :P Jätte skoj!

I Lördags sov vi ut till halv tolv och blev ganska snabbt rastlösa efter frukosten, så vi åkte också till Kopparbergsmarknaden, trotts ett smått avsaknande av pengar. Men tack vare mamma löste det ju sig som vanligt och jag lyckades "fynda" en handväska för 100 kr, 2 par grytvantar för 20 kr, 2 afrikanska masker att hänga på väggen för 300 kr samt en munk doppad i choklad för 12 kr :) En mycket trevlig eftermiddag och kväll där borta i Kopparberg. Det var faktiskt första gången jag var där.
När vi kom hem runt klockan 21 ställde jag mig och stekte pannkakor. Sedan blev det två eller tre parti Monopol, lite film på Tv och Bastu/dusch. Jag var lagom mör i kroppen när det var läggdags runt 05 på söndagsmorgonen. Tiden bara flyger iväg på helgerna och man glömmer att gå och lägga sig :P
Jag trodde verkligen att vi skulle behöva åka till förlossningen under natten, för jag hade sån värk i svanken, magen och bäckenet. Men det visade sig vara falskt alarm och berodde antagligen på den långa promenadrundan på marknaden samt bastu på kvällen, och inte mycket vila emellanåt på dagen.

Idag, Söndag, vaknade vi runt 11. Alltså efter ca 5 timmars sömn. Kände mig ganska pigg ändå. Vi åkte hem till Sirpa för att kolla läget och där bjöds vi på fika och massa småsnack. Efter det åkte vi tillbaka till Ramnäs där Zsolt började tvätta och putsa bilen, vilket han verkar vilja göra varje helg :P

Just nu sitter jag vid datorn och låter kvällsmaten lägga sig. Vi blir nog kvar här en natt till, för jag ska följa med mamma ut på äventyr imorgon.
Saknar mina katter dock, dom har varit ensamma i två nätter nu :/ och tre ska det bli. Men dom ska veta att jag tänker på dom och saknar dom jätte mycket. Imorgon ses vi, kissemissar :D

Barnlås, Leverans, Pengar, Spel, Flingor

Väcktes av dörrklockan idag, och där stod en hantverkare som bl.a. skulle fixa barnlåset på vår ugn. Men det lyckades han ju inte med, vårat brnlås är jätte knasigt och alla som tittat på det hittills har misslyckats med att fixa det men lovat att återkomma, vilket dom inte gör. Snart får vi ta tag i det med egna händer tror jag.

Väntar på att få min Rosa Velourjacka från Ellos, som skulle leveraras den 25:e september, men när jag kollar status på mina ordrar så har dom inte ens skickat den än :( Hade tänkt ha den som en graviditets tröja, men i den här takten så hinner jag kanske klämma ut ungen innan jag får hem den:P 
Väntar på ytterligare ett paket med sängkläder, men den ska komma runt 25:e november, så den är det inget stress med.

Väntar även på pengar från Försäkringskassan, men läste på deras hemsida nyss att om utbetalningsdatum infaller på en söndag (vilket det gör för mig) så sker utbetalningen på måndagen efter :( Synd! Hade velat köpa alla blöjor och mjölkersättning mm i helgen, men men. Får väl vänta till måndag då :)

Jag tog en promenad igår till Zsolts jobb innan han slutade, sen åkte vi till hans kompis Björn i Skultuna för att hämta en faktura på bilen som han köpte av honom. Sen åkte vi till Zsolts föräldrar, där han passade på att äta lite mat. Vi satt och snackade lite skit med Attila och Arpad också :) Snackade mest om spel till x-box eller Playstation 3. Men det blir väl så när det bara är grabbar i familjen :P

Nu ska jag äta flingor med mjölk, sen ska jag nog diska eller nåt sånt vettigt.

Vecka 37 + 1 dag

Min mage har som sagt droppat ner nu, vilket gör det lite lättare att andas med desto svårare att stå, gå eller ligga skönt :S Jag har sammandragningar eller förvärkar så gott som varje dag nu, så det kan inte vara långt kvar. Men känner på mig att eftersom jag längtar så himla mycket så kommer jag att gå över tiden bara för det :P

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Källa: www.growingpeople.se

Just idag har jag jätte ont i magen och ont i huvudet. Har inte tagit alvedon än, vill försöka undvika att ta läkemedel så mycket som möjligt. Vaknade klockan tre som vanligt inatt och låg vaken i 30-40 min. Börjar vänja mig vid att inte få sova ordentligt.
Känner mig så himla uttråkad om dagarna! Jag har ont överallt och känner mig trött, men vill ändå hitta på nåt. Men kommer inte på nåt annat än att städa och diska, hur kul är det då?
Nej, jag ska ta på mig foglossningsbältet och ta en liten promenad ikväll, Zsolt följer nog med han också :)

Födelsedagskalas, monopol, syskonbarn, brorsan, köttfärssås.

Zsolt hade kalas här hemma i lördags, det var roligt att ha en massa folk här och se att man faktiskt får plats :P
Det var Zsolts föräldrar och syskon, mina föräldrar, familjen Lindvall, två av Zsolts kompisar och Zsolts kusin.
Det blir 15 pers med oss själva inräknat, hur vi lyckades hitta sittplats åt alla är ett mysterium!
Micke och Pontus stannade till fem på morgonen och spelade monopol, efter det ville Zsolt åka till Ramnäs så att vi skulle vakna upp där på söndagen. Så då åkte vi, somnade runt sex på morgonen och gick sen upp klockan tolv igen.
Sen sov vi över en natt till eftersom jag kunde stanna kvar hos mamma och umgås med henne lite. Dessutom visste jag att Satu skulle hälsa på med alla sina barn. När jag ser Satus äldsta son har jag svårt att tänka mig hur fort tiden har gått! Det känns som igår Satu ringde mig och sa att jag skulle bli moster för första gången, det va liksom 6 år sen! Undrar om tiden gått lika fort för henne som det gjort för mig :S Men jag tror faktiskt att det är så, att när man skaffar barn så flyger tiden iväg och innan man hinner tänka så ska barnen börja skolan. Sen flyttar dom hemifrån, och sen skaffar dom egna barn!

Igår fick jag som sagt träffa Satu och hennes barn. Men sen kom Unto och Helena också, vilken bonus!
Unto skrattade åt min mage när han såg den, och sa - "Har du inte varit och tömt den än?"
Det va nåt nytt :P

Idag har jag all disk framför mig, eftersom vi inte varit hemma på hela helgen efter kalaset. Men det är bara lite glas och små tallrikar så det går fort :P Zsolt ringde och undrade vad det blir för mat idag... Jag har ingen större matlust för nånting men det får bli spagetti och köttfärssås, det går fort att laga.

♥ Födelsedagsbarnet 22 år ♥            ♥ Jag och Robin ♥


X-mas fever!

Zsolt fick en tidig födelsedagspresent igår av mina föräldrar, en Malm byrå från Ikea med fyra lådor :) Precis vad vi behövde till Moas kläder och sängkläder.
Imorgon blir det fika här hos oss, för det är då han faktiskt fyller år och blir 22! Nu känns det som om det är jätte mycket större åldersskillnad mellan oss, bara för att han är 22 och jag 19. Men jag fyller 20 om tre månader, då känns det som vanligt igen :)

Fick post idag från Jotex. Finns hur mycket fina julsaker som helst! Farligt att skicka sånt hem till mig redan nu, för det kommer sluta med att jag beställer gardiner, dukar, bäddset och belysning :P
Jag längtar så hemskt mycket till jul, vi ska ju dock inte fira julafton hemma utan i Sälen. Men jag tänker pynta för fulla muggar här hemma iaf! Det blir nog redan i mitten på november som allt åker upp, och julgranen köps nog till första advent :P haha! Blir dock en låtsasgran i år, men ska försöka hitta en som ser så äkta och stor ut som möjligt!

Såhär får gärna mitt kök se ut under julen.
Besök www.jotex.se för att bli inspirerad upp till öronen!

Bilden förstås lånad av www.jotex.se

Cribb, Lindvalls, Handla

Igår kväll kom mina föräldrar med spjälsängen! :D Fick reda på att den faktiskt är begagnad och inte ny från Ikea som jag trodde. Mamma och Pappa har skrubbat den så ren och fin, t.o.m. bytit ut tapeten på båda sidor som är i gaveln av sängen. Dom lurade mig länge, för den ser verkligen helt ny ut! Gud så fint det blev, den passade perfekt där jag hade tänkt ställa den. Nu fattas bara Moa... komsi komsi!

Idag har jag vaknat tidigt och kört Zsolt till jobbet, för jag tänkte ta bilen hem till familjen Lindvall, och hälsa på bebisen igen ^^ Det är svårt att hålla sig borta från honom, men varför ska jag göra det!? :D
Jag ska passa på att handla lite på Willys i sura också, det är ju billigare där än här i Västerås, när man ändå har vägarna förbi förstås.
Nu ska jag bara borsta tänderna och åka!

Spjälsängen passar ihop med våran vita säng också :)

Vecka 36

Nu är det ju officiellt ganska normalt att föda barnet, i vecka 36. Så... komsi komsi lilla bebis! :P
Jag sover dåligt om nätterna och får knappt en timmes sömn i streck.
Jag har fått lite mer sprickor mitt på magen också, hoppas att det mesta försvinner sen när huden förhoppningsvis drar ihop sig, och gör det inte det så är det väl inte hela världen endå. Jag är ju inte ensam i världen med att ha lite sprickor på magen i så fall ^^
Jag tänker mer och mer på förlossningen också. Hoppas att det går lagom fort, tillräckligt för att jag ska hinna öppna mig och inte spricka, men snabbt nog för att inte vara totalt slut efteråt. När det gäller smärtan så förväntar jag mig det värsta. Jag har ju haft en hel del förvärkar, vilket Sirpa tyckte lät mer som riktiga värkar, och dom känns ju en hel del och det är svårt att andas och försöka tänka på annat än smärtan. Så jag är lite förberedd i alla fall.  

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Källa: www.growingpeople.se

ZZZzzzzz!

Fy va dåligt jag sover :S Moa hade hicka typ hela natten och jag låg vaken den mesta tiden. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få sova 7 timmar i streck utan att vakna en enda gång! Gud va utvilad jag skulle bli! Men det kommer nog inte hända det närmaste året, eller aldrig eftersom det typ endast hänt mig 2 gånger i livet. Så jag borde ju vara van vid att sova dåligt, men det här tar fan rekord.
Jag vill ha ut min Moa nu! Jag tänker på bebisar hela tiden, speciellt på Robin :)

Igår åkte Zsolt och tränade efter jobbet och han blev helt slut sen :/ så han somnade runt 20:30,fast vi egentligen hade tänkt kolla på flera tv-premiärer tillsammans och mysa. Men jag nöjde mig med att mysa med Picasso istället :) Ikväll Zsolt se till att vara lite piggare, fast han ska träna idag också, så det visar sig.

Barnvakt, syster-yster, pizza, LÄNGTAR

Idag har jag varit lite barnvakt åt Daniel :) Sirpa och Christer skulle på återbesök med Robin klockan tio. Så Daniel har varit här från klockan kvart i tio fram till nu. Men lite fusk blev det, för Syster Satu kom och hälsade på ungefär samtidigt! :) Så jag slapp vara helt ensam med honom, som jag faktiskt tycker är lite läskigt. Trots att Daniel är så snäll när man är ensam med honom, men man fruktar ju alltid att det värsta ska hända när man är barnvakt till andras barn. Men allt gick bra :)
Kul att Satu kom förbi också!
Sen kom Sirpa, Christer och Robin med Pizza till lunch, mums, det va länge sen!

Igår kväll hade jag värkar igen, ungefär som jätte kraftig mensvärk i rygg och mage. Nu tycker jag att hon ska komma ut och sluta vela! Sirpa kommer ju och frestar med sin lilla bebis... jag vill ju också ha en!
Zsolt verkar också längta en hel del nu, han fick ju känna lite på Robin ;) Det kommer nog bli så bra så när det väl är dags att leva familjeliv. LÄNGTAR!
Nu ska jag andas ut lite, sen måste jag diska :)
Sen kommer Zsolti hem från jobbet <3

Söt söt söt!

Jag och Zsolt bestämde oss för att åka till Ramnäs igår och titta på nykomlingen Robin. Vi sov över och bastade också, mysigt! Robin är ju bara för söt, han ser i princip nästan exakt ut som Daniel gjorde när han var bebis! Dock ser man lite mer ansiktsdrag från Sirpa - ögonen och kinderna :)

Idag har Zsolt pillat med bilen och jag åkte hem till Robin med tillsammans med mamma, vi kunde inte hålla oss ifrån honom idag heller. Jag får ju passa på nu när jag är i närheten, snart bär det av till Västerås igen.
Hämtade de sista tjejkläderna som Sirpa hade hemma utifall att. Så nu har jag MASSOR med kläder i storlekarna 56, 60 och 62! Allt tvättat och struket :)


Jag och Robin myyyser!


Söt nöt! Bo Christer Robin Lindvall


En Bebis!

Min syster fick sin lilla bebis igår kväll! Det blev en liten Robin :) Grattis Grattis GRATTIS!!
Vattnet gick runt klockan 17 hemma hos mamma och pappa i Ramnäs, sen ringde dom vid 21 och berättade könet och vikt o.s.v. Det tog alltså bara 4 timmar från att vattnet gick :S Det är FORT! :)
Christer nämnde dock att det blev en jobbig förlossning och att Sirpa låg i operationssalen, mer än så vet jag inte än. Robin va en jätte bebis, över 4800g! Kan tänka mig att det blev lite komplikationer med öppning eller liknande eftersom han var så stor och hade så himla bråttom att komma ut.

Nu är det jag kvar då :) Mamma gissar på att jag får den 3:e oktober. Själv vågar jag inte gissa än...
Vad gissar du på?

Vecka 35 + 1 dag

Hurra, mitt järnvärde har gått upp till 128! :D Men fick tyvärr inte sluta med tabletterna och jag ska ta det där äckliga Blutsaft tills det tar slut iaf :P
Jag börjar bli lite smått orolig, för enligt barnets hjärtljud så "ska" det vara en pojke :S Den ligger på 140 i genomsnitt och flickor brukar ha högre än så. Skulle vilja göra ett till könsultraljud faktiskt, men det kostar ju en del pengar och det är drygt att åka till Stockholm och virra bort sig. 
Hon växer som hon ska och jag följer medelkurvan på pricken! Barnmorskan gissade på att hon kommer bli ca 3700g med tanke på att jag va ganska liten när jag föddes, medan Zsolt va en jätte bebis :)

Vi har inget killnamn på listan längre, Zsolt ångrade sig om Jani Ilpo. Han tyckte det lät för finskt :( 
Men det gör ju inget för vårat barn kommer vara 50% finsk, 37,5% Ungersk och 12,5% Slovak. 
Dessutom så passar förnamnet Jani in i hans familj också, det stavas likadant men uttalas pyttelite olika, hans morbror heter t.o.m. Jani. Men jag tror att det är namnet Ilpo som stör honom mest, men det är min pappas namn. Och vi tog ju hans mammas namn till flickebarnet... Nej lite besviken är jag, men jag ger mig inte. Ilpo ska vara med iaf om vi får en pojke någon dag :)

Tidig morgon, scrapbook, katt i koppel.

Kunde inte somna om när Zsolt gick till jobbet idag, kan bero på att vi la oss klockan 23 igår istället för klockan 01 som vi brukar :S
Så jag klev upp i bra tid idag, har lite brist på ideér av vad jag ska hitta på. Skulle vilja hålla på med min och Zsolts scrapbook men vi har inte tagit några nya bilder sen semestern.
Jag hämtade förresten ut ett paket på posten i fredags, det var det där gratis paketet från Go´boken :D Jätte fina grejer fick man, betalar bara för frakten 39 kronor. Det finaste var "boken om dig" som jag lite smått börjat fylla i. Det var bl.a. om hur jag och Zsolt träffades, vårat släktträd och våra förhoppningar och tankar om det väntade barnet. Nu måste jag vänta tills hon kommit ut så kan jag fortsätta fylla i rolig information om henne.

Igår gick vi ut med katterna i sele :P Haha! Det va en annorlunda syn. Men dom vande sig ganska snabbt, speciellt Presley! Hon va helt lyrisk och kunde få sådana ryck där hon bara börjar kuta åt ett håll, så det var bara för Zsolt att haka på i andra änden av kopplet. Hahaha, härlig syn. Picasso var lite mer försiktig och ville mest hålla sig till buskarna, men det hade ju regnat så han blev helt dyngsur. Vi gick in när Picasso började jama lite oroligt och jag gissar att han frös en hel del. Väl inne i värmen mådde han bra igen, och dom tillbringade resten av kvällen åt att tvätta sig :)

Nej nu ska jag surfa lite till, sen finns det alltid disk att ta hand om :P

Segt

Idag är en riktigt seg dag. Det är helt grått ute och blåser som bara den. Känns som om jag håller på att få feber igen, eller så har mitt järnvärde sjunkit ännu mer, för känner mig heeelt konstig.

Vi planerar att åka till Sala och träffa Zsolts farbror med familj, men det visar sig hur det blir sen.
Jag känner bara för att kolla på film egentligen. Skulle vilja se The Haunting in Connecticut som jag har på datorn, och sen Natt på Museet 2, för att inte drömma mardrömar från första filmen :P Brukar funka bra.

Nu ska jag försöka ta tag i nånting här hemma, blir nog disken.

Trevligt

Fy vad jag sover dåligt om nätterna, jag har vaknat minst 10 gånger inatt och haft jätte svårt att somna om!
Även om jag sover med öronproppar och kudde över huvudet, så jag har ju inte stört mig på Zsolts snarkande nu iaf.

Fick brev från Handels idag, och dom har tydligen betalat tillbaka en medlemsavgift till mig :) Innan så tjatar dom om att jag betalat in för lite, och nu helt plötsligt hade jag betalat in för mycket. Men det är alltid trevligt med lite extra pengar insatta på kontot.

Igår kväll skulle vi titta på film efter Zsolts träning, han ville se Bruno. Den nya filmen med Sacha Baron Cohen (Borat). Jag trodde att man kanske skulle skratta lite smått, men den va bara helt sjuk! Han spelar ett super homo som försöker bli kändis i Hollywood. Jag ville se en komedi, men ack så fel film det var. För helt ärligt, hade jag velat tittat på mjukporr så hade jag väl skaffat en sån film. Hatar sånna filmer som kör lite väl för mcket på konceptet att sex säljer. Det är bara tröttsamt. Sämst film, se den INTE.

Vecka 34 + 1 dag

Jag har räknat ut att inom åtta veckor kommer vi att ha våran lilla Moa i famnen. För det är 6 veckor kvar till vecka 40, sen sätter dom igång födseln i vecka 42 om inget annat händer. Så... 8 veckor är inte så lång tid! :D
Igår simmade ju jag som sagt, kände att det kanske inte va det bästa för magen. Men sen sprang jag runt i massa affärer också. När jag skulle ut ur apoteket så höll jag på att vika mig av en smärta som kom krypandes i ryggen och längs bäckenet. Kändes som riktigt jobbig mensvärk som jag brukade ha i tidiga tonåren. Men det var antagligen förvärkar den här gången, jag hade ansträngt mig lite för mycket utan någon vila. Hädanefter måste jag lyssna på kroppen och ta fler små pauser varje dag, vill ju inte ha ett litet preumatur barn.

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Källa: growingpeople.se

Trött, ont i ryggen, simma, ha det bra

Gick upp tidigt idag för en gångs skull, men endast för att köra Zsolt till jobbet för jag behöver bilen senare idag.
Jag har tyvärr jätte ont i ryggen idag :/ Har sovit dåligt också p.g.a. det. Det trycker också ner mot bäckenet och ilar till lite ibland. Typiskt att det känns så just idag, för jag har planerat att simma med Alexandra på lögarängen :) Det ser jag fram emot. Att simma, prata lite skit och basta! Jag saknar verkligen bastun från när jag bodde hemma, men Zsolt är ändå ingen bastumänniska så det blev inte bastubad så ofta som jag hade velat.

Hum, jag vet inte vad jag ska äta till frukost :S Kellogs corn flakes är ju slut!
Det får bli mackor med oboy istället :)

RSS 2.0