Trolles Trafikskola, Kläder, Bil??

Vi har lyckats hålla oss friska i två veckor nu. Men idag såg jag en lapp på dagis om att det går vattkoppor där nu :P Får väl se om Moa lyckas få det nu. Kan ju vara bra att ha det överstökat faktiskt, när hon är så liten och nu när Zsolt fr.om. imorgon kommer vara hemma hela dagarna i ca 2 veckor innan han börjar jobba :D Han slipper alltså det där jävla Jobbcentret äntligen! :P Haha.
Fast han brukar bli så himla lat och spelberoende när han är hemma. Går han till jobbcentret varje dag så är han iaf social när man kommer hem, och han har haft energi att göra lite saker hemma. Konstigt hur spel kan få någon så himla oengagerad i livet. Får väl se hur det går.

Imorgon ska jag ha en redovisning om Eco Driving i skolan :)
Och på måndag ska jag ha redovisning om valfritt ämne inom Trafiksäkerhet. Och jag valde "Barn i trafiken". Kändes ganska självklart :)
Jag kommer bl.a. ta upp i slutet av redovisningen om "Trolles trafikskola" som jag var med i när jag var liten. Hahaha, jag minns det som igår när jag kunde sitta och lyssna på dom där kassettbanden timma efter timma. Eller hur Satu?! Riktig bra grejer, man lärde sig om trafik samtidigt som man hade kul! Tyvärr lades det ner 2001, men de gamla kassettbanden har dom fört över på cd-skivor som man kan köpa på NTFs hemsida! Det ska jag göra till Moa sen! :D
Redovisningsmaterialet är redan klart, gud så skönt!

Har beställd lite kläder från hm till hela familjen. Det är ju så kul, och så billigt :P Det blir mest sommarkläder till alla, och ett par jeans till mig. Ursch, jag bävar mig för att köpa jeans. Men hoppas det blir bra :)

"Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!" - Broder Tuck i Robin Hood :D
Ja, jag får ju en liten slant, men Zsolt får en lite större slant. Det kommer sitta fint, nu när vi kommer behöva spara pengar till en till bil. Om jag ska pendla till Solna varje dag framöver om jag får jobb där efter praktiken, och Zsolt ska skaffa nytt körkort så kommer det inte funka med en bil. Det visar sig :) Men lika bra att börja spara nu, *puh* vi som är så dåliga på det! :S
(Ja, jag ska göra 15 veckors praktik på Rembjers trafikskola i Solna. Ska bli riktigt roligt för dom verkar skit trevliga och angelägna om att dom vill ha mig där!)

Jag och min Moa.
(Javisst ja, glömde nämna att jag börjat färga håret ljusare igen. Snart sommar ju!)


sjukhusbesök, handla, baka bullar

Idag har vi kommunikationsproblem här hemma.


Men vi tog oss iaf till infektionskliniken där Zsolts farfar ligger. Han har fått blodförgiftning :/ och det är inte lätt att bli av med när man är så till åren som han är. Men han blev glad av att se Moa i alla fall :) Och mig också :) hehe. Sjuksköterskan berättade att dom inte vet riktigt vad som orsakat blodförgiftningen, men att dom har några teorier.
Stackars Lajos, hoppas han blir bra snart och slipper ha ont!

Efter besöket åkte vi till affären och handlade ingredienser till kanelbullar! :D Så här ska bakas. Har sjort en deg på ca 100 bullar. Mums. Synd bara att mina smaklökar inte riktigt fungerar än efter sjukdomar hit och dit, jag får fantisera fram smaken :P Zsolt och Moa får ju njuta i alla dall.

Sen funderar jag på att börja mitt årliga projekt "att-bli-blond-till-sommaren". Men vet inte riktigt var jag ska börja! Slingor? ljus toning? intensiv blondering? herregud jag vet inte :S Det bästa vore ju att gå till frisören att få det fixat av dom, men jag har tyvärr inte 2000 spänn att ge dom efteråt :P

Fick en rolig kommentar av Zsolt idag... eller snarare mindre rolig. Jävla idiot. Att man inte kan tänka INNAN man öppnar käften.

Hallen helt klar!

Sånna här stunder tycker man att det är bra att bo i hyreslägenhet. Man får helt nytt golv, helt gratis. Och vilket ansiktslyft det blev för hallen! :D
Håller tummarna på att vi får samma golv i köket så småningom.

Köpte även ny lampa, dörrmatta, stor matta och skohylla :)
(klicka på bilden för förstoring)
     

Svart golv???

Nu börjar vi väl ändå se slutet av tunneln snart... alltså sjukdomstunneln.
Moa är BETYDLIGT piggare, och förutom att näsan rinner lite och att hon hostar när hon blir lite överansträngd så är hon precis som vanliga Moa. Väldigt busig och uppåt, äntligen! :D
Själv så har jag inte så mycket energi om dagarna. Jag skulle nog vara piggare om jag tog en tupplur på 2 timmar, precis som Moa, men jag klarar inte av att sova när det är mitt på dagen.

I morse kom en kille och la in det nya golvet, SVART! :D Vi blev lite fundersamma när han tog fram golv-proverna och det fanns ett svart golv att välja på... Det är ju ett annat företag som Bovista har hyrt in för att underlätta arbetet för sig själva... och mycket riktigt. Fastighetsskötaren var här idag för att hjälpa oss med ugnen, och han reagerade lite på det SVARTA golvet. Hahahaha!
Han förklarade att det inte riktigt var vad Bovista brukar erbjuda som standard golv, men att företaget dom hyrt in antagligen hade den i sitt sortiment. Men det va ju bara för honom att gilla läget, golvet ligger ju där på plats redan, limmat och klart. (Laminat) Dumt av dom att inte prata ihop sig innan dom slänger massa golv-prover i händerna på oss. Haha!
Vi ska få nya golvlister också, dom skulle ha kommit idag, men dom kom aldrig. Han plingar väl på klockan 7 imorgon bitti igen :S
Hehe. Han kom hit klockan 7 i morse också, och började slipa och dammsuga och dona, men Moa vaknade inte! Hahaha, hon ville ha rejäl sovmorgon så hon vaknade klockan 9.

Idag har jag för övrigt tagit mig till affären för att köpa ingredienser till Lasagne som Zsolt ville tillaga. Väl inne på Willys hann jag knappt plocka åt mig första varan innan jag fick en sån där host-attack! Fy fan. Inget vatten hade jag med mig heller. Så det var ju bara att försöka hosta ur mig så gott jag kunde och grabba åt mig alla grejerna och springa ut till bilen. Hatar när det blir så när man går i affären och inte känner sig helt 100. Saatana.

Dessutom har jag pluggat idag, herregud vad min snoriga sjuka hjärna går på högvarv och övertid kan jag säga! Jag är helt slut i huvudet efter att jag läst 1 sida ur boken. Ändå har jag läst typ 30 sidor och skrivit sammanfattning och reflektion på det! Mama mia. Det värsta är att jag inte kan vila upp mig imorgon heller, för jag har massor med skolarbete kvar. Men själva skolan och klassrummet, det får vänta till åtminstone fredag, eller kanske t.om. måndag.

Som tur är så har Zsolt varit ett himla bra stöd under denna vecka, han har städat och tagit hand om Moa medan jag har varit sjuk. Sjukt bra!

Sjuka hela helgen

Denna helg har väl varit lite sisådär. Moa har haft feber hela lördagen, (och torsdagen) men idag verkar hon slippa febern i alla fall. Nu har hon bara hostan och den rinnande näsan kvar, och den dåliga aptiten. Om hostan blir värre och om hon får sådär hög feber igen så åker vi till läkaren så dom får kolla läget med henne, för nu har det hållit i sig enda från onsdagen och sakta blivit värre.
Just nu sitter hon i ett bad, hon råkade kräkas lite när hon hostade så mycket, lilla plutten.

Jag har också hosta, och problem med luftrören. Dessutom har jag nåt i magen, jag mår jätte illa efter att jag ätit något, och det liksom ilar eller bränner vid magmunnen, sen sprider det sig som ett bälte runt hela ryggen och magen på samma ställe. Jag har nog magsår eller magkatarr :/ Måste till läkaren om det inte blir bättre. Får väl leva på yoghurt en vecka framåt. Billigt och slimmande :D Haha, neeee.

Det mest typiska är ju att man missar så mycket kul när man är sjuk!
Igår ville Sirpa och Robin att vi skulle komma och busa på busborgen! Det VILLE vi ju! Men vi va ju sjuka :(
Idag ringde Satu, hon och familjen ville komma och hälsa på! Men vi va ju sjuka :(

Men vi har fått nånting gjort i alla fall, igår var vi och storhandlade. Moa lämnade vi hos farmor så att hon skulle slippa allt stim i affären, dessutom hade hon ju feber. Men vi va tvungna att storhandla igår, trots att jag också var sjuk. Men det gick bra. Det fanns mat i butiken ;) Hehe.
Hittade även ett gallonställ till Moa, för 199kr. Taget! Hon ska ju ha den på dagis.
Efter vi var och storhandlade så hyrde vi film. Hela 3 stycken! två av dom såg vi igår, dom SÖG. En film har vi kvar till idag, den som Zsolt valde. Den är säkert bäst av dom 3 vi hyrde. Typiskt, jag har börjat få otur med mitt filmväljande. Haha. 

Idag mår Moa som sagt bättre, eller febern är borta hittills i alla fall.
Zsolt är frisk än så länge, han ska iväg och träna idag, om jag känner att jag kan ta hand om Moa själv. Det är lite jobbigt att ta hand om ett sjukt barn när man själv är sjuk.

På måndag och tisdag har jag hemstudier, och tanken var ju att jag ska plugga och få en massa arbeten klara. Men om Moa är sjuk så vill jag ju inte att Zsolt stannar hemma och tar Vab, vi förlorar så himla mycket pengar på det, det räcker med att vi redan lever på 6 lax mindre i månaden! (tack vare att jag tar studielån, annars hade det varit KAOZ).
Och jag kommer inte få nåt gjort på dagen :/ Men jag får plugga på kvällen istället när Zsolt är hemma :) Men det blir fortfarande svårt att plugga när man själv inte mår bra heller.

Men nej, nu ska jag sluta klaga. Det finns dom som har sååååå mycket större problem än jag.
Japanerna t.ex! Stackars stackars människor.

Planerat en vecka framåt...

Nästan i alla fall.

Måndag: Hade sovmorgon, gick upp klockan 9.30. Fixade mig i ordning och åkte sedan för att hämta upp Ivan, köpa mat, åka till skolan och käka, och sist men inte minst GÅ PÅ LEKTION. Och det blev en lektion utan dess like. Det var Lasse och Yakob i klassen som pratade om "stanna & parkera". Hahaha, vilka stollar!
Hämta Moa från dagis. När jag kom hem var det dags att städa och plocka med grejer, sedan laga mat och utfodra Moa, sedan passade jag på att plugga en stund. Sedan var det dags att mysa med Moa innan hon skulle sova. En gansla bra dag idag, förutom att jag och Zsolt knappt pratat med varandra idag. Men helt ärligt så känner jag inte för det heller. (sur)

Tisdag: Börjar skolan klockan 8.40, ska ha tung lektion på förmiddagen och efter lunch är det jag SJÄLV som ska stå för undervisningen, tillsammans med Sarhang och Lasse, om motorlösningar och turbo/kompressor. Jag är nöjd över att jag fick miljö-delen, för det KAN jag i alla fall!
När jag hämtat Moa från dagis, ca 16.15, så tänker jag gå ut och ta vårens första joggingtur! Wish me luck!

Onsdag: Skola 8.40-14.00. Redovisningar att lyssna på och lite trafikförfattning.
Hämta Moa från dagis, sedan hem och tvätta hela kvällen.

Torsdag: Skola 8.40-16.00, sedan hoppas jag att det bär av hem till familjen Lindvall, då min kära svåger Xter (haha, Christer) fyller år! :D Om både DOM och VI är friska vill säga. Hoppas hoppas hoppas. Jag vill så gärna att Moa ska få träffa sina kusiner och leka lite :)

Fredag: Skola 8.15-11.40, sen ska jag träffa Maria på stan!!! :D Det ser jag verkligen fram emot, det var ett tag sen vi sågs. Vi kanske ska käka lite och mysa i affärerna :)

Lördag kanske det blir Thaiboxning.
Söndag vet jag inte än faktiskt.

Måndag & Tisdag v.12 har jag HEMSTUDIER! :D
Hade dock varit mer underbart om vi INTE hade fått 2 nya skriv uppgifter att göra på dessa två dagar :/
Sammanfatta och reflektera ca 30 sidor sammanlagt. Men men, det är bara att tuta och köra! *tut tut*

super-awesome

Igår hade jag en super-awesome-time med delar av min klass och nästan hela den andra klassen på trafiklärarutbildningen!
Vi hamnade hemma hos Axel som bor på Skiljebo, istället för den där lokalen i skultuna, men det gjorde albsolut ingenting! Det var nästan bara bättre, att ha närmare hem.
Nu har man lärt känna den andra klassen mycket bättre och även fått bjuda på sig själv litegran ;) Toppen!

Vi var 4 pers som gick vidare till Blue Moon runt klockan 00.30. Men där blev jag inte långvarig, utan gick hem efter 30 minuters dans. Hade ju dansat som en "cazy person" hela kvällen på festen :P Hehe.
En helt klart minnesvärd och perfekt kväll!

Idag blir det familjemys för hela slanten. Ska ut strax och rasta Moa och ta en mysig promenad i solen!
Älskar min lilla familj ♥

Bjuder på en bild från igår :)

Update

Ja, jag mår väl inte på topp just nu. Därav så lite updates :/
Är förkyld och lite "nere".
Det är mycket som snurrar i huvudet just nu.

Men skolan går bra, men mycket att göra! Ska hålla lektion på onsdag nästa vecka. Så på söndag blir det att plugga ihop med en klasskompis.
Moa trivs på dagis, har dock bara gått 2 dagar denna vecka eftersom HON först var sjuk, och sen var jag hemma, så då fick hon också vara det.
Men idag hade hon fått måla med fingerfärg igen. Fröken visade mig även bildbevis på det, och Moa hade verkligen färg i hela ansiktet och på hela kroppen. Hon hade ÄLSKAT det! :D hihi

Nu är Zsolt hos en kompis och jag är själv.
Imorgon ska jag träna Thai Boxning! :S

RSS 2.0