Torsdag - Dvd, Babybox, Volvo, kattpäls.

Jag sitter och tittar på andra säsongen av Desperate Housewives på dvd, fick låna första, andra och tredje säsongen av Johanna :D Yey!
Väntar annars på att Zsolt ska komma hem, behöver bilen för att åka till Babyproffsen och hämta ut babyboxen från Liberoklubben :)
Har jag nämnt att vi har köpt ny bil förresten? :O Jaa, Zsolts Bmw 3.18 fick offra sig för en Volvo v70... Vi behöver ju extra utrymmet, och Zsolt har alltid vilja ha en v70. Han tycker dom är snygga av nån konstig anledning, och så klagar han nog inte på den gigantiska baslådan och slutsteget som förljde med i dealen. Själv kunde jag inte hata volvo mer... och så äger vi en v70 och en 460! hahaha! Den nya bilen är iaf en 98:a med Bio-fuel :D :D :D Äntligen en miljöbil, fler borde faktiskt satsa på att skaffa bio-gas i bilen. Man tankar fullt för 160 spänn, och man kan köra på det i en hel vecka :) Plus att man skonar vår sköra planet.
Försöker få mina kära katter att inte håra ner så mycket, men det kvittar hur länge jag borstar dom, det slutar aldrig lossna hår! Finns det nå tips där ute som får katter att inte fälla så mycket päls?

Vecka 29 + 1 dag

Jag har fått svårare och svårare att andas när jag sitter upp, barnet trycker ju ihop mina inälvor och det gör så att lungorna får mindre plats. Hon sparkar inte lika mycket som förr, lite tråkigt faktiskt :(
Jag har börjat få den där mörka randen mitt på magen :) Ser lite lustigt ut, men det stör mig inte alls.
I min graviditetsbok nämns också svullna fötter, vilket jag redan haft i snart två veckor. Svullnaden har gått ner en aning, kan bero på att det inte är så varmt ute och att jag hela tiden försöker ha fötterna i högläge, stödstrumporna har jag slutat med för tillfället, dom är så fula :P
Bara 11 veckor kvar, sen kommer knytet förhoppningsvis!! :D


Läkarbesök

Nu har jag varit hos läkaren :) Det visade sig bara vara en hudinfektion på näsan :O
hahaha! Tycker det låter så roligt :P Att man kan få så mycket besvär och hinna bli så orolig bara p.g.a. näsan, jag tänkte ju att jag snart skulle dö av svin-influensan eller nåt. Haha, Silly me!
Halsmandlarna och körteln i kinden är bara en reaktion som kroppen får, för att visa att det är något fel nånstans.
Så nu ska jag smörja in näsan med en kräm, 2-3 ggr/dag. Skönt att det inte var nåt värre.

Zsolt lyckades man ju inte få liv i, så jag fick åka med syster Sirpa istället. Hade faktiskt inte lust att åka själv.
Så tog vi oss en sväng in på systemet, för där hör ju verkligen två gravida kvinnor hemma :S Men jag skulle bara inhandla lite alkoholfritt vin till ikväll :) Vi ska åka till v-ås och grilla med Poki, Micke och resten, ska bli såå skönt och mysigt :)


Katten smet för övrigt ut nyss, Presley alltså. Stackaren är ju innekatt från stan, klart hon blir frestad att ge sig ut  lite på landet, men om hon bara visste vilka faror som lurar :S


Nu ska jag fortsätta sitta vid datorn ett tag, sen blir det att käka jordgubbar, sen försöka väcka Zsolt en gång för alla. Hmmm, undrar vilken metod som skulle funka snabbast...? Moahahaha!


Aj aj aj, Sjuk... ?


Jag har sånna knasiga symptom att jag inte vet om jag är sjuk eller inte.

Har aldrig haft denna kombination av besvär förut, och speciellt inte fokuserat på bara höger sida.

  • Min högra halsmandel är JÄTTE stor.
  • Min lymfkörtel i kinden är svullen som bara den.
  • Det ömmar i kinden när jag trycker, neråt mot munnen.
  • Min högra näsborre fick små "blåsor" utanpå igår kväll, som idag har börjat vätska.
    Högra näsborren är även dubbelt så stor som vanligt (!)
  • Jag har ont i huvudet och är öm i nacken på höger sida.

Jag ringde till sjukvårdsupplysningen nyss och hon i luren tyckte att det lät som en infektion, vilket inte är så bra när man är gravid. Jag fick en tid till Oxbackens Jourcentral kl.12.15 idag...
Fan, att man aldrig kan hålla sig frisk! Så fort man kommer till Sverige så ska allt börja krångla igen, jag som varit så stolt över att jag varit frisk under hela graviditeten, hittills.

Jag får väl gå och väcka Zsolt och äta lite breakfast innan vi åker till v-ås.


Friday!

Yes, today is Friday... Jag vaknade runt klockan 10, vilket är ganska lagom, kommer dock innebära att jag kommer bli trött runt klockan 22 ikväll :( Det har nämligen blivit så numera att jag endast orkar vara vaken i ca 12 timmar, sen vill min kropp sova! Men jag antar att Zsolt vill vara vaken lite längde ikväll eftersom det är fredag, så jag får anstränga mig lite extra för hans skull, och kanske sova lite i eftermiddag.
Hihi, när jag gick ner till köket låg det en hundring på bordet, med en lapp där det stod
"Pengar till nått gott till dig. Puss puss din Zsolt."
Och det uppskattar jag verkligen! För jag är SÅÅ sugen på jordgubbar med grädde ;P

Jag har för övrigt underhållit mig själv med att klippa lite i håret... Det slutade med lugg, vilket jag brukar trivas i ganska bra, och verkar göra det denna gång också :) Har ju inte råd att ta mig till frisören så ofta, så det är bra att man kan förnya sig själv på egen hand, lite smått iaf.

Nu ska jag ta mammas bil och brumma iväg till Willys i Sura och köpa jordgubbar och grädde! mmmmm, LOVELY!


Tatuering

     
Jag skaffade mig en liten tatuering när vi åkte förbi Budapest på vägen till Balaton i Ungern :)
Funderar på att sen lägga till ett band där det står Moa, om allt fortsättningsvis går bra och vi får ut vår lilla ängel att älska och vörda.
Tatueraren var lite strange, och han slarvade med Zsolts tatuering... men jag är iaf nöjd med min :)
Tatueraren hette också Zsolt btw :P Han var lite väl dominant om hur min tatuering skulle se ut och vilken blomma det skulle vara. JAG vill ha en ROS! Hans kommentar var att rosor är fula och dyra blommor, och inte alls populära i Ungern, men vafan, jag bor i SVERIGE! Jag lyckades få honom att fatta att jag endast ville ha en ros, men då blev det snack om storleken istället, som grädde på moset. Han ville göra en som var typ 3 gånger så stor som den jag skaffade till slut, plus att han ville ha med en skälk som skulle se ut som att den går igenom min hud på nåt vis.... Men hallå, så mycket plats har jag faktiskt inte på mina små C-kupor :P
Så sen blev jag då kallar för "dyra damen" bara för att jag ville ha en så lyxig blomma som tatuering... men helt ärligt, GET REAL!
Nej, han gick mig faktiskt på nerverna en hel del, och sen när han använt samma färg för länge på min sambos tatuering, så att den blev jätte ljus grå, fick mig ju inte att ändra uppfattning om honom iaf.
Så nu måste min sambo gå till en tatuerare i västerås och fylla i sin nya tatuering för ytterligare 2000 baloobas!
Min tattoo kostade bara 200 kronor, och Zsolts kostade 1000 (+2000 för ifyllnaden)


Översvämning!?

Herregud så mycket vatten det forsar nerför strömsholmskanal precis utanför mina föräldrars hus i Ramnäs :S
Vår brygga kommer snart att flyta iväg ser det ut som! Jag vågar mig själv inte ut på bryggan, för tänk så ramlar jag i vattnet, då finns det inte en chans att orka simma sig i land :S
Jag har ringt min syster och hon kommer snart till undsättning med sin man, Christer. Zsolt kommer ju inte hem förns om ca 2 timmar, och då kan det vara försent. Håll tummarna för att pappa slipper bygga en ny brygga när han kommer hem från semestern :P


Babykläder

Glömde nämna att jag passade på att inhandla lite babykläder i storlek 56 och 62 när vi var i Serbien.
Ett par strumpor kostade t.ex. bara 10 kr, och en body 30 kr. Så det blev en hel del... hon behöver ju inte gå naken de första månaderna iaf!

Det är så SÖTT när små flickkläder hänger på tork här i Ramnäs :)




Vecka 27 + 6 dagar

Zsolt kan nu känna att Moa sparkar och det gör hon för fullt! Under hela semestern har hon gått på Speed eller nåt, för det har sällan varit helt still i min mage :D
Jag har börjat ta in vatten i mina ben och fötter, det är jätte obehagligt! :( Mina fötter ser ut som stora korvar, man ser knappt var min vad slutar och foten börjar, fy fan va fult! Hoppas det försvinner snart, för det är fan inte kul. Har köpt stödstrumpor på apoteket iaf, och det lindar en aning.
Jag var på BVC idag och mätte livmodern till 25 cm, alltså har inte växt så mycket på 4 veckor. Kanske blir en liten bebis ;)

Bild från Balaton V.27+2dgr.

Tyskland-Tjeckien-Slovakien-Ungern-Serbien (och nästan Slovenien!)

Nu är vi hemma från vår låååånga semseter i Europa!
Det har varit en resa med mycket nya intryck och mycket nya människor att ta till sig. Zsolt har en väldigt trevlig släkt har jag märkt, trots att kulturen skiljer sig en aning från vår.

När vi åkte neråt körde Zsolt hela vägen, för vi lyckades tajma in båten så att den gick på natten. Då åkte vi först 7 timmar i Sverige, sen fick vi sova ca 5 timmar på båten, och sen köra 15 timmar tills vi var framme i Budapest-Ungern.

I Ungern hände en spännande sak... vi åkte lite fel och hamnade vid en massa vägarbeten mitt i stan, i all hast när vi försökte trassla oss ur helvetet så körde vi tydligen mot enkelriktat 3 gånger utan att märka det! Men det var ju polisen så snälla att informera oss om och hota med 100 000 forinter (4000 kronor) i böter och rättegång dagen efter! Men Zsolt, som surprisade polisen med att börja prata Ungerska, lyckades snacka sig ur knipan  med endast en varning och ett förbud för oss att åka i den delen av staden nå mer :P Tur kan man säga :D
Vi sov sedan en natt i en lägenhet i Ungern, åkte Metro, gick på puben och lite sightseeing innan vi nästa dag skulle börja åka till Serbien och Zsolts släkt och vänner.


Budapest - By night

En annan stad som gav oss problem på vägen till Serbien var Prag, huvudstaden i Tjeckien. Så fort vi kom in i Prag så stämde inte vår karta, som vi skrivit ut från Map24.se, överrens med verkligheten. Det blev lite smått panik men vi lyckades att ta oss igenom staden med taktiken att bara försöka köra så rakt på som möjligt.

Väl framme i Serbien så var det dåligt väder, faktiskt så var det dåligt väder de första 2 ½ veckorna! samtidigt som vi fick höra att det var kanon soligt i Sverige.
Vi bodde in oss hos Zsolts mormor, morfar och morbror och blev väldigt bra omhändertagna. Dom var SÅ glada över att se Zsolt igen, det var ju faktiskt 6 år sen!
Serbien är väldigt annorluna jämfört med Sverige. Folk tjänar dåliga löner, i dåliga tider får man ibland ingen lön alls. Saker och ting kostar typ ingenting för oss svenskar att köpa, trots att vår krona ligger så lågt i värde nu.
Kulturen passar inte riktigt mig i smaken, gravida kvinnor brukar dricka alkohol och röka som om det vore helt ofarligt. Man dricker sprit oavsett veckordag eller klockslag och det är väldigt ovanligt att INTE röka överhuvud taget.
Kranvattnet luktar jätte mycket klor och är inte så bra för mig att dricka, så det fick bli flaskvatten från affären.
Maten är ganska fet och det mesta steks i olja. Tackar Gud för Zsolts mormors höns och kycklingar! Jag som älskar kyckling har fått äta närproducerad (från bakgården) kyckling varje dag! :D
Den sista 1 ½ veckan var det över 30 grader varmt och vi åkte till en utomhusbassäng och solade och badade hela dagarna. DÅ kände man vekligen att det var semester och att man var utomlands!

Efter tre veckor i Serbien åkte vi tillbaka till Ungern, till en sjö som heter Balaton. Där fortsatte vi att sola och njuta av våra sista dagar innan hemfärden.

Vi åkte från Balaton klockan 20 på kvällen, vi beräknde att vi hade 18 timmar tills båten i Tyskland skulle avgå. Resan skulle ta ca 15 timmar så vi hade gott om marginal... OM VI INTE HADE KÖRT FEL!
Zsolt började köra i ca 1 ½ timme, sen blev det mörkt och jag tog över. Tror du fan inte att jag börjar köra söderut på väg 86 istället för norr!! Efter att jag kört i 4 timmar stannar vi på en mack och tänkte försäkra oss om att vi var på rätt väg mot SLO (slovakien trodde vi då)... men icke då. Mannen på macken sa att vi har åkt jävligt fel och vi är nästan vid gränsen till SLOVENIEN! Skit också, var bara att vända tillbaka och åka samma jävla väg och förlora all marginal vi hade för resan plus lite till! Jag trodde aldrig vi skulle komma hem till Sverige, för vi hade ju Prag (helvetesstaden) framför oss också.
Och mycket riktigt, i Prag slutar kartan att gälla och vi kör vilse mitt i storstaden! redan tajt med tid virrar vi runt runt runt och till slut ser vi skyltar mot Dresden, Tyskland. Full fart farmåt! Tackar Autobahn i Slovakien, Tjeckien och Tyskland. I 130-140 km/h kom vi till slut fam till Rostock och hamnen, faktiskt 1 ½ timme innan incheckning! :D

Så nu sitter jag i Ramnäs i mina föräldrars hus, dom är bortresta till Finland så vi ska bo här ett tag, och har ett tvätt marathon på gång igen. Ska tvätta alla täcken, kuddar påslakan, handdukar kläder och till och med överdraget till vår soffa :) Det känns faktiskt kul att vara hemma och komma in i vardagen igen.

Jag tackar Zsolt och hans familj för en rolig och upplevelsefylld resa :)

Älskar dig SÅ!

RSS 2.0