Söndag, Måndag, Tisdag

I Söndags åkte vi iväg med Moa för första gången på besök hemma hos folk. Eftersom Zsolt skulle byta till vinterdäck hemma hos min bror så blev det ju att vi hälsade på hos dom, och innan vi åkte hem så åkte vi till mina föräldrar.


♥    I bilen       ♥          Mys med Helena      ♥         Mys med Mummu      ♥     Mys med Morfar ♥

I måndags var vi hemma hos Zsolts föräldrar, men hans pappa var dock inte hemma.
Dum som jag är så glömde jag ju batteriet till kameran på laddning så det blev tyvärr inga bilder på när hans mamma och bröder håller i Moa. Men det kommer ju fler tillfällen ;)

Idag, Tisdag, hade vi BVC besök. Gud så trevligt det är där på Kraftkällan-Viksäng :D Jätte trevliga barnmorskor och jätte trevlig miljö.
Moa har gått upp till 3600g och är hela 52cm lång :D Lilla stooora damen. Idag har hon ätit väldigt bra, men verkar inte riktigt bli mätt på bröstmjölk. Imorse ammade jag från 7-9.30 och hon blev inte ens mätt! Dock snuttade hon inte konstant men väldigt mycket ändå. Barnmorskan sa att jag ska begränsa amningen till 15 min, då hon äter konstant. Men det känns ju inte heller rätt.
Nyss så ammade hon i ca 30 min, men fortsatte att skrika efter det, men med 70ml ersättning blev hon nöjd.
Idag har jag varit ute på vift med typ 1000 ärenden! Köpte bl.a. 2 pack amnings-bh på H&Mför 199 kronor :) Det va ett kap tyckte jag!  Sen får man ju se hur länge dom håller kvalitén.
Sen kom Micke förbi här också, efter att han och Zsolt va iväg och tränade.

♥ På väg till BVC ♥

Trött, TBC, presenter, duktiga Zsolt

Idag har jag varit jätte trött. Ändå gick jag bara upp var tredje timme på natten och matade och bytte blöja.
Amningen går inge vidare, det kommer typ inge mjölk :S Men jag ska försöka att pumpa var tredje timme så att brösten ställer in sig på att producera mera. För Moa har inte tålamod att ligga vid bröstet om det inte kommer nåt.

Zsolt var iväg hos sina föräldrar idag. Hans pappa är bortrest men hans mamma och brorsor är hemma.
Just p.g.a. att hans familj ofta reser utomlands så måste Moa få en spruta mot TBC. Dom sa inget på BB om det även fast det stod i min journal. Så jag ska prata med barnmorskan på Tisdag och begära sprutan till Moa, annars vågar man ju inte hälsa på hemma hos dom. TBC är ingen sjukdom att leka med. Förr i tiden veccinerades alla barn rakt av, men inte nu längre. Fy vad dåligt. 
Julianna, som hans mamma heter, hade köpt kläder till Moa idag. En jätte fin Hello-kitty väst, rosa byxor, en röd mössa och rosa vantar :) Allt i strl 62 så det blir lagom till vintern.
Arpad, Zsolts yngsta lillebror, hade gjort en jätte fin namnskylt till Moa :D Den hamnade genast på Moas sänggavel. Det står MOA med stora bokstäver och under står det Älskar dig. Hur gulligt är inte det!?
TACK ARPAD!

Just nu har Moa varit vaken ett bra tag och sitter i Zsolts famn med stooora öppna ögon.
Hon har ätit var tredje timme idag, igår ville hon ha mat efter 1½ timme. Hon är lite smått kinkig hela tiden, men har ingen feber och vi försöker hålla henne så mätt och belåten som möjligt, och byta blöja så fort det kommer lite kiss. Men inget verkar hjälpa, förutom att hela tiden hålla i henne och visa att man finns här. Och då får det bli så, visst är det jätte mysigt men man tänker ju framåt och är rädd för att hon inte kommer vilja sova i egen säng sen :S Men än så länge sover hon som bäst på natten, och man måste t.om. väcka henne för att äta.

     
♥ Från Arpad ♥                  ♥ Vaken och nyfiken på livet ♥

Zoslt tyckte förresten att jag skulle nämna att han har gjort jätte mycket hemmasysslor idag!
Han har diskat, dammsugit, skurat OCH tömt kattlådan!!
Tur att han är hemma nu, så underlättar det en hel del för mig. Det är nog inte många som har en sån bra pojkvän som jag har. Han är SÅÅÅ DUKTIG! ♥

Kusinträff igår

Ja igår kom ju Sirpa förbi med bröstpumpen (som funkar suveränt btw), och då passade jag på att kika lite på Robin.... Herregud vad stor han är! Han är 6 veckor gammal och väger 6,6 kg på tom mage! En riktig bjässe.
Sirpa är ju tvungen att ge ersättning åt honom lite då och då för annars blir han aldrig mätt :P Men söt är han iaf!
Det är en väldans skillnad på de två kusinerna, Moa väger ju bara 3,3 kg, alltså hälften! :P

   
♥ Kusinerna ♥                    ♥ Heffaklumpen ♥   

Idag har vi gjort... ingenting :D  
förutom bytit blöjor, matat med flaska, matat med tutte, pumpat tutte, lagat mat, tittat på tv, spelat x-box, gått på toa, sovit... ja ni fattar. Vi har alltså inte gjort nåt speciellt ;) 


Amma, magiskt, första kortet!

Jag har bestämt att försöka amma :)
Jag tog ju tablett på BB direkt efter förlossningen som skulle stoppa mjölkproduktionen, och det gjorde det också.
Men när vi varit hemma i någon dag så började jag själv känna att jag ångrade mig och kände mig väldigt ledsen över det, och speciellt när det blev problem med hennes mage! Och vips så började mina bröst att växa, och nu är dom fyllda med mjölk. Det sitter mycket psykiskt om brösten producerar eller inte. Man måste vilja amma, annars blir det svårt. För mig låter det som ren magi! :D
Moa har lite problem med att förstå att hon måste suga ganska hårt för att det ska komma nåt, hon är ju van vid flaskan som det nästan rinner ur.
Sirpa ska komma förbi med en bröstpump, så att jag kan sätta igång på riktigt. Känns ju redan som om brösten ska sprängas!

Fick ett jätte fint kuvert i brevinkastet idag, det va förstås från Syster-Yster! :D Det är faktiskt det allra första grattis kortet vi fått, kändes jätte kul att öppna det och inse att vi faktiskt har fått en bebis, en liten flicka! 

♥ Tack familjen Larsson! ♥

Bajs inlägg

Inatt åkte vi in till barnakuten... Moa hade inte bajsat ordentligt på flera flera dagar och hon blev helt otröstlig så fort hon försökte bajsa. Men hennes tappra försök ledde ingenvart! Så vi tog det säkra före det osäkra och åkte till barnakuten och där kunde dom ju konstatera att hon va helt förstoppad. Dom fick inte ens in termometern i rumpan på henne, stackarn!
Men dom sprutade in ett slemliknande sekret och vips så började det komma bajs.
Vi fick också med oss en vätska som heter Laktulos, och det ska hon få 3ml av varje dag för att hon inte ska bli förstoppad igen :) Skönt att få det löst! (haha, löst)
Som ni märker är jag ganska trött, vi kom hem från akuten vid fyra, och sen va det bara raka väge till sängen, för barnmorskan kom på hembesök idag klockan 10.

Hembesöket va väldigt trevligt :) Hon hade bara massa bra att säga om alla papper dom skickat om vår vistelse på BB. Moa har fått alla 10:poängare på alla tester dom gjort. T.om. ett test som handlar om färgen några minuter efter förlossningen. Många bebisar brukar vara lila eller röda eller blå, men hon va helt vanlig hudfärg på en gång :D så hon fick full pott där också vilket inte många bebisar brukar få. *Stolt mamma*

Nu ska jag ta en snabbis till Apoteket för att köpa Laktulos till min lilla Älskling.
Min stora Älskling ligger och spelar Need for Speed på x-box, han är också trött idag så skönt för honom att koppla av lite.

Jag har fortfarande lite svårt att fatta att jag är mamma till en liten dotter.
♥ It´s a dream come true! ♥


Söndag artonde oktober

Inatt klockan 01:11 är det exakt en vecka sen vattnet gick :) Tiden har gått så himla fort!
Själva förlossningen känns som om den va igår, rent psykiskt. Men känns som flera veckor sen, fysiskt.
Jag har bara lite besvär med någon muskel eller nerv i magen som hamnar i klämm när jag böjer mig eller reser mig, alltså när jag spänner magmusklerna. Livmodern läker ganska bra tror jag, men känner en del mensvärk på mornarna och nätterna innan jag ska sova. Men i övrigt känner jag mig pigg. Man får en ganska rejäl adrenalin kick av att få barn, som förhoppningsvis håller i sig ett bra tag ;)

Idag har vi mysat i sängen till en början. Mamma och Pappa kom förbi med lite presenter från både dom och Sirpa, Tack så hemskt mycket! :D
Sen tog vi vår första promenad utomhus. Det blev en sväng på 40 min till Ica Viksäng och tillbaka.
Sen har jag tvättat lite tvätt och skött om lillan.
Till kvällen så har hon fått bada för första gången hemma :) Hon tyckte det va jätte skönt, och blev inte ens kinkig! Tyvärr började hennes navel blöda lite ovanligt mycket. Ringde till avd 87 och bad om råd. Jag skulle ta en compress eller papper och trycka på det tills det slutade blöta. Jag tror nog att navel stumpen ramlar av vilken dag som helst nu.

(klicka för förstoring)

♥ Jag och min lilla Älskling ♥


♥ Min lilla Älskling och min stora Älskling på promenad ♥


♥ Njuter av badet och tittar på pappa med stora ögon ♥ 


♥ Hihi, så fluffigt hår man får efter badet! ♥


Välkommen hem Älskade lilla Moa!

Vi kom hem från BB igår, det var en speciell känsla. Lite skräck blandat med förtjusning. Skräck p.g.a. gå från ett nästan helt sterilt ställe med möjlighet till hjälp 24 timmar om dygnet, till en vanlig lägenhet med två katter och helt utan proffesionel hjälp. Förtjusning självklart för att jag längtat till att få börja vårat nya liv fyllt med glada och gosiga dagar. För man får verkligen ett lyckorus av att bli förälder, tycker både jag och Zsolt.

Natten har gått bra, vi var först väldigt oroliga över hur vi skulle kunna sova samtidigt som Moa sover. För på BB var alltid någon av oss vaken. Men vi la henne på rygg, som barnmorskan och sköterskorna sa, och hon sov jätte bra hela natten. Vaknade två gånger på 6 timmar för att äta :) och hon åt jätte bra.

Här är lite bilder från bara några minuter efter förlossningen fram till idag :)
Se och njut, var beredd på att det är världens sötaste bebis! (man får faktiskt skryta)

♥ Bilderna är klickbara! ♥




Dagen D

Dagen D slutade precis som den skulle! :D
Efter att jag skrev inlägget så gick vi och la oss, sen kände jag att det rann till lite i trosorna. Det var strax innan klockan ett på natten. Tänkte ju först att jag pissade på mig lite, men fattade ju snabbt att det kunde va vattnet. Funderade nån minut på hur jag skulle säga det till Zsolt, som låg bredvid mig och nästan somnade till TV:n.
Sen sa jag, med ett nervöst leénde, -"Jag tror att vattnet gick".
Självklart så trodde han först inte på mig, eller han ville nog inte tro på mig. Han blev mer nervös än jag någonsin sett honom!
Det va väldigt lite vatten som kom då, så jag gick på toa en gång och gick tillbaka till sängen. Men sen rann det till rejält och det blev en fläck stor fläck på lakanet. Då¨gick jag ner till nedervåningen och pratade med mamma, sen ringde jag till förlossningen och dom bad mig komma in på kontroll.
Värkarna började lite smått i bilen, och jag visste faktiskt egentligen inte att det fanns olika värkar. Jag trodde att det bara skulle kännas så som det kändes då, fast att värkarna skulle komma tätare... Little did I know... 

Mer om förlossningsberättelsen kommer sen, måste försöka minnas allt och skriva ner lite i taget, för den blir låååång! 

Nu ska jag ladda upp lite bilder på MOA JULIANA TARVAINEN FARKAS som föddes den 12:e Oktober klockan 22:41, för det är många som vill se har jag hört ;)

Söndag + Dagen D

Igår lyckades jag få på mig några kläder till slut. Det fick bli min rosa Velourtröja och svarta legggins, det som gjorde biffen var att jag fixade håret "lite extra" och tog lite extra lång tid på mig med sminkningen. Det var mitt "helg-fint" det!
Det kom över massa grabbar från Zsolt bekantskapskrets, några drack, andra körde bil. Vi tittade på fotbollen men snackade bort det mesta. Sen spelade vi Beijing 2008 på x-box, ett spel fyllt med olympiska grenar som man ska klara av med en x-box dosa! Det är lagom svårt som det låter :P
Grabbarna stack hem vid fyra, så vi somnade ca 04.30.

Sitter i Ramnäs för tillfället, vilket har börjat bli som en vana på söndagar :P
Tog nyss en varm dusch och ska snart kliva upp till övervåningen för att sova.
Zsolt påminde mig om att det är Dagen D nu, klockan är ju efter 24!
Magen känns faktiskt lite konstig, ovanligt lågt hängande och känns lite hård, trots att jag inte gjort så mycket idag :S
Idag har vi iofs vaknat, åkt till Ramnäs, ätit Pizza, åkt tillbaka till västerås, köpt tapet till mammas och pappas sovrum, åkt tillbaka till Ramnäs, träffat Sirpa och Christer med familj, ätit kvällsmat, kollat på en skräckfilm och sen som sagt duschat :)

Imorgon väntar en dag i ensamhet här i Ramnäs, utan bil att kunna ta mig till Förlossningen om det skulle behövas :P Men Christer lovade att han finns endast ett samtal och fem minuter bort, så det är ju bra iaf. Zsolt jobbar ju i Västerås, så han får möta upp mig på lasarettet om det blir så.
Jag, som många andra i min situation, går ju bara och väntar på att nåt ska hända. Att man kanske känner en "propp" eller "plopp" i magen, eller en blöt sensation så att man tror att man kissat på sig, eller börjar känna smärta vid aktuella ställen som sedan inte bara försvinner utan återkommer med samma kraft...
Jag baaaara väntar.
Men nu hoppas jag att det dröjer liiite till så att vi hinner storhandla tillsammans den 15:e när Zsolt får lön :) Så slipper man ta tag i det samtidigt som man har en helt färsk nyfödd.

Inga kläder

Fan vad jag är trött på magen nu!! Helt ärligt så går det mig på nerverna varje dag när det är dags att hitta något att klä på sig. Jag har typ 4 outfits som passar, d.v.s. kläder som ser någorlunda okej ut med magen och som känns någorlunda bekvämt. Men när det blir helg och man vill klä sig lite extra fint så passar ju fan ingenting! Det är alltid fel på nåt som man tänkt ta på sig. Det är antingen för kort, för tajt, för pösigt, för kallt, för varmt, fel färg, och oftast bara för jävla fult!
Har inte överflödigt med pengar heller så att man kan slänga ut några tusenlappar på snygga mammakläder, dessutom är det ju bara max 3 veckor kvar, så även om jag hade haft pengarna så hade jag nog inte unnat mig det iaf.
Jag blir helt deprimerad av att inte hitta något som jag vill ha på mig, hela dagen är förstörd, så har jag ju dock alltid varit, men ännu värre nu! Inte nog med att man känner sig handigkappad så fort man försöker resa på sig eller göra någon hastig rörelse och att man inte får sova en hel natts sömn trots att barnet inte ens har kommit än, så ska man tacklas med diverse hormoner och depressioner hit och dit! Och kläderna gör ju inte saken bättre! Jag går ingenstans utanför dörren om jag inte hittar något SNYGGT att ta på mig! 

Vecka 39!

Imorse trodde jag verkligen att det skulle vara dags. Jag vaknade runt klockan halv fem av att jag hade super duper ont i magen och bäckenet, jag kunde inte röra mig en millimeter. Svetten bara rann men sen försvann smärtan efter ett tag. Inget vatten gick och jag kunde somna om till slut. Det är ju vecka 39 nu, skynda!
Jag har fått mer sprickningar på magen, den växer så himla fort nu mot slutet :/ så jag vill klämma ut barnet nu så att magen inte blir större.

Idag har jag dammsugit och vikt tvätt, väntar på att mamma ska komma hit. Vi ska göra lite ärenden och sen äta på Restaurangen vid Coop Forum.

Tog en ny bild på magen idag, efter at min syster beställt en. Jag hade tänkt åka till henne idag men hennes son Daniel hade spytt ner hela sängen igår, så jag vågar inte riskera att bli smittad om han nu har nåt hemskt på gång.

Som ni ser har jag fått min rosa Velour-jacka från Ellos, den passar perfekt med min mage, trots att det är en Medium! Så den är väldigt stor i storleken.


Måndag den femte Oktober

Idag har jag mycket att göra hemma, vi har inte diskat på hela helgen så det finns en hel del disk att ta tag i.
Ska även dammsuga och dammtorka men jag tror att jag får dela upp det i omgångar, för att städa tar på kroppen, speciellt när man har en STOR kula till mage :P
Zsolt är på jobbet och efter det så ska han hem till André och spela CS, det va så länge sen han spelade det. Men då är han inte iväen för städningen iaf :)

Sen ska jag till Posten och hämta ut ett paket, och sen ska jag hem till Alexandra. Troligtvis kollar vi på Sex and the City då :P

RSS 2.0