....


Tisdag den tjugosjätte April

(Känns som Måndag)
Det kändes tungt imorse att väcka Moa för att fixa henne till Dagis. Det har verkligen varit mysigt att bara ha henne hemma förra veckan och hitta på roliga saker för hennes skull. Men nu är det tilbaka till verkligheten igen. Hon var ju visserligen väldigt glad när jag lämnade henne på dagis, och jag fick både puss, kram och vink innan jag gick. Hon fick ju sätta sig vid ett dukat frukostbord direkt, det gillar hon! :)

Jag sitter nu i skolan, vi är bara halva klassen idag, verkar som om många valde att ta en extra ledig dag.

Får väl se hur mycket som kommer lbi gjort, jag har i alla fall ett prov imorgon och kanske åker jag även på att redovisa ett trafiksäkerhetsarbete. Tjoho!...?

Men idag vill jag ut och jogga, efter det kan jag plugga till provet. Önska mig lycka till med joggningen, för det var ett bra tag sen, i höstas sist ;P Men det ska bli sååå skönt. Har fixat ny musik att lyssna på också, perfekt!

Nu ska jag lyssna på Tobias Lektion 2.


Påskfirande 2011

Vi hade en jätte bra dag hos famljen Lindvall igår när vi firade påsk tillsammans!
Jag och Sirpa fixade maten tillsammans medan männen tog hand om barnen.
Sen satt vi och åt ute på altanen och bara njöt av solens värme! Det är snart sommar!!!
Moa åt leverpastej, köttbullar, potatis, kyckling och prinskorv, och hon verkade gilla det ganska bra.
Hon fick et påskägg av famljen Lindvall också, full med djur från bondgården i plast! En perfekt påskpresent då hon inte hade några såna djur innan ;) Hon sitter t.om. och leker med dom just nu bredvid mig!
Moa fick hoppa med kusinerna i en stor studsmatta också som dom köpt till sin tomt, Moa tyckte väl det va lite läskigt till slut, för det blev lite väl livat när en av kusinerna inte hade några öron ;) Hehe. Men kul med studsmatta till barnen, en riktigt energiutjämnare om inte annat.

Idag sov Moa till klockan 10, hon la sig ca 20:15 igår, så hon va riktigt trött!
Vi har tänkt att gå på lång promenad hela familjen. Min runda som jag brukar springa, då tar den 1 tim och 5 min. Så nu lär den ju ta ett bra tag om Moa ska gå själv :P Haha.
Först måste jag fixa håret och klä på mig...

Här är några härliga bilder från igår: GLAD PÅSK! ♥ och Tack familjen Lindvall! Tycker om er! ♥

      

     

  

Moa 18 månader!

Den 12:e April blev Moa 18 månader! 1½ år!
Herregud vad stor hon blivit nu när man tänker efter.
Tiden går så himla fort, speciellt dagarna numera, när hon går på dagis och Zsolt jobbar och jag pluggar. Jag är rädd för att det kommer att kännas som om man plötsligt vaknar upp en dag så ska hon börja skolan. Hoppas den känslan inte infinner sig, man vill ju ta vara på varje lilla sekund med henne, men det går ju inte när man har så mycket plikter här i livet. Men det är ju bra för henne att bli sin egna lilla person också, och utvecklas utan mamma och pappa i hälarna för jämnan. Så vi alla tjänar ju på att få lite avstånd från varandra visserligen, men ibland kan ju vardagen kännas alldeles för spittrande. Men då är det ju skönt att helgerna finns, för att ibland få spendera ensamtid som familj, ibland som ett par, och ibland som bara Saara :)

Vi var på Bvc idag för 18 månaders kollen. Moa väger prick 11 kg och är 78,5 cm lång :)
Hon har strl 86/92 i kläder, men kan väl ha en del 98 också. Hehe.
Hon fick en spruta idag igen :/ Det var ju mindre roligt. Känns som om Moa hade det på känn, för hon va väldigt mammig och nervös inne hos barnmorskan. Hon mindes säkert TBC sprutan hon fick för ett halvår sen. Hon blev ju klart ledsen, men det gick över när hon fick ett klistermäsrke med en HUND på!

Hon är verkligen typisk "tjej". Älskar SKOR, mammas smink, handväskor och nallar!
Och så gillar hon att höra på sina prinsess-sagor mot kvällskvisten.
Har även hört av andra att hon gillar bilar också, men hon vill inte leka med bilarna hon har hemma i alla fall.

Hon har börjat tycka att det är jätte kul att klättra upp på stolar och sitta där, hittills har hon klarat sig från att ramla i alla fall.

Hon älskar alla sorters djur, kan bli helt extas av att se en hund, som även håller i sig långt efter att hunden försvunnit. Himla söt. Det kommer bli så att vi skaffar ett husdjur till henne någon gång i framtiden. Jag röstar för katt eller kanin. Men Zsolt vill ha hund :/ Only time will tell.


Lite bilder från i Söndags när vi va på Vallby friluftsmuseum, för första gången för Moa :)
(klicka för förstoring)

   


Bilden tagen färskt idag. Hon sitter på diskbänken och hjälper pappa med disken ;)


Ond cirkel!

Jag sitter fast i en ond cirkel, och så har det varit i tre dagar nu.
Jag har lite problem med magen igen, så fort jag äter något så gör det ont, men samtidigt har jag mensvärk och känner mig sugen på att äta något non-stop! Hahaha, knäppt! Känns som att det är endast jag som alltid råkar ut för sånt här! Hahaha, man måste ju ändå skratta åt dumheterna.

Jag är hur som helt hemma från skolan. Jag missar de andra gruppernas lektioner :/ Som tur är så har vi ju redn haft vår egen i alla fall.
Jag har fått mycket gjort hemma idag, igår var jag dock ganska still och försökte vila typ hela dan.
Men IDAG som sagt, så har jag städat och bäddat rent, lagat mat och rensat i Moas garderob. Senare har jag tvättid också. Skönt att få lite saker avbockat på "att-göra-listan", det blir ju att det förblir avbockat ett tag nu när jag har mycket i skolan.
Det kan ju vara där skon klämmer, att jag har "stressmage". För även om jag låtsas att jag inte bryr mig om hemmet osv ett tag för att prioritera annat och lätta på den inre stressen, så vet jag att det ligger och gnager mig i huvudet hela tiden i alla fall, TILLS det blir gjort i all hast till slut.
Jag är sån som person, lite neurotisk, som min kära mor antar jag!

Jag har prov på fredag i Miljö :) Jag gillar det ämnet i skolan, men jag vet inte hur provet kommer att gå, för jag läser igenom alla papper och anteckningar men inget vill fastna! Det visar sig väl på fredag VAD som egentligen fastnat :)

Jag längtar sååå himla mycket till fredag och helgen! Ska bli mysigt!
Och nästa vecka är det "påskhemstudier", så Moa går bara på dagis Måndag-Ons sen får hon vara hemma! :D


Lyckad helg, trevlig Måndag

Lördags kvällen blev lyckad och lagom lugn som jag ville :)
Till slut blev vi 5 pers och 1 hund. Vi körde lite kortspel och "jag har aldrig", och värden var ganska generös med innehållet i sitt barskåp, hehe.
Klockan 3 kom mamma och Zsolt och hämtade mig.

På söndagen vaknade jag självklart jätte tidigt, som vanligt dagen efter. Jag kunde inte somna om så det var bara att kliva upp.
Då satt pappa och Moa i soffan och åt lyxfrukost framför barnprogrammet på TV. Hehe, såg jätte mysigt ut, och Moa stormtrivdes! Det är ju morfars lilla flicka.

Men sen vid klockan 11 blev både jag och Moa trötta, så vi la oss i sängen för att sova lite. Så himla mysigt när hon är trött och man får chansen att mysa med henne, det händer inte allt för ofta, hon är så energisk annars. Det slutade i alla fall med att jag somnade och Moa smög iväg till vardagsrummet igen. Haha.
Sen sov jag faktiskt till klockan tre! Men det var skönt.
Vi åt lite leftover tacos och mådde prima fisken! Moa åt strömming med potatis och dillsås, och SOM HON ÅT! Hon gillar fan det mesta i matväg, så det går ingen nöd på henne i alla fall. Haha

Sen tog vi en promenad och köpte frukt och glass, gissa vad vi gjorde av det då ;P
Fruktsallad med glass! Mums!
Så denna helg har varit mer än lyckad tycker jag.

Hämtade även upp två kassar med kläder hos familjen Lindvall, som Moa fått av Christers syster. Jätte fina kläder! Och till en billig liten peng ;)
Så i morse gick Moa till dagis med ny utstyrsel :) Å söt som socker var hon!

Jag börjar skolan 12:40 idag som vanligt på Måndagar. Får se om det blir jag och Ivan som får hålla Teorilekion 1 idag :D

Jag längtar till på fredag, då kommer det lite pengar och jag ska luncha med Maria på stan och sen ska jag klippa mig! Sen ska lilla sockertoppen få spendera natten på Vallby för att hålla farmor sällskap. Då ska väl jag och Zsolt kolla in nya Ikea, det ska bli mysigt.

Lördags bravader

Sitter just nu i Ramnäs. Har ätit den traditionella tacosen, jag åt 2½!! Jag är så himla MÄTT!
Men det är väl bra det, för ikväll ska jag förtära lite alkohol med några klasskompisar på Bjurhovda.
Det ska bli trevligt. Jag ska dränka mina sorger från provresultatet vi fick i veckan :( Jag och Lilly :)
Men det får bli en hyffsat lugn kväll med mycket prat och kanske lite spel eller lekar! :D
Sen hämtar pappa mig till Ramnäs på natten, så jag får vakna upp med min Zsolt och min Moa :)

Zsolt och pappa ska byta til sommardäck på bilen, har saknat våra lågprofil under vintern ;P
Men snart dags att köpa nya däck tror jag, både sommar och vinter, kan bli lagom dyrt!

Moa och mamma har gått ut på promenad. Själv så tog jag helt fel kläder på mig för att kunna gå på promenad, men dom passar på festen senare i alla fall ;P haha.
Nu kör jag lite egen förfest med Spotify!

"Party rock is in the house tonight
Everybody just have a good time
And we gonna make you lose your mind"

Sitter i skolan...

och jobbar med Teorilektion 1 med Ivan :) Rätt så kul faktiskt. Jag börjar känna mig som en riktig lärare som älskar att stå och prata inför klassen! Det går ju framåt i alla fall!

Inatt har jag dock sovit dåligt, har drömt säkert 1000 mardrömar efter varandra och vaknat mellan varje :( Hemskt jobbigt. Så energin är ju inte på topp, men jag är glad ändå! :D

RSS 2.0