Jackan, swing, frukt

Idag hämtade jag min jacka! Den sitter lite tajtare över höfterna än vad jag todde, men den sitter ändå bra ;) Och den är super skön och mjuk i tyget, och varm dessutom! Så jag är 100% nöjd.

Idag kom mamma hit och jag färgade håret på henne. Alltid kul att se när hon blir så nöjd, och hon passar jätte bra i  mörkt kastanjebrunt hår. :)
Marika och Johannes kom hit också! Vi åt lite mat och lekte lite här hemma. Sen tog vi en liten sväng till affären, och på vägen  hem stannade vi vid lekplatsen så barnen fick gunga lite.
Moa har ju inte gungat så ofta, så hon tyckte det va hur kul som helst! :D Jag fick en jätte fin bild på min mobil också, men världens smile på Moa och fina höstvädret i bakgrunden :D

Moa var rejält trött nu, så hon somnade vid halv sju, utan välling å allt :S Så hon vaknar väl nån gång mitt i natten och är hungrig :P

Zsolt är och tränar, och jag sitter och äter frukt och kollar på Biggest Loser Amerika.

Afrika, Stockholm marathon

Idag när jag var ute på min motions runda, när jag precis joggat färdigt en bit, så kom låten "Waka Waka..." med Shakira. Och i samma stund så står det två stora rådjur framför mig och betar på den öppna åkern. Längre bort står det sju rådjur till, och solnedgången var sådär höstigt orange. Det kändes verkligen som om jag var i sydafrika på savannen och tittade på antiloper eller nåt :P Haha!
Härligt med hösten och alla färger och den friska luften! Luften doftar liksom lite fuktigt och friskt också! mmm, älskar hösten!

Imorgon tar jag en paus med promenaderna, kan ju vara bra med en dags vila för musklerna har jag hört, men på fredag går jag igen :) Idag  lyckades jag jogga längre än normalt ;) Så det visar ju resultat redan! Stockholm marathon 2011, here I come! ;P Haha, njaaae inte riktigt.

Imorgon kommer mamma hit. Jag ska färga håret på henne och noppra ögonbrynen som vanligt :)
Marika och Johannes kanske kommer förbi en stund också :D Wiie!
Och imorgon får jag dessutom hämta min jacka!!!! + ett par svarta spets leggins som jag la till i beställningen i sista sekund, eftersom jag tog sönder mina spets leggins i måndags :S

Jahopp, nu sitter Zsolt och spelar UFC och Moa sover.
Jag ska väl dricka upp min c-vitamin och sen gå till sängs och läsa lite!

Beställt från Ellos

Min "rabatt-shopping" fortsätter!

Beställde idag en svart kappa från ellos.se.
Ordinarie pris 899,- men jag fick hem en rabattkupong på 50% för nån dag sen ;) *katsching*
Hoppas den sitter bra och uppfyller mina förväntningar.



Kappa i rymlig modell med peachad yta. Stor krage som knäpps omlott. Snedställd dragkedja. Pingvinärm med uppvikta ärmslut. Två stora påsydda fickor. Avtagbart knytskärp. Längd ca 88 cm i storlek 38. Av 55% polyester, 34% bomull och 11% polyamid. Foder i polyestersatin och tunn polyestervadd.

"Rabatt-shopping"

Idag har jag varit på Hälla shopping och varit duktig :)
Har nämligen handlat ÄNNU mer kläder till Moa, som hon får när hon fyller år. Så nu har hon 4 proppfulla paket med kläder. Jag var egentligen på jakt efter en rosa jacka från Kappahl, men den fanns bara upp till strl 80 :( :( :(, den va verkligen super fin!!!
Hade fått tre kuponger från mamma, med 25% rabatt på valfritt plagg. Så dom kom väl till användning.
Jag köpte även en pyjamas på Lindex, för Zsolt bad mig att köpa en "sparkdräkt" till Moa, sån som hon hade när hon va liten bebis. Hehe, han saknar den tiden lika mycket som jag ♥

Och ÄNTLIGEN!!!! Jag hittade min röda hårfärg som jag letat efter på hela stan!
Fanns på h&m för endast 79:50!! LOVE IT!

Handlade även mat på Ica Maxi, fick hem rabattkupong på 100kr :P Hehe.

Så ja, jag har varit duktig och ekonimisk i mitt shopping idag. Det känns ju inte helt fel kan jag säga.
Moa var jätte snäll hele tiden och satt snällt och fint i vagnen. Kände lite på kläder när jag vände ryggen till, och pratade med dom anställda i varje affär. Strax innan det var dags för att gå till Ica så somnade hon, och sov till vi kom fram till bilen :)

Nu ska jag laga mat till mig och Älskling :) Tagliatelle med creme fraise - franska örter, och fläskfilé. Lite lyx i vardagen alltså :)


2 nya plagg, GRACE, busborgen

Jag hittade en svart klänning och en svart tunika till mig på New Yorker. Det va ett tag sen jag hittade kläder där, för jag tycker deras stil har blivit så himla "trailer-trash" och slampig. Men nu fanns det faktiskt en del kläder jag kan tänka mig :) Men det fck bli två plagg för denna gång.
Köpte också 10 par strumpor till Zsolt, och en till födelsedagspresent till Moa :D

Igår var vi också till busborgen med Micke, Lynn och Albin :) Vi hann inte vara där så länge men det var tillräckligt för Moa att bli super trött iaf.
Efter det åkte vi och hyrde en film till, och köpte en pizza på 55:ans, mysigt att dela tycker jag. F*n va god den va, man blir aldrig besviken på 55:ans! :D

Filmen vi hyrde var ju dock av sämre natur... Den hette GRACE och handlar om en kvinna som är gravid i åttonde månaden och barnet dör i magen. Men hon beslutar att ändå fullborda graviditeten och föda barnet en månad senare. Till hennes förvåning så börjar barnet leva efter några minuter efter förlossningen. Men barnet är typ demon eller nåt, för hon vill suga blod istället för bröstmjölk!!!! :S Jag som har svårt för amning sen redan innan tyckte detta var en hemskt osmaklig och ÄCKLIG film :S
Slutet var ju värst. "I think we have a problem, she´s teething!" Och så har barnet tuggat i sig halva hennes bröst! Säger bara, Herregud! Så nej denna film rekommenderar jag inte. Såvida ni inte är sadomasokister, och tycker att kött och blod går hand i hand med bröst och amning. Nej fy!

Vi såg en till film, The book of Eli, den va MYCKET bättre. Så den kan jag rekommendera om man gillar spännande "världens-undergång-action".

Nu är Zsolt iväg på träning. Efter det ska vi åka till busborgen, en söndag som denna :)

Busborgen, filmkväll, smaskigt!

Igår va jag och Moa på busborgen, från klockan halv fyra till klockan sex :)
Vi ska dit idag också, runt klockan 16 blir det nog.

Igår hyrde vi tre filmer. Vi såg två av dom redan igår, men den tredje ska vi se ikväll.
Igår blev det en film med Jackie Chan, där han var en hemlig agent som helt plötsligt blev barnvakt till tre barn :P Den va rolig.
Sen blev det en verklig självbiografi om nån fransman, om hur han tog sig till toppen av Muhay Thai (thaiboxning) i Thailand. Den va också riktigt bra faktiskt, påminde lite om Million Dollar Baby ;)

Vi åt massor med GOTT medan vi tittade på film. Zsolt lilebror Arpad va också här.
Han är här fortfarande, nu sitter han och Zsolt och spelar UFC på x-box.
Moa har sovit ett tag, det är strax dags för lunch för henne, så hon vaknar nog när som helst.

Jag ska iväg på stan med Sirpa. Hon ville kolla på lite kläder och gå runt lite. Och snälla lilla jag är ju inte omöjlig med att göra sällskap :D

Bilder från igår:
(klicka)
                            
Moa somnade....     Arpad började skala morötter



Och här är ALLT som vi smaskade på under kvällen:
Coca-Cola, 3 chokladmuffins, 2 sorters chips, 1kg lösgodis, 2 sorters dipp, blomkål, morötter och gurka.

måndag, tisdag, onsdag, torsdag

I måndags och tisdags gick jag ju min Power Walk runda på lite över 1 timme.
När jag kom hem på tisdagen hade jag lite ont i halsen. Moa hade feber efter sin vaccination. Så hon fick Alvedon och sen bums i säng!
När jag skulle gå och lägga mig trodde jag att jag bara var utmattad och trött. MEN när jag vaknade på onsdagen så kändes mitt huvud som 100kg och jag var brännhet och orklös :S Så jag blev OCKSÅ sjuk.
Som tur var så blev Moa sjuk ganska snabbt på onsdagen, så hon blev pigg och glad som vanligt igen :) Men nu var ju jag sjuk istället :P Så allting blir tre gånger jobbigare att göra med Moa, och hennes gnäll blir tre gånger högre och hon väger tre gånger mer känns det som.  
Men idag mår jag bättre! :D Jag har bara ont i halsen nu, hostar hela nätterna. Så det hjälpte att leva på vatten, c-vitamin och alvedon i 24 timmar.
Jag har skickat in ansökan till CSN som studiebidrag till Januari 2011, nu fattas det ju bara att KOMMA IN PÅ UTBILDNINGEN!! Jag har tusen fjärilar i magen när jag tänker på det :S Så håll tummarna för mig tack! ♥
Nu har jag lagt Moa i sängen, och hon somnar nog vilken sekund som helst. Zsolt är på träning och Biggest Loser ljuder i bakgunden. En vanlig torsdagskväll då :)

Imorgon ska vi till busborgen efter Zsolts jobb, det ska vi ha som tradition varje fredag framöver! :D
Dessutom ska jag gå en promenad runda också, men får se om det blir Power-takt :S Med tanke på min hals.
Klockan 18 imorgon kommer Arpad hit och ska sova över :) Då ska vi åka och handla godis och hyra film!
Jag blev frågad om jag ville gå på krogen denna helg, men både min hals och min plånbok säger "Tack, men nej tack."

Lite bilder...

...från Zsolts dag! :D
Lägg märke till hans nya snygga frisyr som jag fixade kvällen innan ;P
Han passar jätte bra i det, gullet min, han är SÅ SNYGG! ♥
(klicka för förstoring)

      

Moa 11 månader! (+9 dagar)

Vi var på BVC idag, jag trodde att det bara var en vanlig vikt kontroll. Men det var dags för vaccination igen!
Helt oförberedda fick vi lov att göra 1-års kontrollen och ta två sprutor :S Dom gav båda sprutorna samtidigt, det tycker jag är bättre, för då behöver hon bara gråta en gång, och sen är det bra.
Hon fick krypa och ställa sig upp själv, vinka och "prata" lite med läkaren :P Moa såg så stolt ut så, när dom kallade henne för en duktig tjej. Hehe.
Sen klämdes det på magen ch böjdes på benen. Hjärtat bultade också på bra, jag fick t.om. lyssna! :D

Jag glömde hennes bok, där vi fyller i hennes siffror, kvar på bvc. Men jag tror jag kommer ihåg.
Hon väger 9750 gram och är 73 cm lång. Huvudet är 46 (, nånting). Så hennes kurvor ser bra ut, vikten stiger lite fortare än längden bara ;) Jag som trodde hon väger 10 kg redan :S Men icke då.

Efter det besöket så gick vi till Öppna förskolan, där var det bara 3 andra barn när vi kom dit. Och dom gick ganska snabbt sen :( Så Moa fick leka själv, det va lite synd. Men vi stannade väl 1½ timme, sen gick vi till affären, apoteket och sen hem. Hon ligger fortfarande och sover. Får se om hon får nån feber ikväll, men det har hon aldrig fått tidigare av sina sprutor såå... ta i trä!


♥ Moa tycker om sin smörgås :)

Politik, Zsolts födelsedag, Zumba

Jahopp, tänkte först ta upp gårdagens valdag.
Jag förstod ju redan att SD skulle komma med i Riksdagen, för det är typ "inne" att rösta på dom. Dom har fått mycket uppmärksamhet i media, och även om det är negativ publicitet många gånger, så är det ändå PUBLICITET. Och nu gissar jag på att alla som någon gång haft en disbyt med någon invandrare, eller alla som bor i sin lilla hyber-svenska bubbla och vägrar ha kontakt med andra kulturer, har bestämt sig för att "SD är verkligen mitt sorts parti" fast att dom inte tagit reda på deras syfte. Men sitt där och ät på deras pizzerior varannan helg och njut av deras kebab, medan ni i hemlighet tror er vara rasister. Kolla även upp alla duktiga läkare i Sverige som ska behandla er när ni blir sjuka, hur många tror ni är svenskar?

Så nu kommer det att sitta 20 rasister med i riksdagen, det är inte särskillt många är jag glad för... men hallå, det får ju inte bara gå till såhär?! Sverige som tagit emot invandrare i flera, flera decennier kan ju inte bara "GO RASIST" och helt plötsligt ha en främlingsfientlig riksdag till viss del.
Jag röstade så långt från SD jag bara kunde, och jag tycker Lars Ohly gjorde helt 100% rätt igår när han inte ville sitta i samma sminkrum som SDs Jimmy Åkesson.

-----------------------------------------------------------------------------

Nu till Zsolts födelsedag :D
Igår kom ju hans förädrar och bröder, mina föräldrar och Sirpa med familj.
Zsolt fick många bra presenter, allt han behöver faktiskt. Snus, Tapout t-shirts (av mig), Creatin (av mig), pengar, presentkort, snapsglas och strumpor :P

Det var kul med besök hela helgen, och nästa helg kommer Arpad och sover över här :)
Och den 2:a oktober blir det min kusins bröllopsfest i eskilstuna, och den 23:e oktober blir det party för Zsolts kusin som fyller 20! :D Längtar efter party kan jag säga! :D

Ikväll ska jag gå min Power walk runda, det ser jag verkligen fram emot! Sen på Onsdag ska jag gå på Zumba med Julianna, får väl se hur det går :P

"dagen-före-zsolts-födelsedag"

Igår kväll gav jag mig ut på jakt efter en bra promenad runda. Det slutade med att jag gick förbi flygplatsen, och dessutom Edströmska skolan innan jag var hemma! Det tog lite över en timme, i POWER WALK takt! :D Så den vägen ska jag gå tre gånger i veckan, måndag, onsdag och fredag. Det borde ju fixa konditionen lite :) Sen kan jag börja jogga :D

Idag har varit en jätte bra dag.
Vi vaknade runt klockan 10 hela familjen, skönt att Moa också vill ha sovmorgon på lördagar :P Sen låg vi alla tre och mös ett tag i vår stora säng. Sen var det dags att börja fixa och dona inför fikat och gästerna som skulle komma.
Zsolts farbror och hans fru var här, dessutom kusinen Brigita och hennes kille. Pontus och hans tjej kom också hit :D Moa tyckte det va lika kul som alltid att ha besök, och nytt folk som ville leka med henne :P
Det visade sig tydligen att Pontus ska bli pappa också!! :D Wihoo! :D Det var glada nyheter verkligen.
Så, denna "dagen-före-Zsolts-födelsedag" har ju varit toppen!

Imorgon väntar ännu mer besök. Hans föräldrar och brorsor, mina föräldrar och syster Sirpa med familj. Micke och hand lilla familj kommer kanske också :)
Så morgondagen kan ju inte bli annat än lyckad den också :D

Torsdag den sextonde september

Igår var jag ute på vift hela dagen. Först åkte jag ner på stan för att handla diverse presenter. Jag hittade topper presenter till Zsolt! :D Han fyller ju år på Söndag ;)
Jag hittade även passande presenter till Moa, men det är inge speciella presenter direkt, bara sånt som hon BEHÖVER.  Efter shoppingen i stan så åkte jag och Zsolt och storhandlade, medan mamma tog hand om Moa.
När vi kom hem så sov Moa. Jag träffade inte Moa många timmar igår, så ja saknade henne jätte mycket när vi var på väg hem! Jag smög in i sovrummet och kikade lite på henne, hon va ju lika söt som alltid!

Idag är det piss tråkgt väder :(
Så jag städar och plockar lite här hemma.

(Jag vet att Moa fylld 11 månader nu, men jag väntar med att uppdatera det fram till den 21:a, för då har vi bvc tid.)

Cirkus, 1-års kalas, fotoalbum

JA, nu har min kamera kommit hem, Jippi!

Vi var ju på Cirkus Skratt den 5 september, det va ju kul ju!
Moa verkade intresserad och tittade på hela showen. Men hon blev lite rastlös under pausen som dom hade ungefär i mitten, på 20 min.
Det gick t.om. att byta blöja där direkt innan showen startade. Moa låg på rygg i Sirpas knä medan jag servade Zsolt med våtservetter och han torkade Moas rumpa ;) Hehe, allt går när man måste! :D

♥ Hela familjen på cirkusen ♥




I Lördags var vi på kalas hemma hos Robin, som fyllde 1 år! :D Då blev det smarriga bullar, och en fin tårta (jag tyckte nämligen inte om tårtan så den var bara "fin"). Robin fick en mugg och em tallrik med Heffaklumpen på, Robins nickname är ju "Heffa" eller "Heffaklumpen"!
Moa fick t.om. en present denna dag, fast från mormor och morfar. Det är en sån där zippy-cup, som är lila med gult lock och rosa hjärtan på, med texten "sötnos". Det passar ju suveränt till vår lilla SÖTNOS!
Fick en massa kläder till Moa också av Christers syster Marlene, till ett löjligt bra pris. En overall till vintern strl 86, en Regnoverall strl 86, gummistövlar, strumpbyxor och nåt mer, kommer inte ihåg :) Tack så mycket för det iaf!


♥ Moa, tårtan och födelsedagsbarnet! ♥
      



Idag har jag och Moa varit hemma hos min kusin Mia på Bäckby. Min mamma följde också med. Det var roligt.
Sen när vi kom hem så åt vi grillad kyckling och grekiskt lantbröd! *smask*
Sen tog vi en promenad, sen åkte mamma hem och jag började tvätta.
Efter tvätten var det dags att natta Moa, sen började jag pilla med alla foton jag har lyckats framkalla. Det va ju ungefär 200 bilder på Moa, från att hon föddes fram till dopet :s Hehe. Så det är ju minst 200 bilder kvar som INTE är framkallade. Men nu är iaf alla färdiga bilder på sin plats i fotoalbumen! Jag har ca 1 3/4 album kvar bara, sen måste jag köpa nya album. Och kruxet med det är att dom slutat sälja album i just det formatet som jag vill ha! Jag köpte dom 3 sista på Coop förra hösten :S Så det blir inte kul att jaga efter dom över hela stan eller Sverige sen. Men, det är "morgondagens problem".

Moa mår bättre

Moa mår bättre idag :) Hon sov ju bara 6 timmar inatt, så nu ligger hon och sussar så sött efter ett varmt och mysigt bad. Hennes näsa rinner inte lika mycket längre heller, och hon har definitivt ingen feber :)
Så förhoppningsvis så återgår allt till det normala imorgon :)

Natten från helvetet

Nu har jag upplevt helvetet med Moa inatt!
Hon är förkyld, och verkar fumlig, men hon har ingen feber.
Igår var vi i Ramnäs för att fira min mamma som fyllde år. Det var trevligt, men alla kunde se att Moa inte var helt frisk. Och då höll hon på att brinna upp faktiskt, så hon fick lite flytande alvedon av Sirpa. Vi åkte hem vid klockan 21, hon grät i bilen hela vägen till Ica maxi, men sen somnade hon ca 5 min i bilen.
Vi kom hem, la henne i sängen, hon sov ca 45 min. Sen bröt helvetet lös.
Hon grät och skrek oavbrutet tills hon fick sätta sig på golvet och leka. Sen höll jag på sådär  2½ timme, lekte med henne på golvet men hon gnuggade sig i ögonen och verkade trött, men så fort hon närmade sig sängen så blev det skrik och gråt igen. Jag väkte Zsolt och bad honom att hjälpa till.
Vi la oss i vår säng alla tre i hopp om att hon skulle vilja sova bredvid oss, med icke. Hon hoppade runt där som om klockan var mitt på dagen. Men klockan var faktskt efter 01 på natten! Hon var ju trött, men kunde verkligen inte somna, det spratt i benen på henne hela tiden och så grät hon hysteriskt emellanåt. Vi gav henne t.om. GRÖT mitt i natten. Men jag och Zsolt var verkligen trötta. Till slut fick Zsolt nog och gick till vardagsrummet med henne, där fck hon sitta och leka tills hon blev trött tänkte han. Jag vaknade klockan 05:30 och Moa var fortfarande vaken! Zsolt åkte en snabbis till jobbet för att lämna av sina nyklar, då passade jag på att lägga henne i sängen. Hon gnällde lite i några minuter, men hon grät inte. Till slut, klockan 06:00 somnade hon!!! och Zsolt fick gå och lägga sig. Sen har hon vaknat några gånger under morgonen, men hon klev upp nu vid klockan 12. Ursch fy vilken natt/morgon!

efterskott....

Min systerson JERRY fyllde år den 5:e september :)
Hela 3 år blev han ju! 
STORT grattis till dig grabben, i efterskott!
Kraaaam från oss alla!


Play-date!



Moa och Li fick träffa varandra, för första gången, förra veckan i torsdags :)
Det gick bra, Li verkade väldigt glad och sprallig av att se oss ;) Hehe

Jag har lite mer storys och bilder att lägga upp... men kameran ligger tyvärr kvar på Vallby, glömsk som man är. Men jag återkommer...

RSS 2.0