Mycket trevlig helg

Det har verkligen varit en givande helg på många sätt, faktiskt så har hela den gångna veckan varit väldigt bra.
Vå nya bil har vi dock ännu inte fått, men har fått en lånebil från Kia så länge, och IMORGON får jag hämta nya pärlan! :D Kanon!

Moa har fått sin första cykel denna vecka, och det var en belöning eftersom hon slutat med napp på dagtid. Nu har hon bara napp när hon ska sova. Vi ville egentligen skaffa en cykel till henne ändå, men var ju tvungen att hitta på nåt "krav" som hon ska leva upp till också. Det funkar jätte bra, första 3 dagarna tjatade hon nästan hål i huvudet på oss om nappen, men nu är den som bortglömd.
Hon har ju använt trehjuling på dagis, så vi köpte en riktig cykel istället, med stödhjul, 12". Hon hade lite svårt med pedalarbetet i början, hon ville trampa baklänges, vilket resulterade i en stillastående cykel eftersom hon bromsade! Haha. Men nu har hon fått träna i några dagar och nu går det undan! ;)


En nöjd och stolt Moa


Igår var vi bjudna på Zsolts kusin Idas konfirmation. Vi visste också att det var gäster från Ungern bjudna, så vi såg verkligen fram emot att få träffa alla och festa loss lite på Ungerskt vis. Å visst var det fest alltid! Dansade i ring och fick faktiskt klämm på dansstegen, det var ju inte så svårt och jag har ju provat tidigare också. Väldigt mycket nytt trevligt folk och så självklart våra underbara Brigita och Chrille ♥
Moa skötte sig bra i kyrkan tycker jag, hon hade väl lite svårt att sitta still i 1 timme. Så hon knallade glatt runt lite och underhöll kyrkgästerna en stund. Sen började hon vilja klä av sig och visa rumpan, DÅ fick hon snällt komma och sätta sig igen.  Hehe, lite pinsamt var det.
 
Fina Moa på kyrkbänken.
Köpte en ny outfit till henne på Kappahl. Pastellfärger ♥




Min outfit för lördagen. Tunika från Vila. Kjol från Gina Tricot. Linne under från Cubus. Blev riktigt nöjd faktiskt och det var bekvämt hela natten lång. Oversize ♥



Nu väntar bara TRE dagar kvar i skolan, sen är det sluuuuuuut, och JAG är TRAFIKLÄRARE!!! :D
Det ska verkligen firas tillsammans med klassen på onsdag, då ska vi hem till Nabaz och grilla, leka och festa tillsammans för sista gången. Det ska bli en kväll att minnas, med blandade känslor såklart.

Bilen såld!

Yes! Äntligen är gamla pärlan såld, till ett mycket förmånligt pris för köparen. Men det känns hur bra som helst.
Nu är det bara att invänta vår nya pärla som just nu står här i Västerås, på Aros Auto, och blir ompysslad lite.

Igår redovisade jag mitt arbete i skolan, det gick bra, inte bäst, men bra. Så nu är det bara att glida runt de sista 6 dagarna som återstår!!! :D

Lite bilder....

Valborg i Ramnäs:
Lilla familjen + kusinerna sida vid sida, redo för brasan.
 

Moa bakar bullar:



Moa idag. "Nallens mössa passar mig också!"


Det är mycket nu..

Ja, och det märks på mig fysiskt.
Jag har varit "ledig" en vecka nu, för att göra klart min presentation om fördjupningsarbetet.
Men det här med att vara ledig, det ger mig ju så mycket tid att tänka på annat... dåliga saker.

Bl.a. att min s.k. karl här hemma inte sköter sig som en vuxen människa borde göra. Att JAG måste be honom göra minsta lilla grej 20 ggr innan det händer nåt. För jag tänker fan inte städa och plocka hans grejer, inte heller tänker jag vara ensam om att uppfostra och städa efter Moa. Då kan man ju lika gärna bo på varsitt håll om det ska vara så. Sen det där med oangagemang i vårat liv tillsammans som ett par, det behöver jag ju inte gå in på. Inte här och nu.

Jag fösöker ju även få våran bil såld. Som för övrigt egentligen är ZSOLTS bil, men såklart får ju JAG ta tag i det. Det går väl sisådär, många ringer och ställer frågor och prutar, men ingen har hittills velat komma och titta på den. Vi har sänkt priset från 25000 till 17500 bara för att bli av med den!!! Det är ett tok bra pris på en så pass fin och välfungerande bil, att ingen fattar det. *morr*

Vår nya bil verkar dröja också, både tur och jäkligt tråkigt. Vill ju inte sitta och åka i vår gamla bil mer, den drar ju soppa som just en gammal bil gör. Anledningen att vi byter bil är dels komforten, men också att bränslekostnaden i månaden ska sjunka. Vi kommer betala lika mycket för en sprillans ny bil, med lån och allt, som att sitta och pendla med Volvon till Sala varje dag. Hutlöst. Men, det finns ju alltid nån där ute som vill ha en bil som är billig i inköp, men som kostar att ta sig runt med, för det gör alla gamla bilar.

Sen fick jag ett tråkigt besked från en kompis i klassen under oss. Patric, en kille som gick trafiklärarutbildningen, har omkommit i en mc-olycka. Det var på landsväg 230 utanför Eskilstuna. Han skulle göra en omkörning på landsvägen, när plötsligt bilen framför gör en vänstersväng. Patric och bilen krockade och han skadades allvarligt. Han alved av sina skador.
Han var en glad kille, som var glad i livet. Han jobbade mycket vet jag, för att ha råd med just sitt nöje med motorcykeln. För csn blir man inte rik på ska ni veta!
Jag tänker tillbaka på festen vi var på, han gick liksom runt och minglade med precis ALLA och såg till att alla mådde bra. Jag fick fläta hans långa hår. haha.
Jag minns också teorilektionen jag hade inför hela hans klass, och hur han harklade sig när jag utbrister "Kvinnor kör bättre än män!" Allt för att skapa diskussion. OM jag fick diskussion, mest då från Patrics håll.
Ja, vi lever ju inte för evigt, men visst fan tycker man att man ska få leva förbi 40 års åldern i alla fall.
Så hemskt och så tragiskt. Vila i frid Patric  ♥

Så sammanfattningsvis. Visst har jag varit ledig denna vecka, men huvudet har gått på högvarv. Det visar sig nu genom att jag ha så ont i magen så jag knappt kan stå. Trodde jag skulle kräkas igår, att jag var magsjuk. Men det visar sig idag vara något mycket värre, som man inte kan sätta fingret på. Säkert magsår igen... Fan också.

Men imorgon är det dags att påbörja de avslutande 3 veckorna i skolan, SEN är jag färdig trafiklärare, med jobb å allt. Perfekt!


Avslutar med en bild på mina glada, och förfriskade, vänner Ivan (t.v) och Patric (t.h)


RSS 2.0