Utskriven!


Nu är Moa utskriven från sjukhuset :D Men vi måste fortsätta behandla hemma med flytande anibiotika 1,5 ml en gång per dag i en vecka framöver.

Det började ju med att hon hade 40 graders feber. Jag ringde till BB och dom sa att det är normalt och ingen fara så länge hon äter och kissar som vanligt, vilket hon förvisso gjorde.
Men det kändes ju inte riktigt rätt och Zsolt ringde 1177 för att rådfråga en extra gång. Och där sa man att det är aldeles för hög temp för en så pass liten bebis, 5 veckor. Dom skickade remiss till barnakuten och vi blev mottagna med en gång.

Dom tog kissprov och blodprov ganska snabbt. Sen kom en sköterska in och va lite småstressad och sa att dom måste ta henne fort och göra fler prover för det verkar som om hon har urinvägsinfektion!
Ett värde som skulle ligga på under 8 låg tydligen på över 200 hos lilla Moa!
Mitt hjärta höll på att brista, vilket mina tårar redan gjorde. Kändes hemskt att se sköterskan ta lilla Moa ifrån oss in till ett annat rum där två andra sköterskor genast började pilla och greja med henne. Vi fick ju självklart följa med in, vilket vi gjorde efter att vi samlat oss.
Sen kom beskedet att vi skulle räkna med att vara kvar ett par dagar...kul.
Men som tur va så fick vi ett rum med två ordentliga sängar, så Zsolt kunde också stanna där med mig och Moa :)
Igår gjordes det ultraljud på hennes njurar och allt såg okej ut. Dom ville bara se att bakterierna från urinet inte kommit till njurarna.

Känns skönt att komma bort från sjukhusmiljön nu.
Vi var ju där från onsdag-söndag :( Inte kul.
Men hennes feber försvann redan i fredags, det var bara provresultat som läkaren ville vänta på för att kunna avgöra vilken antibiotika vi skulle få med oss hem. Ett provresultat dröjer forfarande men läkaren skulle ringa mig och berätta vad dom fått fram.
Hoppas han gör det också...

Hon har varit lite annorluna p.g.a. sjukdomen ett tag. Men nu är hon mer eller mindre sig själv och hon äter som hon ska.
Det enda problemet vi har nu är att hon har lite ont i magen av medicinen, vilket hon kunde få.

Vi är nu i Ramnäs och har bestämt att sova kvar här. Skönt att ta en bastu och koppla av lite medan mamma tar hand om Moa :)
Så nu är man tillbaka till sig själv igen och oron har släppt en aning. Hoppas bara att detta inte blir något återkommande problem för Moa.
 

Kommentarer
Postat av: Syster-Yster

oooh.jag förstår exakt hur du kände dig när dom kom och hämtade moa, och ditt hjärta höll på att brista! jag har fått utstå det med både Dennis och Jerry. Dennis fick ju RS vid 6 månader och på vårdcentralen i receptionen sa dom redan att åk till akuten, läkaren behöver du inte träffa! PANIK! Låg inne med honom i en vecka. Sen jerry vid knappt ett års ålder blev lika dålig 3! gånger på 1,5 månad och låg på sjukhuset en vecka varje gång. Sebban blev orolig för jerry för han kom ihåg när dennis var sjuk, ännu värre blev det när han inte fick hälsa på heller. Jerry hade astma och öron inflamation och allergisk mot nästan all medicin han fick så han fick läka ut sin inflamation utan medicin till sist. Nu får vi bara hoppas att han inte blir sjuk mer för vi vet ju inte om han tål mediciner än... Ni gjotde helt rätt som ringde en gång till och inte nöjde er med det första svaret. För det är ju er instinkt och ni känner ju moa bäst. Kramiz

2009-11-24 @ 22:17:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0